Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Rick4 #57285 üzenetére

Ezekkel tisztában vagyok, elég sokat sakkoztam vele anno amikor volt időm. :)
    Más nagyon nincs a gépben csak amit fent írtam, azok sem kapnak terhelést tipikusan (SSD, HDD), meg hát van tartalék... ezért írtam, hogy ha a cpu 35-45W akkor az a konnektornál 50-60W körül megáll.
    A TDP-t meg szintén szofisztikáltabban értettem csak nem fejtettem ki: átállítottam az összes short/long/turbo értéket úgy, hogy a szumma fogyasztás (cpu-ra) nem ment a fent írtnál fentebb. Ez Intelnél is így volt anno, ahogy te is írod. Ha külön nem állítottad akkor a 35W-os T-s proci is tudott turbózni 95W-ig is akár, sőt, Z-s lapokban hosszabban is engedték terhelni... de volt rá mód, hogy ne ezt csinálja. :)

Szóval a fenti teszteknél nem ugrott az órajel/teljesítmény sem ilyen szintekre. Viszont az látható volt, hogy sw-s ill. konnektornál mért jóval kisebb terhelésen, a már említett jobban leszabályzott 15-20W cpu/35-40W konnektor értékeknél igencsak leesett a 12V. Fentebb meg jött itt-ott a reset.

Új hozzászólás Aktív témák