- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
kalozhun100 #13647 üzenetére
Jól érted, ezekben hosszabb élettartalmú fényhenger van, szemben azokkal a technológiákkal, ahol minden egyes toner cserekor dobod ki a fényhengert is, és fizeted meg az új árát.
Ezt a 10k élettartam kitolható karbantartással, javítással. -
ocscsaba
tag
válasz
kalozhun100 #13647 üzenetére
HP LaserJet Pro M15w
Xerox Phaser 3020V_BI
Ezek a lézernyomtatók kevesebb induló tonerkapacitással rendelkeznek: 500, illetve 700 oldal 5% lefedettséggel, 1 éves garanciával. -
kalozhun100
őstag
Illetve ahogy olvasom ehhez nem kompakt toner van hanem külön még a dobegységet is olyan 10k oldalankéntcserélni kell. Jól értem?
-
kalozhun100
őstag
Hello, milyen lézernyomtatót ajánlanátok? Ami az összefoglalóban van brothera 1622esannál van kicsivel jobb?
-
rathelor_g
csendes tag
válasz
rathelor_g #13644 üzenetére
Mindegy, írtam nekik, hogy adjanak egy linket vagy javítsák az elírásokat.
-
rathelor_g
csendes tag
Hali,
Utánanézett már bárki annak, hogy mi a különbség az ISO/IEC 19752 és az ISO/IEC 19753 között?
Brother nyomtatóknál hol az egyiket, hol a másikat adják meg a mennyit bír a toner kérdésnél, a problémám csak az, hogy 19753-at konkréten nem találok az iso honlapján se.. -
PociAti
őstag
Először nézd végig a termékpalettát. A funkciókat (pl. kétoldalas nyomtatás) elég drágán mérik, mert ezzel a funkcióval szokás mesterséges gátat verni az olcsóbb és a drágább modell közé.
Az ADF is tipikusan ilyen funkció, a Wi-Fi már egyre kevésbé, de az is. Megkapod a minden funkcióval felvértezett nyomtatót, de jellemzően lényegesen drágábban, mint az alapmodellt. -
M3aN
senior tag
Sziasztok! Magammal megegyezve talán tudnám nélkülözni a színes nyomtatót, és elég lenne egy mono lézer gép is. Mi ajánlható, ami megfelel az alábbi elvárásoknak?
Automatikus kétoldalas nyomtatás, scannelés. További előny a lapadagolós scanner és a wifi.Illetve, ahol árban egál a lézer és a külső tartályos tintasugaras, abban az esetben otthoni felhasználásra melyik az ajánlottabb?
-
Köszönöm, semmit nem ér a topic.
nem olvasom már kár pattogni rajta.
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Multifunkciós, wifis lézernyomtatót keresek 40 ezerig, amihez utángyártott patron is kapható.
Nagyon ritkán lenne használva, akár 1-2 hónap is eltelhet két használat között. Ilyen körülmények között sem szárad be?Köszi.
-
PociAti
őstag
válasz
#95152384 #13633 üzenetére
Az ADF (Automatic Document Feeder), magyarul automata lapadagoló 20.000 Ft alatti tintasugaras nyomtatókban is találni ilyet (lézernyomtatóknál kb. 40k körül kezdődik ez a funkció).
A kérdező itt a fórumon nem fog megfelelő választ kapni. Nincs olyan független magánszemély, aki átfogóan ismerné ezt a 200-300.000 Ft-os szegmenst. Adatlapokat végig lehet túrni, de ebben az ársávban a használhatóság, a személyes tapasztalatok többet érnek mint a nyers katalógusadatok.
(#13632) inoxzsolt , talán a forgalmazóktól kellene árajánlatot kérni a paraméterek megadása után. Azzal le lehetne szűkíteni a kört 1-2 konkrét készülékre, amit talán élőben is ki tudtok próbálni.
-
inoxzsolt
újonc
Sziasztok!
Cégünk számára szeretnénk új multifunkciós nyomtatót vásárolni.
A mi igényeink:
- Lézernyomtató
- Csak fekete-fehér nyomtatás
- Irodai felhasználás, jórészt műszaki rajzok, egyéb szöveges dokumentumok nyomtatása
- Heti szinten kb 1000 lap nyomtatása max A3 méretben, de az elég ritka akár el is tudjuk engedni
- A funkció ami fontos volna, hogy legyen automata lap adagolós a szkenner
- Jó szoftveres támogatás (ne kelljen 2 hétig szkennelő szoftvert vadászni hozzá, visszajelezzen ha a papír elfogyott)
- Hálózati nyomtatás
- Viszonylag nagy papírtárolási kapacitás (ne 50 oldal), jó volna ha egy 500-as csomagot elnyelne.
- A keret amit szánunk rá: 200-300e ft
- Utángyártott kellékanyagok nekünk megfelelnek hozzá
Jelenleg egy Konica Minolta bizhub 185-ös van és ez már nem igazán felel, pl ezzel nagyon macera már a szkennelés.
Kérlek, ha van jó tippetek segítsetek nekünk! Köszönöm szépen! -
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Nyomtató vásárlás előtt állok és nem tudom melyiket válasszam. Ehhez kérnék tőletek egy kis segítséget, hogy mire kell odafigyelnem a nyomtató kiválasztásakor.
Az alábbi paraméterek alapján ti melyik modelleket ajánlanátok?1. Tintás vagy lézer?
lézer
2. Fekete vagy színes?
fekete
3. Mire használnád?
szöveges dokumentum, táblázatok, térképek, vonalas ábrák, stb.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
kb. havi 600-1200 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
1-3 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
A4-es méret, nagy felbontású szkenner és nyomtató (1200*1200 vagy nagyobb), másoló, WiFi, ethernet, USB, alacsony zajszint, strapabíró, nagy kapacitású papíradagoló,
7. Mennyi a keret?
max 100000 Ft
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
igen, de ez most nem releváns
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Inkább eredeti kellékanyag, de ez árfüggőKöszönöm!
-
qqzs
őstag
Canon ts-ben keresem azt a modellt ami automatikusan nyilik fel elol es dugja ki a papirtalcat amin a 8xxx nel lattam egyedul. A 6xxx is nyitja allitolag de nem talaltam videot amin ez latszana ip7250 lenne cserelve es abba nagyon megszoktuk ezt es a nyomtato tavol van az asztaltol
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
Lézeres nyomtatót keresek olyan területre ahol sok a por stb. Egy műhelybe kerülne, szimplán A4-es oldalt nyomtatunk. IP védett ha lehet vagy ha egyáltalán létezik.
Tudtok erre javasolni? Árban a legjobb ár-érték arányt keresem.
Köszi. -
Urak! Üdv! Munkahelyre kéne. Sokat nyomtatunk, de hosszú távon. Feketét, színes nem elvárás, sőt, nem kell. Olyan nyomtató kell ami olcsón fenntartható, a toner bele nem horror és megy után.gányolttal is. Előre is köszönöm!
Most Oki b401dn van de alig nyomtat, többször kell indítani mire épp oldal jön ki. -
PociAti
őstag
Ahogy nézem az árukeresőt eredeti patroncsomag többe kerül, mint a nyomtató.
A gép amúgy elég jónak tűik, de az utángyártott patronok is meglehetősen húzós áron vannak hozzá. Az összköltséget nézve (nyomtató + kb. 3 évre elegendő tinta) valószínűleg nem ez lenne a legjobb választás. -
M3aN
senior tag
Sziasztok! Feladata a harcot a régi Epson, így nyomtatót keresek. Tintasugaras, automata kétoldalas nyomtatással és scanneléssel. Ennek megfelel a HP OfficeJet Pro 6950 készüléke. Javasolt? Utángyártott patronnal mennyire működik?
-
Dr. Romano
veterán
Sajna úgy tűnik nyomtatót kell vegyek.
Tudna valaki ajánlani tintás multi gépet?
Mindenképp fontos hogy olcsóak legyenek az utángyártottak (akár ali vagy ebayről is) esetleg tartályos.
Árban 20 körül akár 30.
Kettőt talátam így hirtelen. Az egyik Epson WorkForce WF-2750DWF, amihez találtam olcsó patronokatA másik már a kereten felül van a tartályos Epson L3050. Az ára csúnya viszont ha belegondolok abba hogy önthetném bele az itthoni literes tégelyből a tintát úgy már vonzóvá teszi....
-
qqzs
őstag
Sziasztok ip7250 megadta magat. Nyomtatas kozben leallt. Szerviz szerint alaplap hibas es nem eri meg javitani. Nemreg vettem egy patron megapackot. Nem talaltam masik meg kaphato nyomtatot amibe jo lenne. Viszont a ts6150- foto alajan majdnem egyezik a patron. Csak illuhzio vagy elkepzelheto?
Ha megis ujat vennenk ts 5150 vagy 6150 en gindolkodom. Eddig csak szinenkent cserelheto nyomtatom volt. De csak mert ugy gondoltam milyen mar kidobni a megmaradt tobbi szint a patronnal. Ezek alapjan javasoljatok a 6150est vagy nincs ertelme emiatt a dragabbat venni. Csak szines dokumentumok amit nyomtatunk evente par fenykep meg szamlak ilyesmi. Azert a ts-t neztem mert bt wifi minden van benne parom sokat nyomtat mobilrol es a ip7250el alandoan szivtunk a wifi miatt -
dokee78
félisten
válasz
Earl_Muttley #13611 üzenetére
Apáméknak nem kell 20 ezer fölötti nyomtató,pár kis irat kinyomtatásához.
Canon PIXMA MG2550S lett a választás. -
douggutaby
tag
sziasztok,
első nyomtatómat venném főleg számlák nyomtatásához. Jó lenne scan-elés és színes nyomtatás is. Nem fényképre gondolok, csak szöveg esetén 1-2 kiemelésre. Piacot egyáltalán nem ismerem, így az árakkal, minőségi termékekkel se vagyok tisztában. Összefoglalót olvastam, de olyan sok ajánlott van felsorolva, hogy ötletem sincs melyik jó nekem.
1. Tintás vagy lézer?
Tintás
2. Fekete vagy színes?
- színes
3. Mire használnád?
Dokumentumok, számlák
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
Havi 20-30 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
1 hónap
6. Milyen funkciókat vársz el?
scan, wifi vagy lan
7. Mennyi a keret?
20 alatt
8. Árérzékeny vagy?
Igen
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
Lehet utángyártott. -
-
dokee78
félisten
válasz
dokee78 #13267 üzenetére
Újra felvetődött a nyomtató csere.
17k alatt keresek új színes nyomtatót.
Keveset nyomtatunk viszonylag.
Ritkán scannelés!
Egyszerű legyen a tinta csere.Media Marktban ezek vannak terítéken:
CANON PIXMA TS3150
HP Deskjet 2130 fehér multifunkciós nyomtató (F5S40B)
HP Deskjet 2620 multifunkciós nyomtató Wifi (V1N01B)
HP Deskjet 2632 multifunkciós nyomtató Wifi (V1N05B)
HP DeskJet Ink Advantage 3775 (T8W42C) Multifunkciós NyomtatóKellene egy sorrend,mert reggel megyek venni és ha nincs az éppen ajánlott akkor melyiket vegyem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ocscsaba #13602 üzenetére
Köszi ocscsaba, PociAti! Most látom csak, hogy utángyártott Brother TN-1090 is van. Ezek közül van valami bevált, vagy mindegy kinél veszem?
-
PociAti
őstag
válasz
pinnacle #13600 üzenetére
A nyomtatókon általában beállítható, hogy mennyi idő után menjen alvó módba a készülék. Van úgy, hogy a PC-n kell beállítani, van ahol a gépen, de olyan is előfordul, hogy fix érték. Alapesetben kb. 5 - 15 perc.
Mi otthon - a tintással ellentétben - kikapcsolva tartjuk a lézer nyomtatót. Csak nyomtatáskor szoktuk bekapcsolni.
OFF: Legolcsóbb az, ha nem spirálozod össze. Minek? Én ingyen spirálozhattam magamnak, de nem szerettem. Szokás kérdése. Lehet kapni túlméretes A4-es genothermet, vagy dossziékat, abban tárolom őket. És ha olvasnivalót viszek magammal, akkor általában több fénymásolt könyv egyes fejezeteit, de ritkán az egészet.
A nyomtatás költsége rendkívül változó. Ha a gép árát nem nézzük, akkor a mono lézer eredeti kellékkel 2,5 és 25 Ft között van, utángyártottal 0,5 - 5 Ft között, tintatartályos nyomtatók esetén 0,5 - 1 Ft a lapköltség eredeti tintával.
A minőségben jókora eltérések vannak. Garázsban kialakított fénymásoló kuckókban jellemzően olcsó papírral és leharcolt gépekkel lehet találkozni. Van ahol csak drága és minőségi papírt használnak és a gépek is gyönyörűen nyomtatnak / másolnak. A különbség a másolás esetén tud nagyon látványos lenni, azt a szintet otthoni eszközökkel (a szkenner teljesítménye miatt) nem lehet utolérni.
-
ocscsaba
tag
válasz
pinnacle #13600 üzenetére
Csak spirálozást 540,-Ft-ért vállalunk. pedig mi is nyomtatunk. 280 oldalig 32 mm-es spirálba tudjuk kötni maximum a hozott anyagot. Pólus Center, Office Depot, ez helyileg Újpalota.
Az első gép jó konstrukció, áruljuk is. Egy kötés otthon belekerül kb. spirál, előlap, hátlap árát nézve: 200,-Ft-ba. Meg a gép ára. -
pinnacle
nagyúr
Gép árát osztva 1500-al 17Ft, akkor utána éri meg a következő tonerrel, úgy már csak 4,5Ft. Mondjuk azt nem tudom, ezek a nyomtatók mennyi nyomtatást bírnak, meg a dobot is cserélni kell egy idő után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bestbuy játékok
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest