-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz
alphamooncam #49864 üzenetére
Úgy értem, sztereóban a jó hangképhez, színpadhoz jobban bele lehet kalkulálva a visszaverődés is. Pl. amikor meglepő irányokból jön hang, az szerintem már visszaverődés. Mozinál ez a hatás nem biztos, hogy szükséges. Másik fórumon mintha olvastam volna már ilyet, hogy nem ugyanaz az akusztikai kezelés kell. De ezt beszéljük meg amott.
-
Panthera
őstag
válasz
cinemazealot #49844 üzenetére
-
-
Panthera
őstag
Üdv!
Egy barátom SVGA projektorjánál az a hiba jelentkezik (állítólag leesett), hogy többszörözi a képet (egymás mellé vagy alá is klónozza bemenettől függően) és vízszintes csíkok is előfordulnak rajta. A menüje viszont jól megjelenik, így szerintem nem az objektív a hibás. Van rá tippetek, hol keressük a hibát? Köszönöm!
-
Panthera
őstag
válasz
devil-k #14404 üzenetére
Jó, bizonyára túloztam. 30-ért én is vennék hozzá, ha
jobbszebb képet ad mint a fal, de azért ott van a hullámosodás. Falnál ez kizárt.
Milyen vászon vita indult már el...Lehet hogy én is igénytelen vagyok, de én meg voltam elégedve a (sötétkék) falra vetített képpel is.
De könnyen lehet, ha tudnám milyen a különbség, akkor fel se merülne a fal. Nem volt még lehetőségem ezeket tesztelni.(#14425) Tamoo:
Én meg venni akartam X60-at, de végül máshogy alakult (ebben szerepet játszottak a plazma topikban látott hibás készülékek is - pl. pixel mizéria).
(#14411) kabar:
Ezzel egyetértek, a vadregényes tájak vagy a hullámzó tenger baromi jól néz ki ekkora méretben. Megvan az a bizonyos b. érzés. Többek között ezért is tettem le a plazmáról.
-
Panthera
őstag
Ha már így a vásznaknál tartunk...
Váltott már valaki falról vászonra? Mert én nem terveztem vászont venni, pláne nem 200k-ért - de ahogy látom (a fórum alapján) ez alatt ipari hulladékok vannak csak. -
Panthera
őstag
válasz
milszab #14318 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok, hogy más mit mond erre a dologra.
Energiatakarékos módban használod? Amikor tesztjelleggel filmeztem egy jó régi projektorral, akkor nekem nem volt zavaró (2000 lumen, 2000:1 kontraszt, Benq). Bár nem tudom, hogy mennyire jó az összehasonlítási alap - azóta csak volt fejlődés. Nem is vártam plazmafeketét, de az elmondásod alapján lehet, hogy vannak különbségek. -
Panthera
őstag
Szia!
Igen, erre gondoltam, de ezzel a képmérettel bőven megfelel. 3,5 méterről ezt zoom-al tudja?
Elsősorban HD-t néznék rajta, de erre a méretre milyen forrás a minimum? Fontos, hogy a natív felbontásnak megfelelő anyagot kapjon, vagy egy jó minőségű SD is megnézhető rajta? (Nyilván korláttal, pl. max 100" méretben.)
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Én még egyelőre csak a gondolattal játszok, de a terv falfestés + w1070.
Ahhoz, hogy 100" feletti méretet tudjak produkálni, egy 4 méteres szobában szinte koppig kell tolni a projektort, ugye? Tudom, utána lehet nézni, de kíváncsi vagyok a gyakorlati tapasztalatokra. -
Panthera
őstag
Köszi! A 720p is megfelelne.
Biztos hülyeséget kérdezek, de nagyon nem vagyok képben. Egy 150e FT körüli projektor az kontrasztban hogy áll egy ehhez hasonló árú lcd-vel szemben? (Csak a több évvel ezelőtti projektorok teljesítményével vagyok tisztában, azok se csúcskategóriásak voltak.) -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Manapság mennyiért lehet olyan projektort venni, ami már alkalmas filmezésre? És nagyjából mekkora a fogyasztásuk azoknak?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Jogász topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-book olvasók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest