Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• izisz

senior tag

válasz nyogo83 #3913 üzenetére

:) általában igyekszem futólag kitérni érdekesebb részletekre, aztán az olvasóra van bízva, mit olvas el ;]

Én sem csapágyaznék, ahogy janek69 írja.
    Helyette ha van rá mód, próbálj ki másik alu kuplungot (a leírtak mellett még simán lehet, hogy az orsó üt nagyot, ezt sima, konyhapulton tudod ellenőrízni szabadon is).
    Nálam az van, hogy magában az orsóban nincs túl nagy "hajlás". De a csájna standard, ruganyos kuplung-nak a 8-as furata nem pont középen van. Ezért a 2 Z orsóm közül az egyik nagyon ütött, a másik épp csak kitér (felül figyelem a szabad végét gyors mozgatás közben).
    Mivel nem volt kéznél egy marék csájníz ilyen kuplung próbálgatni, jelenleg nálam 2 ilyen teljesít szolgálatot: [link] (kiegészítve ezzel: trapézanya
    Ezzel a túl nagy kilengés ki lett küszöbölve. Persze van még, amivel kell törődnöm, de az orsó felső végén figyelve pár tized mm-ről van szó.
    Amit talán érdemes megfontolni, mint segédeszköz: egy ilyesmi . NEM próbáltam még, de a Draxannak van YT videója előtte-utána eredménnyel, neki működik.
    Bennem csak az merült fel, hogy ha esetleg valaki Z-hopot használ, annak nem lesz jó.
    Valami hasonló "leválasztomazXtengelyaZ-ről" megoldást talán bevethetsz, van számos hasonló konstrukció thingin.

(Amúgy itthon van beszerzési forrás 8-as trapézorsóra, 4 lead, 2 pitch értékekkel? Tud valaki?)

@janek69:
    Elméletem szerint az első ember, aki nyomta a bed levelt, nem tudta a hotbeden érzékelni, mikor éri el a nozli "túlságos"/"kevésbé" (gondolj bele, alulapra közelíted, nem nagyon tűnik fel, ha "túlközelítetted" csak amikor már nagyon túl van (hú, de SI mértékegységes megolfogalmazás :D )
    Ezért a papír. Azon érzed, ha megfelelő a nozli távolság, sőt, van benne némi "összenyomhatóság".
    Vagyis amikor papírosan pont jó és kihúzod a nozli alól, akkor "pont jó" (újabb SI mértékegység) a nozli-bed távolság.
    Én azt nem értem, aki azt kitalálta, hogy a papír kényelmesen lehessen még huzigálni a nozzli alatt. Az már bő 0.1mm távolságot jelent, ha kénylemesen csusszan...

[ Szerkesztve ]

• janek69

senior tag

válasz nyogo83 #3913 üzenetére

Szerintem ha megcsapágyazod akkor jó csíkos lesz a nyomtatásod,mert beriszálja az x tengelyt jobban mint csapágy nélkül..

Új hozzászólás Aktív témák