- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aradebil2
senior tag
Pontosan nem (centi körülire mértem mindig, szóval vagy 9,5 vagy 12,5 mm. Párnafákra van rakva. Valszeg az lesz hogy kimérem a párnafákat, ha 4 pontból hármat rá tudok rakni akkor sztem nem lesz para. Vagy elengedem a kihajtható állványt, és lesz sima flatmount, az párnafa nélkül is simán megtartja sztem.
[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
Nekem is volt egy konzolos kérdésem a konzolos topikban. Nem akarom az itteni topikot spammelni, ránéznél? Vagy bárki.
-
rainman72
Topikgazda
válasz csemege86 #63802 üzenetére
Nincs szabály,mindig csak a szabályok
3 tartóm van falon mindegyik kb szem magasságban,találomra rakva.
Ez kb 150-160cm magasan.
A tarton még lehet 10-15cm-t le-fel mozgatni ugy van kialakitva,felül vannak fix lyukak alul csuszkák.Persze ehhez le kell venni
Ugy ahogy írod:
tehát gondolom ha túl magas/alacsony, leszedem, és átrakom egy másik lyuk kombóba a tévét[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
addikt
válasz aradebil2 #63801 üzenetére
Az akkor egyrétegű. Arra tuti nem raknám fel, gondolom 50-60 centinként van rögzítve a párnafához.
Az a baj, hogy ilyen fali konzolnál nagyon közel vannak a rögzítési pontok. Így arra a kis területre megy az összes súly. Más mondjuk egy fali polc.
Ráadásul kihajtható/forgatható megoldást végképp elfelejteném így...de simában sem ajánlanám.
Amennyiben a párnafa hozzá van rögzítve a falhoz, oda talán még akár mehet is....de így látatlanba csak talán. Más esetben azt lehet még csinálni, hogy ki kell vágni a gipszkartont, megcsinálni a rögzítést, aztán vissza kell javítani.
Persze akkor is kell a fali konzol és a fal közé tenni valamit, hogy fogja a TV -t és ne a gipszkarton síkján belül legyen a rögzítés.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz LoyalGuard #63806 üzenetére
Sajnos Switch -nél nem kell túl sok követelménynek megfelelni.
Nálam egy 2021 -es, a fent ajánlott TV -nél alacsonyabb költségvetésű TCL, VA, QLED eszközre van kötve, mert nincs túl sok jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz csemege86 #63808 üzenetére
Szerintem sincs erre szabály...vagyis kinek hogy kényelmes. Nálam 2 TV nem falon van, hanem közel 80 centis szekrényeken. Kb. a szemem vonalában van a TV közepe. Viszont egy jó fali konzol sok mindent meg tud oldani, ahogy rainman72 is példázta.
A hálószobai TV van jóval magasabban, de direkt olyan konzolt vettem, amivel megfelelő szögbe dönthető. Meg azt eleve nem ülve nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
Én ágyról, ülve nézem mindig. Azért rugózok ennyit a magasságon, mert a mostani egykaros Uppleva konzolnál még semmi tapasztalatom nem volt, és először annyira magasra lett rakva, hogy a fejem folyton felfelé állt. A nyakamnak nagyon rossz volt. És mivel annál a konzolnál adott volt a négy foglalat, muszáj volt lejjebb tenni a konzolt. Újra megfúrni a gipszkarton mögötti fém bordát. Ezért akartam biztosra menni, hogy az új konzolnál már ne kelljen megint szitává fúrni a bordákat. De hála nektek megnyugodtam, hogy az új konzolnál lesz valamennyi lehetőség magasságot állítani.
-
dj79
senior tag
válasz LoyalGuard #63806 üzenetére
Akkor pl 55q60, random 58’ androidos Philips vagy ha nem kell hbo go, akkor irány a Sony topik
-
kukacfej
tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már Euronicsbol akciós Tcl-t venni?
Most rendeltuk meg 3x. Az első két alkalommal 2 hét után közölték sajnos nem tudják beszerezni. Most is túl vagyunk mar 1 héten és már kezdem unni. Pedig jó vétel lenne 280k-ért.Köszönöm
Ne légy más ha önmagad lehetsz
-
kukacfej
tag
Valahogy sejtettem hogy ez lesz.
Akkor valaki tudna ajánlani vmi hasonló tv-t.
Már ott tartok hogy kb mindegy milyen. 350 lenne a max keret csak legyen már meg. :)
65c728 helyett kellene akkor valami, nagyon elment a kedvem tőle.
Köszönöm szépenNe légy más ha önmagad lehetsz
-
Takuun
aktív tag
Édesapámnak vennék tévét, amihez analfabéta vagyok.
Alábbi kettőt néztem ki, mivel a keret max 60 eFt, és az öregnek a 15nm-es szobájába kellene, ahol nem sok fény van, internet sincs, viszont éjjel-nappal menne:
Ezek nagyon gáz tévék? Egy 50 cm-es Orion régi képcsöves tévét cserélnénk le rá.
-
-
Kaba
veterán
-
Saccco
nagyúr
Az utóbbi időben többször áldozatul estem a saját jó szívemnek. Legalább két alkalomról tudok, amikor egy alkalommal jelentős kedvezményt buktam, illetve egyszer jelentékeny mennyiségű pénzt.
szerk.: Minden nap többször megnéztem az érintett oldalakat és egyik reggel szerencsém lett.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
addikt
válasz Takuun #63821 üzenetére
Szerintem nagyon kevés tapasztalata van itt az embereknek hasonló TV -vel. Amellett, hogy azért jópárnál vannak gondok ebben az árfekvésben.
Én is kerestem FHD TV -t retro konzolozni. Mivel oda nem kell nagyobb felbontás. Néztem például az ORION -t is, de nem volt az igazi... Inkább feljebb, vagy a használtak között érdemes körülnézni.
Legalábbis nekem ez a véleményem, de majd valaki lehet kijavít egy jó ajánlással. Én is kíváncsi lennék egy jó cáfolatra.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz Takuun #63816 üzenetére
Barátnőm vett a nyaralójukba valamikor egy-két éve egy 40ezres noname 32-es TV-t. Azt hittem ótvar szar lesz, erre ahhoz képest a képe egész korrekt és legnagyobb döbbenetemre 3 db HDMI csati volt rajta + fejhallgató + USB-ről úgy játsza 4-6 GB-os MKV filmeket, hogy csak lestem. Később került a családba drágábban egy kisebb LG. Azon semmilyen csati nem volt, csak 1 db HDMI és a képét sem éreztem jobbnak. Egyetlen előnye, hogy az antenna bemenete érzékenyebb volt, földfelszíni sugárzásból mindent befogott, míg a noname állandóan szenvedett.
-
Calien
újonc
Sziasztok!
TV-t szeretnék venni, de nem vagyok járatos a témában, és nem is TV-znék rajta. Nintendo Wii-t használnék, valamint Twitch/Youtube-t néznék rajta.
Olyan 100.000 max körül gondolkodom.
Twitch/Youtube nézésre, valamint Nintendo Wii-vel játszanánk rajta.
43'' körül gondolkodom.
Természetes fény / villanynál leginkább.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
A betekintési szög nem prioritás.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Twitch/Youtube-t néznék főleg.
Legalább 1 USB. Wifi jó lenne.
Ha választani lehet középen, de nem fontos szempont.
A márkától fontosabb, hogy gyorsabb legyen.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
Használt is szóba jöhet ha jó állapotú, ez majd elválik.Köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
skill84
tag
üdv!
1. Tévére szánt összeg, forintban? 300e alatt
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film
5-6m szerintem 65" nál nem kéne nagyobb
be tudok sötétíteni bármikor.
mivel úgy halottam hogy a va panelesek a szebbek így szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) első tvm de szerintem usbről fogok filmezni
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nem tudok róla, hogy van
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? nem számít
egyiket sem
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? garanciás lehetőleg új
ezt láttam ajánlva és szimpatikusnak is tűnik esetleg más lehetőség?
Panasonic VIERA TX-65HX830E[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Pszt AJANDEK30 kuponnal pl.: AlzaErgo M325B Convey XL TV tartó konzol 29.890ft helyett 20.820ft.
Illetve a többi méret is -30%█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Noda10
tag
Sziasztok!
A rtings.com is jó véleménnyel van a Hisense U8G-ről, ez most kicsit kiszemelt nálam is. De a cikk elején szerepel a következő:
„There's some confusion around Hisense's naming scheme. The results listed here are only valid for the North American models. There are international variants, but they're completely different TVs. This review isn't valid for any of the U8G models released internationally.”
Szóval erre az itthon árult változatra érvényesek a cikkben leírtak? Vagy nem biztos, hogy ez is olyan jó...
Árukereső -
addikt
válasz skill84 #63833 üzenetére
Játéknál mivel lenne? Mert nem mindegy, hogy a TV -n lévő áruházból, vagy más eszközről kiküldve. Illetve utóbbinál az sem mindegy, hogy pl. DEX, PC, Switch, előző generációs Xbox/PS, vagy esetleg újabb PS5/Xbox Series.
Kell -e vagy fontos -e a HDMI 2.1. Illetve ott a HDR vagy a Dolby Vision. Utóbbi nem mindenhol van.
Csak azért kérdezem, mert így jobban tudnak (/tudunk) segíteni a srácok is. Esetleg olyan fontos funkcióra tudnak rávilágítani, amire nem mindenki gondol. Nem biztos, hogy ezek mindenkinek fontosak, de így biztos nem lesz meglepetés, ha valamit nem tud kihasználni az adott TV.
De van akinél például a retro konzol is fontos, aminél a TV -n lévő csatlakozás sem mindegy. Sok esetben például komponens vagy kompozit a megoldás. Főleg, hogy némelyik HDMI adapter elég gyatra minőség. Leginkább a konzolhoz készített, de népszerű megoldások. Pl. PS2 HDMI adapter.
[ Szerkesztve ]
-
attila157
tag
Sziasztok.
A véleményeteket szeretném kérni hogy mennyire megbízható és érdemes e megvenni.
Samsung UE 55 TU7022KXXH Crystal UHD 4K Smart TV
Ajándékba adnám.
Illetve mit ajánlatok helyette, szoktak Xboxszal játszani.
Köszi a segítséget. -
skill84
tag
játékra szerintem nem használnám. esetleg gépet dugnék rá ha valamiért usbről nem akarná lejátszani a filmeket. néha gondolkodom előző generációs konzolon de nem nagyon van rá időm.
Kell -e vagy fontos -e a HDMI 2.1. Illetve ott a HDR vagy a Dolby Vision.
sajnos ezeket nem tudom.
hdmi 2.1 a nagyfelbontásu filmek pcről lejátszására kell akkor nem lenne rossz.
Dolby Vision jobb kép ? szintén nem lenne rossz akkor
HDR jobb kép ? szintén nem lenne rossz akkor -
Masooo
aktív tag
Mennyire megbízható készülék ez a tv? Használta már valaki?
TCL 55C815Illetve mondjuk 260.000ig mi lenne a legjobb választás vagy legalább jó választás általános felhasználásra (tartalmak főleg, játék semmi) Lg pl?
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Golyo69
senior tag
Sziasztok,
TCL 65C278 és 65NANO863 között gondolkodom kb 20 K a különbség.
Series X konzolhoz venném, hdmi 2.1 és 120 hz miatt.Volt már 3-4 LG tv-m, mindegyik hibátlanul működött ill működik azóta is .
Jelenleg is LG van. támogatottság terén nyilván jobb az LG.1-2 pozitivum van a TCL-re is, pl: FALD
valakinél vannak használatban ezek?
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
addikt
válasz skill84 #63841 üzenetére
Jah...csak a kérdések, amikre válaszoltál feljebb nincs kiemelve külön (pl. vastagon szedve). Aztán összeolvastam a kérdésben lévő felsorolást a te általad írt résszel... Így viszont nem szóltam.
4K/120 FPS miatt fontos játékoknál a 2.1 HDMI, de így nem lényeges.
Dolby Vision a te esetedben filmeknél lehet. Pl. Netflix.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Golyo69 #63843 üzenetére
A TCL nem FALD-os.
Milyen támogatottság? Szoftver oldalon az android jól áll.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Golyo69
senior tag
válasz Saccco #63845 üzenetére
A displayspecification szerint az.
Szoftver frissítesre gondoltam pl.
A jelenlegi 2018 as tv-m pl most kapott nemreg Apple tv + appot.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Saccco
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok! TV vásárlás előtt állok, nem nagyon értek hozzájuk.
300-350e Ft
Netflix, XBOX SERIES X játékok (azon belül is Forza Horizon 5 4k60fps-sel)
2,5 méterről nézném, a méretet nem nagyon tudom, 120cm+ körüli átló
Sötét szoba, többnyire este
Szemből, egyedül
Netflix, YouTube
HDMI 2.1, soundbar kompatibilitás
Falra szeretném felszerelni
Teljesen mindegy, lehetőleg valami megbízható márka
Ambilight, de meghallgatnék ambi nélküli ajánlásokat is
Lehetőleg új -
-
Anubis126
csendes tag
1. Tévére szánt összeg, forintban? 120000-140000
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Film
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 5 méter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Mindegy
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) HDMI, talán még Jack
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Konzolra akarom szerelni
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Android
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új
Sziasztok kinéztem én már 2 szimpatikus típust, de nem tudok dűlőre jutni. Az egyik a TCL 50P615 a másik a Sharp 50BJ2E. De ha esetleg tudtok valami jobbat akkor írjátok. Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Hogwarts Legacy teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nyomtató topik