Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nitro16

    senior tag

    Igértem még egy két fórumtagnak, hogy írok egy rövidebb-hosszabb összefoglalót a kiválaszott tv-ről, az ide vezető útról illetve tapasztalatokról.
    Előre leszögezném, hogy laikus vagyok a témában de azért a közel 2 hónap informálódás(tv-k összevetése,itteni és külföldi fórumok olvasása,teszt videok megnézése, személyes megtekintések stb) során úgy érzem van már némi rálátásom a témára. Nem szeretnék senkit se rábeszélni illetve lebeszélni semmiről, én a saját véleményemet illetve tapasztalatomat fogom leírni, akit ez nem érdekel legyenszíves tovább görgetni. Köszönöm

    Előzmény: Mint minden ide tévedő én is tv vásárlás előtt álltam. Eddig csak este használtam 3-4 órát egy régi tv-t amin tv adó ment(sokszor csak háttérzajként, mellette mindig a laptopom 4k-s kijelzőjén néztem a filmeket/sorozatokat. Szerettem volna azokat filmeket/sorozatok egy nagy szép megjelenítésű tv-n látni illetve egy ideje már fontolgattam a konzol beszerzését is így ezt a tv vásárlással egyidőbe terveztem megvételre. Az összeg amit az elején szántam volna egy 65" tv-re az 360k volt majd innen ment fel a késöbbiek folyamán olyan 400-450k + bíztositási összegre.
    Amikor elöszőr bementem a közeli mm-be akkor a qledek illetve oled képén amin a demok mentek egyből megfogott (mivel nem akartam annyit még akkor rákölteni és az oled azért általánoságban drágább mint a qled ezért még akkor nem is igazán néztem azokat hanem mindjárt magamat a qled felé tereltem ebből is a 65q70 felé. Teljesen magával ragadott a demo, oda hívtam egy értékesítőt is és kérdezgettem a tv-ről, elég sok mindent elmondott
    de többek között nem tért ki rá, hogy nincs dts dekóder illetve pl hdmi 2.1 stb. Mivel mindennek alaposan utána járok ezért utána kezdtem el keresgélni mindenféle információt, és innen telt el 2 hónap mire meglett a mostani kiválaszott.

    Végül az elején berendeltem a 65q70-t 400-ért, elfogadva a tényt, hogy kölcsönzött tartalmaknál lehetnek problémák a hanggal, illetve későbbi konzol bár menni fog de a hdmi 2.1 miatt nem tudom majd úgy kihasználni. Pont egy héttel fekete péntek előtt voltunk ekkor, más is modta várjak illetve jött egy megérzés is, hogy nem kellene ezt most megvenni, így vissza mondtam. Rá egy hétre 320k volt, de ekkor már inkább a q80 felé hajlottam a szebb megjelenítés, jobb hangzás illetve a betekintést javító réteg miatt. Majd végül berendeltem a q80-t 450k-ért, azonban mivel nem volt úgy készlet a boltnak pár nap elteltével
    tájékoztattak, hogy míg beszerzik az 6-10 munkanap meg innen mire kiszállításra és hozzám kerül az is jó pár nap így mondtam töröljék mert nem vagyok hajlandó ennyit várni. Közben rengetegszer ment a labda a qled illetve oled között mivel én is olvastam az oleddel kapcsolatos esetleges problémákról, és nem akartam annyi pénzt kiadni és még rizikót is vállalni, de végül mindig vissza tértem oledhez.

    Ekkor már a kezdeti állapothoz képest egyre jobban tisztázodott bennem, hogy mit is szeretnék. Eljutottam arra a pontra, hogy igenis kell a dts dekóder illetve jó lenne a hdmi 2.1 a következő generációs konzolok véget így jelentősen leszükült a kör. Oledeknél idén csak lg-ben található meg a hdmi 2.1 illetve ezeket mellet g-sync és vrr támogatás is van, így mint márka egyértelmű volt az lg. Itt hozzátenném, hogy jó pár lg televizionk volt ez előtt is, és soha nem volt velünk gond így kedvelt volt számunkra a márka alapból. C9 felé nézelődtem majd a vége felé már képbe jött a b9 mint olcsóbb verzió. Utóbbiban gyengébb minimálisan a proci mivel csak a7-s, nincs annyira bekalibrálva gyárilag meg szokták mondani a gyengébb hdr kezelést is, de igazából ezekből ha nincs ez a két tv egymás mellet úgy se tapasztalsz semmit. Szóval én úgy döntöttem nem éri meg nekem azt a plusz felárat a c9.

    Majd jött a méretbeli variálásom amikor is a 65b9 rendelést átírattam 55b9-re mivel nagyon passzentos lett volna a hely szempontjából és nagyon közel ért volna az ajtó felé.
    (Vicces, hogy előtte 65" alá nem adtam volna végül 55" lett). Hozzátenném ezt is nehéz volt megszülni mert mindenhol azt szokták mondani 65"-kell venni mert megbánod a kisebbet, amikor bementem a boltba a nagy nyított terek miatt, illetve sokszor egy 55" mellet egy 65" tv-van így ahhoz "méred" a nagyságot és bízony sokkal kisebbnek látod ezek miatt a kisebb tv-t.
    De itthon lemértem, és úgy voltam vele jó lesz az is nekem, nem bántam meg a döntésemet. Kb 2,3m nézem a tv-t ez a méret azt kell mondanom számomra tökéletes, lehet ha a nagyobbat vettem volna lemaradtam volna részletekről a nagy képátló miatt. Örülök, hogy maradtam 55"-nál.

    Tv-ről a tapasztalatok:
    Tehát amit vettem 55b9pla.

    Letisztult dizájn, masszív középen elhelyezett csiszolt műanyag talp, tv körül vékony káva, a panel eszmélet vékony de ezt mindenki tudja. A hozzá adott mozgásérzékelős kapcsoló szerintem a legjobb a piacon nagyon könnyű és kényelmes a használata.
    A tv beállítása egyszerű a menü könnyen átlátható, első beállítás után kb mindent tudsz hol van. A web os 4.5 nagyon gyors szinte rögtön mindent betölt, a wi-fi-t azonnal felsimerte 5gh-n csatlakoztattam stabilan tartja nem dobja ell, youtube 4k-s videokat is lazán viszi mindenfajta akadás, megállás nélkül. Kötöttem rá külső wd hdd-t, ps4 pro-t mindent egyből felismert gond nélkül kezelte azokat.
    A belső lejátszója minden gond nélkül lejátsza a 60gb-s 4k filmeket, a feliratokat is automatikusan kezeli minden gond nélkül.

    A benne található 40w-s hangszoró nagyon durván szól, simán hozza egy középkategoriás soundbar szintjét. Mélyeket is jól lehet hallani illetve lehet ez csak placebo de én térhangzást is véltem hallani, már már moziszerű élmény fogadja a nézőt.

    És akkor a lényeg a megjelenítés. Nehéz megfogalmazni amit tud de talán a lenyügöző szó ide való. Alapból vannak jól kalibrált képmódok, a mozgásmegjelenítés tökéletes. Ahogy a többiek szokták mondani az ember szája tátva marad közben. Úgy éled meg a film jeleneteit mintha te is ott lennél annyira valósághű az egész. Itt szembesülsz vele, hogy mit is tud igazán ez a technologia és azt kell mondanom nagyon megéri a pénzét és örülök, hogy nem qledet vettem.
    A panel nálam tökéletes, semmilyen oda nem illő anomáliát nem tapasztaltam. Minden úgy megy ahogy annak mennie kellene. Ps4 pro-nál is a 4k játékok nagyon durván néznek ki. A full hd tartalmat is szépen felskálázza a tv, azonban olvastam volt aki írta már már majdnem 4k-ra. Na ez azért nem igaz, lehet látni a különbséget de ennek így kell lennie.
    Nálam a felhasználás 50% konzol 40% minőségi film/sorozat és max 10% tv adó, egy ilyen tv-n minőségi tartalmat kell nézni és jelenleg elmondható, hogy a tv adó szolgáltatók a maximum full hd adásukkal fasorba sincsenek.
    Eltelt jó pár nap és nem vagyok hajlandó tv adást nézni, egyszerűen a minőségi 4k film/sorozat után nem akarom lejjebb adni a minőséget. Tehát aki ilyen tv-t venne sima tv adás nézésére én azt mondom ne tegye mert ahhoz, hogy azt nézze semmi szükség egy ilyen komoly tv-re.

    Nyílván beégés meg amiktől lehet félni oled tv-nél arról még nem tudok nyílatkozni ahhoz idő kell, ha egyáltalán jelentkezik. Én is féltem a technologiától de azt kell mondanom, hogy minden forintot megért és ha tehettitek és tisztában vagytok mire kell figyelni és ez érdekében hajlandóak vagytok minimális kompromisszumot kötni, akkor bátran vegyétek meg. Szerintem aki ebbe bele kostól utána már nem fogja lejjebb adni.

    Viszonyitás képpen én a 55b9-t 400 ért vettem bár most pár nappal később már 380k-t is meg lehet venni, fekete pénteken a 55q80-82-85 mentek ilyen árban, és az oled azért magasan a qled felett van.
    +kiterjeszett garanciát/biztositást nem vettem mert, ezekkel a biztositó általi védelem nem egyen értékű a gyári jótálással, és kidobod a sok pénzt majd ha esetlegesen hiba van akkor mehet a harc.
    Kár, hogy nincs mint a sony tv-k-nél, hogy tudsz kiterjesztett gyári jótállást venni, szerintem ha más gyártó is behozná elég sokan élnének ezzel. Másrészről azért se vettem meg, mert maximum marad 1,5 évig a tv és mindig váltok majd újabbra belőle, és mondhatni itt is jobban járok egy 55" tv-vel mert használtan könnyebben eltudok adni majd egy teszem azt fel hasra ütés szerűen 300k-s tv-t mint egy 65" 500-600k-ért.

    Hát ennyi lenne, remélem azért tudtam segíteni azoknak akik úgyan ebben a helyzetben vannak mint amibe én voltam. Ha esetleg valami lemaradt akkor írjatok és nyilatkozot arról is.

Új hozzászólás Aktív témák