Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• josipov

csendes tag

válasz Benőke #15839 üzenetére

2x2gb van benne, a 2x4 sodimm használt noname 18-20 tól indul, +posta. Ebay-en is $150-től van. Nem noname pedig a gépem jelenlegi értéke. Inkább kihagyom.

Telepítettem HDsentinelt mikor olvastam a hozzászólásod, 16:45-kor. 5 óra alatt 6GB írt adat, kevés netezéssel+nagyonkis melóval.Ennek kb negyede-harmada resmon alapján a böngészők tempje, többi a pagefile.
    Állandóan 100% lemezkihasználtságot jelez 0kb írás-olvasás mellett is, ez elvileg rosszat jelent, ha jól tudom...
    Árukeresőn néztem 16gigásakat, ár szerint sorrendbe. első 3-4 ből választanék egyet. Igaz hogy kingfast, de ha csak pagefile van rajta, biztosan az is sokkal gyorsabb lesz mint most a négyfelé particionált 5400-as hddm, mikor felvennék a tálcáról egy programot és perceket várok, amíg összeszedi magát... :) meg max arra jó lenne hogy 2 év múlva a polcra tegyem vésztartaláknak, vagy kukázzam, negyed-hatodannyiért mint a ramot, aminek szintén ez lenne a sorsa.
    Valószínűleg nem használnám ki mind a 16 gigát, de sajna nem árulnak kisebbet :)
    Így a 128gb main ssd-re az erős használat mellett a napi ~25-30 helyett 5-10 gb jutna, megnövelve az élettartamát. Legalábbis ez az elgondolás.
    Tehát, végső kérdés a page ssd-hez:
    Hozhat-e ez értelmezhető sebességbeli ÉS/VAGY élettartambeli előnyöket, vagy fassság az egész és hagyjam a p'aul'inába?

Árat tényleg benéztem, az upgrade kit majd' egy ötössel drágább a sima KC300-nál...
    Akkor viszont KC300 vs hyperx 3k? (3k- rövidebb cellaélettartam, amit űgyes programozással ellensúlyoznak?)

A mérnöki tervezés a biztonsággal figyelmen kívül hagyható értékek kiválasztásának művészete.

Új hozzászólás Aktív témák