Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Mivel két topik fut paralel a témában ez zárul, kérem itt folytassátok:
-
Mr.Bece
csendes tag
Szia juhi07!
En nehany honapja kerestem nyomtatot, es szerencsere talaltam egyet, ami megfelel.
En akkor nem a nyomtato funkcioi, hanem a nyomtatas koltsegei oldalarol kezdtem a keresest.Az elozmenyekhez hozzatartozik, hogy korabban megegettem magamat egy Epson multifunkcios nyomtatoval, mert beleszaradt a tinta a nyomtatofejbe. Probaltam kitisztitani a fejet, hiaba. Ez azzal jart, hogy a nyomtato elfogyasztott tobb mint egy patronnyi festeket, de a fej nem tisztult ki. Elmentem a szervizbe, ahol azt mondtak, hogy meg tudjak javitani, de a fej csereje dragabb, mint egy uj keszulek. Az egeszbol en azt az osszeeskuves-elmeletet gyartottam, hogy egyes nyomtatogyartok szandekosan tervezik a nyomtatoikat ugy, hogy ha azt 1-2 honapig nem hasznaljak, akkor az menjen tonkre. Ezek utan ugy dontottem, hogy sem kornyezetvedelmi, sem pedig anyagi okbol nem akarok meg egyszer igy jarni.
Ezek utan ket lehetoseg volt: vagy fekete lezernyomtatot veszek (ebbe nem szarad bele a tinta), vagy olyan tintasugarasat, amelyiknel a nyomtato fej a patronban van, nem pedig a gepben, tehat legrosszabb esetben csak egy uj patront kell venni. A szines multifunkcios lezernyomtato akkor eleg draga volt.
A lezernyomtatokkal szemben eloiteletes vagyok (szo szerint rontjak a levegot, valamint ritka hasznalat mellett sok energiat fogyasztanak a festekhenger futesere), igy maradt a tintasugaras.A megfelelo keszulek kivalasztasa erdekeben felkerestem olyan vallalkozasokat, melyek festekpatronok utantoltesevel foglalkoznak. Megtudtam, hogy a HP patronjait altalaban konnyu utantolteni, kulonosen a 342/343-as patronokat erdemes keresni (2-3000 Ft-ert utantoltik, az uj 6-7000 Ft).
Ezutan a patronokhoz kerestem nyomtatot, es raakadtam a HP PhotoSmart 3180-ra, amit kb. 17000 Ft-ert (ket patron ajandek volt, ezek erteke kb. 7000 Ft) vettem meg.
Nyomtattam vele fotot, szoveget, szerintem kielegito minosegu. A nyomtato egyetlen hibaja, hogy hangos, kulonosen a lapolvasotol nem vartam, hogy ennyire zugjon (ebbol a szempontbol az Epson sokkal jobb volt).Sajnos majdnem minden nyomtatogyarto (kiveve a HP-t) koveti az Epson-t, es a nyomtatofejet a gepbe epiti. A tesztek szerint mind az Epson, mind a Canon (kicsivel) szebb fotot nyomtat, mint a HP, de szerintem ez nem er annyit, hogy 1 honapos pihentetes utan ki kelljen dobni az egesz nyomtatot. Aki pedig szep fotot akar, az menjen le a sarki fotolaborba, es nyomtasson ott. Amennyibe ott kerul, annyibol otthon ugysem hozza ki...
-
juhi07
senior tag
Hello
Lenne egy nagy gondom hogx nyomtato vásárás elött álok és nem tudom eldönteni hogy melyet vegyek 15 k max ért.Lézeres vagy tintasugarast ? Multi funkcionális legyen vagy nem.???
Miért éri meg jobban lézerest vagy tintasugarast venni....TI melyiket ajánljátok ami max 15 ért van.Miért jo stb.
Ha tudtok egy bolt linket adni.azt is megkösszönémVálaszotokat elöre is köszönöm.
-
moonman
titán
na ezzel tökre egyetértek. lbp810 nekünk is van, egy az egyben hp1100, nagyon klasz nyomtatók. 1100 itt is ki lett belezve párszor, de ahhoz képest, milyen öregek, nagyon korrekt kis gépek.
4050-es és 4100-as van még, na azok tényleg más kategória, bár 4100 mostanában szokatlanul sokat nyűglődik. behúzógörgő folyton elcsúszik, állítólag szar papírt használunk. -
X-COM
nagyúr
mert az legalább tényleg független, monnyuk nem nagyon lehet hasonlítani a kettőt, de azért mégis egy lapon szoktuk említeni őket.
pcl meg a hp sajátja, nekünk meg van pár canon meg hp-nk is, a hp-ből csak a 4000-es szériával vagyok elégedett, többi elég szar az árához képest, ellenben a kis lbp810ek jól nyomtatnak míg az 1100as monnyuk már 2 separator pad cserén volt túl.
Tintásból van mindenféle fajta hp, de egyik ócskább, mint a másik szerintem.
monnyuk a legjobban a canon fénymásolóinkat imádom, azok nagyon kafák, monnyuk kicsit más kategória, ja és tudnak pcl-t is ha már olyan fontos... -
Ijk
nagyúr
Canon nyomtatók feje hány patroncseréig bírja?
-
matuu
tag
HP 930 C => nálam kifogástalan és nem is hiszem, hogy sok festéket zabálna!
HP RuleZ -
moonman
titán
én speciel hp-t ajánlom, canon-nak van ez a saját nyelve a capt és semmivel nem kompatibilis csak magával, hp meg ugye sima pcl-t használ. ezen kívül hp-nek sokkal jobbak a szoftverei, magában a nyomtatóban semmi különbség, ugyanis canon gyártja a hp nyomtatókat
-
keszeg83
tag
Nagy ember az édesanyád!
Esetleg ha érdekelnek utángyártott patronok, akkor nézz be ide: Bővebben: link -
Protezis
őstag
Canon. Most vettünk tök ócsóért. De nem is az a lényeg. Azért mondtam édsanyámnak, hogy majd ilyet kell venni, mert olvastam, hogy olcsóbb bele a patron. Erre karácsonyra, nem vett egyet??
Megnéztem a patronokárakat, hát ég és föld a különbség a HP és a Canon között.
Jó döntés volt. Szóval Canon +1 -
NerV
tag
1. párszor már szerepelt a téma
2. ott a canon nem szerpelt ennyire jól! -
Tűzkígyó
tag
Ez egy bölcs megállapítás volt.
-
Neo Cool
csendes tag
Ugy latom, hogy a canon nyomtatok sokkal jobban tetszenek mindenkinek
-
Tűzkígyó
tag
Canon. +1
-
Neo Cool
csendes tag
En is erre gondoltam, csak kivancsi voltam a hozzaszolasokra
-
bajnokpityu
félisten
meg a canon megbizhatóbb,szebben nyomtat.
-
Ameda
tag
Cannon.
Mert későbbiekben a Cannon nyomtatókba olcsóbb a festék! -
Ameda
tag
Cannon.
Mert későbbiekben a Cannon nyomtatókba olcsóbb a festék! -
Neo Cool
csendes tag
Melyiket ajanljatok, es pontosabban 30000Ft korul , es szerintetek melyik a jobbik marka a nyomtatok teren?
Aktív témák
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest