- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz RootRulez #47810 üzenetére
Ezen nincs mit csodálkozni, ha a GTA4-re gondolunk valóban az 1GB a jó választás, akkor is ha egyébként más játékoknál jelenleg ebben a felbontásban semmilyen jelentőséggel nem bír a kétszer akkora vmem méret.
A jövőre gondolva szintén hasznos lehet a nagyobb fedélzeti memória, évek múlva meghozza gyümölcsét, ha most hallgat a tanácsra és az 1GB-os 5750-et veszi meg a kérdező.
Különben is nagyobb biztonságban érezheti magát az ember egy felülméretezett vmemóriával az ember, így nem érhetik váratlan meglepetések.gabo80: én is az 1GB-os VGA-t ajánlanám, de nem az 5750-et, hanem a nagyobb teljesítményű kártyákat, amiket utolsó mondatodban említettél. Jelenleg abban a felbontásban egy 4850 szintű, tudású kártya nem sokat tud hasznosítani a +512MB-ból.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz RootRulez #47759 üzenetére
Én írhatom, mert nem vagyok elfogult, csak igyekszem reálisnak lenni. A gond az. hogy nem erősebb NV kártyát vesz a srác, mert így ennek semmi értelme. Ha nincs megelégedve a Radeon-nal, bármi miatt, váltson NV-re de minden cserének, váltásnak legyen értelme, legyen jobb az elődnél! Ezért írtam, hogy bár szép különbség van a két kártya memória mérete között, de a használat során ez a különbség nem érződik, így nem éri meg ezt a cserét.
GTX260 - 4870 és ezekben érdemes gondolkodni, ezek 20-30%-kal gyorsabbak a jelenleginél, ami játékban már látszik, ennyi.tjokai: biztos jó kártya lesz, csak nem érzed majd a különbséget! Gondold meg mindkét vödörben ugyanaz és ugyanannyi víz van..
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz RootRulez #47753 üzenetére
Nem is olyan egyszerű ezek szerint a döntés.
Azért annyira nem számít,hogy rosszabbat vegyek,mint amit akarok.
Ezek szerint marad a terv,vagy 5750 vagy 5770 lesz.Majd eldől augusztusban,hogy milyen árak lesznek és akkor lesz minden,ház is VGA is.Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
tzsolesz
nagyúr
-
satee76
aktív tag
válasz RootRulez #47566 üzenetére
szia !
Alkalmaztam a javaslatodat egy 8cm-es arcticcal kábelkötegelővel és müxik
Igaz még csak 2D-ben, de már most csak langyos a heatpipe és nem olyan forró, hogy nem lehet megfogni.Még 1 kérdés ha nem vagyok pofátlan
Vannak ram tüskéim de az általam használt 2 oldalas ragasztó nem az igazi (leperegnek), erre van valami ötlet, vagy vegyek újakat?
Még 1x nagyon köszönöm
-
csokad
senior tag
-
Ukeve
tag
válasz RootRulez #47566 üzenetére
Gépem:
Asus M2R-FVM, AMD Athlon X2 5000+ 2600 Mhz, OCZ Blade Series 4096 Mb DDR2 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT 256Mb GDDR4, Western Digital Caviar Black 500GB DP 7200RPM 32Mb SATA2, Western Digital Caviar Green 1000GB 5400RPM 32Mb SATA2, Samsung SH-S223Q, Cooler Master Elite RC335, Corsair VX450, Gigabyte GM-M6880, Gigabyte GK-K6800
Amikkel játszom: Crysis, Bad Company 2, NFS Shift, AVP 3, Split/Second: Velocity, Dirt 2, COD 4, COD 6
-
satee76
aktív tag
válasz RootRulez #47561 üzenetére
Ilyen biza csak zöld nyákos.
A hosszú bordára két venti, hogy lehúzza róluk a hőt valamennyire. Láttam régebben hogy oda tettek gyárilag egy nagy venti a gTO/GTX-es változatoknál emigyen:
[link]Persze ezt nem lehet csak úgy összebarkácsolni. Néztem a Zalman VF-900-t de valahogy nem győzött meg...
satee76
-
-
csokad
senior tag
válasz RootRulez #47492 üzenetére
az 1280x1024et nem akarom de tudja, csak nagyon kicsik az ikonok, a full hd ról meg annyit hogy érted hogy hogyértem nem? szóval felesleges olyan erős kártya nekem ilyen monitorhoz ami még a hd-ről sem hallot.
mod: meg miért használnám 1280x1024-en? mitől jobb? mi hasznom belőle?
mod2: 1600x1200ig tud.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz RootRulez #47474 üzenetére
Egy ismerős gépébe lesz.
Egy Gigabyte SuperB 460W táp van benne és egy 21,5" BenQ FullHD monitor van a géphez. Hogy milyen felbontásban fogják használni? Amiben normálisan elfut a játék .
A proci egy A64 X2 5000 @ FX-5000 (megy a 4mag és a 6MB L3 cache is szépen).Az én gépembe szerintem nem menne a kártya, mivel egy AOpen 350W (FSP belső) tápom van, igaz csak egy A64 X2 5000+ -al. Ha menne is, eléggé a határon lenne a gép, vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz RootRulez #47415 üzenetére
COD2-ben nagyon szépem muzsikál a 7900GT is Használtan hasonló árban is van, mint az 1950pro.
Pr3s : új kari vásárlása esetén, 20K-ért én egy 9600GT-t javasolnék, bár használtan garral 14K körül itt az apróban megkapod...
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz RootRulez #47404 üzenetére
23K-ért nem vennék én sem GTS250-et
A napokban adtam el az aláírásomban szereplő 9800GTX-et 20K-ért, amit szerintem simán megért, ha a kiválló tuningpotenciálját is figyelembe vesszük.Max. ennyit érnek használtan a G92-esek, csak egy-két emberke itt az apróban nagyon elvan szállva az áraikkal.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz RootRulez #47386 üzenetére
" A 4000-es ATI-k is csak azért tartják magukat, mert már akkor a jövőbe mutattak, amit most tudnak igazán kamatoztatni..."
Még jó, hogy ez csak a te véleményed és egy-két ATI-s társadé
Nagyon érdekes képességeid vannak, amit úgy hívnak : jővőbelátás"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #47383 üzenetére
Alpachino
A te szavaiddal élve abban az árszegmensben, meg az a legjobb választás.8000 9000-es nVidiáknak nem igazán van már itt keresnivalójuk,. A 4000-es ATI-k is csak azért tartják magukat, mert már akkor a jövőbe mutattak, amit most tudnak igazán kamatoztatni...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
-
joysefke
veterán
válasz RootRulez #47368 üzenetére
Hát igen, de nehezen találok embert aki értelmes áron eladná a HW aprón a VGA-ját. (ebben a kategóriában). Először HD4670-re vadásztam, aztán belevettem a keresésbe a 9600GT-t is, utánna a HD3870-et most pedig már a 9800GT-t is...
Ilyen áron kellenek nekem ezek a kártyák, de egyszerűen nem találok BP-en eladót.
HD4670 -10-11E
HD3870 - 12E
9600GT - 13E
9800GT - 14-??EArról már nem is beszélek, hogy apróneten egyes csókák a HD4670-ért 18-at kérnek, aztán mikor megkérdezem van-e lejjebb, azt mondja, hogy "ennél lejjebb már nem megyek.." De láttam már 9600GT-t a napokban 30E-ért. (használtan persze)
Üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz RootRulez #47364 üzenetére
Nekem is magasnak tűnik! Miért is óckodsz a tápcsatis kariktól?
Ezek jutnak eszembe:
1,
Magasabb fogyasztás - magasabb áramszámla2,
300W-os a tápom3,
amúgy is nagyon meleg van nyáron a szobában, hát még egy kályha-VGA-val...Mennyi lenne szerinted a reális ára a low power 9800GT-nek?
J.
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz RootRulez #47326 üzenetére
Bocsi rájöttem, h 5750+15k volt... Már azt sem tudom hol áll a fejem xD
Úgy érzem 5770 lesz ez majd... Vagy GTX 460... (ha majd kijön és nem lesz egy vagyon)
Köszönöm Mindenkinek a tippeket, tanácsokat, igyekszem jó döntést hozni! Amint lesz valami szólni fogok
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
válasz RootRulez #47326 üzenetére
Értem... hát akkor legközelebb inkább ide jövök tanácsért...
Az 5770 erősebb, mint a 4870???
Nem egészen vagyok képbe most ezekről...Meg azért tettem le róla, mert más forrás azt mondta, h 5770 csak úgy érné meg, h 9600 GT+10k... Elhittem, és ezért úszott el... Nincs túl sok szerencsém most ezekkel a kártyákkal úgy tűnik...
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz RootRulez #47313 üzenetére
Nem tudom hogy mennyit szánnék vgara Csak amivel a leg jobban járnék azt venném. Úgy tervezem hogy a HD5x szériát kihagyom az életemből vagy kihúzok az egy 4870 el két évig aztán újítok új vga-ra. Vagy a 4870 CF el húzom ki 3 évig. Lehet a CF lesz mert azért +25000 ért +1 év gamelés jó grafikán az azért nem rossz. De majd valamikor eldöntöm.
Köszönöm a segítséget -
alibaba78
őstag
válasz RootRulez #47286 üzenetére
En is 5850-est akartam venni mostanaban, de varok meg vele. Lehet, most jobban jarok egy 4850x2-vel. Azt meg talan a tapom is elviszi.
viktor82: Tobb, mint 20%-kal dragabb, mint amennyit te arnak megjeloltel. Azt gondolom, ez mar meghaladja az elfogadhato kategoriat.
-
-
-
hajbel
addikt
válasz RootRulez #47155 üzenetére
Igen, viszont tapasztalatból tudom, hogy sok olyan hiba előfordul játék közben, amelyek pl. geforce-okon nem, és a physX is pozítív tényező számomra. A másik dolog, hogy nem játszom annyit, és nem szeretnék annyira sokat költeni vga-ra, de kétségkívül időtálló lenne az 5850, és ár/érték viszonylatban talán a legjobb vga, természetesen a tuning is fontos tényező számomra. Vennék simán egy gtx 260-at, de az már az új S.T.A.L.K.E.R.-t nem viszi valami fényesen, és kérdéses, hogyan boldogul majd a MAFIA II-vel, vagy egy Crysis 2-vel.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
-
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
válasz RootRulez #47075 üzenetére
Igen, de a 9600GT-n tudtommal nincsen tápcsatlakozó, a PCI-E-ből veszi fel az áramot.
Ezért is szeretnék kisfogyasztású vidkártyát (9600GT ebbe még belefér); tulképpen annyi változik, hogy a tápnak az eddigi rendszer fölött még a vidkártyát is el kell bírnia (max 60W?)
üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz RootRulez #47038 üzenetére
Megnéztem
Nem értek hozzá, de mégsem tűnik jónak, azt mondja:
Max continous power: 300W
Max power : 310W (10sec)
Max power 3,3V + 5V : 130WEz valami vicc??? 130W-ot tud leadni a 3,3V-os és 5V-os ágakon egyszerre és teszem fel 270W-ot 12V-on??? Ennek mi értelme? Jól értelmezem ezt egyáltalán? Nem tűnik kifejezetten nehéznek, de könnyűnek sem a táp.
Számomra hihetetlen, hogy pont ez az alkatrész legyen a gagyi, hisz ez egy előre összeszerelt márkás workstation gép (FuSi W360) minden nagyon de nagyon frankón van benne összeszerelve. (németországban szerelik)
Tehát most akkor szar a tápom?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa EVO
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- További aktív témák...