- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz kb7700 #59250 üzenetére
Tévézéshez SD-HD adásokhoz jó. Mozizáshoz már inkább közelebb kellene menni ha megoldható 2-2,5m, különösen valódi 4k tartalmaknál, annál is inkább mivel az OLED-en több képrészlet látható.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
AL
addikt
válasz Calogero #59248 üzenetére
Szia. A fenti összefoglalóban és az itt olvasható cikk alapján érdemes a először a Panelt
( VA, IPS ) kiválasztani. [link]
Ti szemből és oldalról is nézitek, de fontos a nézési szög, ezért üzletben érdemes kipróbálni néhányat ( az otthoni nézési távról és nézési szögekből ).
VA paneles a : Samsung QE50Q60TAU , Ez natív 50 Hz, kijelzője Qled, ami a Sony triluminoshoz hasonlóan részletesebb színmegjelenítést biztosít.
Az LG NanoCell 50NANO793NE szintén VA paneles, LG 50UN81003LB , LG 50UN80003LC .
IPS paneles : LG 49UN74003LB, LG 49UN73003LA .
Az LG : 43, 49 , 55 - ös méretben IPS, 50 - es méretben VA paneles.
Samsungok VA panelesek.
Itt megnézheted az adatokat : [link] ( csatlakozók, kijelző, méret, stb )
A kívánt csatlakozókat jobb , ha személyesen ellenőrzöd vásárlás előtt, mert néha tévednek az áruházi adatoknál.
Az MM üzletek kínálata nincs fent a neten, ezért ezekről is érdemes telefonon és személyesen is érdeklődni az üzletekben. Mindegyikhez ajánlott + garanciát is venni.
Szerintem ezek a jobbak közé sorolhatok az árkategóriádban.
Esetleg lényeges lehet még, hogy a Samsung és az LG tévékben nincs DTS decóder, ezért ha olyan műsort néztek, aminek csak ilyen hangsávja van, akkor néma lesz a TV.
Üdv. -
AL
addikt
válasz peestike #59246 üzenetére
Szia. Csábító az 5 év jótállás, csak jó lenne tudni az üzletről is ( ahogy írod ).
Ha lehet drágább és nagyobb, akkor ez talán egy ismertebb üzlet és szintén 5 év jótállás van : [link] , [link] . Ha nem szeretnél nagyobbat és drágábbat, akkor érdemes személyesen körülnézni egy nagyobb áruházban, mert sok silány készülék van ( akkor nem vásárolsz találomra ).
Ajánlott a hangot meghallgatni, mert sokszor olyan torz, hogy idősebb emberek nem fogják érteni. A színek is nagyon változatosak. Néhány készüléknél ( még a drágábbaknál is ) a fekete szürkének, a piros pedig magentának látszik.
Érdemes azt is megnézni, hogy a Szüleid által használt nézési szögből és távról milyen lesz a kép. Üdv. -
Lokids
addikt
100-140K
Tv adások
2-3m. max 43" fér el.
Világos szoba
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
kb szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
fluid működés
coax + wifi
középen
mindegy ha működik rendesen (Magyar nyelvű legyen!)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
új
Van most médiában Hisense 43A7500F 110-ért. Meg láttam xiaomi 4s-t hasonló áron.
Ezen kívül mik jöhetnek még szóba?If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Csigavair
tag
Sziasztok!
200k környékén keresek 55” vagy nagyobb tv-t. Nappal-Sötétben is nézzük.
Amiket eddig néztem:Samu q60
hisense u8qf
philips 8505
lg nano753pa
megakadt a szemem a hisense A7500f-en is az ára miatt… ennyire hitvány vagy ilyen jó deal?Amira használnánk Netflix-Hbo go- foci- minimális sd adás (jimjam a gyereknek) illetve xbox.
-
Saccco
nagyúr
válasz Csigavair #59257 üzenetére
HBO GO egyelőre nincs az A7500F-ben. Nem is QLED. Viszont jó a színtere és direkt LED. A lista mindegyik (55-ös) tagjához képest inkább azt venném 65-ös méretben.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Csigavair #59259 üzenetére
Az a kerdes neked mi a fontosabb a jobb képminőség vagy a nagyobb méret.
A 7500F jo kis cucc, de hdr hez gyengus lesz a fényerő pl egy u8qf hez mérten fele, fele a képfrissítési ráta is és nincs qled valamint fald led háttérvilágítás.De ha ezek nem mérvadóak akkor a nagyobb méret jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok! A hamarosan megnyíló apartmanunkba szánjuk a jelenlegi családi TV-t, ezért a Telekomnál vennénk egy újat itthonra magentás készülékkedvezménnyel.
- 165 ezer, vagy kevesebb (kedvezmény nélkül)
- Lényegében az összes funkcióját kihasználnánk, mindenképpen csak az LG WebOS vagy a Samsung Tizen rendszerű tévéiben gondolkodunk.
- Jelenleg 40"-es van, ennél nagyobbat szeretnénk. 50"-től felfelé szeretnénk, de a 43"-es is megfelelhet, ha újabb modell.
- 4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
- Forgatható és dönthető fali konzolon van, osztott konyha/nappali közepén.
- Mindent ki tudnék használni, de napi használatban Netflix, Youtube, Spotify és Twitch fontos.
- 2-3db HDMI
- Lényegtelen, falon van, VESA 400x400-as konzolon.
- Samsung Tizen, LG WebOS
- 5ghz-es ac-s wifi előny, de ha csak 2.4-et támogat az sem baj.
- Új, a Telekom kínálatából tudunk csak választani sajnos.
Természetesen nem kérem senkitől, hogy böngéssze át a Telekom kínálatát. Általánosságban érdeklődnék, hogy 130-165 közötti ársávban mely modelleket tudnátok ajánlani. Előre is köszönöm! -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Őt lehet fali konzolra szerelni?
Samsung UE43AU7102Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
adamos0606
tag
Sziasztok!
2 féle belépőkategóriás 65 inch-es tv között vacilálok. Az LG 10 k-val drágább, ha azt nem veszem figyelembe mik a pro és kontra érvek a 2 modell mellett / ellen?
1. SAMSUNG UE65TU7102KXXH
2. LG 65UN71003LB -
rainman72
Topikgazda
válasz adamos0606 #59267 üzenetére
Alapbol a Samu VA az Lg meg IPS ez már elég nagy difi.Az alapján kéne elsősorban dönteni.
Nézik-e többen nagy szögből vagy csak középről,este inkább sötétben vagy vegyesen,zavar-e a nem igazán jó fekete szín,stb....[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz adamos0606 #59269 üzenetére
Erre inkább a VA paneles Samsung a megfelelőbb.
Magas a kontrasztja jó a fekete szín,igaz hogy a fényereje nem valami izmos,de ha nem fényes nappaliba kell,akkor az jobb választás.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
csikteszta
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok amiben szeretném a segítségeteket kérni :)
-nappaliban használnánk vegyes fényviszonyok mellett (nappali és esti tvzés is lenne, a szoba alapvetően világos)
-kb 2,5-3 m- ről néznénk, így 126 cm-re gondoltam
- mivel egy U-alakú kanapé van eddig szentül meg voltam győződve hogy nekem IPS kell, hogy minden oldalról jól lehessen tvzni. Itt felmerül az a kérdés, hogy mekkora az a szög amire már érdemes IPS-t választani?
- okos tvt szeretnék, netflix, hbogo, youtube, esetleg Deezer és a Telenor mytv jó lenne ha menne rajta, illetve Bluetooth. Játék nem lesz.
- csatlakozók tekintetében átlagos igények usb, HDMI
- a rendszerben nem ragaszkodom semmihez, legyen fürge, ne akadozzon.
- márkához sem ragaszkodom, most egy sima lapos Samsung van de az ezer éves nem okos :D
- árban maximum 170-180 ezer Ft-ot kalkuláltam, és csak új, garanciával, megbízható helyről.
Szóval igazából semmi extra igények a panelen vacilálok nagyon :) -
rainman72
Topikgazda
válasz csikteszta #59272 üzenetére
Azt mondod semmi extra,de már az HBO GO-nál ez megbukik mivel ez annak számit.
Vagy Samsung ami VA vagy Lg ami IPS,ezeken van alapból,illetve a többi márkánál akkor ha android az op.rendszer.
Végülis a droid a legjobb app.-ok szempontjából.
Akkora távra én raknék egy 55"-os tvt legalább,a u-alakú kanéphoz is talán jobb az ips panel,habár abbol is több méret van.
Ez az Lg egy opcionak jó, ips 55Nano793. [link]
Aztán várjunk még más hogy látja a dolgot.
A tavalyi Samuk kifutnak az ideiek meg még drágák,ez igaz amugy az Lg re is.
VA panellel ezt a Philipset ajánlanám az eMagról [link]
vagy az Nano793-t 50"-ba ami szintén VA.[ Szerkesztve ]
-
csikteszta
csendes tag
válasz rainman72 #59273 üzenetére
Köszönöm! Azt hittem az HBOGO már ilyen hétköznapi dolog
Igazából pont aközött a kettő között vacilálok amit linkeltél.
Valamiért a Philips felé húzok, viszont az LG-hez meg jópofa a távirányító azt hiszem.
A kanapé egyébként az a "normál" méret, nem extra nagy, és nem is a legkisebb, de akkor inkább te is az IPS-t mondanád...? -
Csandi
őstag
válasz csikteszta #59275 üzenetére
Én VA-t mondanék, szerintem TV-kben kicsit túl van misztifikálva ez a betekintési szög, monitorban sokkal inkább számottevő. Mi se teljesen szemből nézzük az XH90-ünket és ugyanolyan jó mint szemből.
[ Szerkesztve ]
-
Bennyboy
őstag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok max 200-ért?
Használt is érdekel. Hatalmas igényeim nincsennek, Netflix, néha 4k-s filmek pc-ről. Esetleg később ps5-el összekötném.
Amit mindenképpen szeretnék az az, h kábel nélkül tudjam csatlakoztatni a pc-mhez mert néha azon nézek dolgokat. Méretben legalább 105cm-es legyen de lehet nagyobb is.
Szemből nézem az ágyból és konzollal szeretném majd a falra rakni.
Köszi előre is.ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
tibbike01
őstag
válasz Bennyboy #59277 üzenetére
Egy 10essel többért, Hiense 55U8QF.
Ettől nincs jobb 200k-ért.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Csandi #59276 üzenetére
Nincs az tulmisztifikálva de ha van egy jó nagy u-alaku kanapé ami mondjuk 3,5 méter széles,ami ennél a tipusnál nem is olyan nagy és ritka, akkor oda mondjuk jobb egy IPS sztem.
De ez tv-től is függ.Nekem ami VA paneles volt ott a középvonaltól jobbra-balra 1 méter után már erősen észrevető volt a fakulás,de nem tudom pontosan ez hány foknak számít.
De aki nem tudja lehet észre se veszi.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Csandi
őstag
válasz rainman72 #59279 üzenetére
Most pont áruljuk a lakást, úgyhogy van egy ilyen képem [link]
75-ös XH90, a kanapénak csak a jobb széle van a TV-vel szemben (és még az se teljesen), a bal széléről is ugyanolyan a kép. Amikor új volt a TV napokig folyton átültem miközben néztünk valamit, hogy nézegessem van-e eltérés, de nincs. A monitorom viszont IPS paneles, amíg TN volt ha átjött valaki és mutatni akartam neki valamit mellőlem már nem látta (most másodlagosba van befogva az a monitor )
Most le is mértem, a kanapé majdnem 4 méter hosszú, és a TV-hez legközelebi része ami ott előtte van az 2.5 méterre van a TV-től.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz csikteszta #59275 üzenetére
Nekem Philipsek vannak,voltak mind2 panellel.
Amit írtam a másik hsz-ban is,jobbra-balra 1m után észrevehető a fakulás,főleg ha keresed.
Tehát ha méteren belül maradtok vagy a környékén oldal irányban akkor még jó lesz a VA Philips is.Viszont a távra meg jobb lenne 55" sztem.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz Csandi #59280 üzenetére
Ok azért egy 75s tv azért méretben is jóval nagyobb mint egy 50"-os.
A baloldali könyvespolc nem tudom mennyire van a tv középvonalától de gondolom nem 1m?
Ilyen szögben egy 150ezres VA paneles tv már nagyon fakulna,de gondolom ez panel függő is.Ez a Sony csak egy tv próbáltad mással is?[ Szerkesztve ]
-
T-borg
friss újonc
150 e - 200 e
filmezés, youtube
~1,5 m, 43" helyhiány miatt
inkább világos és nappal éjszaka egyaránt
szemből, csak én
hbo go, külső vinyóról / pendriveról / pc-ről wifin-n dlna megosztással filmezés (külső felirat támogatással)
1-2 usb,
inkább középen helyhiány miatt de egyébként mind1
gondolom az hbo go támogatás miatt a samsung / lg smart tv-k biztosabb választás lenne
légegeret jó lenne ha adnák tartozékban könnyebb youtube navigálásért.
újIgazából ez egy új tv lenne, már van a családban egy LG 49" LH630V csak másik szobába is szeretnénk még egy tv-t. Valamit (lg/samsung) ami ebben az árkategóriában jó vétel most és tudja a hbo go-t meg külső tárolókról / hálózatról wifin a lejátszást. Képminőség terén nincsenek nagy elvárásaim, IPS / VA nekem mind1, ilyen menő dolgok mint nano meg qled meg mittomén nekem nem mond sokat csak szeretnék valami megbízható jó kis tv-t ezekre a célokra. Túl sok a választék, elveszek a jelölésekben és nem szeretnék rosszul költeni. Köszi előre is.
-
bogdanypeter
tag
160-180.000 (200.000max ha van plusz valós garancia)
Film, Tv, Sport, minimális játék (Xbox one) csökkenő sorrendben
Valamivel több mint 3,5 méter. 55" esetleg 60"
Többnyire nappal, világos szóbában.
Főként szemből, nagyon ritkán az étkező asztaltól is oldalról.
HBO, Netflix, esetleg KODI
Max egy optikai a hangprojektorhoz, de nem igazán feltétel
Mindegy
Nincs ilyen jellegű igény. Azt viszont szeretném,hogy az LG hangprojektor a tv-vel kapcsoljon be/ki
Jó lenne ha lenne 0%os hitel, de nem dőlök a kardomba,ha nem ilyen helyről van.
Csak új.[ Szerkesztve ]
Dell Latitude E5530 | XBOX One S | Xiaomi Mi Mix 2S
-
brumm
csendes tag
sziasztok!
miután a jó sok időt eltöltöttem a tv kiválsztásával,eszembe jutott szépszép, de hogy fogom meghajtani.
A kérdés mekkora (mbps) net kell kell egy UHD (vagy 4k) netflixhez. Mert lehet, hogy vennem kell egy nagyobb csomagot? -
warcat
veterán
Nem írtad le, hogy most milyen van Netflix saját ajánlása 4k tartalomhoz 25 Mbps.
Kiskunröcsöge külterületén kívül, főleg a Diginek hála azért ennél jóval jobb netek vannak.
Nyilván számít, hogy hány eszköz használja a kapcsolatot,és pl megy-e a Linux torrent a háttérben.
Perszi Digi gigabiten ücsörögve könnyű legyinteni ráEA: It's in the crate!
-
félisten
válasz bogdanypeter #59288 üzenetére
LG vonalon: 55UN80003LA, 55UN81003LB, 55NANO793NE
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz bogdanypeter #59292 üzenetére
Az elő kettő gyak. ugyanaz, csak az állványban és a kasztni felületében térnek el.
A harmadik megkapta a NANO réteget, ami egy fokkal szebb színeket jelent, viszont 4db helyett itt csak 3db HDMI csatit találsz.
LINK"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Lazsabazsa
újonc
Sziasztok!
200.000.-300.000.-
Filmek, esetleg néha játék, nem konzollal, nem profi szinten.
3,5m-ről néném, 70"-ra esetleg 65"-ra gondoltam
Vegyesen, de jobban szeretek sötétben tévézni.
Szemből, esetleg nagyon picit oldalról.
Egyik sem.
HDMI azért legyen, lehetőleg kettő. Optikai vagy bluetooth 5.1-hez.
Tökmindegy, falon lesz.
Samsungot inkább ne. Most van egy lg azzal elégedett vagyok csak kicsi.
Semmi extra.
Inkább új.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz Lazsabazsa #59299 üzenetére
Az idei Lg-k ára kezd beállni elfogadható szintre,talán jobb választás.
A 70UP77003 [link] ára is jó már 264ezerért.Persze csak ha elég a 2 hdmi és 1 usb,mert sajnos már ezen is spórolnak.
Viszont van új webOs 6.0 új kezelőfelülettel és új magic remote. [link]
Ez a méret VA paneles ami ajánlottabb a sötétben tvzéshez,a magasabb kontraszt és jobb fekete szín miatt,az IPS-hez viszonyitva.
Érdemes ránézni egy MM-ban milyen is élőben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest