- Gépösszerakó topik kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
petike2014
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném kikérni a hozzáértők véleményét,hogy milyen ramot érdemes jelenleg venni.
Két kül konfig között gondolkozom ezért olyan ramot szeretnék ami mindkettőben menne.
Az egyik az AMD vonalon asrock 880G extrem 3 és phenom II x4 955BE lenne.
A máik pedig GIGABYTE GA-H67A-UD3H és i5 2500 cpu-ból állna össze
Ház,táp,hdd,odd miegyéb kiegészítők már meg vannak, csak a főbb alkatrészek várnak megvételre.
Az AMD-s gépben ha az mellett döntök OC is lesz,mindenképpen.
4-8GB kell e 1333-nál jobb ram? ezek a fő kérdések, illetve az ár/érték arány
Előre is köszönöm! -
Boogie33
senior tag
Senki? Mindenki felszívódott?
-
Sandy ribanchoz keresek 1,5v-os ramokat. Ki milyet javasolna?
-
Hali! Mostani memóriáimat le tudnám cserélni DDR3-as ramokra. A lényeg, ha később lapot cserélnék (H67-re), akkor milyen ramot vegyek most, ami később jó lesz egy H67 lapba is és a mostani lapomba is?
-
Boogie33
senior tag
Na akkor az a helyzet hogy a lap az biztos hogy a 880-as extreme3 Na ebbe kellene mem.
Leírom az összeset amit a bolt oldalán találtam válasszatok légyszi egyet,ha nincs köztük megfelelő akkor bárhol max 14k-ért.
1.ADATA 1600 CL9 GAMING AX3U1600GB2G9-2G
2.ADATA 1333 CL9 GAMING AXDU1333GB2G9-2G
3.ADATA 1333 CL8 AX3U1333PB2G8-2P
4.ADATA 1600 CL8 AX3U1600PB2G8-2P
5.KINGSTON CL9 KVR1333D3N9K2/4G
6.KINGSTON CL9 KHX1600C9D3B1K2/4GX
7.KINGSTON CL9 KHX1600C9ADB1K2/4G
Ezek mind 4GB-os kittek.
Köszönöm segítséget. -
Zanik
addikt
Na, hosszas böngészés és tanakodás után a 2x4GB és az 1600MHz mellett döntöttem, mert az talán némiképp előrelátóbb megoldás, ráadásul úgy nem bukom a dual channel-t. Sajnos 2x4GB-os CL7-es kitet nem nagyon találtam (ill. a Rambazar-on volt pár G.Skill és Patriot, de rossz tapasztalatok miatt nálam a posta szóba se jöhet!), szóval leszűkítettem a listát az alábbi 3 jelöltre:
1. A-Data
2. Corsair XMS3
3. Corsair DominatorAz A-Data nem tudom mennyire megbízható, gyanúsan olcsó az a kit? A sima XMS3 és Dominator között viszont (a hűtőborda kivételével) nem sok különbséget vélek felfedezni, megéri az a pár borda a felárat?
-
Boogie33
senior tag
Egyébként ezek jöhetnek szóba:ADATA Memória DDR3 4GB 1333MHz CL9 Gaming (Kit of 2)
Vagy:ADATA Memória DDR3 4GB 1333MHz CL8 PLUS + (Kit of 2)
VagyINGSTON Memória 4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2)
Vagyem tudom
-
Boogie33
senior tag
Hali.segítsetek légyszi,most fogok venni egy Asrock 890GX-et vagy 880 Extreme 3 -at és nem értek a memoriákhoz,olyat nem találok ami benne van lap listájába és nem tudom hogy ha más fajtát vennék az jó-e lenne a lapba,meg az mit jelent hogy az 1600-at meg az 1880-at
zárójelbe OC.És 6 GB ot hogy lehet betenni a lapba(2 megy dualba 1 meg külön?) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
flurider #2138 üzenetére
Nincs köze a kettőnek. QPI fesz max 1,35V ram fesz max 1,65V lehet. Ezeket kell betartani.
A-data gaming series, olcsóbb jóval és az is tök jó.
Corsair XMS3 1600MHz is jó és nem drága. -
flurider
aktív tag
Sziasztok
ASUS P6T be I7 920-hoz keresek RAM-ot. A tápom: FSP BlueStorm II. 500W
3×2GB érdekelne.
Már kifolyik a szemem a sok visszaolvasástól.
Ilyesmit találtam ami szimpi, bár elég drága, de ez van ;<
Ha a totyikba belefér, valaki ideposztolna egy linket, ahol olvashatok a RAMokról, időzítéseikről általában, hogy okosodjakugye.
Az alap kérdés bennem az, hogy ha annyira veszélyes az 1600 felett adandó QPI fesz, akkor miért LÉTEZIK egyáltalán annál nagyobb ram?Köszi elrőe is
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #2136 üzenetére
Az olcsó ramok mind jobban sikerült 1333MHz-esek, azokból 1800-1900-at nem hozol ki emberi feszen és időzítéssel. Ennek fényében mindegy melyiket veszed, lényeg hogy olcsó legyen és a lapod is szeresse. Kingston vagy Kingmax bőven megteszi.
Mushkin Redline, G.Skill Eco, Ripjaws, ezek amik igazán jók de azok drágák. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #2132 üzenetére
Ezekből nem hozol ki 1800-1900-at emberi időzítéssel az fix, főleg nem 1,65V mellett. Ezek a jobban sikerült 1333-asok átcímkézve ugyanis. Sok tartalék nincs bennük.
De ne legyél szomorú, a ram sebesség a legkevésbé meghatározó tényező, egyedül az alacsony szorzó miatt vagy rákényszerülve a magas ram sebességre, vagy visszaosztasz jobb híjján. -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani valami jobbfajta 2x2Gb DDR3 1600Mhz Cl9-es 1,65v-os kit-et max 14k-ig. Ezt a 2 kit-et néztem, de nem tudom melyik érné meg, vagy esetleg más ilyen áron? 1, 2. Rampage II extreme lapba lesznek i7 920-as proci mellé. Tudom trikit meg stb, de amire kell arra ez is ugyan azt tudja. Tuning terén nem árt ha egy 1800-1900Mhz-et elmegyegetnek. -
CptMisi
őstag
Helló!
Gigabyte GA-890GPA UD3H laphoz passzolnak ezek a ramok? 2*2GB kellene belőle. -
válasz
Butcher-HUN #2129 üzenetére
Próbáld meg, hátha viszi. A ramok nem fognak károsodni max nem indul a gép.
A fesszel azért óvatosan, attól károsodhatnak! Mindig nézd, hogy hány fokosak!
A 24-en is csökkenthetsz.
Amúgy ez off, szóval ne ide.Smokk.: én a hyperx-et venném.
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Ha rossz topikba íróm kérdésem akkor mindenkitől elnézést!
4x1Gb Corsair Dominator DDR3 XMS3 1666Mhz ramjaim vannak. az eredeti időzítés és fesz
9-9-9-24-2T 1.5V gyáriamit én állítottam be: 7-7-7-24-1T 1.64V Prime95 ' blend ' teszt stabil.
A kérdésem az lenne hogy ha lejebb vinném még az időzítéseket nem teszek kárt a ramokban? illetve az időzítéseknél a ' 24 ' mit jelent és azt lejebb lehet e vinni? Mennyi a max fesz ami adható? Gyorsulhat e még a rendszer ha 6-os időzítést kapnak a ramok? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
smokk.
tag
Mivel először rossz témába tettem ezért itt is felteszem a kérdést:
Sziasztok!
Amd AM3 rendszerhez milyen DDR3 kittet érdemes venni?
Tuning lesz,és max 15k körül kellene egy 1600Mhz , 2x2Gb kitt.eddig ezeket néztem:
ripjaws
G.skill NQ
Sector5
hyperx
A-Data Plus -
Szia!
Ha megnézed az adatlapomon láthatod, hogy én is ilyent hajtok, és simán vitte az 1720mhz-t.
Tudom ajánlani, nagyon jó ram.
Az hogy cl8/9 szerintem mindegy. Ha van egy kis plusz pénzed vedd a cl8-at, de nem igazán fogod átlagos felhasználásoknál érezni a különbséget.
Ja és ami fontos!: bármilyen ramot is veszel 1.65v-os legyen mert az az intel szabvány.Madeinjapan: igyekszünk.
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Most állok gépújítás előtt, és egy I5-750 vagy I5-760 mellé szeretnék 4GB dual kit-et venni Gigabyte P55-UD3 lapba. Tuning mindenképpen lenne, és eléggé Corsair párti vagyok. Ez megéri szerintetek? Mennyire fontos itt a C9 vagy C8? Mire ügyeljek?
Előre is köszönöm!
-
H@mu
tag
Szevasztok!
ADATA XPG™ Gaming v2.0 Series DDR3 1600MHz-ről mi a véleményetek? Rossz ramok?CL9-es késleltetést soknak érzem. Asrock 890GX Extreme 3 deszkába menne bele.
Üdv: Norbi
-
Zanik
addikt
Qru!
És egy Corsair Dominator már bírja a CL7-es vagy CL8-as késleltetést 1333MHz-en?
-
Én az ultrát venném, esetleg a black dragon-t.
Én ultrát használok 3 éve, kicsit ugyan melegszik de megbízható ram.Soma165: erre a kérdésre van másik, jobb topik, ahol többet tudnak segíteni.
Ez a milyen ramot vegyek részleg, amúgy szerintem van tartalék abban a ramban. Próbálgasd! -
soma165
tag
Rendeltem A-DATA 6144Mb DDR3 1600Mhz Xtreme Series CL7 TRIKIT
memóriát.
van e valakinek ilyen és próbálta e nagyobb teljesitményre bírni?
azaz mik a tapasztalatok? -
madeinjapan
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen memóriákat vegyek. Tehát a lehetőségek:
Qimonda hys64d128320hu-5-c
Hynix hymd512646cp8j-d43
noname (mustang memory és expert memory Hynix chippes)A gépem: Compaq Evo D510 CMT (intel P4 2.4 proci, alaplap = ???, Ati Radeon 9550 videokártya)
Remélem tudtok segíteni, és elegendő infóval szolgáltam.
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Vettem még pluszba 2x2Gb memóriát (Kingston KVR1333D3N9/2G).Ezzel nem is lenne semmi gond, csakhogy nem olyanok jöttek, mint ami már benne volt (hagyományos méret), hanem olyan alacsonyak, hogy éppen elérik a a rögzítő pöckök magasságát. Semmi bajom nincs velük, mennek dualban szépen.
A kérdésem. Van ezekkel valakinek valami tapasztalata? Mert én ilyent még nem láttam, szó szerinte kb. fele olyan magas, mint a többi akármilyen.
-
Zanik
addikt
Akkor mekkora feszen tudna egy 1600-os CL9-es XMS kisebb késeltetést 1333-on? Jó hogy mondod a bővítést, lehet a 2x4GB jobb ötlet lenne. Esetleg tudnál 2x4GB-os kit-re tippet adni, ami kb. hasonlóan gyors mint a mostani Geil-jeim?
Még valami: ha 4x2GB-ot pakolok bele, akkor bukom a dual channel-t, vagy ez hogy működik?
Illetve ha nem kit-ben veszek 2x 4GB-ot, akkor azért sanszos hogy mennek dualban is, igaz?
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Jelenlegi konfigom az adatlapomon, amiben most 2x2GB Geil márkájú 1333Mhz/CL7 DDR3-as RAM-ok vannak (hibátlanul mennek!). Ebbe szeretnék még 4GB RAM-ot beletenni. Sajnos pont ugyanilyen RAM-ot nem találok, viszont le tudnám passzolni bátyámnak (egy LGA775 lapba) a mostani kit-et és vennék a helyére 8GB-ot.
A Geil-lel nem mernék most újra bazírozni, úgyhogy inkább más márkát néznék (pl. Corsair-t). Az alaplapom ugyan csak 1333MHz-ig támogatja a RAM-okat (bár tud 1600-ot is OC-ban, de nem szeretek tunigolni) ezért gondoltam, hogy az 1600-os CL9-es RAM az kb. CL7-es késleltetéssel fog menni a lapomban 1333-on, ugye jól gondolom?
A másik kérdés, hogy 4x2GB-ot, vagy inkább 2x4GB-ot keressek? Ez a Corsair pl. elmenne az alaplapomban 1,5V-on CL7-es késleltetéssel?Előre is köszönet annak aki válaszol.
-
JmL
csendes tag
Sziasztok !
A mostani alaplapomnak (ASUS M3A-H/HDMI) DDR2-es a memória foglalata.
Egy új gépet akarok venni ezekkel a cuccokkal:
- GIGABYTE GTX 460 OC 1GB
- AMD Phenom II x4 655A kérdésem az lenne, hogy megéri-e egy új DDR3-as alaplapot vennem, vagy elég a mostani alaplapom a DDR2-es ramokkal ?
És ha új alaplap vételt ajánlotok, akkor milyen ramokat rakjak bele ? (4gigára gondoltam)
A választ előre is köszi -
Kassadin
addikt
válasz
adamssss #2102 üzenetére
8 ezret akartam szánni a 2 giga 800 Mhz-es memóriára. A saját memókat olyan 6-7 körül tudnám eladni (ha eltudom, nem biztos), ez 14 ezer pénz, és még mindig pótolni kellene bele hogy tudjak venni 2x2 gigát, nem tudom elgondolkodtató hogy elverjek-e 20 ezret memóriára.
Köszi a felvilágosítást a fogalmakkal kapcsolatban. -
válasz
Kassadin #2101 üzenetére
Reális.
A non-ecc: egy hibajavítási funkció, átlag felhasználónak teljesen mindegy.
Unbuffered: azt jelenti hogy a memóriák hogyan csatlakoznak a központi chiphez... Jó ennél kicsit bonyolultabb, de a lényeg az, hogy a szerverkbe kell a buffered és a pc-be az unbuffered. Szóval Te az utóbbit vedd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged