- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Most nagy dilemmában vagyok. Adott egy i5 8400 CPU-m, alaplapot eladtam, és azon vagyok, hogy veszek egy z390 Maximus Gene lapot. De a mostani inteles vacakolás okán arra gondoltam, hogy lehet inkább AMD oldalra kellene áttérnem.
Kérdésem az, hogy a sima nem HT-s inteleket is érinti ez a teljesítménycsökkenés ? A jővőben további teljesítménycsökkenés is várható ?
Ryzen 5 2600 - Ryzen 7 2700 között gondolkodom. Ami a fő problémám, az az hogy AMD alá nincs rendes mATX alaplap. Vagy a m2 ssd hűtés van lespórolva, vagy az optikai kimenet. X470 meg végképpen nincsen mATX méretben, csak Biostar (pfejj). B450-el még kiegyezek, de abból egy fapados Aorous van csak
ITX meg azért nem jó, mert szeretnék majd 10G Lan kártyát rakni a lapba idővel, és az egy pcie ugye a VGA-nak kell.
A házamba meg nem megy bele más csak itx meg matx.
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Valaki tudja, hogy idehaza, hol lehet kapni i7 8700T processzort ? Argep, arukereso, és társai nem adnak ki rá semmit, csak az Oázis-t, de ott nem rendelhető jelenleg
-
XuChi
addikt
válasz 8nemesis8 #79080 üzenetére
Én még 49500.-ért vettem, igen a BOX verziót kell venni, mert arra adnak 3 év garit. Az OEM verziók csak 1 év garisak, és általában még drágábbak is.
Mivel nem K-s verzió, úgy gondolom, hogy tök mindegy melyiket kapod a polcról. Az enyém 2 hete üzemel és random polcról levett darab. XMP-vel megy a RAM 3000mhz-n.
-
XuChi
addikt
válasz bluemirage #79078 üzenetére
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Tervezem egy ITX rendszer kiépítését a Mini XL házamban, a meglévő mATX rendszer mellett.
A gépnek a következők lennének a feladatai:
- 0-24/7 Xpenology futtatása, VMWare Virtuális gépként.
- 2 felhasználós Windows 10 futtatása (ez a fő OS, ez alatt lesz a VMWare gép is), Multimédia, Netezés, NOX (andorid emulator), P2P, egyszerű munkák ellátása.
Több CPU-t is kinéztem:
Asrock J3160DC ITX alaplap, ezen egy 4 magos Celeron van. Kérdéses, hogy bírná e a fent írt feladatokat. Nekem kétségeim vannak. Bár ki tudja.
i5 6400T + Asus Q170T alaplap. Ez fizikai 4 mag. Gondolom 2 mag elég lesz az Xpenologynak + adok neki 2 GB RAM-ot a 8-ból.
i7 6700T-7700T. Ez 4mag+4HT szál. Gondolom ez már full elég lenne a fentiekre.
Vagy esetleg AMD ??? Abből mit ajánlotok ezekre a feladatokra ? Fontos hogy 2 LAN legyen a lapon, mert az egyiket direktbe át akarom adni a viruális gépnek.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
XuChi
addikt
válasz SECTORnooB #78605 üzenetére
Én most rendeltem meg a 8400 i5-t, de nem fogok érte menni
Érdekes, hogy a TechPowerUp-nál meg a 8400 is el el verte a 2600X-et. Fura, ők az intel-től kapják a zsebpénzt ?
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
válasz SECTORnooB #78597 üzenetére
Ohoohooo, akkor már csak 6 perc
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Valaki tudja, mikor kerülnek ki a netre a Ryzen 2xxx tesztek ???
-
XuChi
addikt
Tudom, hogy egyre lejjebb megyek, de egy i3 8100, 1-2 évig elég lesz még ? GTX 1070 lesz mellette, 16GB DDR4 3000. Majd gyüjtök nagyobbra, de már használni szeretném a gépet
-
XuChi
addikt
Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy egy intel i5 8400, mennyire idöt àllò, ha a jàtèk a fő szempont. 3-4 évet kiszolgál ?
Játék terén az AAA címeket értem
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Az i3 8300, i5 8600(non K) mikor jelenik már meg végre ???? Már kapni kellene nem ???
-
XuChi
addikt
Köszi. És a z470 lapok gondolom majd év végén jönnek, nincs értelme várnom rá?
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Egy i3 8100 mennyire elég a mai jàtékok alá? Van értelme, vagy inkább i5 8600 ?
3600mhz Ram-ok lesznek mellette, nyilván a non K-s CPU-val le is mondhatok erről a sebességről, de ezt kaptam meg jó árban.
Vagy gyúrjak egy 8700K-ra ?
Csak Single Player-ben jàtszom. 0 multi!
A lap z370 strix WiFi Ac Matx.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Egy i5 4690 cpu-nak mi az 1151 megfelelője ?
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Elméletben gépújításban vagyok. Ki is néztem az Asus Z170i pro gaming itx deszkát magamnak. Átmenetileg egy i3 6100 menne bele, de azt tapasztalom, hogy a nevesebb boltokból (aqua,ipon) egyszerűen eltüntek ezek a procik. Mi az oka ennek ? Valami hibája van hogy kifutatták ???
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Nas építésbe kezdek és az lenne a kérdésem hogy milyen procit ajánlotok ahhoz ha file/p2p/media szerver lesz a feladata 0-24/7-ben a gépnek?
Pentium g3220 jó lenne erre? Vagy inkább egy i3? Amd-t nem szeretnék !!!
Előre is köszönöm.
Üdv.
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Most fogok gépet venni és nem tudom eldönteni hogy melyik cpu-t vegyem.
Két alternatíva van. i5 4670K vagy i5 4690. Mivel jobb a 4690 és mivel rosszabb. Természetesen a tuningot nem számítva . Mennyivel hűvösebb egy 4690 mint a régi rossz pasztás haswell.ek ??
-
XuChi
addikt
Köszönöm srácok a segítséget. Akkor maradok i5 4670k és valami maximus gene lap, vagy z87 gryphoon
Üdv. És köszönöm
-
XuChi
addikt
Na akkor egy oltári hülye kérdéssel kezdeném a mai napot
Gépvásárlás előtt állok és nagyon nem tudom mit vegyek. Amd vs Intel.
Felhasználás: Hardcore Gaming!!
Ár: Max 100k + alapalap 100k tehát 200k!!
Megéri most még Haswell-t venni? Vagy év végén kinyírja a Broadwell ???
Amd Fx9xxx procit megéri venni vagy az AM3+ is kuka már??
Annyira nem tudom mi lenne az ami tényleg időtálló. 3 évig nem akarok gépet cserélni, akkor is max a vga-t
Ha most beruházok egy procira, előfordulhat hogy az új generációs játékok nem fognak elfutni mert nem Broadwell procim van???
Biztos sokan röhögtök most ezen, de tényleg zavar van már a piacon. Tököm tele ezzel az állandó proci generáció váltással és azzal hogy kinyírják a foglalatokat. Broadwell is 1150, de állítólag nem fognak menni a z87 lapokkal, tehát ha most megveszem a maximus VI formula lapomat, jövőre dobhatom a kukára???
Pls help.
-
XuChi
addikt
Sziasztok. A lenne a kérdésem, hogy mikorra várhatóak a boltok polcaira a frissített Haswell procik? Miben lesznek jobbak ?
Előre is köszönöm a választ
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- XPEnology
- Debian GNU/Linux
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest