- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudyD
tag
re. A peazip kicsit más, és sokkal több formátumot támogat mint a 7zip. Nem a 7zip ellen agitálok, de akinek valami miatt az kevés annak még a peazip bejöhet az összes többi előtt. Amúgy a peazip azért "lassú" mert nem kifejezetten windows -os és windowsra magába foglalja a saját futtatókörnyezetét, ami a gtk vagy a qt. fo: Viszont ha a m$erőlteti a sajátját akkor az a rendszer része /fo.
hogy a 7z v. a pz képes-e jobb tömörítésre, nos arról vannak rendes benchmarkok. A peazip-be is azért akartam bele pár éve mert volt olyan algoritmusa ami minden másnál jobban tömörített.
Az univerzal extractor pedig csak kicsomagol, pedig ajánlani akartam.
Lényeg a lényeg, kvázi a bővítésben / újratelepítésben majd' az összes hozzászóló egyetérthet?
Az image pedig csupán általában azt az egy órát hozza le öt percre. Igaz utána ott vannak még a frissítések, de azok általában elcsorognak a háttérben is.
-
dqdb
nagyúr
z image mentésről is megvan a véleményem, hiszen ha mégis szükséges az újratelepítés, úgyis az aktuális builddel érdemes kezdeni a dolgot, nem pedig egy előző lementett verzióval, hogy aztán azt órákon át update-elgesse.
Ezzel nagyon egyet tudok érteni. Készüljön mentés az adatokról, lehetőleg automatizálva és rendszeresen, valamint a programok beállításairól, de átlagos otthoni felhasználók esetében a teljes rendszermentésnek sok értelmét nem látom.Az első lépések egyike legyen a speciális mappák (dokumentumok, képek, videók, ...) áthelyezése a C: meghajtóról, ezt a Windows a bevezetésük óta támogatja a jobb klikk > Tulajdonságok alatt.
Ha egy alkalmazásnak létezik portable változata, érdemes azt használni, így újratelepítéskor elég csak a linkjét visszamásolni, minden adat és beállítás megmarad (van egy mappám tele ilyen alkalmazásokra mutató parancsikonokkal, így sok-sok portable alkalmazás "telepítése" egyetlen másolást igényel csak a Start menü mappájába). Ha az alkalmazás saját adatprofillal bír, akkor érdemes azt a mappát a C: meghajtóról áthelyezni, hogy újratelepítéskor elég legyen csak a symlinket létrehozni (böngészőhöz és levelezéshez az első áthelyezéssel egy időben batch fájlokat hoztam létre, így gondolkozni sem kellett azóta, hogy mit és hová). Ha az alkalmazás lehetőséget ad a beállításainak exportálására, akkor minden nagyobb változtatás után érdemes azt kimenteni (van olyan text editor, amit olyan 8-10 percig tart beállítani, így ott azonnal mentek). Ha ilyen nincsen, akkor registry exportálásokkal is lehet boldogulni (bár sokszor nehéz a lényeget kiválogatni egy combosabb méretű .reg fájlból).
Ha ezek megvannak, akkor egy átlagos mai gépet az alap szoftverek (Office vagy pótléka, médialejátszók, pár kreatív alkalmazás, védelmi szoftver, böngésző, levelezés, chat kliensek) telepítésével és bekonfigurálásával a nulláról SSD-vel legfeljebb 1 óra alatt készre lehet vágni. Legalábbis nekem ennyi ideig tartott pár hónapja egy SSD csere miatti újratelepítés a laptopomon (persze utána még hosszú órákon keresztül ment a munkámhoz szükséges dolgok telepítése, de az másik történet).
Ja igen, a fenti leírtakat úgy tartom be, hogy az elmúlt 10 évben 2,5-3 évnél sűrűbben nem telepítettem újra egyetlen gépet sem (akkor is hardvercsere miatt), és még így is megéri szerintem előre gondolkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Kerékpársportok
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Synology NAS
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged