- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #52917 üzenetére
Én csak a saját példáimmal tudok szolgálni, de mindig azt néztem, hogy csak topflow hűtőről lehet szó, hogy a proci mellett minden más is legyen hűtve, a nekem bevált, és mások által is ajánlott hűtőre egy 25mm-es venti ráférjen még a gyári helyett, mert egy gyári venti sose fog annyit nyomni, mint egy túlméretezett, plusz kisebb fordulaton nem lesz hangja, és jobban is hűt, ebből sosem engedek, megnéztem egy két tesztet, de nem hagyatkoztam rájuk, mivel nem maradt gyári a megoldás, és sosem kellett csalódnom, és a nagy nyomáson bberresztett hűvös levegőben hiszek, ami a másik végén megy ki, végighűtve mindent. Van olyan ház, ami kiadja, biztosan van, ami nem, ezt mind meg kell nézni döntés előtt.
Ráadásul ezzel a hülyeséggel nincs egyszerű helyzetem, mivel emellett a lapos, fekvő ház típusokat szeretem, kocka nem jöhet szóba, ablak, vbilágító hzülyeségek nem kellenek.
Naszóval:
Vagy feljebb lépsz "vastagságban, és akkor ez a lehetőség lehet példának jó:
A chieftec házam 90mm magas (fektetve), belül 88mm hely lehet, ide id cooling is-60-as, + egy 25-ös venti ment, és hibátlan a kombó, 70°C alatt marad minden körülmények között a proci, és minden más is becsülettel van hűtve még az alapnak mondható.Vagy maradsz a 46mm-es max magasságnál, és akkor ez is mehetne példának:
A régi gépemből szerver lett, az egy asrock h110m-itx lap, rajta csücsül egy i7-6700-as, és egy lc power 1360mi házban, viszonylag rosszul sikerült a procihűtő- a fedélen a lyuggatott rész átfedést megoldani, ott a külső mérete a háznak 70mm, belül gondolom 68, ehhez pont kiadja.Azért is írom ezt, mert sokan a gyári hűtő+ venti kombóban gondolkodnak, ha gyenge, vesznek drágább hűtőt 1.5-2x annyiért, vagy esetleg a ventit azonos méretű, de jobb minőségűre cserélik, amivel szintén lehet némi plusz nyerni, de az igazi megoldás szerintem a több levegő, pontosabban a több hideg levegő. Ez a saját ventivel csak a fordulatszám és a zaj növelésével jön meg, tehát marad a nagyobb venti, ami alapon is többet fúj. Nekem ez fixa ideám, ennek ellenére elég ritkán látok tesztet, hogy azonos ventivel tesztelnek többféle hűtőt, pedig a hőelvonásnak leginkább így lenne értelme, egész biztos vagyok benne, hogy egy 92-es helyett egy 120-as jobb, egy 120X15-ös helyett egy 120X25-ös jobb, nálam minden ezt igazolja vissza. Plusz csináltam olyat, hogy a 120-as ventit felragasztottam a fedlapra, hogy tökéletesen fedésben legyen a rácsozott résszel, így nincs belülről szippantás, csak a kinti hideg levegő jut befelé, és minden túlsó oldali eresztéken kifelé. Szóval ha komplexen nézed a dolgot, nem biztos, hogy nem jó az a hűtő, amit kinéztél, de ha a procin lehet húzni, a hűtőn miért ne lehetne?
Szóval szeirntem közelítsd meg úgy av kérdést, mi at a hűtő, ami most elégséges, és a gépházon hova fog esni a rácsos rész, mert ha nem a proci fölé, már gondban leszel. És akkor locsolhatod a pénzt a hűtőkre..
Jó példa még erre a másik kisgépem, ami igaz, már 2 hónapja be sincs kapcsolva, de hűtése szemopntjából érdekes, az eg ykontrom ktqm87-es ipari itx alaplap, rágolyózva egy intel i7-4870EQ mobilproci. Van a hűtésmodnak saját topicja, annyira fontos részlete ennek a lapnak a gyári hűtő, ugyanis ott egy kisméretű, 50-es venti van feltéve, ami akár 8000-et is tud pörögni, hűtnei hűt, de mellette megmarandi lehetetlen, szerencsére vissza lehet venni, de sokan lecserélték. Neem itt is csak a szokásos maradt, borda jó, több levegő és nagyobb venti kell, oda egy fedlapra ragasztott 80-as venti, meg egy tölcsérszerű szűkítő lett betervezve, így az is direkt kívülről szív, és mindent tol a bordákra, az eredeti megoldáshoz képest töredék hanggal. Nincs még kész, mert olyan alkatrész, ami oda kell, momentán nem létezik, de majd lesz idő arra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest