Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
Sziasztok, hogyan tudnám ingyenesen megoldani, hogy egy 29 oldalból álló szöveges, képes PDF formátumú állományt JPEG-vé alakítsam, úgy értem mind a 29 oldalt külön képpé át lehet valahogy konvertálni? Köszi szépen.
-
junior11
veterán
Sziasztok, melyik ingyenes, képszerkesztő programmal tudnék kollázst készíteni? Köszi.
-
junior11
veterán
Köszi, rosszul emlékeztem. Lassan egy éve a Bitwarden-t próbálgatom az egyik bőngészőben + androidon, és eddig elég jól működik, de kérdés, mennyire bízhatunk meg ilyen kis cégekben, azért a nagyobb óriások, mint a Google, MS, Mozilla stb. jobban odafigyelhetnek a biztonságra és többet is költhetnek, de ahogy már nem egyszer olvashattuk ugye, náluk is volt geb@sz.
-
-
-
junior11
veterán
Volt már auditálva, biztonsági ellenőrzése a gyakran ajánlgatott KeePassXC-nek vagy még most sem? Van infó róla?
-
junior11
veterán
Köszi srácok, felraktam és kipróbáltam a SUMo és a DUMo-t is, nem fogott meg valahogy, aztán töröltem őket.
-
junior11
veterán
Sziasztok, a [SUMo] még mindig ajánlott és megbízható program? Ez ugye átnézi a gépet és jelez, ha van elérhető frissítés? Az ingyenes verziót korlátlan ideig kell használni? Szükséges hozzá regisztráció? Mik a tapasztalatok? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Firefox vagy Brave.
-
junior11
veterán
Sziasztok, pár bizalmas fájlt kell felraknom OneDrive-ra, hogy onnan mindig elérhető legyen. Milyen ingyenes, megbízható program ajánlott a titkosításukra? Köszi.
-
junior11
veterán
German cybersecurity agency identifies critical flaw in VLC Media Player újabb VLC sebezhetőség
-
junior11
veterán
Srácok felteszem itt a kérdést ha nem gond, a jelszókezelő topikban elég nagy a csönd. Keepass/KeePassXC alatt a titikosítási beállítások során érdemes vmit átállítani, hogy erősebb legyen a védelem vagy maradhat így gyárilag:
Nekem maradt így egyelőre, csak az átalakítási fordulók számát kissé növeltem, állítólag így lassabb lehet egy támadások fajtája (szótár alapú, brute-force stb.), ha jól értettem, amit írnak a külföldi oldalak. A többi érték maradhat vagy érdemes még vmit beállítani? Köszi.
-
junior11
veterán
Ha már a jelszavakról volt szó, a Microsoft szerint náluk jelenleg ez a helyzet: [link]
-
junior11
veterán
Annyiban megbízhatóbb, hogy offline is menti a jelszavakat, nem felhőben, de fel lehet rakni pl onedrive-ra is akár erős mesterjelszó mellé védje még kulcsfálj is, Keepass2android alkalmazás van hozzá, de még nem próbáltam, fokozatosan térek át én is a Google fiókban tárolt jelszavakkal, idő kell, amíg kitapasztalom mit hogyan, de várd meg szerintem vannak itt szakik, akik jobban értenek hozzá. Firefox-szal kapcsolatban passz. A KeepassXC-hez van bővítmény, ami automatikusan kitölti az adatokat az adatbázisba való belépés után, viszont még nem volt security auditja a programnak, ellentétben a Keepass, Lastpass, Bitwarden jelszókezelőkkel szemben.
Ami a Lastpasst illeti, szerintem kényelmesebb a használata. Ha online jelszókezelő érdekel, ajánlani szokták még a nyílt forráskódú Bitwardent is.
-
junior11
veterán
válasz
junior11
üzenetére
Lejárt a szerk, idő, közben pár órája letöltöttem és összehasonlítottam a KeePasst a KeePassXC-vel, a sima KeePass több funkcióval és beállítással rendelkezik, egyes külföldi oldalak és fórumok szerint állítólag vmivel biztonságosabb, kiforrottabb is.
Viszont, nem tudom a sima KeePass hogyan áll a böngészőbővítmények terén, ill. ezek mennyire biztonságosak. A KeePassXC-nek van saját bővítménye, ami már kezd használható lenni.
Ti melyiket részesítitek, ill. használjátok jelenleg Windows környezetben? -
junior11
veterán
Srácok nemrég olvastam, hogy a KeePassXC-nek még mindig nincs security auditja, ellenben a KeePass-szal és az online jelszókezelőkkel (pl. Bitwarden, LastPass). Ez a biztonságot tekintve mennyire hátrány, ill. elgondolkodtató? Mit gondoltok?

-
junior11
veterán
Köszi srácok, még akkor megoldottam az online converterrel, progi nekem nem kell hozzá, nem szoktam töltögetni YouTube-ról

-
junior11
veterán
Sziasztok, a YouTube-ról szeretnék egy régebbi filmet letölteni a muternak megnézni, milyen módon a legegyszerűbb? Vannak ezek az online download és converter oldalak - ezek megbízhatóak vagy van vmi free, ajánlott program erre a célra? Köszi.
-
junior11
veterán
Srácok van arról vmi megbízható infó, hogy a Chrome-on kívül a többi chromium alapú böngésző (pl. Brave, Opera...) is rendelkezik sandbox funkcióval? Vagy ezt a Google csak a Chrome-hoz fejlesztette ki?
-
junior11
veterán
Sziasztok, a Virtual CloneDrive program manapság is még ajánlott és megbízható program? Elég régóta nem frissült ahogy nézem. Win10-hez egy régi játékhoz kellene, ami csak cd-ről akar indulni, fizikai meghajtó pedig nincs. Köszi.
-
junior11
veterán
Köszi, ma megpróbálom, ami a kulcsfájlt illeti, 2 gépen és 2 android telefonon milyen módon használjam? Fizikailag kell ugye rámásolni a tárhelyükre és onnan majd szükség esetén már betallózni? Vagy ti hogyan szoktátok (az adatbázis felhőben lesz és tartaléknak egy pendrive-on). A Chrome-hoz és FF-hoz lévő gyári plugin automatikusan kitölti a belépési adatok tudtommal, de ez így van a telefonon is vagy ott másolgatni kell?
-
junior11
veterán
Srácok kipróbálnám a KeePassXC-t, jelszó megadása után a kulcsfájlt hogyan tudom létrehozni? Tallózás és előállítás lehetőség van. Köszi.
-
junior11
veterán
-
-
junior11
veterán
Ismét köszi, már felraktam a HWMonitort, nekem ez elég. 7Zip-et próbáltam, de a WD Smart Screen nem engedte telepíteni, mivel ismeretlen szerinte, muszáj lesz a beállításokban addig kikapcsolni. Ami az update-t illeti, szóval akkor az új verzió letöltésével és telepítésével lecseréli a régi verziót, így nincs tényleg probléma

-
junior11
veterán
Csak ritkán futtatnám, esetleg ellenőrzés céljából. Megnézem még, amiket ajánlottál. Amúgy még elfelejtettem, kicsomagoló, tömörítő proginak továbbra is free megoldásként a 7Zip ajánlott? Programon belül lehet frissíteni, ha új verzió jön ki? Régebben szintén használtam, de az update sehogy sem sikerült, van rá vmi tipp? Köszi.
-
junior11
veterán
Sziasztok, milyen ingyenes programot javasoltok Windows 10 rendszerhez, amivel a HW komponensek hőmérsékletét lehet megbízhatóan nyomon követni? Régen a Speedfan-t használtam, nem tudom, esetleg van jobb választás vagy maradhat? Köszi.
-
junior11
veterán
Köszi, lehet, hogy kipróbálom és ez a KeePassXC újabb, mint a sima Keepass? Ezt is rendszeresen fejlesztik, jönnek rá frissítések és tud magyarul? A .kdbx fájl-t nekem kell külső progival titkosítani a felhőben vagy a KeepassXC ezt megoldja én csak felrakom a Google Drive-ba? Ebben lesz ugye ha jól értem a mesterjelszó? S ehhez második lépcsőként még meg kell majd adni a kulcsfájlt. Ez és az androidos verzió is majd képes lesz a weboldalakon az automatikus kitöltésre bejelentkezésnél? Chrome és Edge esetén ilyenkor nem kell bővítményt telepítenem ezek szerint? Bocsi a sok láma kérdésért, de új még ez nekem, viszont jobban szeretnék ügyelni egy kicsit az adataimra, viszont paranoiás sem szeretnék a végén lenni

-
junior11
veterán
Na igen, de azért körülményesebb is a használata. Van még LastPass fiókom, de egyelőre nem importáltam át a jelszavakat a Chrome-ból, egyesek szerint biztonságosabb a használata, mások szerint nem, a Chrome-ban tárolt jelszavakhoz be kell jutni a Google fiókba a LastPass-nál pedig a mesterjelszó kell... Bár az utóbbi években rendszeresen támadták a LastPass-t kisebb nagyobb sikerrel, gondolom ez a trend továbbra is folytatódni fog...
-
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy ingyenes titkosító progi kellenne, mellyel egy text formátumú fájl lenne titkosítva és tárolva a gépen és egy usb-n, esetleg Google Drive-ban, hogy telóról is elérhető lenne, de ezt még meggondolom.
Eddig nem használtam ilyet, úgy gondolnám, a fájl megnyitása során kérné a jelszót hozzá (tulajdonképpen egy jelszókezelő mesterjelszavát menteném le, és innen másolnám be, hogy ne kelljen folyton bepötyögni). Olvastam az összefoglalót és a VeraCrypt-et találtam, valamint még az Enrypto és a 7z progikról hallottam. Melyiket ajánlanátok ilyen célra? Köszi. -
junior11
veterán
Sziasztok, egy kis segítség kellene, van pár régebbi .avi videóm, melynél csak kép van, hang nincs. Egyedül a VLC írja ki, hogy a vo3+ codec miatt van. OS Windows 10, a gyári beépített, MPHC, sem a WMP nem játsza le a hangot. Hogyan tudnám orvosolni ezt a problémát? Köszi.
-
junior11
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Régebben bevállt, ma már nagyon ritkán van használva a DVD meghajtó, de akkor maradok a CDburnerXP-nél, köszi

-
junior11
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Ezt a cikket találtam még, mit gondolsz? [link]
-
junior11
veterán
Sziasztok, manapság milyen ingyenes DVD/CD író programot tudnátok javasolni? Régebben a CDburnerXP volt, mehet ez is vagy van jobb? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Telekom mobilszolgáltatások
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest