Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tala076
friss újonc
Sziasztok. laptopunk nagyon lassú, alap felhasználók vagyunk, semmi extra. Lenovo yoga 520 14IKB 80X8, i5 7200U 2.5GHz, 4GB samsung DDR4 2400 Mhz RAM Sodimm, sajnos az alaplapot nem tudom milyen. SSD merevlemezt és memória cserét javasoltak 8GB-ra. Kérdésem a következő ki milyen és mekkora memóriát ajánlana? árban 15ezer környékére gondoltam, de rugalmas, garancia legalább 3év. Köszönöm a segítséget
-
TPimi
csendes tag
Köszönöm a választ
Akkor igyekszem 3200-as ballistix-et venni. -
TPimi
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy G.Skill Aegis, G.Skill Ripjaws, valamint Crucial Ballistix esetében van jelentősége annak, hogy 3000MHz-es vagy 3200MHz-es RAMot vásárolunk? Ez alatt arra gondolok, hogy ugyan az a chip van-e alatta. (Ryzen 1600AF mellé kerülne egyenlőre, de nagyobbra váltás esetén nem szeretnék RAM-ot is cserélni.)
Próbáltam visszanézni a fórumon, de nem találtam, bocsi.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Simivok
senior tag
Sziasztok
gyors kérdés: Gigabyte B365M-D3H és i5-9400f-hez passzol-e biztosan Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz HX426C16FB3K2/16?
Ahogy néztem, QVL-ben nincs benne, de a MHz, késleltetés és feszültség is megfelelő...
köszi a választ előre is.
-
Melorin
addikt
Látom jó eredmények születtek sokaknál a Crucial Ballistix Sport LT/AT (3200cl16) RAM-mal.
Hétfőn érkezik nekem ilyen és az a kérdésem, hogy elég szimplán feljebb állítani a ram órajelét vagy a ram kalkulátorral kell mindenképp kikalkulálni? -
BB9000
senior tag
A Ryzen 5 3600 proci egy GX570 lapban fog menni. Ezt a RAM kit-et néztem bele:
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 2400Mhz (F4-2400C15D-32GIS)
Az összefoglalóban most ennek a 3000MHz-es verziója az ár/érték bajnok.
Játékra (is) lesz használva a gép, de 3000 MHz-esben ugyanez kb 6000-rel drágább lenne. Nekem nem számít 1% sebességnyerés, viszont az a 6000 Ft igen.Kérdésem: Itt megvehetem? Vannak tapasztalatok ezzel a céggel?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
koko52 #35087 üzenetére
Szerintem benézek egyet Amazonról. Az a "baj", hogy B-Die. Túl jó. 3000-en megy most is. Nem mintha lenne bármi értelme, csak brahiból elkezdtem gyári időzítéseket fixálva tekerni az órajelet, most FCLK=1500 mellett 3000-en van ECC ON-al. ECC OFF-al tesztelve, hogy "pucéron" meddig megy hibázás nélkül, 3100 körül kezdi a hülyeséget, továbbra is gyári időzítéseken, szóval ez akár még fentebb is mehet lazán (csak továbbra is minek, nincs őrült FPS igényem és Memtest alapján a növekmény nem annyira sok).
Csak tudni akartam az okát, mi a több, mint 2x-es ár oka nagyhirtelen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
koko52 #35085 üzenetére
Desktop is. Ez unbuffered/unregistered ECC UDIMM. Megy bármilyen desktop lapban, csak többnyire ECC off, kivéve ott, ahol a gyártó engedélyezte ezt BIOS-ban ki-be kapcsolhatóra.
Nálam is ASUS TUF B450M PRO GAMING -ben ketyeg, persze működő ECC módban, Ryzen5 3600-al. (Home lab, játszós mini szerver Debian-al és zfs mirror-al).
Szóval szeretném levadászni majd a párját.
-
Dißnäëß
nagyúr
Backi, a memória árakkal mi lett ?
Tegnap vettem 16G DDR4-et 30-ért, ami ma ugyanott, ugyanannál 75 (és a többiek is emeltek, 80-ig is).
Kína, álló gyárak ?
-
attiati
veterán
1600af-hez jó választás az ajánlott g.skill aegis 3000es ram?
-
Zilko87
tag
Üdv! Ez a ram [link] menne az MSI B450 tomahawk max lapban? A termékszáma( F4-3200C16D-16GTZR) pontosan nem szerepel a támogatott ramok listájában....
-
Dhampir
félisten
válasz
BB9000 #35070 üzenetére
Igen, erre odafigyelek. Főleg a CL-re voltam kíváncsi, de akkor jobb, ha egyforma abban is, igaz?
(#35071) koko52
Köszi szépen. Dell laptop esetében olvastam, hogy ajánlatos, ha egyforma memória kerül a gépbe. Javaslat alapján a megegyező frekvenciás Kingstonnal valószínűleg nem lesz gond. Akkor a CL időzítést is megnézem majd, hogy ne térjen el. Találtam ilyen HP RAM-ot, ami CL9, de inkább nem kockáztatok.
-
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Egyszer már kérdezősködtem itt ram ügyben, de most megint szeretnék segítséget kérni.
Úgy volt hogy cserélek a gépbe mindent, de maradok annál hogy a jelenlegi lap marad,
[link] és a procit cserélem Ryzen 3 1300x --> Ryzen 7 2700x-re
illetve a ramokat Kingston hyperx 2x4gb 2666Mhz --> G.Skill Trident Z Rgb 2x8gb ???? Mhz-re
Itt jönne a kérdésem: Milyen órajelűt érdemes venni? Mert gondolom, és ahogy olvastam a 3000Mhz-et csak 2933Mhz-en fogja kezelni, ez jelent bármi változást, lassulást, instabilitást?
Ebben az évben tervezek lapot is cserélni majd.
Előre is köszönöm -
BB9000
senior tag
válasz
Dhampir #35069 üzenetére
Dell Inspiron 15 (3580) szétszerelés és memóriabővítés Youtube video. Gibo jókat írt : ugyanolyan paraméterekkel rendelkező kell legyen a második modul, mint ami most benne van. Ez csak úgy biztos, ha pontosan ugyanaz a típusa. A memóriamoduloknak ugyanis a gyártók csak fő működési paramétereit adják meg! Ha azok egyeznek, még akkor is lehet inkompatibilitás.
-
Gibo
senior tag
válasz
Dhampir #35062 üzenetére
szerintem mindenképpen nézd meg miylen modul van most benne, és igyekezz ugyanolyan paraméterekkel rendelkezö so-dimm memoriát venni mind MHz mind pedig idözítés terén. A 2500U még az elsö szériás ryzenre épít így felesleges magasabb MHz-es kitre cserélni mint ami benne van, mert a memoriavezérlöje a processzornak nem fog tudni többet kihozni belöle.
-
Paxker315
addikt
válasz
werszomjas #35063 üzenetére
Crucial ballistix sportot vegyél BLS2K8G4D32AESBK kitet
-
Hamuuuu
tag
válasz
werszomjas #35063 üzenetére
Szia!
A te processzorod memória kezeléséhez linkelek neked egy oldalt. Ezek alapján 2933mhz a max. Én a CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) 3000MHz C15 ajánlanám. Cas latency is kisebbb és 10 év garancia van azt hiszem a CORSAIR-re.
https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/2400g#Memory_controller
https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-2400g -
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Lap: Asus TUF B350M-Plus Gaming
Proc: Ryzen 5 2400GEbbe a gépbe szeretnék 16 GB RAM-ot venni.
Az alaplapnál azt látom, hogy RAM kezelés 3200 MHz-ig, tehetek bele 3333 Mhz-set? Mennyin fog futni?
Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) 3333MHz HX433C16PB3K2/16
vagy
CORSAIR VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) 3000MHz C15
a jobb választás?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 3585 laptopban lévő AMD Ryzen 5 2500U processzorban lévő Vega 8 integrált APU mellé kerülne egy második modul, mert gyárilag már van benne egy 8 GB méretű egység. Viszont a gyárilag belehelyezett típussal kapcsolatban még nem tudni, hogy pontosan milyen.
Egy tanács szerint ezek a memóriamodulok jók lehetnek.
Ami kérdésként felvetődött bennem, hogy az probléma lehet, ha például 2400 MHz az egyik, de 2666 MHz frekvenciájú a másik?
A memóriakésleltetés szempontjából itt nem számít túlságosan, ha mondjuk CL9 vagy CL17?
Ezzel kapcsolatban arra gondolok, amit egy régi cikkben olvastam:
Fontos megjegyezni, hogy az integrált grafikus vezérlő processzorba költöztetésével a PC-k érzékenyebbek lettek a memória órajelére, így az alacsonyabb időzítési paraméterek ugyan hoznak a konyhára, de magasabb órajellel több sebességet lehet nyerni, mint alacsonyabb időzítési paraméterekkel.Ez laptopra is vonatkozik, tehát inkább a magasabb órajel a döntő?
Előre is köszönöm a tanácsot!
-
-
adrian14
tag
Sziasztok!
RAM nélkül vettem egy ThinkCentre Edge 72 gépet édesanyámnak. A legolcsóbb 8gigás DDR3 RAM-ot szeretném belerakni, amivel még jól működik a masina. Ez megfelelő lenne? (Csak netezésre és office futtatásra használná.)
Előre is köszi. -
attiati
veterán
csak érdekelne: Mushkin ramok hova tűntek mostanában (a felhasználók körében)? Itt is alig vannak említve.
Régen elég jó márka volt -
KAMELOT
titán
válasz
MasterDeeJay #35053 üzenetére
Akkor oda ez bőven elég!
-
válasz
KAMELOT #35052 üzenetére
Háát őő az nem egy árkategória, többszörösébe kerülne.
30eFt volt a procim E5-2673v3 (12mag, 3.1ghz all core) Nem tudom ez maiba minek felel meg. Asztaliba meg főleg nem nagyrészt Xeon-os asztali gépeim vannak.
5eFt volt a ramok darabja de azt már több mint egy éve vettem a régi gépemből került át. Most 4db van benne csak a samsungok.
32eFt volt a lap, mindíg is érdekeltek a kínai lapok.
Most próbaképen beálíltottam 1866-ra, megy de nyilván majd egy kiadós memtest után mondom azt hogy stabil. Kicsit utána néztem a dolgoknak és ugyaz az a chip van az 1866-os modulon mint az 1066-osomon, így esélyes hogy stabil lesz. Képen más bios miatt nem megy az all core turbo, UEFI-t mikrokódoztatnom kell megint.
Hobbiból építettem, munkára van más gépem is. Ez csak olyan otthoni játszós gép amin alig játszok. Asszony netezik rajta meg a gyerek nézi a mesét.Nem röhög!!
-
KAMELOT
titán
válasz
MasterDeeJay #35049 üzenetére
Szerintem jobban tennéd ha vennél valami jobb lapot pl x299 és abba tennél. 6x16gb 3200ramot. Fényévekkel gyorsabb lenne. Gondolom munkára használod.
-
zolee1984
senior tag
Üdv
Nem tudjátok a 2800Mhz-es gskill aegiseken milyen memória chipek vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Pixel topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest