Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz HXY #4219 üzenetére

beidézem, amiket pü-ben írtam, hogy más bele tudjon kapcsolódni:

első blikkre én a cron-t ajánlanám, ha már úgyis van ssh-hozzáférés. ha a jffs-t engedélyezed, akkor helyed is lesz, fel tudod tenni a cron csomagot (pontos részleteket nem tudok, rég használtam), onnantól kezdve meg 2 rövid szkript, vagy ha nem kell ekkora rugalmaság se, akkor a /etc/crontab-ba 2 sor.

[...]

ha van /etc/crontab, akkor abba kell. ha nincs, akkor nézz utána az ipkg-nak a google-ban.

most csak fejből írom a szükséges sorokat, még a crontab formátumának pontosabban utána kell járnom, rég használtam

0 0 * * * root /sbin/ifconfig wifi0 down
    0 6 * * * root /sbin/ifconfig wifi0 up

szkripttel meg lehet oldani, hogy ellenőrizze, hogy megy-e egyáltalán a wifi, a kikapcs és/vagy a visszakapcs sikeres volt-e, ip-hozzárendelés, meg amit akarsz.

közben az ipkg-s link is előkerült. innentől kezdve idő és tapasztalat hiányában átadom a stafétát :D

(HXY: a crontab sorokat kijavítottam, fordított sorrendre emlékeztem.)

And: úgy se rossz :D ez van, ha az ember túl kocka, a legegyszerűbb módszert nem látja meg...

• And

veterán

válasz HXY #4219 üzenetére

Nem kell ehhez mindenféle parancsokat futtatnod vagy scripteket írogatnod. Elmész szépen a Wireless / Advanced settings menübe, az oldal aljára, és a 'Radio Time Restrictions' beállításnál engedélyezed a 'Radio Scheduling' funkciót. Akkor megjelenik egy egyórás felbontással rendelkező beállítósáv, amin szépen letiltod (pirosra állítod) azt a hat órát.

Új hozzászólás Aktív témák