- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Most is egy A330ION-ról írok. Egyáltalán nem vészes ez a kétmagos Atom.
Net -- simán
Film -- 720p simán, 1080p-nek elvileg mennie kéne, mert az Ion hardveresen támogatja a dekódolást, de még nem sikerült a szoftvereket összelőnöm (annyira sok időt még nem is töltöttem vele, pl. tegnap telepítettem újra, mert az első lemez szektorhibás volt, úgyhogy most másik winyót raktam belé)
Képnézés -- ehhez nem sok procierő kell... képszerkesztéshez valószínűleg már inkább kellene, de azt úgyse szoktam, nem tudom megmondani, mennyivel lassabb.
Flash játékok -- fogalmam sincs, nem szoktam flash játékokkal játszani, de ha mondasz valami címet, megnézem. De win7 alatt youtube 720p videók egész jól mentek, tehát szerintem nagy gond nem lehet.Mihez hasonlítható, hát nem is tudom... talán 2* 1.5GHz AthlonXP (ill. az már -MP) mag. Volt régen A-XP2400+-om (2GHz) 1.66-2.4GHz tartományban vegyesen járatva, az egy szálon futó feladatoknál természetesen jóval gyorsabb volt, de összességében a 2 mag miatt ez a gép gyorsabbnak érződik ahhoz képest. Vagy talán C2D ULV 1.06-1.2GHz, amihez hasonló lehet a teljesítménye. Van 1.2GHz-es Core Solo-val szerelt szubnotim, ahhoz képest a két mag miatt ez a gép gyorsabb.
Via: érdekességnek szép és jó, de amúgy sajnos nem érdemes vele foglalkozni.
Nano-ig bezárólag (C3 Esther, C7 Eden) mind in-order procik voltak, mint az Atom. Meg is látszott a teljesítményükön; cserébe viszont alacsony volt a fogyasztásuk. Azonban idehaza drágák és ritkák voltak.
Nano már egy szép ugrás előre teljesítményben, viszont sajnos fogyasztása is nőtt. Drága, nagyon nehezen beszerezhető. Másik, hogy még mindig csak egymagos kivitelben van, ami sztem egy asztali, normál os-t futtató, nem-célgépnél manapság már hátrány. -
Osibaa
senior tag
Kb. milyen szinten vannak az asztali procikhoz képest, vagyis ezért a pénzért mire számíthatok; pl. AMD AthlonXP sebesség, vagy esetleg csak egy 486-os IBM AT/XT sebességére?
Az az érzésem, hogy attól félsz, kifizetsz 40-50 eFt-ot és kapsz érte egy 400 MHz-es P2 gép teljesítményét, ami egy Excel SZUM képletet 1,5 percig számol.
Ennyire azért nem rosszak ezek a procik, sőt!
Nekem egy 1,2 GHz-es Celeron van az alaplapon (nagyjából pariban van az egymagos Atommal) és nagyon kellemes teljesítményt nyújt netezéshez, office alkalmazásokhoz, torrentezéshez és hasonló produkciókban. Kipróbáltam a videó lejátszást is, a 720p-s filmeket 90%-ban akadásmentesen lejátszotta (1 magos, HT nélküli, hardveres gyorsítás nuku). Ha a teljesítményét valamihez hasonlítanom kell, akkor egy 2 GHz-es AMD Sempronhoz tudnám.Itt szerintem a kérdés, hogy mire fogod használni a konfigot, mert van amiben jók és van amiben ezek nem brillíroznak. Összességében én elégedett vagyok a teljesítményével.
-
user137
őstag
Atom 330 vs Celeron 420 vs C2D E5300.
szerintem szánalmasan lassú az atom. miondazonáltal raktam össze D510MO-t, a HD tartalmak kivételével egészen korrekt volt. 1080p esélytelen az intel NM10-en, a 720ből is csak a gyengébb kódolású cuccok mentek döccenésmentesen.
mindennapira nem tudom, Office alkalmazások, böngésző OK volt 10-15 tabbal, nagy stressztesztnek nem tettem ki (background torrent, zenelejátszás, 20+ tabos böngésző, skype, etc), de ha bírsz egy picit várni dolgokra, elvégzi azt is. A D510MO egy SSD-vel 25W-ot fogyasztott üresben, 32-33W-ot 4 magon tekerve.
Ha Atommal számolsz asztali gépre, egy Ionos megoldást javaslok, azok is megállnak 60 wattból, és legalább filmet tudsz velük nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest