- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
solfilo #94784 üzenetére
Köszönöm , akkor az MSI RX 480 Gaming lett a befutó
Biztos van ahol olcsóbb de a PcLand-al jók eddig a tapasztalataim.
-
Shiro
senior tag
Sziasztok egy GTX 1060.ast szeretnék venni, amire a keret 90.000Ft lenne (+esetleg még pár ezer valami nagyon jó extra esetén)
A régóta nézegetett modell a Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC 6G ami 89.000Ft
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/geforce-gtx-1060-windforce-oc-6gb-gddr5-192bit-pcie-gv-n1060wf2oc-6gd-p344226622/Most a kereső kidobta az OC mentes változatot, ami 87.000Ft
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/geforce-gtx-1060-windforce-6gb-gddr5-192bit-gv-n1060wf2-6gd-p352625971/Összefoglalóban írtátok, hogy az OC mentes változatot érdemes megvenni, mert felesleges felár és mi is tudjuk húzni. (illetve gondolom a kisebb terhelés miatt valamivel időtállóbb lehet)
90.000 Ft környékén még kidob több MSI modell, ezekből leginkább az Armor-t választanám.
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-gtx-1060-6gb-gddr5-192bit-pcie-gtx-1060-armor-6g-oc-p343321108/Illetve ami nekem nekem még nagyon megtetszett az a ASUS DUAL-GTX1060-O6G
Aminek úgy néz ki csökkenőben van az ára és jelenleg 92.000 Ft
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/geforce-gtx-1060-dual-oc-6gb-gddr5-192bit-pcie-dual-gtx1060-o6g-p342897054/Szerintetek melyik lenne a legjobb választás és miért?
Azt tudom, hogy teljesítményben néhány % eltérés lehet.
Itt olyasmire lennék kíváncsi, hogy időtállóság, zaj, vagy hőmérséklet ..stb
+Az ASUS-nak magyar nyelvű a honlapja a Gigabyte-nak angol, bár ez nem tudom mennyire számít.
-
Bnorbu
tag
Sziasztok!
Téma adott, az adatlapomon lévő konfighoz szeretnék dVGA-t venni.
-csak FHD, esetleg később QHD
-keret 60k +/- 10%
-csak MSI, esetleg Sapphire
-akár apróról is
-a csendesség nagyon fontos szempont!Köszönöm a segítséget!
-
Csupingo
veterán
válasz
#64118272 #94791 üzenetére
Sokkal, talán több mint 2x gyorsabb már a 470 is. Ha áfa nélkül veszed, akkor a 480 is belefér az árba igaz?
A 470 és a 480 között nincs olyan nagy külömbség. 10% környékén talán. -
-
Csupingo
veterán
válasz
#64118272 #94788 üzenetére
Sorrendben pár ajánlat: gtx 1050 ti, rx 470 4GB (vagy msi egy ezressel drágábban), rx 470 8 GB. Vagy használtan apróról sapphire nitro, vagy msi gaming rx 480 8GB 68-70 körül.
A mostani kártyádat szerintem 17 és 21 között lehetne eladni. -
törölt tag
Üdv!
Szeretnék egy új vga-t mostmár, elérkezettnek látom az idejét.
Gépem az adatlapomon, ehhez keresek új vga-t, ami gyorsabb mint a mostani HD7850.
Amire kellene:
League of Legends leginkább
Battlefield 1Ezen kívül teljesen alap dolgok, egyelőre fullHD de hamarosan 4K filmnézés, egyszerre 2 monitor+1 tévé(nemsokára projektor), netezés, Excelezés, ilyesmi.
Ami idegesít, LoL-ban leesik az fps sűrűn max felbontáson 30-40re, BF1-ben 30 fölé nem is megy kb.
Ár: minél olcsóbb, annál jobban örülök neki. Max 60-70.000Ft-ot szánok rá, de ha kevesebből kijön, az csak jó.
HD 7850-nél legyen jobb sokkal, ez a fontos.
Fogyasztás, hang nem érdekel. A házam nagyon halk, a hűtése nagyon szuper, úgyhogy ez a rész nem zavar.
Szeretném eladni majd később, nem tudom mit érhet használtan.
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok! 7 éve nem figyelem a PC-s vonalat, ezért kérdezem!
PS és LR használatához elég lenne egy I3-7100-ban levő Intel HD 630? NO GAMES!
Ha nem akkor milyen VGA-t vegyek? A lényeg, hogy minél halkabb legyen a gép, ezért elsősorban passzív megoldásban gondolkodom! !
Köszönöm.
-
válasz
dugesz77 #94783 üzenetére
Kompromisszumot mindenképp kell kötni 4K-n (nagyobb VGA-val is). Nem nagyon szakad el egymástól a két kártya itt sem, ezért is javasoltam az RX-et inkább, mert most olcsóbb, s icipicit időtállóbb a DX12 és a VRAM miatt, de ez nem számottevő sztem. Felbontás miatt idővel cserélni kell majd a VGA-t (és ez miatt a procit is), akármelyiket is veszed.
750Ti-hez képest mindkettő űrtechnika.
-
dugesz77
őstag
válasz
solfilo #94780 üzenetére
Köszönöm. 750Ti-ről váltanék. Előtte meg szinte csak piros kártyáim voltak,végül is mindegy. Még egy gondolat: esetlegesen 4K-s tv-re kikötve (ésszerűen visszavéve a beállításokat), jól gondolom, hogy ide is inkább a 8 GB jobb mint a 6 GB? Vagy hamarabb elfogy a kraft a kártyákból mint, hogy ez lenne visszafogó tényező?
-
válasz
Black Dragon #94778 üzenetére
Ha piros nem játszik, akkor én is inkább a GTX 1060 3GB-ra szavazok.
(#94779) dugesz77: ennyiből MSI RX 480 8GB Gaming-et vennék. Ha zöld párti vagy, talán épp beleférnek a keretbe a legolcsóbb GTX 1060 6GB-os kártyák. Ha mindegy, akkor inkább az RX-et vedd szerintem, mert pariban vannak kb, DX12-ben jobb is, s most mégis olcsóbbak valamiért.
-
dugesz77
őstag
i5 4460 mellé mit lenne érdemes berakni? A táp egy 500-as CTG Chieftec az ár maximum 80-85 ezer... Új kártyában gondolkodom.
Köszönöm előre is. -
Black Dragon
addikt
válasz
sakal83 #94777 üzenetére
Sajnos szűk már a keret, kicsit több ment el a többi alkatrészre, mint ahogy azt szerettük volna, szóval a VGA-ra már csak 60 körüli összeget fordítanánk. Biztosan jó az AMD, de én Nvidiai párti vagyok, és az ismerősöm is, szóval csak ilyen kártyák jöhetnek szóba. De köszönöm a segítségedet, még egy voks az 1060 melett.
-
sakal83
addikt
válasz
Black Dragon #94772 üzenetére
Mekkora a keret?
Érdemesebb elgondolkoznotok, ha játszik, mint alternatíva az AMD az MSI RX470 4/8gb illetve MSI RX 480 4/8gb-on újban, esetleg használtan.
Jobb ár-érték aránnyal bírnak.
AZ a 3 illetve 3,5gb nagyon karcsú
A régi játékokban jobb a 1060, az újabbakban az RX jobb. Tapasztalat, volt mindegyikből nálam.
Ha nem és szűk a keret, akkor 1060 3gb. a 970 már a múlt
-
Teaway
veterán
válasz
Black Dragon #94772 üzenetére
A 1060/3G a jobb. Milyen procihoz menne?
-
Black Dragon
addikt
Hali all!
Ismerősömnek már csak egy videókártya hiányzik a gépéből, amit nemsokára be is szerez, viszont nem tudom eldönteni, hogy egy OC 4Gb 970-es legyen vagy egy 3Gb OC 1060-as?
Néztem a prohardver tesztet, de nem tudtam egyértelmű következtetésre jutni, talán egy hangyányival az 1060 jobb, de a 3Gb ram miatt nem tudom mennyire érdemes azt választani a 970 helyett.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
yorka
tag
Sziasztok!
Sokszor kevésnek tűnik a jelenlegi videokártya, ezért szeretnék egy erősebbet.
Proci:AMD A10-6790K 4.00GHz
Ram: 2x4GB Vulcan 2400
Alaplap: Asus F2 A85-V PRO
Jelenlegi VGA: Saphire Radeon HD 7790 1 GB
Felbontás: 1680x1050 (Esetleg később full HD)
Tápegység: 400W, jobb fajta
Problémás játék: No man's sky, Rome TW2 nagyobb csatáiMilyen kártyát javasolnátok?
Elsősorban használtban gondolkodom, de az újtól sem zárkózom el.
Keret: max 30k, lehetőleg halk legyen, és bírja el a tápegység, illetve tudja kihajtani a proci. -
kisi
aktív tag
Köszönöm szépen, akkor ebben az irányban nézelődöm!
-
kisi
aktív tag
válasz
Csupingo #94761 üzenetére
Bocsánat, elfelejtettem írni, hogy 1920x1080, és nem a minimum grafikán szeretném, azt már elég régen nézem.
Na jó, kb egy közepesen megy normális játék módban, de ha egy nagyobb esemény megy, akkor fizony csúnyán beszagat, visszaesik az fps. Ráadásul így nem is túl szép, inkább csak "játszható" -
Csupingo
veterán
Érdekes, mert a linked szerint a minimumhoz egy hd3000 is elég.
A tiedben pedig jóval gyorsabb igp van. Apróról esetleg r7 250x 13-15 körül van, vagy gtx 750 vagy 750ti 18-25 között.
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy videókártyát venni a gépembe (Vagy fejleszteni), mivel unom a képregényt, és a centrifuga effektet egy egy event alatt a Guild Wars 2-ben. Más játékkal nem játszom, a gépen max egy két film megy, illetve HDMI porton át tv.re youtube zene a gyereknek, altatónak.
Alaplap: FM2A85X Extreme 4
Processzor: AMD A10 5800K 3,8Ghz
Ram corsair vengeance 2 x 4GB 1600
Tápegység : Chieftec 500W CTG-500 -80p
Winchester: 1/ Samsung 840 evo 250 GB
2/ WDC WD20EZRX 2TBSzerintetek érdemesebb erre a konfigurációra egy videókártyát venni, vagy inkább gépet is fejlesszek, esetleg valami erősebb APU-s gépre, videókártya nélkül?
Árkategóriát nem akarok írni, olcsóbb, drágább megoldás is szóba jöhet, max gyűjtögetek..
Ha a játék már szépen fut, jó grafikával, az elég.Köszönöm !
-
válasz
Perseus871 #94758 üzenetére
Ez esetben vegyél boltból egy 60k-s RX 470-et, kb tud annyit, mint egy R9 290, egy R9 380-at meg jól el is ver. S mégiscsak zsír új, kevesebbet is eszik bőven a 290-nél, 3 év garanciát adnak hozzá.
Vagy keress hardveraprón RX 470-et, garanciásat, 50-60k között megkapod. Messze ajánlottabb, mint az R9 380 vagy az R9 290 ebben az ársávban.
-
-
_drk
addikt
válasz
Peddy789 #94754 üzenetére
A 480 a 6gigás 1060-al versenyez. Ha ez a kettő játszik akkor mindenképp a 480, 66k az nagyon jó ár érte.
Viszont qhd-ra későbbiekben kevés lesz. Arra legalább a 8gb-os kellene, hanem egy 1070.
Viszont vannak hírek új kártyákról (polaris refresh) a Vega is lehet lejjebb nyomja az árakat.
Ha most kéne minél sürgősebben akkor tényleg nagyon jó ennyiért a 480.
Csak egyenlőre nem tudni mikor jönnek az új kártyák és mikor állba normálisan az új áruk ami még lehet vagy 4-5 hónap. hanem több. -
Peddy789
őstag
hali, 2 kartya kozott filozok. Jatek lesz foleg, hots, overwatch meg majd ami jon. Vszeg fullhd, meg nem dontottem monitorban, esetleg qhd lesz.
MSI Radeon RX 480 GAMING 4G 214euro -66 101Ft
ASUS Dual GeForce GTX GTX1060-3G 237euro - 73 205Ft
Ahogy neztem most az rx480-nak esett az ara, alapbol az asus 1060-at terveztem
Velemenyek? Mik azok mik meg ebben a kategoriaban meggondolandok? QHD-ra ezeknek a karttyaknak a teljesitmenye mennyi gyatra? Maradjak a fullhd-nal ha nemakarok sokkal tobbet kolteni kartyara?
-
távcsőves
senior tag
válasz
solfilo #94750 üzenetére
Akkor rá van bízva. Az árával kompenzál az Asus dual. Szerk: Igen 10% az már valami. Ilyenkor szoktam én személy szerint elbizonytalanodni, ha pl elosztom 2 évre a 10% különbséget, havi szintem nem sokat jelent.
@:Hunork: Ő az MSI Gaming változatot nézegeti.
Jó is lesz az.
-
távcsőves
senior tag
válasz
raykakas #94738 üzenetére
65 ért nem is rossz az. Nyílván nem várható el tőle, hogy a leghalkabb legyen, de van már ilyen Asus duál tulajdonos az rx fórumban, és nem köpte le egyik sem. Olyasmi mint az MSI Armor sorozat, olcsósított kivitel.
Ennyi pénzért újonnan 3 év kisker garanciával, szerintem jó ajánlat.Jah, igen, plussz 2 ezer pénzért ott a Nitro+ Akkor inkább azt, igen. -
kisfer
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy videókarit a mostani helyett, én egy MSI RX480-ra gondoltam, árban is kb 80k-t szánnék rá, jó lesz a konfigomhoz?
Asrock H77 Pro4/MVP
Intel core i5-2400 3,1Ghz
8gb Ram
Gigabyte Gtx 960 4Gb
Chieftec CTG-500-80P
Corsair Carbide 300r
Acer CB270HU 2560x1440p -
Csupingo
veterán
válasz
raykakas #94738 üzenetére
480-ból szerintem nem a legjobb a dual. A topikjában a tulajoktól tudsz érdeklődni. 72-től van 8 GB-os 470 is, ha beéred picit kisebb teljesítménnyel is. Áprilisban, és júniusban is jönnek elvileg új kártyák, azok talán átrendezik az árakat.
-
válasz
KAMELOT #94741 üzenetére
A 6GB-osért 20k-val többet elkérnek, az 32% felár...
(#94738) raykakas: az ASUS dual szerintem nem igazán ajánlott az RX 480-ak esetében. Ha ennyi a keret, akkor inkább GTX 1060 3gb, vagy RX 470 4GB. De könnyebb lenne, ha válaszolnál az összefoglalóban feltett kérdésekre.
-
raykakas
csendes tag
Sziasztok!
Új gép építése előtt állok és RX 480-akat nézegettem. Mi a véleményetek az Asus Radeon RX 480 DUAL-ról? PCX-en 65 ezerért láttam ami szerintem elég jó árban van, csak nem tudom hogy milyen. Zaj,melegedés stb?Köszi
-
válasz
Perseus871 #94734 üzenetére
Az R9 290 erősebb, az R9 380 kevesebbet eszik, egyik GCN2, másik GCN3. Miről cserélsz és mennyi a keret?
(#94736) sakal83: ha fél év múlva cserél procit, akkor megveheti most is. Igaz én akkor inkább most cserélnék platformot, aztán megvenném fél év múlva a VGA-t, Vega hátha lenyomja az árát.
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
VGA csere előtt állok! Az R9 290 és az R9 380 között vacilálok! Szerintetek melyik a jobb?
Alábbi rendszerhez lenne: M5A97 alaplap, FX 8350 proci, 8+2+2gb RAM -
espeke
tag
7770-ből az 1gb és 2gb között teljesítménybe mennyi különbséget jelent?
Eddig azt se tudtam, van belőle 2 gigás. Ritka, de akad.
Ha ugyanaz a GPU de memó nagyobb, jelent valamit vagy csak x felbontásnál valamely játéknál?
-
haerer2
csendes újonc
Sziasztok! Szeretnék egy MSI GTX 1070 Gaming Xet vásárolni. Az a kérdésem, hogy egy Amd Fx 8150 3,6 Ghzes processzor tudná működtetni ezt a Vga-t? [link]Jelenleg egy Sapphire Hd 7870em van és nagyon érik a váltása. Idővel a processzor cseréje is meglenne de kb. egy fél évig arra még nem hiszem hogy lenne lehetőségem.
-
miska17
tag
válasz
Pécsi gyerek #94728 üzenetére
melyik opr. w7 or w10 ?
-
Csupingo
veterán
válasz
miska17 #94725 üzenetére
Mondjuk amiket én említettem, azok inkább olyan kártyák, melyeket max. még van értelme a cpu mellé tenni. Viszont ezekkel azért még pár éves játékokkal is el lehet játszogatni, bár akkor még 2 GB-ram nem ártana a gépbe. Esetleg lassabb, olcsóbb kártya a gt 240, ezek 5000 körül vannak.
-
miska17
tag
(#94723) --ka
(#94724) CsupingoKöszönöm a válaszokat !
-
válasz
miska17 #94722 üzenetére
Majd jönnek akik szofisztikáltabb ajánlást adnak, de azt lehet mondani, hogy ami belemegy, az mind jobb, mint az integrált. Ha már pénzt adnék rá, akkor AMD/ATi vonalon HD5000 széria alá nem mennék, nVidia vonalon pedig a 8000-es széria alá nem. Nagyjából 2000-10000,- Ft között érdemes költeni rá (használtan).
-
miska17
tag
Üdv !
Kérdésem a következő: egy HP 7800 cmt gépbe szeretnék vga-t tenni, olyasmi kéne amire nem kell plusz táp, mivel nem akarok tápot cserélni, (gyerekek játszanának netes játékokat, esetleg cod2) mi lehetne jó választás ?
-régebbi kártyákban gondolkozom,költséghatékonyan- -
válasz
menyus4661 #94718 üzenetére
A HD7770 mellett szól még a GCN, az van (GCN2) a konzolokban is, szóval a játékmotorok egy része elég szépen fut rajtuk, mint írtam, sok múlik a szoftveren, hogy van megírva. 2015 végéig jöttek driverek a HD5850-hez.
Ha a GTX 1060 6GB árát sokallod (nem csodálom, így hirtelen 85k alatt nem is találtam boltban), a 3GB-os verziónál meg kevesled a VRAM-ot, akkor miért nem veszel 4GB-os RX 470-et? Nem sokkal lassabb, DX12-ben jól szerepel, az R9 270X-hez képest ez is jó nagy ugrás. Ellenben sokkal jóval olcsóbb, 61k-ért elég jó vételnek tűnik.
-
menyus4661
tag
válasz
solfilo #94717 üzenetére
Igen elégedett vele csak mem tudtuk hova tenni a hullámzó teljesítményt az 5850-hez de jobb alternátíva nem volt az 5850 kiváltására nagyobb teljesítményre meg nem volt szükség meg van elégedve jó tippet adtatok.
Este lefekvés előtt azon gondolkoztam hogyha pl írnának új drivert a régebbi kártyáknak 5850,5870 még mai napig kisebb felbontáson játszható értékeket produkálna a legujabb aaa játékokban is ez csak egy gondolat van még kraft ezekben a kártyákban ha írnnak újabb drivert a játékokhoz szerintem kellemes meglepetés érne minket.
Az 5850 7 éves kártya volt és példáúl a szinte legújabbnak mondható fc primalt 1366x768 felbontáson low grafikán 30 körüli átlag fps meg volt.7 év az nagyon sok és az 5850 már akkor is közép kategória volt mert ugye a csúcs az 5870 és 5970 volt.Főleg ha azt nézzük haver 2011-ben vette a 5850 30ezer forintos új bolti ár volt xtreme kiadás ez akkor nagyon jó vétel volt.Ma meg egy középkategóriás vga gtx 1060 70 ezertől kezdődik az alatt játékra kártyát venni szinte nem is lehet mert akkor már sok beállitást le kell csavarni hogy meglegyen a fix 60fps mert nekem annyi kell valaki eljátszik 25 fps-el is de engem az már nagyon zavar. Pl én eladtam a 270x-em 26 ezerért hogy majd veszek egy jobbat de aztán rájöttem hogy érdemi fejlődés a gtx 1060 lenne úgy hogy várok mert 70k sokkalok érte 3gb verziót meg nem szeretnék nem tartom időt állónak úgy hoyg hoppon maradtam a 270x eladása után mem fogok gtx 1050ti venni 10% gyorsulás miátt ráadásul komoly felárért.Bocs hogy hosszúra sikeredett de most igy ez jött ki az egészből.
Mégegyezer köszönet a segítségért -
válasz
menyus4661 #94713 üzenetére
Teljesen más architektúra a kettő, modernebb motorok jobban fekszenek a modernebb kártyának. A VGA-k nyers ereje csak egy dolog, hogy ebből mennyi tud megmutatkozni a játékban, az főleg azon múlik, hogy van megírva a szoftver. Remélem elégedett vele a haverod, a régi játékokban lévő kisebb lemaradás ellenére is.
(#94716) távcsőves: a legújabb APU-k (8CU) egy GDDR5-ös R7 250-től (6 CU) is csúnyán kikapnak, a HD7770 (10 CU) bőven gyorsabb még ennél is. Majd talán a Raven Ridge (12 CU), ha tudnak kezdeni valamit a memória sávszélesség szűkösségével.
-
távcsőves
senior tag
válasz
menyus4661 #94713 üzenetére
Amihez van még driver supportja az 5850-nek jóval gyorsabb. Ennyi az egész. Ezt érzi a haver. Hiába gcn1 a hd7770 mindig is egy csöppség volt, ami keveset fogyaszt és fényévekre van egy IGP tudásától. Illetve a legújabb APU-k talán a közelébe érnek.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Csupingo #94712 üzenetére
Igen , én is annyiért látom. A Strix a hűtése miatt szimpatikus, bár lehet, hogy 5-7 ezerrel nem ér többet, mint pl. az az MSI. Szerencsére a mérete miatt nem kell aggódnom, egy Corsair C70 házba kerülne. Inkább a tápon agyalok, remélem azért elég lenne hozzá. Nem vagyok márkafüggő, inkább mi az aminek ár/érték arányban jó, az alapján választok.
Bízom benne, hogy úgy lesz, ahogyan írtad és lentebb mennek majd az árak. -
törölt tag
Sziasztok.
Erről a kártyáról mit tudtok elmondani?
ASUS Radeon RX 470 4GB GDDR5 256bit PCIe (ROG STRIX-RX470-O4G-GAMING)Illetve az Msi gtx1050ti egy ventis hűtő.
-
menyus4661
tag
válasz
solfilo #94684 üzenetére
Köszönjük a segítséget már be is szereztük 7770-et.
A régi játékokban kicsit gyengébnek érzi a haverom de az újabb játékokban egyertelműn gyorsult. Érdekes ez a tapasztalat nem nagyon tudjuk hova tenni egyes játékokban lassab van amiben meg csúnyán felülmulja az 5850-et. -
Csupingo
veterán
válasz
HEAHEA #94711 üzenetére
Én 85-87 körül látok asus strix-et. Ha ez a kedvenc márkád, akkor válaszd ezt, bár igen nagy batár. Annyit szoktak a topikjában emlegetni, hogy érdemes asus kártyáknál picit módosítani (3 kattintás) a gyári beállításokon, mert igen alacsonyra van téve a temp target, ezért eléggé tekernek a ventilátorok, meg az órajelekből is visszavesz, ha minden igaz. Az msi gaming az egyik legjobb 480, az nyugodtan vehető, az ára meg egész jó mostanában. Még a sapphire-t javasolják és az xfx gtr-t, de az elég drága.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Csupingo #94709 üzenetére
Egyáltalán nem sürgős.
Mind a 2 jónak néz ki, még az Asus ROG Strix kártyája is tetszik, bár nem tudom megéri-e a különbözetet?
-
Csupingo
veterán
válasz
HEAHEA #94707 üzenetére
Egész jó választás. Viszont ha nem sürgős, akkor elvileg érkeznek áprilistől a picit módosított rx 4xx-ek (rx 5xx néven, ha minden igaz), valamint a vega június környékén. Ezek talán kicsit leviszik az árakat. Ha most kéne, akkor az msi egész jó árban van. Vagy sapphire nitro+ 82-től, amelyik jobban tetszik.
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Gondolkozom, hogy videokártyát újítanák, egy Radeon HD7850 OC 2 GB-ot váltana az új.
Konfigom főbb részei: Asrock H77 Pro4/MVP ,
i5-3450
, Be Quiet Straight Power E9 400W. Monitor felbontás 2560x 1080, FreeSync használatával, ezért AMD kártyára gondoltam, azon belül is egy RX 480-ra, 8 GB-osra. Jó választás lenne, illetve melyiket ajánlanátok hosszútávra? Köszönöm előre a válaszokat! -
válasz
tomiee85 #94703 üzenetére
Milyen lapod van? Csak mert nem mindegyik lap bírja meghajtani jól a nagyobb FX-eket. A fentebb linkelt FX topikban meg tudják mondani, miben érdemes gondolkodnod. Kérdezz be oda mindenképpen!
A kinézett VGA-khoz amúgy elég a 4 magos FX is, szóval egy FX-6300 (ami 95W TDP-s) simán jó lehet, ha a lap elég hozzá. -
válasz
tomiee85 #94701 üzenetére
Milyen procid van most?
Milyet tervezel venni?
A jelenlegi 110W-os kártyánál mindkettő kevesebbet fogyaszt. A GTX kicsit kevesebbel is beéri, mint az RX. Az RX-ekből a Gigabyte kártyákon nincs tápcsati, kicsit kevesebbet esznek a tápcsatis verzióknál.Amúgy tápkérdésekre a legjobb hely: [link]
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Korábban ajánlottatok nekem GTX 1050-et vagy RX 460-at. Igazából árkategóriában ez a 2 ami belefér, szóval tökéletes lesz. Felmerült viszont bennem hogy egy régebbi FSP 350W-os (ATX 350-PNF) táp hogy boldogulna ezekkel egy 135W-os FX CPU mellett? Esetleg abból is érdemesebb lenne 95W-os csak? Jelenleg 110w-os kártya és 95W-os CPU dolgozik.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6 VGA! BeszámítOK
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest