Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
johnywalker #17698 üzenetére
Értem, és melyik lenne a legmegfelelőbb időzítés 1600 as mhz es ramok esetében ? Sajnos a memória dolgokban nem vagyok otthon... fogalmam sincs hogy az időzítések miféle számítások alapján működnek és melyik jobb... melyik nem...
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.
Abban szeretnék segítséget kérni h milyen ramot vegyek a laptopomba?A laptop egy Lenovo Z510-es és gyárilag Samsung ramok vannak benne DDR3 és 1600 MHz-ek és elvileg Cl11 időzítésűek.Nem találok Samsung ramot az oldalon ahonnan rendelném, de van Lenovo ram ez jó lenne bele, v mindegy h milyet veszek?Ezt néztem a Lenovotól:
[link] -
johnywalker
őstag
válasz
Baryka007 #17692 üzenetére
A renderelés ami elsősorban memóriaigényes folyamat, mind mennyiségben, frekvenciában mind időzítésben.
Nem mindegy mennyi idő alatt végez a géped, sok időt spórolhatsz.A játék nem annyira releváns.
Tehát nem baj ha több memóriád van és minél gyorsabb.
A mai árakon inkább pár száz, legfeljebb 1-2E Ft a különbség az 1333as és a 1600-as memóriák között, ha utánanézel. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Véleményetek szerint mi lenne a jobb választás? 4GB RAM 1600MHz, vagy nagyságrendileg hasonló összegért 8GB 1333MHz-es?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Baryka007 #17692 üzenetére
+1 a mennyiségre, de nem vagyok guru.
AMD-s gépbe megy, akkor nem tudom mennyit lassul a ramkezelés 1600 helyett 1333-on.
Intelnél annyira nem számít, max pár %-ot dobhat valós alkalmazásnál, vagy annyit sem. (SB, Ivy és Haswell estében)
Egy szaki válaszát mindenképp várd meg. -
szacsee
nagyúr
Köszi!
Most per pill nem nagyon látni 1600CL9-es LP ramot, néha Aqua-ban felbukkan, vagy iponon, de nem jellemző.
Jelenleg ami árban megfelel és elmegy kategória az az 1866 CL10-es kit.
Kérdés az, hogy az 1600Cl9, vagy az 1866 CL10 a gyorsabb... (trémárkok nem hatnak meg, valós alkalmazásoknál 1-2% difi nem érdekel) -
vass17
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy 2x2gb ram a meglévőek mellé mennyivel igényel több energiát? Nem gondolnám, hogy olyan nagy lenne az áramfelvételük, de gondoltam inkább megkérdezem, hogy felvetheti-e tápcsere szükségességét?
Köszönöm előre is!
-
LógaGéza
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz
LógaGéza #17686 üzenetére
na de várj a két-két HyperX kit viszi 1600-on 1,5V-al a CL9-et?
mert a Blu ahogy látom 11-11-11-28-ra van írva 1,5V-nálha elviszik a 9-9-9-27-et 1600-on 1,5V-on akkor megveszem
ha nem akkor nézek olyat ami viszi
amit lentebb pár hozzászólással kaptam tanácsként mind 23-24ezer én meg igyekszem 20-ból megoldani mert minden fillér számít sajnos -
TeeJay
félisten
válasz
LógaGéza #17684 üzenetére
gondolom a Blu van az 1 és 3 slotban mert ott 11-11-11-28 késleltetést ír 1600MHz-re
a sima Hyperx 9-9-9-27 és 1,5volt mellettakkor lehet én is inkább rávágom azt a pár száz forintot és nem Blu-t veszek hanem Hyperx-et simán
köszi a képet így már látszik gyakorlatban mi van -
Qru
MODERÁTOR
-
Baryka007
addikt
Üdv, szerintetek melyik éri meg jobban? 4x2 Gb 1333 mhz-en ketyegő ramok... Vagy 2x2 Gb 1600 mhz-es párocska ? Full HD Video Renderelésre használom, valamint néha Grid 2, Crysis 1.... És még ritkábban Crysis 3 .... De amire főként használom a gépet az a Video Renderelés ....
-
TeeJay
félisten
válasz
LógaGéza #17679 üzenetére
én Hyperx Blu vagy Hyperx RAM-ot néztem de a datasheet 1,65V-ot ír 9-9-9-27 időzítésre 1600MHz-en
nem akarok befürödni mert új konfigot dobnék össze és 2x4GB RAM muszáj hogy legyen
amit még néztem az a pécéiksznél a Kingmax Nano Gaming RAM-ok de írtam nekik
és sajnos nem tudtak pontos specifikációt adni így csak akkor veszem meg tőlük ha tényleg a kék Nano RAM-ot adják nem valami zöld modult. azok 1,5V-on tudnak 9-9-9-27 időzítést simán -
TeeJay
félisten
az most kajak igaz hogy a Kingston Hyperx és Hyperx Blu DDR3 RAM-ok a CL9 időzítést 1,65V esetén produkálják 1600MHz-en?
nincs olyan megfizethető RAM ami 1,5V-on is simán viszi? -
Qru
MODERÁTOR
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Z97-es deszkába Haswell refresh mellé keresek 2x8Gb ramot kb 1600Mhz körüli frekivel és CL9 időzítéssel.
Alacsony bordás kellene mindenképpen.
Cl9-ből milyen ramot ajánlatok ami bírja a strapát (nem a tuningot, hanem a hosszú távú igénybevételt), cad cam és pár évig nem tervezek cserét, így 5 év gar nem hátrány.
Láttam pár alacsony feszültségű modult is, azokkal mennyivel lennék előrébb?
Corsair és Kingston hogy áll mostanában mennyire csinálnak jó ramot.
Pár ajánlat jöhetne, amit rászánnék, az 40-45K, de ha picivel drágább az nem gond... egyszer kell megvenni.
Válaszokat előre is köszönöm! -
patronn
csendes tag
Sziasztok!
Egy I7 4770K mellé ezeket a RAM-okat néztem ki:[link]
Ha esetleg valaki tudna jobbat ebben az árkategóriában(ha 2-3 ezer Ft-al drágább az nem probléma)ajánlani,azt szívesen várom.Viszont nagy hűtőbordával rendelkező RAM-ok nem jók,mert a procihűtő miatt nem tudnám őket berakni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #17670 üzenetére
Igen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #17668 üzenetére
Tuningra soha nincs garancia. De valószínű, hogy menni fog a 4,6 is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #17666 üzenetére
Nem, nem számít. Bőven elég az 1600-as ram is. Ez a 2133-as feleslegesen gyors. XMP-s igen, alapból 1333MHz-en indul.
-
Forestgreen
aktív tag
Nekem az a lényeg, hogy az XMP bekapcsolásával 4 modullal tudjam a 3570K-t 4600 Mhz-re húzni. Proci tuning szempontjából van jelentősége a memória órajelnek? tehát 1600 Mhz jobb, mint 1866, vagy mindegy?
Mert ha nem akkor akár 2 ilyen is belefér? [link] Ezek XMP-s ramok igaz?
Köszi előre is!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #17664 üzenetére
Nem könnyebb, csak jobban lehet tuningolni általában mert kevesebb modul kevesebb teher a memvezérlőnek.
De ha nem szempont a ram tuning akkor mindegy. Minimálisan több a fogyasztás 4 modullal meg több hőt is termel de más hátrány nem ér.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Forestgreen #17662 üzenetére
Ez jó ram. De inkább egy sima 2db-os kit-et vegyél, mert kevesebb modult jobban lehet tuningolni.
-
Forestgreen
aktív tag
válasz
Forestgreen #17661 üzenetére
Vagy ebből 2 kit
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Ramot szeretnék venni, lehetőleg 4x4-es kiszerelésben (esztétikai okokból)
Jelenleg is ilyen megoldásom van, XMP profilos, de mindkét pár eltérő időzítéssel van, így proci tuningnál nem tudom bekapcsolni az XMP-t.
Fontos a 4-es kit, vagy vehetek 2 darab ugyanolyan kitet is?
Ez esetleg jó lehet? [link]
Még egy kérdés? A memória órajel számít egy processzor tuningnál?
-
törölt tag
Sziasztok.
DDR2 ram-ot szeretnék venni, 2GB~ 800MHz.
Amire gondoltam.
Használtan milyem márkát ajánlanátok? -
johnywalker
őstag
válasz
Gum1cs1zma #17658 üzenetére
Tényleg úgy lenne a legjobb, ha 2x8Gb-os kitet használnál, de ennek oka az hogy a mem.vezérlőre 4 modul kezelése esetén egy kicsivel nagyobb terhelés adódik.Viszont sok lapnál, sokan használják mind a négy slotot ilyen vagy olyan okból.Szóval nem egy abszolút elutasitandó dolog.
Az is optimális lehetőség lenne, ha egyszerre két azonos kitet vennél.A memóriáknál is van gyártási sorozat.
De ha ez nem is jön össze mindig, hogy két azonos sorozatút használsz, azonos típus esetén is sanszos hogy jól fognak együtt üzemelni. -
Gum1cs1zma
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ugyanezt a kérdést feltettem a nagy Ram topicban is, irok ide is hátha innen kapok épp választ.
Elnézést kérek előre is ha az általam feltett egyszerű kérdést már számtalanszor megválaszolták, mindenesetre nincs kedvem átböngészni több ezer oldalt, szóval bocsi. Ha valaki mégis hozzászólna érdemben annak örülnék.
az alaplap:
ASUS MAXIMUS VII RANGER (90MB0IE0-M0EAY0)
memória:
Kingston DDR3 8GB 2400MHz CL11 (2x4GB) XMP Predator Series KHX24C11T2K2/8X
Kérdésem pedig a következő:
Ha ezt a 8 GBa ramot használom a fent emlitett alaplapban amit 2x4GBa os Kitt alkot és a későbbiekben szeretném további ugyanilyen 8 GBa-os Kitt rammal kibőviteni akkor a 4x4 Gba ram jól fog együtt működni dual channel módban?
Sajnos a számomra érthetetlen okból nem találtam ebből a Ram tipusból rögtön egy 2x8GBa os Kittet pedig azt rögtön vinném. Rengeteg recenziót olvastam erről a memóriáról és a stabilitása magasabb frekvencián is jól teljesitett ezért ebbol használnék 16 GBa-ot. Szóval használhatok két dupla Kitt-et? Az segit ha egyszerre rendelem meg mindkét Kittet? Vagy mindegy?Válaszaitokat köszönöm,
sziasztok
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Zoleka #17655 üzenetére
Én azt furcsállom hogy egyáltalán a chipset-hez írják a kompatibilitást.
Egy chipset alatt lehet akár 150 lap is, és kötve hiszem hogy mindegyikkel gond nélkül üzemelne, és ezt a gyártó le is ellenőrizte.
Bár az az igazság hogy mára azért elég kevés az esélye hogy nem lesz kompatibilis a RAM-od a lapoddal (bár benne van a pakliban).
Nem vagy tuningpárti, mondjuk a választott lap sem tuninglap. Legegyszerűbb ha egy 1,5V-os, CL9-es és 1600MHz-es RAM-ot választasz. -
Zoleka
csendes tag
válasz
bluyoo #17654 üzenetére
Én is erre gondoltam, csak fura h az ilyen neves gyártók ilyet csak úgy "kihagynak". Érdemes egyáltalán Asrock H87 Performance lapba ilyen ramot raknom? Mert a blu-t néztem eredetileg (időközben felmerült a TeamGroup Zeus, csak az számomra teljesen ismeretlen), mivel nem vagyok tuning párti.
Köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz
johnywalker #17651 üzenetére
A manuális memóriabeállítás az nem profilbetöltés ...
Mondjuk Teko001-et a tuning pont nem érinti. A lapjának és a CPU-jának is a max. kezelt RAM órajele 1600MHz, és az X.M.P. profiljának is 1600MHz. Egyszerű mint az 1X1.(#17650) Zoleka
Van ilyen? Linkelnéd? -
johnywalker
őstag
Teko001: Az újabb fejlesztésű pl. 1,35 -ös memóriák LoVo (Low-Voltage) néven is futnak, az újabb Z-H-B87 stb. memóriavezérlők,chipsetek automatán felismerik.
bluyoo: Nemcsak xmp profilból tudsz memóriaprofilokat betölteni a biosban -bár ez az a legegyszerűbb és hozza a memória specifikációt.Manuális frekvencia, feszültség és időzités állitásra is van lehetőség, tuningolásnál elsősorban.De aki tudja ezt, miért is mondom...
-
Zoleka
csendes tag
Sziasztok!
Jól látom a Kingston honlapon, hogy a HyperX Fury nem kompatibilis a H87 chipsettel?
Köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz
johnywalker #17646 üzenetére
Nagy vonalakban én is tisztában vagyok vele.
Azért köszi!
Milyen 1,3-as szabványt kell a lapnak tudnia?
X.M.P. profilos RAM, semmit nem kell mókolni csak beállítani az X.M.P. profilt.
Ami az említett LoVo kit esetében "XMP Profile #1: D3-1600 CL10-10-10 @1.35V"
Tuningnál meg ugyan úgy megy minden mint más RAM-oknál, csak valószínűleg kisebb feszültséggel.
Az én kit-em is 1,65V-os de ha jól emlékszem 1,4V-on mennek jelenleg. -
marquuard
veterán
Üdv.
Jelenleg van 8GB Kingston HyperX memóriám KIT-ben. Szeretnék venni még 8GB-ot, de nem feltétlen Kingston-t. Tudnátok linkelni max. 22-23 ezer Ft-ért KIT-es RAM-ot, ami elviseli a tuningot? Nagy profilú RAM kilőve, mert Mugen 4 hűtő ventilátorja miatt nem férne el magas memória.
Előre is köszönöm.
-
Teko001
őstag
válasz
johnywalker #17646 üzenetére
Honnan lehet tudni, hogy az alaplap (pl. az említett ASUS VANGUARD B85) ismeri ezt a szabványt?
-
johnywalker
őstag
válasz
bluyoo #17645 üzenetére
Röviden és nagyon tömören fogalmazva: Az Intel a másfél voltos, vagy alacsonyabb (1,35V) ramokat kedveli.
Amd vonalon pedig: durván mindegy, mindegyiket tudja kezelni.Persze az 1,35-ös memóriákhoz kisebb fogyasztás (kb 1-2 tized watt), és hőtermelés -újabb fejlesztésüek is persze- és nagyobb tartósságot említenek.Desktop vonalon természetesen, ezek a fő iránypontok.Persze az alaplaknak is jó ha ismeri az 1,35-ös szabványt.Tuning esetén viszont jobban figyelni kell a frekikre és időzitésekre. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Teko001 #17644 üzenetére
A memóriavezérlőnek nem igazán jó az 1,5V-nál magasabb feszültség. Hogy ez most a Haswell CPU-k esetében mennyire maradt igaz, azt az itteni szakik majd megírják. Mindenesetre miért venne az ember magasabb feszültségűt amikor bőven van választék 1,5V-os, sőt 1,35V -os modulokban is.
Viszont az biztos hogy az 1,35V-os kit az jobb mint a magasabb feszültségű társaik. Hiszen kisebb feszültségen tudják ugyan azt az órajelet, kisebb fogyasztással, melegedéssel. Nem mintha annyira melegedősek lennének a DDR3-as RAM-ok.
Ha most vásárolnék magamnak én biztos LoVo kit-et vásárolnék. Főleg hogy ahogy Qru is írta válogatott chipek vannak benne. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Teko001 #17641 üzenetére
Esetleg az ugyancsak 1,35V-os, 16Gb-os LoVo kit?
KINGSTON 16GB HyperX DDR3 1600MHz CL10 KIT KHX16LC10K2/16X
Még színben is illik a Vanguard B85-höz! -
zibo73
aktív tag
válasz
johnywalker #17640 üzenetére
Szia!
Igen van már hozzá friss bios.
Gyorsabb voltál. -
Teko001
őstag
válasz
johnywalker #17640 üzenetére
A táblázat szerint a márciusi 1803-as BIOS óta támogatja, de pár napja kijött egy 2003-as beta BIOS is. Jónak kell akkor lennie elvileg, nem? zibo73 által javasolt se rossz, de az csak fele akkora
-
Teko001
őstag
Sziasztok!
A következő konfighoz:
ASUS Vanguard B85
ASUS R9280X-DC2T-3GD5 R9 280X 3GB GDDR5 PCIE
INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOXMegfelelne szerintetek egy KINGSTON 16GB HyperX FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FK2/16?
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
M4A87TD EVO alaplapomba van 2x2GB Ram : KHX1600C8D3K2/4GX
Megnéztem az alaplap Ram listát 2010/04/21update utolsó és 1800Mhz feletti 1-2 darab van .
1.
2x4GB Ram és 2133MHz körülit vennék Mivel nemsoká leszeretném cserélni az alaplapot De ezek a ramok hogy viselkednének a mostani gépembe : zsákbamacska ? ( a legjobb lenne most alaplapot is cserélni de akkor processzort is .. de nagyon sokat egyszerre nem szeretnék költeni )
2.
tesó most rakatott össze gépet amiben a Ram : KHX1866C11D3P1K2/8G . 1866MHz Kingston HyperX Genesis PnP,2x4GB
Ha én ezeket a ramokat kipróbálom az én gépembe károsodhat a Ram vagy az alaplapom ? Bios minden automata módban van ..... -
Joccy88
csendes tag
válasz
johnywalker #17634 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Javaslatod alapján cselekszem. Egy Hyperx szettet vásárlok majd.
A tápot egy fsp aurumra cserélem 500w körülre. -
-
Joccy88
csendes tag
Sziasztok!
Új konfiguráció vásárlása előtt állok, nagyjából összeállt a kép, memóriával vagyok gondban.
16 Gb RAM-ra lenne szükségem, elsősorban munkára (2 képernyő) 3D rajzoláshoz (építész vagyok), internetezésre használnám, viszont játékra nem.Leendő konfiguráció:
Alaplap: Gigabyte Z87-D3hp
Proci: Intel I7-4770K
VGA: Gigabyte -GV-R9270XOC-4GD - 4Gb
Táp: FSP - Raider S750WKinézett memória: Kingston 2x8GB DDR3 2400MHz KHX24C11T3K2
Geil Evo Leggera 2x8GB DDR3 2400MHz GEL316GB2400C11BDCMennyire passzolna konfigurációmhoz? Esetleg mást tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában? (max 50k)
Egyáltalán az általam összeállított bevásárlási lista megfelel elvárásaimnak?Köszönettel:
joccy88
-
szelim74
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben jelenleg 4x1GB RAM ül, nemrég kapott egy 2 GB-os VGA-t a rendszer. 32 bites Win7 fut rajta.
Tudja valaki, hogy ilyenkor hogyan működik a memóriacímzés? 2GB VGA+2GB rendszermemória? Máshogy?Köszi.
-
Bacusuz
őstag
válasz
johnywalker #17629 üzenetére
Ezért kísérleteztem ki még 1.57v alá,hogy ne legyen gond a memvezerlővel.
Indulnak xmp alatt is ,de ugy 1.5v cl8 1866mhz.
Ebben a formában bios beállítások alatt megy.
Köszönöm a választ. -
johnywalker
őstag
válasz
Bacusuz #17628 üzenetére
Válasz röviden: nem.
Az Intel (1,5V-os) memóriavezérlői tartósan 1,57V-ig terhelhetőek, ennek jelentős átlépése csinálhat komoly bajt.Ha a memóriáknak valami "nem smakkol" - kivéve a nagy túlfeszt - el sem indul a gép.Az hogy a memóriáid ilyen magas frekin is tudnak menni, azt jelenti hogy tényleg válogatott jó ramok, bár mit látod az időzitésűk ekkor már csak CL11.Mivel a procid húzva van, val.szeg az "viszi magával" a ramokat is.Bios-ban xmp profilból indulnak a ramok vagy manual? -
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Van egy G.Skill dc kitem F3-14900CL8D-8GBXM
XMP = 1866/1,5v cl8 ,de most 2400/1,56v-on megy.
Nem lehet komolyabb baja ha így hagyom? -
Devsey
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
i5 4670-hez mi az ajánlott 16GB-os lehetőleg Kingston 1600/1866Mhz memória?
és i7 4770-hez? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
kalapacsolok #17624 üzenetére
Igen, nem mindig írják ki, de ha KIT akkor ugye 2 db (vagy több).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kalapacsolok #17622 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kalapacsolok #17620 üzenetére
Corsair Vengeance pl olcsó és jó. 2x2GB a dual chanel miatt jobb. Vagy Kingmax nano ha nem kell semmi faxni és elég 5 év gari.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #17612 üzenetére
asrock h81m-hds alaplap
INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150 BOX processzorA fentiekhez 4 gigányi ramot vennék, mit ajánlotok pontosan? Annyi márka, típus van, hogy nem tudok eligazodni...
2x2 vagy 1x4 kiszerelés a jobb? -
TeeJay
félisten
arról nem beszélve hogy tuningolva sosem lesz, 5év gari meg bőven elég, mert már összeraktam pár tucat gépet ismerősi körben de én még RAM megpusztulásról nem hallottam
igaz mindenhova Kingston meg Corsair esetleg Geil RAM lett véve de még a noname brand modulokból se láttam megdögleni sohaha nekem 5évet kibír akkor tökéletes
a lényeg hogy 1600-on CL9-et vigye 1,5V-on -
Qru
MODERÁTOR
válasz
TeeJay #17617 üzenetére
Igen, a borda ezeken valóban dísz, alacsony a hőtermelésük felesleges rájuk még az 1,65V-osokra is igazából.
Ami a HyperX és a XMS/Vengeance mellett szól viszont az élettartam gari, szemben a Kingmax 5 évével. De ez nem ér sztem +2k-t. 5 év múlva már valószínűleg te is rég DDR4-es rammal tolod már/majd.
-
TeeJay
félisten
köszönöm
valszeg marad a Kingmax mert a Kingston Hyperx meg a Corsair CMS vagy Vengeance is 2ezerrel drágább a 2x4gigás verzióban és szerintem 1,5V-ra a borda csak dísz mert annyival tudnak csak többet
mindegyik 1600-as CL9-9-9-27 csak a Kingmaxra 1,5V van írva a Corsair-ra meg néha 1,65Vnem biztos hogy megér 2ezer pluszt ha ugyanazt tudják
-
TeeJay
félisten
Kingmax nano gaming ramokkal mi a tapasztalat?
[link]1600MHz-et tud CL9-en a 4gigás modul 1,5V mellett és az egyik legolcsóbb 10170 forintos árral pécéiksznél
nézzek helyette drágábban Kingston-t vagy Corsairt?
-
sziszi111
csendes tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni szeretném bővíteni a kis htpc met 2gb ramal jelenleg egy kingmax ddr-31333 FSFE85FC8KL9 NBY [link] találtam is az aprón olcsón egy ilyet Samsung 2GB DDR3 Memory SO-DIMM 204pin 1Rx8 PC3-10600S 1333MHz M471B5773DH0-CH9 a kérdésem annyi hogy összepárosítható e a kettő , ha nem akkor tudtok ajánlani másikat az apróról segítségeteket előre is köszönöm !
-
samfishR
senior tag
Urak!
Kinéztem egy 2x4GB-os memóriát. Azt írja itt a fórumon az első hsz, hogy 1,57V felett hosszútávon károsodik a memóriavezérlő. Ehhez a ramhoz 1,65V van írva. Ezt mennyire kell komolyan venni? vagy ez a feszültség csak a CL10-hez kell? Ha mindent auto-ra rakok, akkor magasabb latency-t állít be magának és 1,57V-on fog menni?
(egyébként egy már meglévő 1333-as 2x2GB-os crucial mellé jönne, de ahogy olvastam, hót lutri, hogy befogadja-e az alaplap, vagy mehet a kukába a régi)
Köszönöm előre is!!
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Integrált videókártyás gépbe vennék 4 giga ramot. AZ a kérdés, hogy Veritech és Kingston között van-e minőségbeli különbség? Illetve ilyen esetben 1x4 gb helyett érdemes 2x2 gb-ot venni inkább?
Ezt néztem ki, ami a legolcsóbb, és 1600 mHz-es
http://ipon.hu/webshop/product/veritech_4gb_ddr3_1600mhz/657987
köszi a segítséget
-
StSanya
senior tag
válasz
StSanya #17454 üzenetére
Nah, meg van a cucc, megy mint az álom, annyi, hogy kézzel van az XMP profil 700 MHz-es értékeire állítva, mivel az alaplap látja az XMP 1,5 V-os profilt, de nem lehet úgy kiválasztani, mint a jelenlegi lapoknál (2009-es cucc)...
Azt nem értem, ha ennyit tud a RAM, akkor a JEDEC időzítésben miért adnak meg annyival rosszabbat?
JEDEC 666 MHz: 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-107-4-10-5-5-20 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
VS.
XMP 700 MHz: 7-7-7-21 (CL-RCD-RP-RAS) / 32-112-2-5-11-6-6-21-7 (RC-RFC-CR-RRD-WR-WTR-RTP-FAW-WCL)
-
powerray
tag
Be lehet rakni egy 1600Mhz RAM-ot, ha az alaplap csak az 1333/1066Mhz-eseket támogatja? Le kell, olyankor venni az órajeleket?
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
johnywalker #17603 üzenetére
aida64-et kipróbáltam.
Ezt írja:
Északi híd tulajdonságai:
Északi híd Intel Sandy Bridge-MB IMC
Intel platform Huron River
Támogatott memóriatípusok DDR3-1066, DDR3-1333 SDRAM
Maximális memória mennyiség 16 GB
Revízió 09
Gyártási technológia 32 nm
VT-d Támogatva
Extended APIC (x2APIC) Támogatva
Memóriavezérlő:
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 9T
RAS To CAS Delay (tRCD) 9T
RAS Precharge (tRP) 9T
RAS Active Time (tRAS) 24T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 107T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 4T
Write Recovery Time (tWR) 10T
Read To Read Delay (tRTR) Same Rank: 4T, Different Rank: 1T, Different DIMM: 3T
Read To Write Delay (tRTW) Same Rank: 3T, Different Rank: 3T, Different DIMM: 3T
Write To Read Delay (tWTR) 5T, Different Rank: 1T, Different DIMM: 1T
Write To Write Delay (tWTW) Same Rank: 4T, Different Rank: 3T, Different DIMM: 3T
Read To Precharge Delay (tRTP) 5T
Four Activate Window Delay (tFAW) 20T
Write CAS Latency (tWCL) 7T
CKE Min. Pulse Width (tCKE) 4T
Refresh Period (tREF) 5199T
Round Trip Latency (tRTL) DIMM1: 34T, DIMM2: 32T, DIMM3: 34T, DIMM4: 32T
I/O Latency (tIOL) DIMM1: 2T, DIMM2: 0T, DIMM3: 2T, DIMM4: 0T
Burst Length (BL) 8Eszerint duálban mennek,külön megnézve a modulokat,1333-on mindkettő ugyanazt az időzítést tudja.
Akkor nem cserélek,jó ez így.Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok.
Megszeretném kérdezni mijen ramot ajánlanátok?
8GB-r gondoltam, 25k max árkategoria, játékra.
asus b85 vanguard alaplapba. -
johnywalker
őstag
válasz
KáZsé Mestör #17590 üzenetére
Akkor jó ha mind a 8 gigát használja a rendszer.
A dula channelt pedig vagy a biosban vagy az aida programmal tudod ellenőrizni, ez utóbbi pontosabb adatokat ad a modulokról is.Az a win élményindex pedig még mindig elég jó eredmény! -
ggg1
aktív tag
válasz
3.Aragorn #17600 üzenetére
Hát ezt írtam én is a hozzászólásban, hogy valószínűleg a MemTest lehet a hibás. Csak bonyolultabban fogalmaztam meg, mert szerintem simán lehet, hogy nem minden chipsetnél jelentkezik, vagy csak AMD-nél jelentkezik és Intelnél nem...
Ezért kérdezem, hogy valaki találkozott-e már ilyennel.Ha esetleg van még valakinek 970-es AMD alaplapja, netán pont az Asus M5A97 r2.0, kipróbálhatná a MemTesttel a 11-es tesztet (bit fade test). A menüben kell kiválasztani, mert nem tartozik az alap tesztsorhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Cabernet teszt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Asus P5KC alaplap, Xeon procik fogadására felkészítve.
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest