-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #26226 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Andrew.f79 #26049 üzenetére
Elég régen piszkáltam Intel procit, de nekem úgy rémlik visszafelé lehet módosítani a szorzót non-K processzoroknál, csak felfelé nem.
Majd valaki biztos megmondja a tutit, aki csinált már ilyet. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Andrew.f79 #26047 üzenetére
Ventilátor sebessége nincs összefüggésben a processzor órajelével. Azt terhelés függvényében célszerű állítani (állítja az alaplap).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AxBattler #25992 üzenetére
152000-ért meg is kapod.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #25962 üzenetére
Persze működik, de ki tudja meddig. 150%-ig nem kapcsol le a táp, de azért jobban melegedik, mint kéne.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pete55555 #25959 üzenetére
Ha még nem láttad, akkor olvasd át HookR írását.
viperabácsi: tartósan ez is csak 96W leadására képes +12V ágon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rewolt #25911 üzenetére
Valamint a tekercsek magas frekvenciás ciripelését is így gátolják meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#22145024 #25759 üzenetére
Ha gyártani akarnék, akkor formfactors.org oldalon kezdeném a keresést, ahol ott van a szabvány: 11-15 oldalak
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #25705 üzenetére
Még a végén én is építek valamit.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem valami ipari PC-nek vagy CarPC-nek tűnik. (bár azon nincs Ethernet csatlakozó).
Via EDEN, az a CPU lesz.
Model Number Frequency L2-Cache Front Side Bus Multiplier Voltage TDP Socket Release date
Eden 1.2 GHz 1200 MHz 128 KiB 400 MT/s 12× 0.860 V - 0.844 V 7 W NanoBGA2 January 17, 2006 -
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #25516 üzenetére
A méretnek ára van. De én csak akkor fizetnék érte, ha néma lenne NUC.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #25360 üzenetére
De marha nagy ez a ház.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #25123 üzenetére
Aki házat keres biztosan látja.
Amúgy nem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kabininek van saját topicja sok infóval. Nézz be oda, esetleg ott kérdezz rá.
A mellékelt CD-t általában el kell felejteni, Neten van hozzá frissebb driver. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
McSzaby #24044 üzenetére
Alaplap is lesz hozzá?
Viccet félretéve. Nem lesz elég.
A merevlemez indulásnál elég nagy áramot vesz fel (üresjáráshoz képest).
Nem szabad megfeledkezni az alaplap fogyasztásáról, RAM-ok fogyasztásáról és a ventilátorokról sem.60W legyen a minimum szerintem. De kicentizheted 40W-ra is csak akkor durván le lesz terhelve a táp, amikor indul a vinyó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
További alaplapos beállításokkal plz menjetek az alaplap topicjába. Ezek nem ITX specifikus dolgok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #23972 üzenetére
Én a PLUS-t választanám mindenképpen.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #23858 üzenetére
Óh, hát odáig nem is mentem az aukció olvasásában.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23776 üzenetére
Próbáld meg SATA-n telepíteni aztán USB házba rakva alaplapot is USB boot-ra állítva megnézni elindul-e.
Sosem csináltam ilyet, de ez inkább Windows 7 topic témája. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #23667 üzenetére
Ekkora képeket csak linkelve ossz meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23273 üzenetére
Persze, ugyanúgy egy processzor az.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23268 üzenetére
Simán, amennyiben a felfogatása azonos/engedi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
robcsekwow #23205 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
>Deego.. #23025 üzenetére
Arra készülj fel, hogy nem lesz hosszú életű az alaplap külső táp esetén passzívan hűtve, mivel ilyenkor az alaplapon található feszültségszabályzó eléggé melegszik.
Írtad, hogy kifelé húzná valami a meleget, de szerintem az kevés lesz ezeknek: [link]Hallottad már amúgy a gyári venti hangját saját füleddel? Szerintem tökéletesen hangtalan már 1 méterről is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Bár elég kicsi a kép, de szerintem egy molex - 3 tűs tápcsatlakozó van most a ventire kötve.
Ezt simán széthúzhatod és mehet a venti az alaplapra. De ne felejtsd el EFI/BIOS-ban átállítani a venti kimenetet 3 vezetékesre. (CPU ventijét is 3 vezetékesre kell állítani)
Elbír két ventit is egy csatornán, ehhez venned kell egy 3 pines venti tápkábel elosztót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest