-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Mint sokunknál itt a topicban nálam is az a helyzet, hogy bőven elég 4 mag (sőt, 95%-ban 2+ht) arra amire általában használom (home office, word, excel, pdf doksik, böngészés 20-30 tab, zene, 1080p filmezés, havonta egyszer valami 5-8 évvel ezelőtti játék) az egész addig érdekes míg összerakom a konfigot.
Egyébként ha visszaállnak a proci árak a 2-3 héttel korábbira a mostani 1151v1 2mag+ht helyére jön az inteles lap és a 8400 (remélem a w7 kibírja a lap+proci cserét) napi használatra és mellette lesz egy Ryzen APU-s konfig a W10-zel ismerkedni.
Ha utóbbin túl vagyok és belaptam a W10-et, megnézek pár játékot hogy futnak (bár úgy tippeltem a procis-topicban olvasottak alapján, hogy az én kazuár igényeinek kielégíti amit tud az apu) akkor "átköltözöm" az intel konfig pedig megy apróra.
DE az ördög nem alszik, lehet , hogy addigra kijön a gty 1050-ek utódja és megy az intelbe és a ryzen megy a háztól
mint írtam az építés az érdekesebb rész (viszont már legutóbb is kiütést kaptam a vevő jelöltektől...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B660-I GAMING WIFI
- Eladó Brutál B550 Steel Legend alaplap dobozában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB DEEPCOOL Tesseract SW 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

mint írtam az építés az érdekesebb rész (viszont már legutóbb is kiütést kaptam a vevő jelöltektől...)