Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Demo07

aktív tag

válasz Lookup #36615 üzenetére

Uhh az rengeteg, szerintem. A korábbi ender V2.2 nem csendes alaplappal nekem az X és Y tengelyek 600mv-on mentek, a Z tengelyek 1020mv, és az extruder (Nema17, direct drive) 660mv-on volt. (Ender 5 Plus, dual Z)

Most alaplapot cseréltem és megszabadultam végre a "csoda" creality alaplaptól, végre használható lett a nyomtató, és iszonyat csendes, hogy belekerült egy btt octopus.
    Egyedül a Hotend ventit lehet hallani, amúgy síri csend. :D
    Az Octopusban az X,Y tengelyek, jelenleg 800mv-ra vannak állítva szoftverből, a Z 850mv az E pedig 700mv-t lett. Volt még pár gond a config.cfg-ben, de most már minden működik.

szabieable #36596 uncomment után jó is lett.
    Saccco #36605 valóban kevés volt a kraft, köszönöm a segítséget!

• fabula

őstag

válasz Lookup #36615 üzenetére

Általában ezek az ajánlott feszültségek multiméterrel mérve. Prusa rendszerű nyomtatókon XZ-re (vagy core xy-on XYZ-re) 1-1,2 V között, Y-ra 1,2-1,3 V, extruderre pedig típustól függően 0,3 V-tól (pl. LDO motoros) 1 V-körüli értékig. Az extruderre kicsit sokallom az 1,4 V-ot, de ha nem melegszik túl hosszabb nyomtatásnál sem, akkor lehet ennyi, főleg ha túl szorosra van állítva, meg persze driver függő és driver hűtés függő is, hogy az se melegedjen el, mert akkor lépést veszthet. Én személy szerint ha Nema17 motor van rajta, akkor 1 V-on, palacsinta motorral max 0,8 V-on járatom az extrudert. Hamarosan kipróbálom az LDO 17-es motoros sherpa extrudert, arra ajánlanak 0,3-0,35 V-ot, de erről mág nincs saját tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák