- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tirexi #14505 üzenetére
Pár hét vagy hónap leforgás alatt egy ssd-ből levonni ilyen messzemenő következtetést nem bölcs dolog. Azok az ssd-k amik benne vannak az ajánlóban már régóta a piacon lévő, valóban bizonyított ssd-k. Majd ha 1-2 év múlva is jó lesz az ssd (nem csak sebességben, kondícióban is) és még rajtad kívül jó páran ezt írják (mi figyeljük a külföld fórumokban lecsapódó tapasztalatokat is).
Szóval nem az új ssd-k ellen vagyunk, de csak azért mert egy új ssd gyors még egyáltalán nem biztos, hogy pl megbízható is (akár csak középtávon is, főleg az OCZ amivel nagyon sok gond volt nem is olyan régen...).
mod:
miklosss2012: Az M4 nagyon jó választás lenne.
-
Bodor
veterán
válasz
Tirexi #14489 üzenetére
Azért én ugyanennyiért én inkább egy MLC-s Crucial M500-at vásároltam volna a TLC-s Samu helyett.
Bár mire kifárasztod az 1 TB-os SSD-t....
Beállításokhoz meg ennyi elég.(#14487) fs-zsoci: Nem hiszem hogy ezen az áron lenne jobb a KC300-nál, melegedéstől meg ne félj, a két vinyó alá tedd, akkor biztosan hűvös lesz.
-
-
Rasiel
senior tag
Nagy gépfejlesztés előtt álsz? Mit akarsz te ezen a gépen fejleszteni?
RAID móddal még nem volt tapasztalatom, így ezzel kapcsolatban a hozzáértők majd felvilágosítanak. Hülyeséget nem akarok írni, meg félrevezetni sem akarlak téged.
Én személy szerint meg vagyok elégedve az SSD-m, rendszerem sebességével, így a RAID-el nem is foglalkoztam eddig. -
"Magyarán szólva megpusztul? De azért a garancia attól még él rá nem?"
Igen, megpusztul és ilyenkor garancia sem játszik (elméletben). Gyakorlatban töketlen szervizesek (aki nem ért a szakmájához, vagy ért, csak nem érdekli) átenged ilyen SSD-t, egyébként meg nem. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak a FW frissítésből bekövetkezett hibákra, mind alaplapok esetén a BIOS frissítésből származókra, csak az a nagy különbség, hogy egy beállt deszkához (nem mindig itt sem) lehet rendelni BIOS chipet, viszont SSD-nél az SSD kukázható. (persze azért pár dolgot mindenképp megpróbálunk, hogy valahogy életet leheljünk az elbarmolt SSD-be, nem automatikusan kuka, de sajnos vannaok olyan FW frissítésből beállt SSD-k, amiket max a gyártó tudna helyrepofozni vagy az sem) -
Mint írtam, ez a FW számos dolgot javít (olvasd el a release notes-t) ugyanakkor a pirossal (fontos felhívás) kiemelt rész meg ez
"This firmware is a release candidate and therefore an update will reformat your SSD. Please make sure to backup all your data before proceeding with the update. The 1.4RC firmware is not fully validated and errors might occur in rare cases."Azaz(röviden): Ez egy RC FW, ami nem ellenőrzött ritkán, de hibákat is tartalmazhat.
Na az a ritka hiba meg az, hogy beáll az ssd, mint Józsi néni a kannás bortól, aztán kampeca.Tényleg ritka, de nehogy pont Te legyél az a ritka eset...
-
Rasiel
senior tag
Sok +-t nem fogsz érezni, ha lecseréled Vertex4-re.
Firmware frissítés mindig a gyártó hivatalos oldalán lévő leírás szerint végezd el és akkor nem lesz problémád. Olvasd el figyelmesen az ott leírtakat.Egyébként miért is akarod lecserélni az Intel SSD-t? Bőven jó az még...
-
"A kérdésem pedig az lenne, hogy lesz valami szemmel látható különbség a kettő között mind Boot időben mind a programok futtatásában?"
Ha lesz is valami, akkor sem olyan léptékű, mint hdd és ssd közt."Továbbá mennyire biztonságos egy SSD-n a Firmware frissítés? Csak mert jött már ki a Vertex 4 sorozathoz"
A biztonság az relatív, alap, hogy úgy kell elvégezni, ahogy a gyártó javasolja (pl ha AHCI üzemmódba kell a SATA üzemmódnak lennie, akkor frissítés idejére arra kell állítani, nem variálni IDE-vel stb) FW-t mindig a gyártó oldaláról töltsd le és mindig figyelmesen kell elolvasni, a hozzá adott infókat, így például, hogy ez egy Destructive Flash (ez azt jelenti, hogy formázni fogja az SSD-t, minden adat elveszik róla) illetve a Release Notes-t is olvasd el, amiből kiderül, hogy RC státuszú FW-ről van szó, ami nem végleges, tartalmazhat hibákat.Ennél (de más FW-ek esetében is) a FW-nél mérlegelés kérdése, hogy tapasztalsz-e olyan jelenséget, amit a FW frissítés javít és ezért kell-e FW frissítés.
-
franc0
őstag
A legjobb SATA SSD.
Nincs baj a vezérlőjével, csupán az van, hogy magát a kontrollert nem ők tervezték, hanem a Marvel. Az Indilinxes fiúk csak a firmwaret írták hozzá (vicces módon jobbat, mint pl a Crucialos fiúk, akik régóta a Marvellel nyomulnak).
Mivel az OCZ ezt nem verte nagy dobra, ez kurvára fájt az érzékeny kockák lelkének. (De azért boldog tudatlanságban vezetik a Renault motoros Nissanjukat stbstb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest