- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPPoE-vel van használva. V5-ös.
Alulról az ötödik sor!
-
-
Gausz
aktív tag
Szia,
a leírásod alapján sikerült beállítani a hálózatot. Mókás dolog amúgy, hogy G-ben gyorsabb, stabilabb a sokéves linksys fejlesztés, mint a friss TP-Link
(19-20Mbps vs 8-10Mbps)
Szóval köszönöm szépen, nélküled nem sikerült volna ilyen gyorsan és egyszerűen megcsinálni. -
Gausz
aktív tag
Gyárival néztem.
Ha minden a helyén van, akkor 2.4GHz G-ben 2/2 körül, ugyanezt tudja repeateren keresztül is.
Szabad rálátással, 2méterről 2.4GHZ G-ben már 8Mbps a letöltés.Ha minden a helyén van, akkor 2.4GHz N-ben marad 2/2 körül.
Szabad rálátással, 2méterről 2.4GHZ N-ben 2 Mbps a letöltés.Ha minden a helyén van, akkor 5GHz N-ben 10/2 körül, bár speedtest rendesen ugrált.
Szabad rálátással, 2méterről 5GHz N-ben már 25-30 Mbps a letöltés.
N-es mérésekre sajnos csak a céges laptopom képes, amin nem netezek, hátha rámegy valami. Szóval muszáj lesz beszereznem 5Ghz-s N-es kártyákat, esetleg N-es repeatert...
Itt azért nézegettem inSSIDer-rel a jelszinteket, a folyosón -50dBm, kettőt lépek a szobába már -70dBmNem semmi fal lehet az. Úgy tudtam, hogy 2.4GHz távolabbra visz, de ezek szerint elég sok az interferencia errefelé.
Örülök ennek az eredménynek is, legalább tudom, hogy merre léphetek tovább.
Nagyon szépen köszönöm a segítségnyújtásodat! Kellemes ünnepeket!
-
Gausz
aktív tag
Van valamilyen titkos beállítás, amit nem találok meg a belinkelt leírásban? Szépen be tudtam állítani mindent, de a sebesség valami iszonyú lassú lett.
A fő router egy TP-Link TL-WDR4300 lett, a három hosszú antenna biztos nem hazudik, gondoltam magamban. A helyéről azonban az sem fedi le a szükséges szobát high transmit powerrel:A repeaterként működő WRT54GL ezt látja:
Szerintem teljesen normális jelszintek, és a speedtest a 50/2-es netemre 2,5/2-t ír ki...
A fő és repeater router közt 7m és 1 fal található, a repeater és a számítógépek közt 5m és 1 fal. Rendezzem át a lakást?
-
Gausz
aktív tag
Szolgáltatóm adott egy D-Link DIR600at, azt próbáltam repeater módba állítani, de feladtam, mivel minden leírás szerint csak úgy menne, ha kábellel kötném össze a fő routerrel. Meg hát annak csak egy kis antennája van.
A [leírában] viszont úgy látom, hogy vezeték nélkül is összehozható a rendszer.
Kicsit beleolvastam, és ilyet láttam:
Wireless Network Name(SSID) : Must Match Primary Router exactly including exact case- Make sure you spell this correctly
Wireless Channel : Must Match Primary Router (This will disappear once you put it in RB mode, and isn't needed)Szóval elvileg nem is fogom tudni, hogy éppen melyik eszközre vagyok csatlakozva?
Köszi szépen a segítséget! Megpróbálom a D-linket, aztán legfeljebb veszek valami erősebbet, ha azzal nem menne.
-
And
veterán
Nem tudok újat írni: a WRT54GS v7 (v7.0) hardverre van a gyári fw-nek alternatívája, és az a dd-wrt micro. Abban viszont nincs SSH, mert egyszerűen nem fért bele. Az általad belinkelt verziók szemmel láthatóan nagyobbak 1,75MB-nál (1792 kB), így egészen biztos, hogy nem lehet minden további nélkül 'csak úgy' feldobni azokat egy olyan routerre, amely mindössze 2048 kB flasht tartalmaz, és abból 256 kB a firmware lényegi része által felülírhatatlan bootloader (linux-os, Broadcom-chipsetes routerek esetén ez a CFE). Ráadásul az eredeti gyári firmware VxWorks alapú, azt is le kell először vakarni. Tehát a CFE méretét kellene csökkenteni 128 kB-ra, csakhogy erről a #12201-es linkjén ezt írják:
"WRT54GS v7.2:"
"- this is NOT for the GSV7.0...this model is still untested and the CFE is different from the GSV7.2 so it may not work on a GSV7 model "
"- at this time...only a single GSv7.2 has been updated...use with caution...Brickage is still possible...please report any successes on the GSv7.2 units. (I'll then remove this message as more become updated)"
Ez van. Szerencse, hogy valaki összetákolt ekkora tárterületre egy 3rd-party firmware-t, és legalább telnet még mindig van benne, ha már SSH nincs. -
-
teglasz
tag
Nagyon köszi, ez jó ötlet volt és sikerült is!
Elérem a webes feületet és nagyjából be is állítottam
a dolgokat, megy is a wifi a telefonomon.
Viszont abban még bénázok, hogy a számítógép
még mindíg nem tud csatlakozni a netre ugyan
azzal a felhasználó névvel és jelszóval amivel a
router hibátlanul csatlakozik és a linksys kiiktatásakor
a gép is simán megy vele. -
kovi831
aktív tag
Teljesen bekavartam magam
de csak rájöttem mi baj.Ma meló után bementem az ügyfélre intézkedni, végülis azt mondták náluk minden ok
Sikerült klónozni a Mac cimet, megy rendesen, de gyárilag a megadott sebességet "elvileg" Speedtest.net (és externet) mérője szerint nem tudom kihasználni.De érdekes a torrent max-al jön.
Nem lehet hogy az egész internet(csak Magyarország) belassul? és a túl nagy "belső" forgalom miatt nem tudok a speedtestel hiteleset mérni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest