Hirdetés
- Hővezető paszták
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen Blu-ray írót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- XMLTV EPG letöltő progi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szamoki #4565 üzenetére
Én mondtam, ha nincs engedélyezve az XMP és alap bios beállítással indítod akkor 1,5V 1333MHz-en fog indulni SB esetében (hivatalosan ugye 1333-as ramot támogat max, a többi tuning). Kivéve ha az SPD-jébe bele van égetve/írva alapból az 1600@1,6xV-t.
mod: Nálam is így van, I7 920 hivatalosan csak ddr3 1066MHz-es ramot támogat. Hiába van 1600-as raom alapból akkor is 1066MHz-en indul. Feltornászni csak bclk emeléssel vagy ram szorzó növeléssel lehet.
-
Atimester
aktív tag
válasz
szamoki #4555 üzenetére
Attól függ, hogy milyen RAM-okról beszélünk! (DDR2, DDR3…)
A melegedésük a feszültségüktől és a sebességüktől függ. 2 slotban kényelmesebben szellőznek, de ha 4 darab van egymás mellett és hajtva is van, akkor sem lehet megfőzni őket. Ha nagyon melegek (kézzel már nem érinthetőek) akkor érdemes rá egy ventillátort rakni.
Természetesen (feszültség emelés melletti) túlhajtáshoz hűtőbordás tuning RAM-okat használ az ember, de aki már sok mindent kipróbált, az tudja, hogy teljesen felesleges. Vannak vízhűtéses tuning RAM-ok is (a rövid péniszű embereknek), de szinte sehol sem jelentkezik a különbség. Nekem Sandy Bridge alaplapban 2133MHz-en is éppen langyosak voltak a RAM-jaim. 1866MHz-en meg szoba hőmérsékletűek. -
Atimester
aktív tag
válasz
szamoki #4352 üzenetére
Szia!
Nekem is Sandy Bridge alaplapban (Asus P8P67) futnak 1,5V-on a RAM-jaim. 2*2GB 1333MHz-es CORSAIR RAM-ok 1866MH-en, CL9-en stabilan.
Fura, hogy az 1600-as GSKILL RIPJAWS nem akar menni.
Nekem is pont NINJA 3 hűtőm van. Nekem be sem fér alá a RAM…És milyen alaplapod van?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szamoki #4352 üzenetére
Mennyi feszt kapott? 1,5V-on csodát ne várj azért.
polgi803: 800-on fog indulni és bios-ba belépve ha megemeled a memóriaórajel szorzót. Amúgy minden 1066MHz-nél gyorsabb DDR2-es ram 800-on indul mert az a szabványos leggyorsabb ram, mindnél utólag kell megemelni a sebességet. Akkor is ha kezeli a lap az 1066/1200-as ddr2-es ramokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest