- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- ASUS ROG Ally
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
A WRT54GC nem igazán barátja az alternatív fw-eknek. 1 MB-os flash-tárral szerelt, szinte esélytelen. Én még a gyári firmware-t sem tudtam visszatenni egy olyan példányra, amely mellett frissítés közben lehalt a PC (jtag-port sincs rajta, vagy ha mégis, arról nulla infó található a neten). A Wiki is csak olyan sikeres módosítást említ, amelyben nem konkrétan a GC érintett, hanem egy ugyanolyan chipsettel (Marvell ARM914) szerelt másik, nem Linksys routertípus.
Mod: ".. mivel ez a G-nek valami egyszerűsített változata."
Ilyen alapon az egész WRT54-család sem más, mint az alap WRT54G módosított (felturbózott vagy épp lebutított) változata. Pedig a GC-nek sajnos nem sok köze van a G-hez: teljesen más lapkakészlet, a végletekig kiherélve, minimális RAM-mal és a v2-es hardvertől kezdve egyetlen, fixen szerelt antennával. -
DeusHun
őstag
Hallo,
mintha anno egy kollegam mondta volna, hogy a WakeOnLAN kivulrol valo hasznalatahoz Tomato firmware-t hasznalt mert a gyari erre nem ad lehetoseget. Szerintem nezz szet a firmware-ek kozt, hogy melyiket lehet a routeredre tenni es melyik ad ilyen lehetoseget (mastnem bessh-zol es onnet tudod feleleszteni a gepet).
-
And
veterán
(Csak azért jutott eszembe a MAC-klónozás, mert én évekig szívtam ilyen teljesen meghatározhatatlan eredetű netkapcsolati problémával. Ha előjött a probléma, a link a fejállomással fizikailag tovább élt ugyan, belsőhálózati gépek is elérhetőek voltak, de a teljes internetforgalom leállt, és kizárólag DHCP-újrakéréssel v. router restarttal javult meg. Mindezt három különböző routerrel, és időnként router nélkül is produkálta. Sok év után még kábelmodemet is cseréltek /ez különben nem volt baj, kicsivel több infót lehetett vele megtudni a kapcsolatról/, de ez sem hozta meg a várt eredményt: a szakadozás újra előjött, néha pár percenként, néha meg napokig sem. A technikai support azt mondta, nem értik, mi a bajom, mikor ők annyit látnak, hogy a 'kapcsolat' két hete folyamatos. Az egyetlen közös pont az volt, hogy minden routeren be volt állítva a MAC-klónozás, az alaplapi ethernet-kontroller - és azzal a MAC-cím - meg a kezdetektől ugyanaz. Végül egy hirtelen ötlettől vezérelve kikapcsoltam a MAC-klónozást, legyen csak a Linksys MAC-címe látható, ma már senkit sem érdekel. Erre megjavult! Szerintem ezt ma se hinnék el nekem, ha elmondanám nekik. Igen, T-kábel, majdnem hét éve náluk vagyok
..)
-
UCNLM
tag
MAC cím klónozás esetén nincs gond. Szóval a probléma részben letudva, köszönöm!
Visszaállítva viszont minden marad a régiben. Most már tudni akarom miért történik ez! És miért nem volt így az elmúlt 4-5 évben? Nem hiszem, hogy véletlenül pont a hosszú leállás alatt kezdődött volna
-
And
veterán
Biztos forrásból tudod? Azt megnézted már, hogy mégis kihez tartozik az a 6-tal kezdődő IP-cím: [link]?
Ha a PC-d MAC-címét klónozod a routered WAN-portja felé, akkor is furcsán működik?
Nekem elég gyenge a képzelőerőm, ezért nem tudom, mi a nyavalyát jelent az, hogy egy routerbe (konfig törlés és firmware-frissítés után) csak úgy 'beragad' egy WAN-IP.. -
UCNLM
tag
-
Kommy
veterán
Talán a legjobb egy teljes reset lenne, 30 másodpercig nyomod a resetet, amikor ez letellik kihúzod a trafót, de nem engeded fel a resetet nyomod még 30 másodpercig kihúzva, visszadugod de nem engeded el a resetet és utánna még 30 másodpercig nyomod, és most elengedheted, elvileg így minden visszaáll alapra, és ram is törlődik, elvileg így n em maradhat benn a beragadt cím sem.
-
xabolcs
őstag
szia,
sztem sincs ezzel semmi gond, a maszk azert lett annyi amennyi, mert kulonben nem erned el az atjarot.
ha jol googleztam, akkor ez egy szerver oldali hiba, nem naladmindenesetre erdekes, mert adsl-nel en is altalaban 255-os maszkot lattam kapni
szerk: megeloztek, ja es sztem is jo a router dnsnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hardcore café
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Windows 11
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Path of Exile 2
- ASUS ROG Ally
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest