- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
btomi9
aktív tag
válasz peet05 #181198 üzenetére
@peet05, @teptep, @cs.zs.
Köszönöm szépen a válaszokat, segítségeket! Közben érdeklődtem, hogy konkrétabban milyen programokat fog használni az illető, Coreldraw, Indesign és Photoshop. Namost az Indesign windows alatt elvileg nem is támogatja a diszkrét videokártyát, a Coreldraw is inkább CPU igényes, lehet, hogy ezt a részt el lehetne engedni. Nézelődöm közben, az a baj, hogy bele tudok nagyon bonyolódni de hát ilyen ez a popszakma.
-
btomi9
aktív tag
válasz Pyttawrx #181196 üzenetére
Szia!
Jogos, köszönöm! Tehát:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
minél előbb
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350e forint3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Iskolába kellene vinni, emiatt ha könnyebb, előny, de a felhasználás elsősorban Photoshop, videó renderelés, emiatt lehet, hogy gamer kategória lesz, ami meg nem könnyű.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem jellemző5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ha van 14" -ban olyan, ami sRGB 100% -os színhűséget tud, és a notebookban van dedikált videokártya (Nvidia preferált), az jó. Ha nem, akkor lehet 15.6" -os is.6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lesz napi szinten, de nem útközbeni használat a terv.7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10-118. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Legalább 16GB, előny, ha bővíthető esetleg 32 -re. SSD -ből 1TB, de ha gyárilag 512-vel van, biztosan lehet bővíteni.9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs különösen.10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új a preferált, de ha nagyon nincs ebben az árkategóriában, akkor lehet használt, számlával. -
btomi9
aktív tag
válasz Kbali #181193 üzenetére
Köszi! Annyira rossz annak a kijelzője, hogy szívem szerint mégsem azt ajánlanám. Amit keresek: Cinebench R23 -ban multi-core eredménye 14000 felett legyen, sRGB 100%, és lehetőleg egy Nvidia RTX ... nem tudom, 3050 legyen benne, igazából a renderelést meg tudja gyorsítani és a CUDA miatt írok Nvidiát.
Ilyet nem sokat találtam, pláne nem a 350e körüli árszegmensben, és pláne nem 14" -ban de lehet, rá tudnám beszélni a 15-ös méretre.
Valami tipp esetleg, ami ilyen renderelősben budget kategóriában elmegy? Ha el kell engedni valamit, akkor ám legyen, de hátha.
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
14" méretű üzleti kategóriás notebookot néztem egy ismerősömnek, újat szeretne. Hordozva lesz sokat és iskolai feladatokra, ebben lesz photoshop is, ezt tanácsoltam neki:
Lenovo ThinkBook 14 G6 ABP
AMD Ryzen 5 7530U / 1900x1200 / AMD Radeon Graphics / 32GB RAM / 2000GB SSD - 316.000 FtEnnek a kijelzője nem teljesen színhelyes, de azt mondja, nem ragaszkodik hozzá. Kb. ebben az árkategóriában tudtok esetleg 14" -osban olyat, ami a fenti célokra alkalmas és esetleg sRGB 100% (vagy környéki) kijelzője van? Vagy ha nincs ilyen, akkor hasonló 14" -os laptop, hogy lehessen alternatívát kínálni?
[ Szerkesztve ]
-
-
btomi9
aktív tag
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Felsorolom a standard kérdésekre a válaszokat, aztán a végén ajánlok egyet, amit kinéztem, arra mondjatok valamit légy szíves!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
kb. 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Kb. 150.000 forint (elmehetünk 200-ig, ha megéri egyébként)
(3) Felhasználás?
Nem szeretném hordozni, irodai második gép internetezésre + távoli asztallal szerverekre kapcsolódni.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra?
Nem használom játékra.
(5) Kijelző?
Egy kritérium van, amiből nem szeretnék engedni: matt legyen! Előző ilyen célú laptop Thinkpad T430 volt, így inkább 15.6, vagy 17.3 méretben gondolkozom. Nem érdekel a full hd, csak matt legyen!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Semennyit (néha ha muszáj, hazaviszem, hordozhatóság nem szempont).
(7) Operációs rendszer?
Windows 8.1 legyen. De ha nincs, nyilván tudok venni OEM licenszt kb. 30e forintért, így a laptop lehet freeDOS-os is.
(8) Tárhely, memória, optikai meghajtó kell-e?
4GB RAM, optikai meghajtó nem fontos, és inkább legyen egy 128-as SSD, mint 500GB vinyó, nem tárolok sok adatot, viszont az SSD sebessége tetszik (otthoni gépben az van).
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
legalább 1 USB3 legyen rajta, a billentyűzetkiosztás legyen minél inkább a klasszikushoz hasonlító (tudom, a mostani alsó kategóriás laptopokban siralmas a billentyűzet, mind minőség, mind kiosztás szempontból)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Is-is.Na és amit kinéztem:
Media Marktban láttam: Fujitsu Lifebook A544 (A5440M33B2HU)
15.6" matt kijelző (1366x768)
Core i3 4000M
Win 8.1
128GB SSD
4GB RAMÁr: 169.899 Ft.
Van ennél jobb ötletetek?
-
btomi9
aktív tag
Igen, csak van egy br.300-as felső plafon, és várni sem nagyon tudok most már. A hordozhatóság (legyen könnyű) meg az én igényem volt, de rájöttem, hogy mindent tényleg nem lehet egyszerre. Így most már lemondtam a 13.3 méretről, megyünk egyel feljebb, aztán lehet, hogy 15.6 lesz belőle, de nem akarom
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Kiderült, hogy virtuális gépeket tudnia kellene a leendő notinak, így a csak ssd-sek kilőve.
A következő három közül melyiket választanátok, és miért?
Dell Vostro 3460 (i7 ivy, 8GB RAM, 750 HDD, 1GB VGA br.285)
Lenovo Thinkpad T420 (i5 sandy, 4GB RAM, 500GB HDD, intel 3000 integrált VGA br. 305)
Lenovo Thinkpad T430i (i3 sandy, 8GB RAM, 500 GB HDD, br.290)Nekem valamelyik thinkpad-hez húz a szívem, persze én is látom, hogy adott pénzmennyiségért kevesebb cuccot lehet kapni, de mégis.
Viszont nem találkoztam élőben egyik géppel sem, pedig fél Budapestet körbejártam, egyik laptop szalonban sem volt. Így vaktában elég nehéz dönteni...
-
btomi9
aktív tag
Nem hiszem el!!! Össze-vissza csapongok
Amikor elkezdtem nézelődni, a Zenbook volt a nagy kedvenc, aztán nézegettem youtube bemutatókat, és kiderült, hogy a billentyűzete használhatatlan. Ma elmentem megtapogatni élőben a különféle gépek billentyűzetét egy laptop boltba, erre elém tesz az eladó egy Zenbook Prime verziót. Teljesen összekavarodtam. Javították a billentyűzetét, és komolyan mondom, jobb, stabilabb érzés, mint a toshiba z830. A többi, nekem tetsző modellből (thinkpad és a többi) persze nem volt nekik, de nem is ez a lényeg.Most megint a zenbook prime felé kacsintgatok, de sajnos a különféle verziókból csak néhány féle kapható.
Beszéljünk a különféle típusokról, összeszedem, amit én tudok, aztán mondjátok, ki mit tud a többiről. Most csak a 13.3 -as méretről, mivel engem ez érdekel
Volt az alap UX31E, a használhatatlan billentyűzettel. Most, hogy utánaolvastam, ilyeneket találtam: UX31A csak SSD-vel (részemről felejtős, mert a 128 kevés, a 256 meg drága), UX32A (HDD+SSD kombó, ez jól hangzik, egy helyen láttam, de core i3 2367m procival, ezt nem értem, mintha azt írták volna, hogy ezek már mind ivy bridge -esek), UX32VD (szintén HDD+SDD kombó plusz külön videokártya).
Ja, és hogy bonyolódjon a kép, elvileg lehet ezeket full hd -s kijelzővel kérni, vagy 1600x900 felbontással. Nekem a külön videokártyára semmi szükségem, de amiket láttam, a hagyományos 1366x768 -al adták.
Arra lennék kíváncsi, hogy hol lehet ezt a verziót megkapni: core i5 ivy, HDD+SDD kombó, 1600, vagy 1980 felbontás. Tudtok esetleg olyan boltot, ahol rugalmasak a különféle (egyébként gyárilag elérhető) konstrukciók beszerzésében, és magyar viszonylatban elfogadható áron dolgoznak?
-
btomi9
aktív tag
válasz Tikakukac #344 üzenetére
Érdekes ötlet a BIOS csere, eszembe nem jutott volna
Én a Toshiba R830-ra találtam egy nagyon jó ajánlatot. Már csak az optikai meghajtó helyére gondoltam, hogy egy Optibay megoldással SSD-t tenni, és mindenkit elverne a mezőnyben.Van már ebben az árkategóriában ivy bridge -es i5-ös is. Nem tudom, ez érdekes-e, tényleg munkára, max néha filmnézésre kell, szerintem tökmindegy, a régi i5 is jó. (sőt, amit most találtam, az i7-el volt).
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Visszatértem, körvonalazódik a kép. Ezek közül melyiket ajánlanátok munkára?
lenovo u310
lenovo thinkpad x220
toshiba portégé z830
toshiba portégé r830
samsung series 5
samsung series 9
dell vostro 3360
dell vostro v131
acer aspire s3Az x220 kicsit kilóg a sorból, mert 12.5" -os, ami nem lenne baj, a billentyűje leginkább ennek tetszik. Ami a bajom vele, hogy a Fn billentyű a bal Ctrl-tól balra van a sarokban (ezt a hülye megoldást), így Ctrl+C Ctrl+V helyett rendszeresen Fn+C -t nyomnék
Az acer S3 -nál meg a nyilak mellett a slide léptető (vagy mi) szerintetek nem zavaró?
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Milyen gépet ajánlanátok munkára bruttó 300e -ig? 13.3, esetleg 14 colosban gondolkodom, könnyű, és hordozható kellene, mert naponta cipelem. Olvasgattam teszteket, valamelyiken nincs vezetékes ethernet port, én azért olyat választanék, amin van (akár mini + valami adapteres megoldás). SSD-vel szerelt modellt szeretnék. Valamilyen VGA, vagy (mini) HDMI kimenet előny, de nem feltétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest