- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz Dan-szan #66361 üzenetére
Felbontás full hd, a tápom Chieftec Ctg-500-80P.
FHD mellett mindegyik itt szóba hozott kártyával kompromisszumot kell kötnöd, amelynek a mértéke a kártya erejétől függ.
270 és 270X között lényeges a különbség?
Az X verziónak magasabb a gyári referencia órajele, több táp csatlakozása van és gyártótól függően robosztusabb lehet a hűtése. Ha tunningolni akarod akkor csak az X verzió jöhet szóba (a jobb tápellátás miatt). Egyébként ha akkora az árkülönbség, hogy számít, akkor meg lehet fontolni az X nélküli verziót is, nem sokkal leszel hátrébb.
Illetve ha vesszük a Sapphire-Giga-Asus-Msi négyest lehet egyáltalán vmi sorrendet alkotni a tulajdonságok alapján,vagy ezt csak a konkrét kártya ismeretében tudjuk megtenni,
Sapphire-ből van 4 féle változat, MSI-ből és Asusból 2-2ről tudok, a Gigának igazából csak annyira néztem utána hogy tudjam nem nekem való
Hogy melyik kell neked az elsősorban a prioritásaidtól függ. _Nekem_ az elsődleges az volt, hogy minnél halkabb legyen, másodlagos, hogy hosszú legyen a gari, harmadlagos hogy jó legyen a tunningpotenciál meg ilyesmik.
Ez alapján én azt mondanám, hogy a legjobb az MSI Gaming (a Hawk verzió aránytalanul drága volt akkoriban) a második helyen az Asus DCU2-vel (ez utóbbi viszont egyértelműen hangosabbá válik terhelve). A Sapphire Vapor-X szintén nagyon jó, minőségi erős hűtés, de mások beszámolója alapján azt vettem le, hogy alapjáraton kicsit hangosabb meg ugye csak 2 év gari van rá. Sapphire-ből nem vennék Vapor-X nél gyengébbet (van alacsonyabban pozicionált 270X-ük, de azokat kerüld el) is igazából erősebbet sem (Sapphire Toxic szerintem a 270X kategóriában indokolatlan)
Giga nálam a 660OC után nyugodtan lehúzhatja magát a klotyón, a 270X modellek kapcsán bemutatott teljesítményüknek annyira néztem utánna, hogy megbizonyosodjak róla, hogy hangosabb meg gagyibb mint az Asus/MSI.Szóba hozták itt egyesek a 750Ti-t is:
Szvsz egy nagyon jó, de a teljesítményéhez képest túlárazott kártya. Amiben ténylegesen többet nyújt mint a konkurencia az az újabb, jobb (Maxwell) arhitektúra miatti lényegesen kedvezőbb fogyasztás. A 270X nagyon simán gyorsabb ugyanez vonatkozik a 760-ra is. Ha a játék helyett a fogyasztás az első prioritás, akkor jó a 750Ti.J.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dan-szan #66361 üzenetére
260X/2G túlárazott és amúgyis problémás típus sajnos, ezért nem ajánlott.
Gyártók közti különbséget ahogy írtad, adott típus esetén érdemes firtatni.
Ha mehet használt motyó is, 40 alatt találsz garis 660TIket pl., ajánlom
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest