- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Apple MacBook
- HP notebook topic
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
nokia123 #11695 üzenetére
A TRANSCEND m.2 külső házban az m.2 sata 256Gb SSD kegyetlenül melegszik,inkább forrósodik. Szinte alig lehet megfogni. Azon talán extra vékony hűtőpad segítene ha beférne oda egy.
Az m.2 SSD-t átszereltem egy 2,5 cool m.2 belső házba és azt betettem a 2,5 cool LCPower LC-25U3-Becrux USB 3.0 külső házba.
Ezt így használva a Samsung 6xxx LCD TV-n táv által lazán kezeli.
Így is érezhető kicsi melegedés.
jaaa és a hozzá adott gyári kábel 1,20 méter. -
jeni
félisten
válasz
nokia123 #11695 üzenetére
Akár egy sata SSD+külső ház is megfelelhet ilyen célra
2,5 Crucial BX500 500Gb+ 2,5 külső ház. Az is igaz ez méretesebb.
Amire gondoltál nekem azzal az a gondom,hogy tud rendesen melegedni!
Igaz a gyerek TV-n még nem próbáltam ki.
PC gépre kötve másolgatáskor melegszik rendesen. -
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Pendrive szeretném kiváltani egy https://www.bluechip.hu/termek/silverstone-ms09-ezust és a hozzávaló https://www.bluechip.hu/termek/wd-blue-3d-nand-m-2-2280-500gb 99% filmnézésre tv-én. Kérdésem az volna hogy tv felismeri lg oled b6j 55?
-
jeni
félisten
válasz
headhunter #11693 üzenetére
most néztem a PCland oldalon a Patriot cuccot és a Natec a gyártója?
Sokan fújolták ezt a márkát. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
Valaki tudja e ,hogy a Sandisk milyen írás sebességgel bír?
Jó vétel a 256Gb méretben.
Viszont van ennél gyorsabb a Samsung Titan Gray csak 128Gb mindkét esetben gyorsabb is. -
King Unique
titán
Ha csak USB 2.0 porthoz csatlakoztatod, akkor nem meglepő a max. 40 MB/s körüli sebesség. Ellenben USB 3.0 portnál már nyilván tudnia kellene a most mért értékeket és nem létszükséglet ahhoz az USB 3.1 Gen 2 port. Illetve az USB 3.1-et inkább hagyjuk, meg amúgy nyilván maga a pendive sem olyan, max. Gen 1 alapon...
-
tomic
addikt
Sikerült beszereznem egy SanDisk extreme 64gb pendriveot.
Hát kétes az örömöm vele. Ezzel csak az a baj, hogy ha nem 3.1 usb-be van bedugva nem más mint egy 2 euros vacak. Sajna ott megáll a tudomány.
[link] -
csibe1
addikt
ADATA UV140 64GB [link]
Egy ismerős kapott ilyen pendrive-ot karácsonyra. Betette bőröndbe, volt rajta pár film.
Elhozta, és akkor látom, hogy a csatlakozó körül le van törve a műanyag.
Tippem sincs hova tervezték, mert ennél még a tejfölös doboz is normálisabb anyagból van.A gari ilyen esetben felejtős vagy próba-cseresznye?
-
Mi most az ajánlott best buy olcsó és gyors pendrive?
Most Sandisk 32gb CZ73-asaim vannak ami elég gyors (nekem legalábbis) szóval elég lenne hasonló de inkább gyorsabb is (120/60mb/sec)
Árban 64gb-os max 3eft-ot adnék ki aliexpress, ebay, gearbest, joybuy ezeken vagyok regisztrálva.
Ötletek? -
lipispan
csendes tag
Sziasztok, USB 3.0-ás Kingston (DTSE9G2) vagy Sandisk (UltraFlare, UltraLoop) pendriveot szeretnék venni 64 vagy 128 GB-os méretben. Melyikkel járnék jobban? Illetve ha ebben a kategóriában van egyéb márkának bestbuy terméke kérlek osszátok meg velem. Előre is köszi!
-
Csillagkuty
tag
Sziasztok!
Évtizede nem vettem már pendriveot, segítséget kérnék.
Autó mp3 lejátszóba valót szeretnék venni 16 Gb-os méretben. Melyiket ajánlanátok? Sajnos a lejátszó típusát nem tudom. Sandisk vagy Kingston márkákat nézegettem.
A lejátszótól függetlenül lehet 2.0 és 3.0 venni, elvileg bármelyiket viszi? Fat32 fájlrendszerre kell majd formáznom, ha jól olvastam?Előre is köszönöm
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan pendrive, ami kifejezetten hosszú ideig való tárolásra lett kifejlesztve. Évente egyszer lenne rá másolva, de törölve soha. "Majd az unokáknak megmutatjuk"
Felhőm van, az mellé szeretnék egy plusz tárolást.
-
Chrys_
addikt
Milyen a TREKSTOR i.Gear 1TB? Azt írják a kommentekben, hogy melegszik, bár nem mindenki panaszkodik rá.
Vagy ez lesz (esetleg 512GB), vagy egy SanDisk Extreme PRO 256GB. -
jeni
félisten
Az ajánlatok közt az összefoglalóban szerepel a márka
Transcend
megkönnyítve a választásodat. -
jeni
félisten
-
tomic
addikt
válasz
King Unique #11676 üzenetére
Mikor elküldtem a hsz-t észre is vettem,hogy van másik topik. Elnézést.
Viszont ha mát itt vagyok megkérdezném,hogy max 10.000Ft-ig milyen 128-as pendrive az ajánlott? Gyors,stabil,hosszú élettartalmas legyen.
Összefoglalót olvastam de ott pl nem találtam Samsungot.
Pont amit kinéztem. [link]
Gondoltam inkább megkérdezem,ha ez mondjuk nem ajánlott akkor mi lenne az? -
King Unique
titán
Eleve rossz topikban érdeklődsz... Először is a pendrive-os problémáknak alapból van külön topikja, de az SD-kártyák nyilván másik téma, annak eleve másik topikja van. Ahogyan célirányosan az adatmentéses témának szintén.
• Pendrive probléma
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshezA memóriakártyásat látom sikerült időközben megtalálni, folytatni is ott kellene majd, vagy szükség esetén az adatmentésesben.
-
King Unique
titán
válasz
Goldmember01 #11673 üzenetére
A két megnevezés ebben az esetben eleve szinonímaként értendő, meg a flash drive tágabb értelmezés, magára a flash technológiát használó tárolóeszközökre is vonatkozhat, mint amilyenek a pendrive-ok is. Azaz nyilván megfelel egy pendrive a W10-es telepítési adathordozó létrehozáshoz, sőt ez elég alap.
Azokat a családi videókat, fotókat meg előtte értelemszerűen le kellene menteni a pendrive-ről, hacsak nincsenek azokról máshol 1:1-ben már meglévő biztonsági másolatok. Sőt, az ilyen fontos fájloknál alap az utóbbi megléte és nyilván nem szimplán 1 db pendrive-on kellene tárolni ezeket. -
tomic
addikt
Sziasztok!
Huawei telefonomban lévő mikro sd kártyám egyik napról a másikra felmondta a szolgálatot. A telefonom azt írja ki,hogy nincs benne sd kártya holott ugye van.
A kártyán rengeteg fotó van(volt) amik kellenének.
Van erre lehetőség,hogy erről az sd kártyáól visszanyerjem az adatokat?
Ha igen hogyan és mivel kellene csinálnom? -
Goldmember01
tag
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy win10 telepítő pendriveot (vagy flash drive?). Pont ezzel lenne a problémám, hogy a youtube videók, amiket nézem mindegyik flash drive-ot mond. Na most van nekem egy Kingston DataTraveler G4 8GB pendrive-om, amin vannak családi videók/fotók. Ha törölném azokat és a media creation tool-lal ráraknám a telepítőt, akkor működne? Vagy flash drive kell hozzá? Van különbség a kettő közt egyáltalán? Köszi a válaszokat!
-
jeni
félisten
Samsung FIT Plus 256Gb pendriv pici méretéhez képest mennyire tud melegedni?
-
dik
őstag
Helló!
Kellene nekem valami agyon üthetetlen jó kis kütyü 32Gb méretben elég lenne. Valami nagyon megbízható kellene mérete mindegy lenne. Nem kell valami atom gyors, de azért maradjon egy arany középút! Esetleg tudna valaki javasolni ilyen célokra valami kis bevált példányt? Természetesen itthonról sok garanciával.
Nagyon köszönöm előre is a javaslatokat!
-
Ciccuka
veterán
válasz
Vertigo18 #11667 üzenetére
Ha jól tudom véletlenszerűen ír és olvas bele részekbe és így részenként halad előre és ez azért jó, mert sok esetben nem kell végigtesztelni az egészet, hogy kiderüljön a "helytelen" -e kapacitás.
CRC-s hibakeresésre viszont kevésbé használható ez okból.
www.rmprepusb.com
Legfrissebb változat: FakeFlashTest 1.1.2A másik jó program, ami ha tudja kiírja, hogy mekkora kapacitású a Nand a Flash eszközön (lehet ezzel érdemes kezdeni a tesztelést): Flash Drive Information Extractor
-
Ciccuka
veterán
válasz
Vertigo18 #11665 üzenetére
FakeFlashTest valószínűleg gyorsabban ad eredmény ilyen nagyobbnak álcázott típusoknál.
-
Vertigo18
addikt
Ennek a lényege az, hogy a teljes, 2Tb-ig tele lehet írni adatokkal. Vagyis azt gondolja az user. Viszont a h2testw progi vissza is olvassa, vagyis megpróbálja, majd kiírja, ha fake a pendrive.
Szerintem egy ez kb. 16 Gb-os pendrive, majd a progi kiírja, hogy a 16 Gb feletti részt nem lehet róla visszaolvasni. -
RudY
addikt
válasz
King Unique #11661 üzenetére
Könnyen lehet, megy NAS-ról a telibe másolás, ha elakad jóval 2TB alatt refund.
-
King Unique
titán
Ez nagy valószínűséggel fake pendrive lesz, a H2testw is vsz nem fogja tudni teljesen teleírni és ehhez hasonló lesz az eredmény, meg pl. ez a program sem feltétlen 2 TB-ot fog mutatni. Valamint ahhoz képest, hogy állítólag USB 3.0-s, elég gyatra a sebessége, még olvasásnál is lassú, ez kb. USB 2.0 szint...
-
RudY
addikt
Ráfutottam még decemberben egy kihagyhatatlannak látszó Facebook hirdetésre:
2TB USB Flash Drive 3.0 2.0 Memory Stick - Sale price $11.99 USD
PayPal fizetéssel megoldható (gondoltam, ha nagyon átvágnak megy a refund), szállítással együtt: -17,98 USD (-5 603 ft).Persze hamar floodolták fake jelzőkkel, de voltak megbízhatónak látszó screenshotok is már feltéve, egyértelműen létező felhasználóktól. Néhányat meg is kértem, hogy küldjön még adatot, mindenkinél stimmelt a kapacitás, a sebessége viszont egyértelműen gyenge. Így tárolásra alkalmas, felvételre vagy konzolhoz nem feltétlenül.
A sebessége tényleg nem túl acélos:
Most éppen csurig másolom (eltart 8-9 órát
), de akinek tárhelyre kell, annak nem rossz választás szerintem. [link]
-
King Unique
titán
válasz
venom8888 #11658 üzenetére
Épp nemrég volt róla szó egy másik válaszban, hogy az ilyen kérdéseket melyik topikban kellene feltenni... Ahol szintén nem olyan régen volt egy hasonló eset, ahol az autós lejátszó nem kezelte a pendrive-ot. Amúgy hHa PC, Windowson megfelelően működik a pendrive és arról a zene lejátszása, ellenben a kocsiban lévő lejátszónál nem, akkor az vsz az utóbbi hibája, hiányossága miatt lehet.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Van egy usb-m, kocsiban halgatom, mp3-at. Fel raktam ra zenet,es a PC-n elindul, a kocsiban nem. Ennek mi az oka?
-
King Unique
titán
válasz
kacsyx #11651 üzenetére
Egyrészt amit a tévé kezel, az NTFS-t inkább szokták, mint az exFAT-ot. Másrészt normál esetben a formázásnál felesleges variálni a lemezfoglalási egységet, pláne egy ilyen szar kis pendrive-on, jó az, amit alapértelmezetten felajánl a Windows.
(#11652) Vadernagyúr:
Hát mondjuk ott kezdeni, hogy nem szimplán csak formázni összevissza, hanem szükség esetén újraparticionálni kellene, amiről egy másik topikban már volt szó. Meg utánanézni, hogy mit kezelnek a felsorolt készülékek, milyen fájlrendszert (FAT32/NTFS/egyéb?), milyen partíciós sémát (MBR/GPT?) és annak megfelelően particionálni, formázni a pendrive-ot.+ Az ilyen kérdéseket legközelebb a pendrive probléma topikban feltenni, mivel a jelen topik a vásárlással, ajánlással foglalkozik.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Vadernagyúr #11652 üzenetére
Rufus-al próbáld megformázni egy másik jó gépen.
-
jeni
félisten
válasz
Vadernagyúr #11652 üzenetére
más pendrive-t felismer a TV és a konzol? ha igen nézd meg azok mire vannak formázva?
-
Vadernagyúr
senior tag
Sziasztok. Adott egy Kingston DTSE9 32GB pendrive. Eddig minden rendben ment vele, PS Classic és PS2-vel használtam. Viszont formázás után, valamiért se a Classic, se a másik PS nem ismeri fel, de még a TV-sem.. Ha gépbe dugom, akkor teljesen jó. Próbáltam már formázgatni meg ilyesmik, de semmi.. Mi lehet a hiba?
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Patriot Supersonic Rage XT 64GB pendrive-ot. Gyárilag FAT32 a fájlrendszer, de én kizárólag videók lejátszására használnám TV-n (Sony), tehát szükségem lenne 4 GB-nál nagyobb fájlok kezelésére is.
Azt tudom, hogy NTFS vagy exFat közül választhatok. A kérdésem az, hogy ha kb. 400MB és 5 GB közötti fájlok lesznek a pendrive-on, akkor mire érdemes formáznom és mekkora lemezfoglalási egységgel?
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- EAFC 25
- Facebook és Messenger
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest