-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
Gubek-Einste #26124 üzenetére
"Gigabites portokkal szerelt típus még ami ajánlott a TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16, Netgear 3500Lv2, áruk kb 20k-ig van."
TP-link-et nem akartam megint, de a rohadt jó ára miatt elgondolkodtam a 4300-ason... Ha jól látom a fentiekből ez az egyetlen dual band-es, amit nem igazán tudom h kell-e nekem. Tudom h nagyobb sávszélesség, pl. HD film streameléshez jó, meg minden, de nem értem konkrétan az elvét.. Ha a desktop kábelen van, és csak egy gép van wifin csatlakoztatva akkor is van értelme?! Az az 1 noti is tud belőle profitálni, vagy csak több wifis eszköz egyszerre csatlakozása esetén marad meg jobban a sávszélesség?
Viszont gondolkodtam, h kell-e nekem a gigabites LAN, és arra jutottam, hogy nem feltétlenül, már ha UPC 50-es netjéhez kábelen elég lehet a 100Mbites port is..
-
abydos
aktív tag
válasz
Basszus, benéztem, a 823N-t nem is terveztem. Hú most megnyugodtam
Nem tudom, ti hogyan tudjátok ezt a sok számot fejben tartani
Köszönöm ismét, megvan az összeállítás
-
abydos
aktív tag
válasz
De ahogyan látom, ez nem használja ki az 5Ghz-es tartományt, tehát akkor a router felesleges funkcióval rendelkezne :,(
Egyéb alternatíva vagy kompromisszum?
A távolságot is elmondom, kb 6-7 méterre vagyok a routertől egy falon, maximum egy csukott ajtó lenne az útjában. De az is igaz, hogy a streamelés miatt a stabil jel fontos lenne nekem. :/
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Evolv Shift 2 Air / X570 ITX / Ryzen 5800X / Radeon 5700XT 8GB / 32 GB DDR4 / 1 TB SSD
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 i9-10885H (max 5,3GHz) / 32GB / 1TB SSD FHD Win11
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Google Pixel 10 256GB rom, 12 GB ram eladó
- Monitor tartó / állvány - AlzaErgo ErgoArm S35B
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő