-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #59855 üzenetére
Péntek este van, most jöttem be, 5 hét állás után megmakkant az egyik kocsi, a kis transit connectemben cseréltem a héten 4 zsírúj gyári injektort, üzemanyagszűrőt, nem jön a gázolaj, kézi pumpával sem indul meg, műszer szerint is max 3 bar a nyomás, tekertettem, de nem nagyon tetszett, amit az akksi bírt, így kapott egy új akksit, eredményt nem hozott a tekertetés, ekkor nekifogtam kiszedni a nagynyomásúból a nyomásszabályzó szelepet, alsó csavar simán kijött alulról, de a felsőért szét kellett bontanom a szívócsonkot, pillangószelep- házat, konzolt, és még így se sikerült, mivel a felső csavart elnyalta a torx kulcs, mert csak ferdén mehetett bele, Igáig próbáltam a 25-ös helyett a 30-ast beleverni, nem ment, a peremét megütni, de túl kemény, a törtcsaavar- kiszedő szettemet 5-6 éve vettem, sose kellett, így nem tudom hol van, felforgattam érte az egész házat, mindkét kezem nyakig olajos, féktisztítós, de a készlet nincs meg.
Ha kevésbé lenne hihető:Ahogy ezt is én csinálom, úgy sokminden mást is én csinálok itt, és igyekszem jól csinálni. Ennek ellenére még mindig nem vagyok fáradt, ez nekem csak hobbi, kellemes idő volt ezzel bíbelődni.
Pont úgy, ahogy nem esik nehezemre megírni, hogy azonos képességekkel rendelkező mini pc lényegesen olcsóbbam megvehető ma a piacon, a 60%-os árral nem lőttem mellé, egy gigabyte brix és társai 47K-tól indulnak, értelemszerűen felfelé annyival több, amennyivel egy itx lapos konfig és a proci is többe fog kerülni, szóval a teljesítmény azonossága esetén a 60%-os ár teljesen reális. A fentebb írt móka, hogy van a fiókban egy tarcsiban szintén halálosan komoly, ha én megengedhetem, hogy nekem legyen itthon, egy cégnél még szoros költségvetéssel sem lehet gond.
Nézd, nem néztünk konkrét hardverigényt, árakat, tehát elméletileg megvan az 1%-os esélye, hogy nálatok borul a papírforma, de egy ideje nézegetem ezeket a cuccokat, erősen fontolgatom, hogy a nas után az itthoni gépeket is cserélem, mert ugyan szép, meg villog, de valójában felesleges, szóval nem csak hogy sok dolognak utánanéztem, de pár hónapnyi összehasonlítgatás, számolgatás is mögöttem van már.
Persze beszélgethetünk róla, én nem támadésként írtam, pusztán az elmúlt hónapok alatt kialakult nézőpontom alapján. Ha nálam működik két géppel, nálatok miért ne működne 3-5-10 géppel?
Szerintem ne a 130K-s mini gép árából indulj ki, mert ugyanaz lesz sokkal olcsóbban is. Nem tudom, ez konkrétan micsoda, de ennyiért ezekből a mini gépekből már elég komolyakat lehet kapni. Szerintem 3 gépnél kijön a negyedik ára is, aminél a tarcsi gép gyakorlatilag semmibe se kerül.
Oké, értem én, itx, nade mi értelme az itx vonalnak egyáltalán, ha matx lapokban is gondolkodsz. Akkor már az itx és a barebone vonalat se kellett volna felhozni, mert ezek szerint sem az esztétika, sem a méret nem akadály.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- DOOM - The Dark Ages
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Formula-1
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Viccrovat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest