Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Powerbank topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #16830 üzenetére
> 10/5 -ös adat, a ff/színes kép, a 33ppm/15ppm-es pedig lap nyomtatására vonatkozott.
> Így már van benne logika.Pedig ez így nem oké, mert amit fentebb írtam, hogy 15 (az neked 10), az az általad megadott szöveg kinyomtatása volt. Képet sokkal lassabban nyom ki.
Vagy ha küldesz/linkelsz egy képet, azt is megmérem neked. (Nagyságrendileg kisebb költség kinyomtatni, mint amennyi idő volt megírni köré a posztot az óradíjammal számolva. Szerintem 2 órát legalább elbasztam rá, mire lefutott valamennyi teszt "Ha-már-lúd" alapon, volt amit többször is kinyomtam újra, ha gyanús volt az eredmény...) -
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #16826 üzenetére
Lemértem neked egy L6170-osnál
ezt találtam róla:
Nyomtatási sebesség fekete (normál): 33 oldal/perc
Nyomtatási sebesség fekete (ISO): 15 oldal/perc
Nyomtatási sebesség színes (normál): 20 oldal/perc
Tehát akkor:
Új dokumentum, Bekezdés térköz 0-ra, Sorköz 1,15-re állítva, Calibri 14-essel vegyes betűkkel telibe másolva soronként ezzel:
"asdfhfgjgkmgh,gvmkdyhsedgsedrhbdyhírsdghaegeaaegasegdsfsfísdfsdfgsdgsdg"
Előtte a nyomtató felélesztve (nem stand-by). Minőség: "szokásos" (alap). Csendes mód: Ki.
Példányszám: 5.3 mérési sorozat:
Word alól "Print" megnyomva: 0,0 mp-nél
Nyomtatott 1. oldal papír lerakással: 8,2 mp, 7,7 mp, 7,5 mp
Nyomtatott 2. oldal papír lerakással: +3,6 mp, 3,8 mp, 4 mp
Nyomtatott 3. oldal papír lerakással: +3,7 mp, 3,9 mp, 3,6 mp
Nyomtatott 4. oldal papír lerakással: +3,6 mp, 3,6 mp, 3,6 mp
Nyomtatott 5. oldal papír lerakással: +6,4 mp, 6,1 mp (itt tényleg elgondolkozott 2×is!!A 3. sorozatban 20-at adtam meg célnak, ott érdekes módon a 10. után pihent egy kicsit, majd a 11. után csinált egy gyors fejtisztítást - ez szerintem véletlen lehetett, mert a megismételt 20-as tesztnél ilyet nem csinált.
10 oldal kb. 43 mp alatt volt kint.
20 oldal 1p 21 mp alatt.Azaz oldalanként ~4 mp-cel lehet számolni.
(Lemértem úgy is, hogy nem az 1 oldalt nyomom ki 5 példányban, hanem 5 ugyanolyan oldalból álló doksit. Ugyanaz.)Fekete sebességtesztek Minőség, duplex és Csendesség függvényében:
1 perc alatt 2,1 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 2,2 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 2,1 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 2,2 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 10 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 4 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 3,5 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 4 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 15 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 6,1 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 3,5 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Egyoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 4,5 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.
1 perc alatt 20 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 7 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Kétoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 20 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Egyoldalas - Csendes mód: Be.
1 perc alatt 5 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Kétoldalas. Csendes mód: Be.Színes sebességtesztek csak a Minőség függvényében (vegyes C-M-Y sorok):
1 perc alatt 1 oldal "Magas" minőségben (legszebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 3,7 oldal "Normál-élénk" minőségben (szebb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 6 oldal "Szokásos" minőségben (alap) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.
1 perc alatt 8 oldal "Piszkozat" minőségben (leggyorsabb) - Egyoldalas. Csendes mód: Ki.---------------
Összességében látszik, hogy ez kábé az ISO-oldalt hozza az enyémre. Akkor Te is számolhatsz a magad esetében 10-zel.
Amúgy tanulságosak a számok: van, ahol a duplex lassít, és van, ahol gyorsít, de már így is hosszú lett ez a hozzászólás, így meghagyom a gondolkodást annak, aki elmélyül benne.
Egy biztos: az a megadott 33 oldal csak akkor jönne össze, ha pár sor van csak rajta, ezt is kiteszteltem.
-
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #13298 üzenetére
Szerintem ezzel többen is szenvedünk itt.
Pár dolgot írtam róla magam is, de nagyon nyomtatófüggőnek tűnik szerintem. Van, amibe mindegy, mit raksz (úgyis közepes a minőség), más gépeknél még van eltérés, de tökre nehéz általánosítsani.
Fényképnyomtatásnál érzem ezt inkább fontosnak.Doksikra hááát, szerintem egyedül egy diplomamunka az, aminél már megnézném, mire nyomtatok. Mondjuk nálam üzleti doksik mennek leginkább, ott meg inkább az a lényeg, mi a szöveg.
-
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #13005 üzenetére
> a HP 2620, 2630, 2632 szintben gondolkozok. Ha jól olvastam, akkor kb. ugyanazt tudják. De a
> megbízhatóság, nyomtatási minőség, praktikusság szempontjából, te melyiket ajánlanád?Szerintem ezek között nincs érdemi különbség.
Sokszor még az egy-egy szinttel feljebb lévők is csak egy másik ház, más funkciók, de ugyanúgy behalnak x ezer oldal után. Ha Te az életben nem nyomatsz X ezer oldalt, ez fel se fog tűnni, mert mondjuk már előtte besokalltál a tintaáraktól, fejbeszáradástól stb.
Érdemi ugrást eggyel magasabb kategóriáknál fogsz csak tapasztalni, de annak MINDIG megkérik az árát.Szerintem nézd meg az épp futó akciókat, illetve a mindenkori tintaárakat. Mivel a fej a 304-esnél egyben van a patronnal, nyugodtan kísérletezhetsz utángyártottakkal, legkésőbb 500 oldal után szabadon meggondolhatod magad a következő patron márkáját illetően.
-
Varshi
aktív tag
válasz macera2 #12998 üzenetére
Bevallom, nem ismerem az újabb patronokat.
Én addig töltöttem az elődeiket, amíg bírta a szivacs bennük.
Az újak biztos védve vannak ellene, pl. nem engedik a chip alapján mondjuk 800-nál többet nyomtatni a 600-ra jósolt fekete patront akkor se, ha a fene fenét eszik. De ez csak egy tipp. Lehet, hogy fizikailag megy tönkre/dugul el a fej a nem megfelelő tintától. Vagy van benne valami membrán, amit észlel, ha átszúrsz tűvel? Persze attól még ugyanúgy ki kell dobnod, mintha cserélnéd...Én amúgy utángyártottakat javaslok, a töltögetés olyan dolog, amit azért idővel szeretne "kinőni" az ember. Én sokat csináltam régen, előnyét-hátrányát is látom. Ráadásul akkor csinálja a legnagyobb koszt, amikor pont hirtelen kellene nyomtatni 100 oldalt reggelig, és a felénél kifogy...
-
Emi1986
tag
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz macera2 #11274 üzenetére
Régebben bújtam ezeket az adatokat, de a cseppek térfogatáról nem olvastam infót. A csíkok olvasatomban azt jelenti hogy a kocsi végighalad a papír felett és kb. 10mm szélességen festi a papírt, majd újra. A kocsit mozgató mechanika pontos tervezésére és elkészítésére gondolok amikor a fentieket írom. Az előző printeremmel összehasonlitva ennél már jobb és pontosabb a mechanika. Mondjuk 10 év telt el azóta.
https://m.prohardver.hu/tema/milyen_nyomtatot_vegyek_2/hsz_11271-11271.html erre vki?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz macera2 #11272 üzenetére
Üdv, Én is érintett vagyok a Canon 5750 nel kapcsolatban, mint postoltam feljebb Néhány tapasztalatot megírok.
Összességében elégedett vagyok a nyomtatóval. Dekoratív masina és teszi a dolgát. Kábel nélkül használom, a router köti össze az eszközökkel. A noti és a mobilomról indítom a nyomtatásokat. Nagyon kényelmes és geek egy fotót nyomtatni a telóról. Ehhez azonban be kell kapcsolni a nyomtatót - kézzel, és a tálcákat is ki kell hajtani + papírcsere. A playről letöltött Canon app-ja (apja) elégséges beállításokat tesz lehetőve. A notin telepített Canon Quick Menuből azonban szélesebb beállítási lehetőségeket enged. Néhány esetben azonban a teló (LG G4) nem tudja felvenni a kapcsolatot a printerrel. Ennek még nem jöttem rá az okára. A UPC gyári beltérijét használom routernek. Annak resetelésével a megoldódik a connect.
PDF és jpg fotókat nyomtatok A4 és 10x15 méretben akár felhőből. A nyomtató kb 1 perc alatt válik üzemkésszé ON után. Nyomtatási sebessége gyors. Minősége remek ár érték arányát tekintve. Csíkozódás nem jelentős (Ha minőségi nyomatot akarok akkor a nyomda a megoldás).
Ami bosszantó az a hangja. Mint egy steampunk üzemcsarnok - klattyog, süvít, ropog, nyüszít, zörög...
Beletettek beletettek egy "CSÖNDES MÓDot" amit a beállításokból lehet állítani. Kicsit halkabb és lassabb az ébredése a nyomtatónak.
Tudja magát upgradelni a netre felmászik és letölti a friss frimware-t. A Nyomtató kijelzőjén megjelenik ennek a lehetősége. Egyenlőre nem frissítettem. Ha lesz megoldásom a fenti postban írtakra, akkor frissítem.
Összességében meg vagyok elégedve. A HP-re remélem érkezik egy tulaj hozzászólása. Üdv.https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest