- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmaas
őstag
válasz csori23 #40997 üzenetére
R9 280X vagy Nvidia GTX 770 ha a penz nem szamit ,de szerintem egy R9 270X el is el lennel de te tudod mennyit akarsz belefektetni
(#40995) johnny82 Hasznaltat csak akkor vennek ha van meg boven garancia ra anelkul zsakbamacska az egesz semmi biztositek hogy 1 hetnel tovabb fog mukodni es kidobtad a 35 ezret kukaba .Ujonnan a R7 260X szeriat nezegesd vagy ha nem kell a true audio tamogatas akkor veheted a 7790 est nagyjabbol ugyan az a 2 kartya
-
-
őstag
Hali!
Vga-t keresek az adatlapomon lévő konfigba. 35K-ra gondoltam max. Eddig 5850-em volt, de eladtam, elégedett voltam vele. A cél, hogy üresjáratban keveset fogyasszon, játékban 1680*1050-en, de inkább 1920*1080-ban szépen vigye pl a crysist. 7790-et, r7 260x-et és hd7850-et nbéztem, utóbbit apróról, használtan, garisan. Erről a hűtésről és vga-ról mik a vélemények?
Köszi!
-
csori23
aktív tag
Sziasztok. Aláirásomban szereplő confighoz érdekelne hogy milyen graf.karit hajtana ki single-ben és dualban egyaránt, ugy hogy kb egálban legyen a cpu és a gpu limit.
ár mindegy, csak a tipusok érdekelnek.
Előre is köszi.https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html
-
törölt tag
Sziasztok.
Eljutottam egy kis (fogyasztású) TDP értékű videokártya típushoz::
ASUS HD 5450 1GB DDR3 Silent (EAH5450 SILENT/DI/1GD3(LP)
Esetleg ennél kisebb (fogyasztású) tudnátok ajánlani? -
Sondi1986
addikt
válasz Lavidaloka #40987 üzenetére
Jó hülyeséget mondtál!
-
Ubran
tag
válasz Lavidaloka #40987 üzenetére
770 pariban a 290-el? Wow...
-
TaylorXIII
őstag
Nagyobb felbontáson egyetértek, hogy r9 280x. FULLHD-ig egyenlőek vagy picit jobb a 770 vagy picit jobb a 280x. Mikor hogy. De FHD felett már mindig 280x és nem a 3GB VRAM miatt hanem a nagyobb mem sávszél miatt. Úgy összességében szerintem is 280X. GTX 770 sosem lesz r9 290-el pariban. Azzal a GTX 780 van kb.
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
ja és még mielőtt hozzám vágod, hogy régi a 770 teszt. Tessék, 2 fok. Semmi. Ez már attól is függ milyen házba teszi bele.
Részemről befejezve, akárhogy is próbálod az nv-t tolni, akkor is a 280x a jobb. End of story
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
tixem
addikt
Szerintem nem hal bele amíg kivárja. De jó legyen igazad, nem vitatkozok feleslegesen
Itt is tudnak beszerezni többfélét, de nem lehet kapni. Ok.
"itekkel meg megintcsak ne dobálozzál gtx770 224Gb/s, 280x pedig 240gb/s , az hogy hány bit, azon a tinik szoktak fennakadni a bit nem minden... "
288 lesz az a 240 a 280x-él, de ok teszünk a bit-re, nem lényeges, lényeg, hogy a 770-et azonnal megveheti.
"nvidia stabilabb, jobb driver, hüvösebb, és kevesebbet fogyaszt,"
igen? Catalyst miért nem stabil? kevesebbet fogyaszt jaj de jó, esetleg az eszedbe jutott, hogy van akit ez nem érdekel? Engem például akkor is hidegen hagyna, ha 100 wattal kérne többet.
A melegedésről meg gondoskodik a hűtő, az a dolga, mellesleg nem értem a problémád. 770 hőfok és 280x[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
sehol nem írta, hogy 2 monitoron játszana, hanem hogy kettőt kötne rá,
különben is hogy játszol két monitoron? közepen e kávával? kinézett egy 760-at és egy 770-et
ami helyett te javasoltál neki 280x-et amit kapni sem lehet. ügyes vagy
bitekkel meg megintcsak ne dobálozzál gtx770 224Gb/s, 280x pedig 240gb/s , az hogy hány bit, azon a tinik szoktak fennakadni a bit nem minden... elég és kész nvidia stabilabb, jobb driver, hüvösebb, és kevesebbet fogyaszt, ja ez nem szempont? ja és lehet kapni[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
"Azt meg nem gondolod tán ,hogy 2 monitoron fog játszani?!"
nos a delikvens azt írta, hogy két monitorra kell neki játszani, arra pedig akárhogy is aggatod a körmöd kell a több memória. Ráadásul a mem sávszél nagyobb mint a 770-é, 384 bit vs 256.
Keress rá akárhol, mindenhol a 280-at fogják javasolni több monitorra.
Az, hogy te nem hiszed el, hogy 2 monitoron fog játszani az a te bajod, lehet, hogy valóban nem fog, de ezt nem a mi dolgunk eldönteni. Ő tudja, ez alapján 280x-et vegyen, kész.[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
-
BerGeri
tag
válasz BerGeri #40977 üzenetére
Illetve egy tápegységet is beszerezhetnél ha később lesz pénzed. Elég a 300 watt is minőségi tápból, de ezzel később jobban jársz.
Nem fogyasztanak ezek a VGA-k sokat, de teljes rendszered terhelés alatt felmehet 200-250 wattig. Haggy neki erőtartalékot, ezért kellene a tápcsere.
[ Szerkesztve ]
-
gumisxxx
tag
-
BerGeri
tag
válasz zpeti9303 #40974 üzenetére
MSI R250 OC[link]
Vagy ha tudsz még spórolni akkor: [link]
Utóbbi 2 szerintem jelentősen gyorsabb a 250-nél.
A gépedhez ez passzol leginkább sztem, ezzel nem jársz rosszul. GTX650-et sztem ne vegyél.Full HD-hoz nem árt a bőséges VGA ram, főleg a GTA-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
zpeti9303
csendes tag
válasz Sondi1986 #40971 üzenetére
hűű hát nagyon köszönöm ezt a segítséget vannak rendes emberek is itt a forumon rendben értem és bocsi h ennyit kérdezek csak megfontolt vagyok
most amúgy azt néztem h a HD7750 1GB ipon.hu-n és max 6000 forintal drágább az ASUS példánya meg 7 ezerrel (így kerül 27be ) vagy a GTX650(ez 30ezer körül van) mint a R7 250
Szerinted megéri egy kicsit többet áldozzak rá ? ha igen akkor belinkelsz abból amit te gondolsz h megvegyem? mert nagyon sok van és alíg egy ezres különbségek a verziók között de nem vágom mikülönbség van köztük :/ -
Sondi1986
addikt
válasz zpeti9303 #40969 üzenetére
A GT630 irtó gyenge, semmire nem jó. A GTS450-es nagyon régi és a mostani kártyáknál 3X többet eszik.
Kettő fajta 630-as létezik az egyik 40nm gyártott chip amiből van DDR5 verzió. A másik meg 28nm gyártót ami abban különbözik a GT640-es újított tárától hogy DDR3 rammal van fel szerelve, és 64bit-es.
és még egy kérdés ,hogy mitől függ milyen ddr-es vidikártyát tudnék gépembe rakni ?
Tök mindegy milyet teszel a gépedbe mivel ez a videokártya memóriája nem gépé.
Az alsó kategóriába a GDDR5 ram irtó sokat dob a kártya teljesítményén, kivéve az új GT640 mivel az 64bit-es.
Az hogy neked anno tökre ment kettő ati kártyád, nem azt jelenti hogy ilyen szarokat gyárt hanem ép ilyen példányokat fogtál ki.
Nekem nv-ből halt meg kettő, még se pecsételtem meg a sorsát, ráadásul inno 3D volt mind kettő, erre a következő kártyám is inno 3D lett.
Én szerintem R7 250-est vedd, nem fogsz benne csalódni.
-
xmaas
őstag
-
zpeti9303
csendes tag
válasz Sondi1986 #40967 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásodat hát még most is nehéz választani :/ már nem mindenképp nvidia kell csak volt kér ATI karim régen és hamar tönkrementek , azota nvidiam van és semmi probléma de visszatérek szivesen ATI ra ha jó kártyát találok
sokan ajánlották az Asus GT630 2GB és Nvidia GTS 450 -et véleményed ezekről ?
és még egy kérdés ,hogy mitől függ milyen ddr-es vidikártyát tudnék gépembe rakni ? -
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Mennyi tápot kell adni egy 4GB-os GTX770-es kártyának? Van rajta 2 tápcsatlakozó, egy 8-as és egy 6-os., valamint adtak egy olyan átalakítót hozzá, ami két 6-osból csinál egy 8-ast.
A gép tápjában lévő kábelek között van 2 darab 6-os és egy olyan 8-as, ami nem megy rá a VGA-ra, mert más a kialakítása. A kérdés az, hogy kell-e tápot adni a 6-os ÉS a 8-as csatlakozónak is, vagy elég csak az egyiknek? Ilyen megoldásokat tudok most kivitelezni:
1. Csak a 6-oshoz csatlakoztatok tápot.
2. A kártyához adott 8-as átalakító mindkét 6-os végébe dugok egy-egy 6-os tápot. Így viszont a VGA 6-os csatlakozójába nem jut táp.
3. Egy hatos tápot dugok a VGA-ba egy másikat meg 8-as átalakító egyik 6-os végébe, a másik viszont üresen marad, hiszen nincs több 6-os tápom.
4. Kell vennem egy olyan átalakítót, ami az én 8-as tápomat olyan 8-assá alakítja, ami belemegy a kártyába és akkor már csak a 6-os tápot kell bedugnom a 6-os csatlakozóba?
5. Egyéb átalakító használata: Mint például SATA -- > 6PIN átalakító vagy egy 6PIN---> 8PIN átalakító, amikkel lehetne pótolni a hiányzó 6PIN-es csatlakózót a tápról.Légyszíves, segítsetek, mert fingom sincs, mennyi tápot igényel a GTX770. Köszönöm előre is!
A gép DELL Precision 1000W-os táppal.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Sondi1986
addikt
válasz zpeti9303 #40961 üzenetére
Én még mindig AMD kártyát javaslok abban a kategóriába mivel ott jóval erősebb az AMD kártya mint az nvidia.
GIGABYTE GV-R725OC-1GI R7 250 1GB GDDR5 ez OC-val együtt kb HD 7750 vagy GTX650 szintet produkálja 21k-ért.De ha mindenképp nv kell akkor itt van ez: GAINWARD 2579-BLISS GT640 1GB DDR3 vagy ugyan azt a teljesítményt GDDR5 rammal 64-bit en: GAINWARD 2913-BLISS GT640 1GB GDDR5
Még ez éri meg a pénzét: SAPPHIRE 11216-01-20G R7 240 1G GDDR5 BOOST csak GDDR5 rammal szerelt kártyáról nem láttam tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
zpeti9303
csendes tag
válasz Winnie The P #40715 üzenetére
Szia Köszönöm a segítséget közbe változott egy két dolog max 20 ezret rááldoznék de csak uj kártyát szeretnék venni mit tudnál így ajánlani ? már az ATI is érdekel az Nvidián kívül
-
gumisxxx
tag
Ez a kártya hol van a r7 250-hez képest,azt tudom,hogy régebbi,de gyengébb is? Vegyem inkább a r7 250?
[ Szerkesztve ]
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
zpeti9303
csendes tag
Sziasztok ! Már egyszer feltettem ez a kérdést és elég sok választ kaptam rá (B)és nagyon KÖSZÖNÖM MINDENKINEK(/B) de kicsit változtattam rajta ár szempontjából meg ugy más dolgokat ! érdekel már az ATI kártya is de aki azt ír azt megkérném hogy indokolja meg hogy miért De én még mindig Nvidia párti vagyok és új kártyát szeretnék venni nem használtat mert azokkal megvannak a történeteim sajnos :/
Segítségetek szeretném kérni !
Szeretnék venni egy új videókártyát ! Maximum 20ezer ft körül szeretnék rá költeni és új kártya elég sokat játszok így leginkább játékra(gta, lol, wow, crysis, stb szóval keményebb gépigényt igénylő játékok) meg ugye filmezésre kéne és ha lehet akkor Nvidia legyen min 1 GB!
és elég kicsi a tápom is és azt is vennék újat ha úgy van és szükséges a vidi kártyához mert többet eszik akkor megköszönöm ha valami tápot is írtokEz lenne a mostani gépem :
Monitor : BenQ G2420HD Full HD
Alaplap neve Gigabyte GA-G41M-ES2L (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E7600, 2800 MHz (10.5 x 267)
Ram KINGSTON 2x2 GB HyperX DDR2 vagy is 4GB
táp egy régi asus atx power 300W
Videokártya NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB) ez a mostani de hát nagyon kevés
windows 8.1 enterprise
az olyan kommenteket nem várom ,hogy inkább vegyek új gépet , arra nincs lehetőségem meg keretem sajnos nekem csak egy vidi kari kell meg egy táp ha szükséges a nagyobb kártya miattVárom válaszotokat , előre is köszönöm !
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz hardtechno92 #40956 üzenetére
Az R7 260X erősebb.... HD7790-el van pariban.
de már megelőztek a válasszal
[ Szerkesztve ]
ホンダシビッククーペ
-
Sondi1986
addikt
válasz hardtechno92 #40956 üzenetére
A 260x erősebb a 7770-nél mindenképpen azt vedd.
[ Szerkesztve ]
-
grunker
tag
Sziasztok,
http://ipon.hu/webshop/product/msi_r7_260x_2gd5_oc_2gb_gddr5_pcie/522154
1. MSI kártyákról vélemény?
2. Konkrétan erről a típusról?
3. mennyire zajos és megbízható a hűtése?
4. sapphire és msi összehasonlításban melyik jobb, melyik megbízhatóbb?
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11222_06_20g_r7_260x_2gb_gddr5_pcie/539495
5. r7 260X vagy inkább GTX650TI? (abból melyik márkát)
válaszokat előre is köszi
üdv -
hardtechno92
tag
Sziasztok, 2 videokártya között nem tudok dönteni. HD7770 2GB vagy R7 260X 2GB... az előbbi kevesebbet eszik, utóbbiba van TrueAudio... néztem teszteket kb teljesítményben egyformák. Egy HD 5450-et váltana le és egy Pentium G2020 proci mellett lenne. Nagyon csábít ez a TrueAudio dolog, van olyan jó, hogy megérje az árát a kártya ?
Meghirdetett termékeim más oldalakon is meg lehetnek hirdetve !!
-
törölt tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne.
Az adatlapon:Slots •PCI slots - 2 low-profile (2.5 inches), length (6.6 inches) standard; 2 full-height (4.2 inches), length (6.875 inches) via optional riser card.
NOTE: With riser card option, express x1 and x16 slots are not supported With riser card option, express x1 and x16 slots are not supported.
•PCI Express x16 slot - 1 low-profile (2.5 inches), length (6.6 inches)
•PCI Express x1 - 1 low profile (2.5 inches), length (6.6 inches)
Ez szerepel.
Ebben müködik a :
ASUS
HD 5450 1GB DDR3 Silent (EAH5450 SILENT/DI/1GD3(LP)) ??????
Mindkettő PCI Express csatlakozos csak az ASUS PCI-express 2.1 csatoló-s.
Tudnátok ebben segíteni. -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Egy öregecske LGA775-ös E6850 proci mellé milyen VGA-t érdemes max. venni, amit ki is tud hajtani? Köszönöm!
üdv.
-
tixem
addikt
-
Mans20
addikt
Jóest
Ettől mennyire süketűl meg az ember? gondolom lehet szabályozni a ventit [link] kutyabyte,msi nem kell,asus drága...
-
tixem
addikt
válasz Carlos_A #40937 üzenetére
nagy rá a kereslet, ezért fogy el azonnal mindenhonnan a raktárkészlet. De türelem rózsát terem
én úgy vagyok vele, hogy az ember hónapokig tervezgeti a pc-t, a sokadik hónapra össze is áll a képlet, de valami épp nincs készleten. Hát annyi baj legyen, ha ennyit vártam akkor ez a pár hét már nem oszt nem szoroz, előbb utóbb megjön. Annál nagyobb öröm lesz végre kézben tudni és összerakni
-
tixem
addikt
válasz Carlos_A #40935 üzenetére
Hardverkernél a raktárkészlet folyton frissül, az úgy van ahogy azt ott látni. Ha a mostani szállítással nem jön meg, akkor a másodikkal igen. Csak emiatt én nem vennék nvidiát. A 3 giga RAM nagyon jól jön majd a dupla monitornál.
-
gumisxxx
tag
Értem akkor szerintem ez lesz,amit veszek(Giga). Mennyire lehet ez hangos kártya,és akkor a tápom tuti vinni fogja?Melegedés?
A jáékokkal is elboldogul valamennyire ugye?[ Szerkesztve ]
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
tixem
addikt
válasz holapito #40922 üzenetére
képzeld van aki akár 3 évnél tovább is megtartja... Akkor aztán ha a 2 év lejárta utáni első napon meg bemondja az unalmast lehet felköpne egy jó nagyot és aláállni, hogy de jó lett volna a 3 év garisat venni.
Az sem elhanyagolandó, hogy 2 év után a sapphire-t nulla garanciával tudod eladni, míg a gigán még mindig lesz egy, ami az áron dobhat sokat, és azok akik használt vga-t keresnek, szívesebben vesznek olyat amire van még valamennyi garancia.
Bizony nem csak a hűtés meg a teljesítmény a fontos.
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
-
gumisxxx
tag
Giga árában van Sapphire[link]. Ez is az lenne ugye? Csak az OC jelölést nem látom.Csak 2év gari van,de ez talán márkásabb,mint a giga.
[ Szerkesztve ]
-
gumisxxx
tag
Értem akkor szerintem ez lesz,amit veszek. Mennyire lehet ez hangos kártya,és akkor a tápom tuti vinni fogja?
A jáékokkal is elboldogul valamennyire ugye?[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Egy FSP HEXA 400-as max milyen TDP-jű VGA-val bírkózik meg egy alulfeszelt i5 2500K társaságában (95W TDP) ?
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz gumisxxx #40911 üzenetére
de ugyanaz, csak olcsóbb, ugyanúgy 250 1gb ddr5. Az, hogy nem nagyon szeretik nem jelenti azt, hogy élből sz*ok is. Van rá 3 év garancia, pcx-nél meg a garifutár hozza viszi, ha gebasz van. Én az MSI-ért nem adnék többet.
-
gumisxxx
tag
A gigabyte az nem ugyanaz mint, amit Lord Vader linkelt msi? Olvasgattam a fórumot és ha jól emlékszem a giga kártyát nem nagyon szeretik. Erre is igaz?
-
spuros
őstag
Helló!
Erre valakinek van ötlete?
-
Zjunior
veterán
-
gumisxxx
tag
Sziasztok!
20k körül,max 25k,de az már nagyon a vége,inkább alatta ,szeretnék kártyát venni. A gépem nem mai darab,de azt is cserélem majd nyáron.Mostani gép:Asus m2n-e alaplap,amd 5600+ proci,4gb ram,chieftec gps-400aa-101a táp.
Tudom,hogy a kártyát nem fogja kihajtani a proci,de ez most nem számit. Full hd-ban nem fogok játszani,a monitorom 1280x1024 tud.
Mit tudnátok ajánlani? Pcx vagy ipon a cél.Csak új kártyát szeretnék,és lehetőleg ati legyen.
[ Szerkesztve ]
-
xmaas
őstag
válasz BomiBoogie #40904 üzenetére
Kene neki mert minosegi cucc egy kartyas rendszert birnia kene siman
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egy XFX Pro 450 elbír egy 270X-et? El kéne neki.
-
xmaas
őstag
válasz Winnie The P #40900 üzenetére
Az lehet de szivem szerint meg mindig jobban bevalalok egy Seasonic tapot mint barmi mas markat Plane amikor csak 3-4 ezer forint kulombseget kell rafizetni
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- További aktív témák...