Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• grigo

őstag

Sziasztok. Az alábbiak alapján van esetleg bármilyen tanács vagy saját tapasztalat amit megosztanátok velem?

1. Tintás vagy lézer?
    Tartályos tintasugarasra gondoltam.
    2. Fekete vagy színes?
    Színes
    3. Mire használnád?
    Fotózok másodállásban és jó lenne néha az ügyfeleknek valami kézzelfoghatót is átadni. Illetve az ovis fotózásoknál jellemzően a papír alapú képekre van igény. Emellett saját családi képeinkből is nyomtatnék. Úgy gondoltam eljött az idő, hogy elgondolkodjak azon, hogy nem a fotológustól rendelem a képeket. Minden rendelés egy para, hogy vajon úgy látom-e majd viszont, ahogy én a monitoromon megalkottam. Egyelőre semmit nem nyomtatok. De általában negyedévenként van valamilyen tematikájú fotó, vagy ha nem családi fotó, de nincs minden héten képrendelésem az tény.
    4. Mennyit nyomtatsz havonta
    Egyelőre nem sokat rendelek nyomtatásban, de pont ezért gondolkodtam el, hogy ha lenne nyomtató hátha tudnék egy kis pluszt belevinni 1-2 átadott képpel, vagy új szolgáltatásként kínálhatnék nyomtatott képet is. Viszont nyomtatott képet adni plusz felelősség, hogy az olyan legyen, amit én is elvárnék.
    5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
    Nem tudom. Pont ettől tartok. Vagy egy iskolai jegyzetek nyomtatására használt Epson L sorozatú nyomtató, nagyon jó nagyon gazdaságos volt, de ahogy vége lett a sulinak egyre kevésbé volt használva és szegény egy idő után ment hulladékba mert behalt.
    6. Milyen funkciókat vársz el?
    Elsősorban fotónyomtatáshoz kapcsolódó funkciókat szeretnék. Szkenner bár jó lenne néha, de ezzel úgy vagyok, hogy minél több van belepakolva annál gyengébb lehet 1-1 funkció. Úgyhogy, ha eljutok a szkennerig akkor majd veszek egy különállót. A wifi az nem lenne hülyeség mondjuk.
    7. Mennyi a keret?
    Szerintem 200-ig simán elmennék. Olcsóbbnak gondolom mint 40-ért venni egy mindent tudó de semmire sem jó készüléket.
    8. Árérzékeny vagy?
    Nem tudom 😊 Egy bizonyos szint felett már nem hiszem, hogy belevágok, mert ha online leadom a képeket 2 nap múlva hozza a GLS. Nem tudom megéri-e majd, hogy saját magamnak nyomtatgassam. Nem vagyok benne biztos, hogy tudok rá annyit szánni. Azt meg nem akarom, hogy veszek valamit és ilyen cewe automata színvonalat kapok
    9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
    A minőség érdekében persze, jöhet a gyári, de ha kell után is töltöm. Nem hiszem, hogy heti szinten kellene ezzel bajlódni.
    +1
    Nézelődtem és valahogy a Canon G640-nél az EpsonL805-nél és a Canon Pro-200-nál álltam meg. Az első kettő talán ár-érték arányban lenne jó választás, a harmadik pedig egy kis minőségi ugrás lenne a drágább fenntarthatóság mellett, viszont A4 teljes nyomtatás esetén 400Ft/lap is lehet. Úgy saccoltam, hogy 50-60k a teljes újratöltése. A másik kettő jóval gazdaságosabbnak tűnik, kérdés mennyit áldozok fel a minőségből.

Új hozzászólás Aktív témák