-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben érdeklődtem, hogy milyen VGA-t ajánlotok 100k környékén egy i7-12700K-hoz. Kaptam sok jó tippet ezért még agyalok kicsit. Viszont közben belefutottam ebbe:
https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/1cl19G/1/general-tasks/1920x1080/Ezek szerint a CPU-m 6600XT-nél jobb VGA-t enm tud kihajtani?
Mennyire valós amit itt állítanak? Van bármilyen másik oldal, ahol hasonló (hiteles) kalkulációt lehet végezni? -
zsolthee
senior tag
Köszönöm mindenkinek a hasznos infokat!
-
zsolthee
senior tag
Nagyon köszönöm, hogy ennyire lelkesen próbáltatok VGA döntésben segíteni. Igazából egy 1050Ti-ről szeretnék váltani, hiszen a VGA-n kívül minden mást upgrade-eltem. Gondoltam veszek egy korszerűbb videóvezérlőt, hogy akkor az is jobb legyen. Nem a legújabb játékokat aakarom követni, csak le akarom cserélni a kőkorszaki vasakat.
Szóval egy 6750 XT is már kb 3.5x gyorsabb annál amit jelenleg használok. Viszont KAMELOT-nak annyiban igaza van, hogy ha kicsit hozzápótolok, akkor vadi új 6800-as vehetek, ami viszont már közel 4x-es teljesítmáényt jelent az 1050Ti-hez képest.
Még agyalok rajta, spórolok és nézelődök. De abban azért látom nincs vita, hogy nem CPU limitem, hanem cash limitem van
Amúgy miért RX-et ajánlott szinte mindenki? Ár/érték arányban sokkal rosszabbak most az nVidia kártyák?
Remélem nem off és maradhat még a hozzászólásam ezen 1 kérdés erejéig.
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresnék ajánlott VGA-t.(lehet használt is) Játékok FullHD-ban mennének legfeljebb.
Illetve az is érdekelne, melyik az a VGA-t amit még ez a CPU ki tud hajtani.i7-12700k
Chieftec A-80 CTG-750C 750W táp
Keret: 100 ezer Ft -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
HD7850 2Gb kártyámat szeretném cserélni.
1. Pontos konfigurációd: adatlapomon
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? FullHD
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
4. Mennyi pénzt szánsz rá? 30 ezer forintot
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? HasználtIgazság szerint nincs szükségem sokkal nagyob számítási teljesítményre, csak legyen kicsit korszerűbb és fogyasszon kesebbet. Ha nem kell neki plusz betáp az már előny, de nem feltétel. WOT-ot játszok nagyritkán, szóval ezt kell bírnia FullHD-ban. Passzív kártyában érdemes gondolkozni?
GTX 750Ti volt az ötletem, de hátha tudtok egy ésszerűbb választást.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Játékra milyen LowProfile VGA-t tudnátok ajánlani amihez nem kell külön táp?
Játék: WoT, CPU: i5-3470.
Rászánt összeg: 30k. Lehet használt vagy új is.[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Upgradeltem a VGA-mat egy MSI GTX760-ra.
A hűtése remek, hangja szinte alig van.
Egyetlen negatívum eddig, hogy a tápcsati lehúzásakor a heatpipe útban van. Vékony ujjaim vannak, de így is alig tudom benyomni a kioldó pöcköt. Sz@rnék a mérnök markába. -
zsolthee
senior tag
válasz Bjørgersson #48214 üzenetére
Az MSI verzió halk, ugye? Szemezek már egy ideje a Gaming szériával...
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
nVidiából melyik az a VGA amelyik a HD7850 OC 2GB-tal azonos teljesítményű? Vagy kicsit jobb...
-
zsolthee
senior tag
válasz regener #47548 üzenetére
OK, értem. Nem akartam zabagépet...de látom akkor a feltételek nem érvényesülnek.
Szóval fontos a halk működés, így nem lesz ITX méretű a kártya
MSI GTX760 ésszerű választás lenne akkor, ugye? 2GB gondolom még elég egy darabig. Ebben a kategóriában én feleslegesnek érzem a 3-4GB-ot -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Olyan nVidia VGA-t keresek, ami
-elmegy egy 8pin-es ágról
-FullHD-ban viszi a játékokat
-HD7850-nél erősebb
-Halk a hűtője
-és 70k alatt van -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
GTX760 ITX-ről mi a vélemény?
A dupla ventis tesójánál ez gyengébb vagy hangosabb a hűtője?A TwinFrozr hűtők ezeken a kártyákon mennyire halkak? Eddig inkább csak Sapphire példányokat vettem, de előbbiről sok jót hallottam...
[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
LP videokártyát szeretnék egy fekvő házba tenni. (más nem fér el benne sajnos)
Milyet tudtok ajánlani 15-20k körül ami nem igényel plusz tápot és hozz nagyjából a HD7770 szintjét?
Ezt néztem ki eddig....meg ezt
Bővítés nem lesz, 17" monitoron fognak vele játszani 1280*1024-es elbontásban...max egy kicsit feljebb.(1366x... vagy 1440x...)
Ha tudtok ésszerűbb ajánlatot egy E8400 és 4GB Ram mellé, szívesen várom az ötleteket és a javaslatokat.[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Egy Q9650-hez milyen VGA-t tudnátok ajánlani a vörösöktől és a zöldektől? Ki tud hajtani egy HD7850-et?
Mire elég egy ilyen proci? Melyik mai CPU-val van egy súlycsoportban?.Játékra lenne, méghozzá FullHD felbontás mellett...
Nagy kösz! és bocs az OFF-ért -
zsolthee
senior tag
válasz BomiBoogie #2663 üzenetére
Az a gond, hogy csak ezt tudom szerezni "olcsón". Akkor ezek szerint nem véletlenül...
Még valaki? Vélemény a VTX3D-ről?[ Szerkesztve ]
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
VTX3D HD7870-et tudnék szerezni elég baráti áron. Mi a véleményetek a hűtéséről és a megbízhatóságáról?
Csak néhány ezressel lenne drágább mint az előzőleg kiszemelt Sapphire HD7850 2GB -
zsolthee
senior tag
válasz csucsbicep #2449 üzenetére
Pontosabban milyet vennél nVidiából a 7850 riválisaként?
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
HD7850-et szeretnék majd venni, de nem tudom, hogy érdemes megvenni a 2GB-os verziót?
FullHD-ban játszok 1 monitorral...meg Hitman + AC3Illetve másik: Ennek alternatívájaként nVidiát is nézegettem. Mit érdemes ugyan ezen a szinten (HD7850) most megvenni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest