Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Frawly #57956 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes válaszodat.
Még egy utolsó kérdés, hogy akkor az általad írt második (WD Blue 3D) és harmadik (WD Blue SN500) SSD-k belül teljesen ugyanolyanok, mindegyikben 3D TLC NAND van?
Mert árban azért van több ezer Ft különbség közöttük legalábbis az M.2 verziójúak között:[Western Digital Blue 3D NAND 500GB M.2 SATA3]
Mert ha ugyanaz a 3D TLC NAND van mindkettőben akkor egyértelműen az olcsóbb (WD Blue 3D) éri meg jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Azok közül amit ajánlasz egyik sem opció ismerősöm számára, már csak az a kérdés, hogy WD vagy Samsung m.2 SSD (mert azt is eldöntötte ismerősöm, hogy m.2 SSD-t akar venni), ezért is érdeklődtem itt, hogy ezen kettő közül inkább melyik a jobb, mert a WD-re 3D NAND van írva ami úgy olvastam, hogy megbízhatóbb adattárolásban mint a sima Samsung 860 SSD.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek segítek egy új PC összeállításában, amihez m.2 SSD-t keresek jelenleg és az alábbi kettőt találtam ami kb. árban is beleférne, de azért 7-8e Ft-al drágább a Samsung, ezért érdeklődnék, hogy a WD mennyire megbízható SSD-ben?
Mert azt olvastam, hogy a WD vette meg a Sandisk-et és ezután léptek be az SSD piacra, így gondolom a WD SSD-k alapjai a Sandisk által gyártott SSD-k, amikről rosszakat nem nagyon hallottam, sőt microSD kártyában kifejezetten jó márka a Sandisk, de a Samsung-ról pedig szintén csak jókat lehet olvasni SSD terén ezért érdeklődöm itt, hogy melyiket érdemes venni.
Ez lenne a két SSD ami közül választani kellene:[Western Digital Blue 3D NAND 500GB M.2 SATA3]
[Samsung 860 EVO 500GB M.2 SATA3]
Leírás alapján a WD az már 3D NAND, ami ha jól olvastam már egy megbízhatóbb teljesítményű SSD a TLC alapú SSD-k között, míg a Samsung (legalábbis neve alapján) csak sima TLC.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Daywalkerke #53310 üzenetére
Találtam egy leírást a Macrium Free-hez, így a kérdésem csak annyi lenne, hogy ez működni fog abban az esetben is ha a biztonsági mentés a HDD-ről készül, de a visszaállítás már SSD-re megy?
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Daywalkerke #53282 üzenetére
Tökéletesen bevált ez a RaidSonic ICY BOX IB-AC729 spacer "magasító", mert ennek segítségével rögtön látta is a laptop az új SSD-t, úgyhogy azt tudom mindenkinek tanácsolni aki régi, több éves laptopba akar venni új SSD-t a régi HDD helyére, hogy ezzel próbálkozzon.
Egy rövid kérdésem lenne még: tudtok olyan freeware programot ajánlani amivel a laptop belső HDD tartalmát egy külső HDD-re le tudom egyben menteni majd egy boot pendrive-al az új SSD-re rámásolni?
Norton Ghost-al próbálkoztam, de sajnos valamilyen hibaüzenetet írt ki a másolás végén, és nem is sikerült, olvastam, hogy az is esetleg gond lehet, hogy a HDD mérete nagyobb mint az új SSD-é? Mert a mostani HDD 160GB az új SSD meg csak 120GB, viszont a régi HDD-n csak 30GB a foglalt terület. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz wanted5 #53280 üzenetére
Ezen a fórumon többen is írták, hogy BIOS frissítést és mindent kipróbáltak ennél a laptopnál, de csak a "magasítás" segített, mondjuk ezen hsz-ekben ilyen sufnituningos magasításokról írnak, de most már van ilyen keret, tehát nem kellenek házibarkács megoldások, úgyhogy remélem, hogy ez megoldja a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz lenoma #53276 üzenetére
Közben meg is találtam: RaidSonic ICY BOX IB-AC729
Holnap veszek is egyet, úgyhogy remélem ez meg fogja oldani a problémát és látni fogja már a Dell Ispiron 1525 laptop a WD 120GB SSD-t[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz prabhu #53270 üzenetére
Köszönöm az útbaigazítást, de a nagy keresgélés után meg is lett, hogy mi a gond, ami az, hogy az SSD-k 7mm-esek, míg a régebbi laptopokban lévő HDD-k 9,5mm-esek, ezért egy ilyet kellene venni, de fogalmam sincs, hogy mi a magyar neve, tudtok ebben segíteni, hogy Magyarországon hol lehet ilyet vásárolni?
Azoknak is gondolom hasznos lenne ezt tudni akik mostanában szeretnék a régebbi laptopjukba lévő HDD-t új SSD-re cserélni (ami ugye a topic témájához is tartozik).[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 1525 jó pár éves laptop, amibe jelenleg egy Western Digital Notebook 160GB 16MB 7200rpm SATA WD1600BEKT HDD volt.
Pár napja vettem egy Western Digital Green 2.5 120GB SATA3 WDS120G2G0A SSD-t, azonban amikor kivettem a HDD-t és kiszereltem a beépítő keretből (ehhez a youtube videóban bemutatottakhoz hasonlóan), majd az SSD-t beleraktam a beépítő keretbe és vissza a laptop-ba akkor a laptop újra bekapcsolása után egyszerűen nem ismeri fel a laptop az SSD-t. (No hard drive detected a hibaüzenet a laptop bekapcsolása után)
Tudnátok segíteni, hogy ez miért van?
Rákerestem és találtam róla ezt a youtube videót amiben az van, hogy pár SSD esetében pár mm eltérés miatt nem ér el pontosan az SATA foglalatig az SSD, de lehet, hogy szoftveres (pl. BIOS-ban kellene valamit állítani) gond van, illetve nem tudom, hogy az probléma lehet-e, hogy a HDD 160GB-os, míg az SSD csak 120GB, lehet, hogy ezért nem ismeri fel?
Köszönöm előre is aki válaszol.[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm régi Dell laptopjához keresek neki a jelenlegi 120GB-os HDD helyett egy hasonló méretű SSD-t, hogy egy kicsit gyorsabb legyen a laptop.
Ezt néztem neki ki:Western Digital Green 2.5 120GB SATA3 WDS120G2G0A
Ahogy ebben a cikkben olvastam a WD ezen SSD-iben a WD által megvásárolt Sandisk gyártmányú modulok vannak, amivel (Sandisk) eddig microSD kártyával és pendrive-al volt tapasztalatom, de azok tökéletesen beváltak (ellentétben a jó 10 éve kiváló eredményeket adó Kingston-al, mert ebből egy 64GB-os microSD kártya eléggé kibabrált velem), ezért ezt a fenti WD 120GB-os SSD-t gondoltam, hogy ajánlom ismerősömnek.
Szeretnék érdeklődni azoktól akik már vettek ilyen márkájú SSD-t (méret igazából mindegy), hogy milyenek a tapasztalataik vele?
Elvileg 2 év garancia van rá, így elvileg bőven belefér a jelenleg a laptopon lévő Win7 extended support idő lejáratába (amire jelenleg 2020.01.14 van írva), mert ekkor úgyis valószínű új laptopot fog ismerősöm venni a Win10 miatt.
Tehát a kérdés, hogy erre a szűk 2 évre szerintetek megéri-e egy ilyen SSD-t venni ami jelenleg kb. 7000Ft körül van, lesz-e egyáltalán érezhető gyorsulás a HDD SSD-re cserélésével egy több mint 10 éves laptopnál?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek