Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CactuS

Arcképgyáros

válasz Frawly #47823 üzenetére

Lényegében ez. Mivel az ő ASZFük úgy van megírva, hogy az automata e-mail egyben érvényes szerződés is lesz, így a rendelés leadástól nem állhat el csak úgy. Persze ahogy ott is leírtam, ők is próbáltak megfogalmazni kiskapukat nagy gáz esetére (van is ellentmondás az ASZFben), de az élő szerződés rájuk is vonatkozik. Ha felbontják a szerződést, akkor vállalniuk kellett volna a rizikót, hogyha a vásárló tovább viszi a dolgot, akkor nekik kellett volna bizonyítani, hogy a tudatos vásárlónak feltűnhetett volna az irreális piaci ár. És itt ugye ~40-45% körül volt az "akció", ami még akár lehetne reális is.

Ezért kell elolvasni a webshopok ASZFjét, nem csak leokézni, mert nem mindegy, hogy milyen feltételekkel adod le a rendelést. Jogilag megengedett, hogy az automata e-mail csak értesítő legyen és egy kézi e-mail élesítse a szerződést a két fél között. Abban az esetben elállhat a cég, mivel nem történt szerződés kötés. De ez itt off, csak gondoltam, hogy tegyük kicsit tisztába a dolgot.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

• Dareiosss

senior tag

válasz Frawly #47823 üzenetére

Olvasd vissza a júni 14. ei hozzászóllásokat, ott kifejtettük, hogy jogosan miért kellett nekik kihozni, de igen ennek ellenére sok bolt neki áll jogtalanul szívózni.

Igen jól jártunk, én beszéltem múlthéten az ügyfélszolgálattal, hogy mikor fog érkezni, a callcenteres elkezdte mondani, hogy huu ez kapós termék volt, rengetek rendelés jött be rá, még biztos lesz egy kis idő amíg beszerzik, meg is kérdezte, hogy tulajdonképpen ez micsoda, hogy ennyien ráharaptak.
    Én nagyot mosolyogtam, mert valaki szépet hibázott amikor kitette 24 ért, biztos nem dicsérték meg.

Új hozzászólás Aktív témák