- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egérpad topik
- Androidos fejegységek
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2025: titokban még hozott pár új processzort az AMD
- Otthoni időjárás-állomás
Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz sirszevenap #8192 üzenetére
A topikban szinte napi szinten van róla szó...
szerk: Ez a gép ilyen tudással "olcsó". Ha minőségibb gépet akarsz hasonló tudással, 3 év garral akkor 180k-t fogsz fizetni kb.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sirszevenap
addikt
válasz lacko22 #8194 üzenetére
Köszönöm, így mostmár minden tudok a gépről, viszont nem lehetne a hűtését utólag megoldani?
Mondtad hogy olcsó húsnak híg a leve! Na most akkor szerintem ez a gép nem olcsó... 155k-t kóstál... Én egy 100 és az alatti gépet mondanék olcsónak. Ezt viszont normális árfekvésűnek! Másrészt a Dell mindig biztosíték lesz... szerintem legjobb gyártó ilyen téren...
Bankkártyával? Hát persze!
-
dkface
aktív tag
megy vele minden 720p -ben... Kicsit fárasztó már hogy napi 3 ember kérdez erről a notiról nem kéne sokat visszaolvasni hogy teljes képet kapjon róla bárki 0
ja és msi-t ne helyette hp/lenovo/fuji -
lacko22
aktív tag
Hello. A vga-ban 1 giga ram van. + a linkben a tesztelt játékok a gpuval az oldal alján.
Eléggé melegedős a gép hogyha játszol vele akár 80 fok felé is megy...ja és a kijelzője az nem minőségi hiába ledes LG-Philips van benne ami rosszabb mint a Sony vagy a Samsung ledes. De ennyi pénzért nincs jobb választás csak kompromisszumot kell kötni hogy ez ilyen és van rá 3 év garancia hogyha elromlana. Reméljük a Dellnek jó a garanciája.. Én is ilyet akarok venni ezek ellenére. Egyébként Sonyt vennék csak nekem annyi pénzem nincs rá, spóroljunk azért a vágyakkal . Persze még mindig igaz az a mondás hogy olcsó húsnak híg a leve. + mellette szól a jófajta billentyűzet, Bluetooth, 4 USB, esata. Iszonyat csendesek a tapipad gombjai igaz használat közben az éles sarkába nekem sokat beleakad az ujjam de nem vészes. Még ellene szól hogy körülményes szétszedni pl ha a vinyót cserélni akarnád.[ Szerkesztve ]
-
lordcortez
csendes tag
Sziasztok!
Épp most készülök egy új MSI CX623X-055XHU notebook-ot venni, de mielőtt vásárlásra adnám a fejem, szeretném kikérni a véleményeteket vele kapcsolatban.
Pár dolog különösen foglalkoztat:
A Windows 7 fut rajta rendesen?
Az Empire Earth és az UT2004 megy rajta zökkenésmentesen?
Mik a gyenge pontjai?Válaszotokat előre köszönöm!
Cortez
-
sirszevenap
addikt
Akkor mit szóltok ehhez a dell inspiron n5010 hez i3 380M 2,53, 4gb ddr3 ram, Ati 5650, 500gb hdd... Hm?? mert még érdemre való választ nem nagyon kaptam. Játékra is kéne... igaz nem vagyok nagy játékos de napi 1-2 órát mindig tolok valamin. Természetesen az új játékok érdekelnének hogy hogyan futnának rajta... yo*tubeon láttam pár vidit a gta 4 elég szépen ment rajta de mondjuk az az amit nem játszok pont! Crysis 2-őzni akarnék meg hasonló kaliber...
Meg arra lennék kíváncsi hogy ezeknek a vga mennyi memóriával rendelkezik és hogy a procinak hány mb a gyorsitótár... mert ennél nem írják sehol :S
köszönöm a választ!
üdv
-
Goatman
aktív tag
Hello!
2D grafikai munkára (kiadványszerkesztésre, illetve úgy általában az Adobe CS3 és Corel csomagokkal való foglalatoskodásra) keresnék egy laptopot ismerősömnek, akinek jelenleg megfelelő az alábbi asztali gép teljesítménye:
C2D E6550
2x1 Gb DDR2 800Mhz
GeForce 7100GS
WinXPMinimum 15"-os, a fentebbinél nem gyengébb gép kellene, értelemszerűen jó minőségű, ilyen jellegű feladatokra alkalmas, nagyfelbontású, minél színhelyesebb(é tehető) kijelzőpanellel. Gondolom Dell, HP, Lenovo és esetleg Toshiba környékén érdemes nézelődni, de a szakértőket kérdezném, konkrétan mely modellek ajánlottak ilyen célra?
A választ előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #8183 üzenetére
Akkor várunk
atesss: Abból is vannak jó ár/érték arányú gépek, amit mondtam az pl az. A 4520-akra már 3 év gar van ha jól tudom, a linkelt gép nemrég tán iponban 112k volt 3 év garral, már nincs.
Sztem ne bonyolítsd túl a dolgot, vegyél egy A530 i3 380-nal 130k alatt Az egy nagyon jó minőségű gép. Legtöbb esetben megveri az azonos órajelű x4-eket, szóval nem lesz kevés még évekig, amit az open CL v GL gyorsítana azt elviszi "izomból"._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
atesss
addikt
A GT 310M tényleg nem valami erős, de ez alapján: [link] a GMA HD-nál (223.) azért erősebb (a 157.)
Bár ahogy mondtam, játékra biztos nem lenne használva.
Az Open CL&GL támogatás sem valószinű hogy kellene nekik, de ki tudja, lehet hogy még jól jön egyszer majd.Hát Acer-t nem szivesen, de azért megnézem majd. Bár ahogy írtam, a diszkrét VGA felesleges.
Viszont az eddigi keresésem alapján 3 típus lehet:
Lenovo Ideapad - és azon belül főleg a B560 (egy példa: [link]. Más 15,6"-os HDMI-s Ideapad mi lenne még, amiből létezik 140e alatti konfig ?Fujitsu Lifebook A530, pl: [link], árgép: [link]
És HP Probook 4520s, pl: [link]
Más ötletetek nincsen ?
Mi a vélemény a minőségükről, használhatóságukról egymáshoz képest ?
Alapból a Lenovo-hoz 2 év, a Fujitsu-hoz 3 év, a HP-hoz 1 év gyári gar. van.
De HP-hoz nézek kiterjesztést (elvileg találtam 17k-ért: [link], de még nem biztos hogy ez jó hozzá).A másik kérdés meg a proci, talán a Fujitsu kivételével van mindegyik Arrandele alapú Celeron P4xxx-el [link] is, és Pentium P6xxx-el [link] is, nem csak i3-al [link]
Ha jó a Wikipedia leírása, akkor már mindegyikben (a Celeronban is) van EIST, ez biztosan így van ?
És ugye mindegyiknél azonosan is működik ?SSE4.1, SSE4.2-t, és HT-t csak az i3 tud. Ebből utóbbi ami számíthat esetleg, ez kb. mekkora gyorsulást jelent ?
Ami még különbség: Intel VT-x-et a Celeron és az i3 tud, a Pentium nem (érdekes hogy a Celeron meg tudja...).
Cache: i3/Pentium: 3MB, Celeron: 2MB.
A VGA feldolgozók száma ugye ugyanannyi ? (ez nem derül ki a listából)De igazából a következő 2 évben biztosan bőven elég nekik a 1.87-es Celeron P4500.
De a bővíthetőség mindenképp meglegyen később - nem lehet tudni ki és mire használja majd a notit akkor.
A procitámogatásban lehet különbség, előfordulhat olyan HM55-ös vagy HM57-es noti, ami nem kezeli a leggyorsabb Core i3-390M-et (2.67 GHz) ?
(TDP ugyanúgy 35W)
És ez ugye az elektronikai kérdésen kívül lehet BIOS probléma is, ha kezelné, csak a BIOS nem támogatja.
Ja és az i5-öt is támogatná, nem ? (leggyorsabb: Core i5-580M - 2.67GHz) -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Jelenleg melyek az ajánlott notik a használtak között úgy 60k környékén 14-15"-os méretben?
Asztali használatra, netre, abszolút alapvető dolgokra. Semmi játék. -
spyduck
nagyúr
Nem igazán, még a HP gépek esetén is az utolsó pillanatban szoktam megtudni.
-
Chaser
legenda
Talán az 57-es tud raidet is, ami esetünkben teljesen mind1, mintahogy a pcie, sata és usb portok száma is.
szerk: A gt 310m elég gyenge jószág, az új core i-k igp-je erősebb, amiben viszont többet tud, open CL&GL támogatás, amit az intelek nem tudnak..a közeljövőben jól jöhet.
szerk2: Kevés acer van amit reklámozni szoktam, de talán tegnap linkeltem egyet..P6100+4GB ram+500GB hdd+GT 420m +W7 valami 127k..3 évra garkiterjesztéssel megvan 150k-ból. Lehet jobb választás mint a lenovo.
ImI87: Ahogy én tudom meg láttam külsőre az 501/701 ugyanaz mint az 502/702, csak a beltartalom változott 2. gen. core i-re és gt 5xx vga-ra. A 701-ről linkeltem képeket, 2 hdd lehetőség, 4 so-dimm, mindez bontás nélkül szervizablakon keresztül hozzáférhető.
spyduck: Nálam kiesett, amíg a backlit bill nincs benne addig nem kell, attól hogy magyar vagyok még nem hülye ha az amcsiknál bele tudják tenni akkor itt is, ráadásul náluk olcsóbb mint minden.
[ Szerkesztve ]
-
badika
tag
Itt a legolcsóbb szerintem toshiba l650-13t
-
spyduck
nagyúr
Ez a dell xps l702 nem rossz ennyiért. Full HD kijelzővel még én is elgondolkoznék rajta.
A közeljövőben majd tervezek venni vmi 17" vagy annál nagyobb Full HD kijelzős, COD4 Full HD kompatibilis videókártyával szerelt monstrumot.
Ezeken gondolkozok: 8740w, XPS L70x, vmi Sony de az is lehet, h elcsábít az Elitebook 8560p is -
ImI87
őstag
Nagyon köszi az infókat!
Ez a 702 v.mi qrva jó, olyan extrák vannak rajta, hogy besz@rás.
Bár jócskán túlmegy a 200k határon, de lehet megéri gyűjteni......
Ez is alu burkolatú, mint a 701?
Minősége rendben van?És még két lényeges kérdés:
Rambővítés megoldható egyszerűen, van hátul szerelőnyílás?
Lehet ebbe 2. hdd-t tenni? -
atesss
addikt
Hmm ennek a Fujitsu-nak azért még jobban utánanézek.
Tudod, benne van a Fujitsu-Siemens nevének egy része.A HP tényleg jóval drágább, de pl. gyengébb procival nem lehetne hogy lenne kicsivel olcsóbban ?
Ja és a chipsetje a HP-nak elvileg HM57, míg a többieknek (Fujitsu, Lenovo) HM55. Ez milyen különbséget okozhat ? (Wikipedia [link] szerint csak a PCI-Expr, Sata és USB portok száma kevesebb a HM55-ben)A Lenovo Ideapad G560L-nek, és a többi ebbe az árkategóriába beférhető Ideapad-nak milyen a minősége ?
De a HDMI hiányzik, melyik Ideapad sorozat lehet, ami egy gyengébb procival beleférhet az árkategóriába (esetleg még 143-145e is lehet talán), és van rajta HDMI ?[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Már lehet kapni elvileg 702-est és elég jó áron is van.
702 hivatalos oldal
701-ről pedig egy leírás
c2c gyorsabb a SaB kisebb fogyasztással, erősebb igp-vel, kb ennyi a lényeg
A 702-ből már lesz fHD-s verzió is, most nézem 4 dimm van rajta, akár 16GB-nak van hely_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
csakcsere
csendes tag
bármit csak ne DELL-t.
Jó üzlethez kölcsönős bizalom és öszinteség kell!
-
ImI87
őstag
Hello!
Még mindig keresgélek 17"-os "multimédiás" laptop-ot.
Most vettem észre ezt a Dell XPS L701x-et: [link]
Tudnátok linkelni egy hiteles oldalt, ahol le vannak írva korrekten a csatlakozók meg a specifikációk? (Itt az ipon-on botrányos, hogy mennyi hiba van a leírásokban.) A hivatalos Dell honlapon milyen néven lehet ezt megtalálni?Minőségben milyen ez egy ProBook 4720s-hez képest? Gondolom jobb gép, mint egy N7010...... Fog ebből érkezni mostanában SB-s verzió? (Gondolom XPS L702 néven)
És van még ASUS N73, arról általánoságban mit tudtok modani? Párszor már kérdeztem, de nem kaptam választ, gondolom nem sok embernak van ilyen.........
Amúgy érdemes nagyon várni az SB gépeket? Úgyértem általános felhasználásra mivel lesz jobb egy SB i3/i5 mint egy sima i3/i5? Észre lehet majd venni a különbséget?
-
fazr
senior tag
-
donatel
tag
Ez a noti milyen? valami vélemény?
+2 év acer gari kb. 19000ft
és kb. 160eft-ból van egy i3 380m gt540 500hdd 4g ram
milyen az anyaghasználat, összeszerelés, melegedés, kijelző és a hangszórók?
ha valaki tud nyilatkozni ezekről írja meg.[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
-
atesss
addikt
Üdv !
Anyámék szeretnének új laptopot venni, az árlimit 130e, esetleg 135-140 körül max.
Alapvetően nem sokat használják, kb. csak netezés, néha skype + az élettársa karate videókat néz rajta (forrás: DVD, Youtube, esetleg letöltés).
Súly nem lényeges, kinézet sem igazán, a minőség / megbízhatóság viszont azért igen - persze az árkereten belül ami lehetséges (mondanék én Thinkpadot...).Szóval FuSi, Acer-ek többsége kizárva.
Néha viszont lehet hogy én is használnám, meg van néhány elvárásom úgy alapból ha valakinek egy laptopot ajánlok:
- Új laptopnál egy kb. 4 órás üzemidő min. meglegyen (ha romlik az akksi, akkor is legyen 1,5-2)
- FuSi, Acer nem - de ezt már írtam fentebb is;
- Szerintem "alapvető" portok ne hiányozzanak: Express Card - ha később bármit bővíteni kellene (pl. USB 3.0).
- HDMI-t is alapnak gondoltam, de lehet hogy le kell sajnos mondani róla.
- GBit LAN (először azt hittem rosszul látom némelyik 2010-es notinál, hogy még mindig 10/100 van benne. ) - mondjuk ez annyira azért nem lényeges csak nem értem a Gbit kihagyását.
- És az USB 3.0 is alap lenne 2011-ben, de úgy látszik ezt sem így gondolják a gyártók...Core 2-t sem ajánlanék igazából már senkinek, hiába nem nagy a hardverigényük most, de viszont az fontos lenne, hogy 3-4(-5) év múlva is tökéletesen menjen rajta amire lehetséges hogy használnák (de játékra biztos hogy akkor sem).
AMD-t sem szívesen (de ha minden másban tökéletes, esetleg azért elgondolkoznék rajta).
Vagyis marad az i3, vagy esetleg Arrandale Pentium / Celeron (bár nem tudom hirtelen, hogy ezek pontosan miben butítottak).Illetve hogy a lehetőségekhez képest bővíthető legyen, bár sokat nem lehet, de
- pl. kezeljen a gép erősebb procit (Ezzel most is gondban vagyok, anno nem néztem elég alaposan utána hogy a jelenlegi Asus F2HF-ben a 940GML chipset nem kezel kétmagos procit, így most nem lehet bővíteni az 1 magosról. Ilyen problémákat amennyire lehet szeretnék most elkerülni.)
- 8GB ramot kezeljen.
- És szintén a bővíthetőséghez az Express Card.
Más viszont nem jut eszembe amiben különbség lehet bővíthetőségben.Eddig pl. egy Lenovo Ideapad G560L 59-042951 -t néztem: [link]
Ez a HDMI hiányán kívül nagyjából azért meg is felelne.
Hasonlóra ötlet HDMI-vel, max. +5k-ért ?
HP ? (őket nem nagyon ismerem mostanában)
És ehhez van Win7 is, ami azért mégiscsak jól jön (nekem pl. nem lenne probléma, de "tisztább" ha van.) De persze inkább a HDMI mint a Win7.MOD:
A numerikus bill. szerintem felesleges és hülyeség, de úgy látszik más ezt sem így gondolja...
MOD/2:
A Pentium P6xxx-ben miért nincs VT-x ? [link]
A Celeron P4xxx-ben viszont van ?? [link][ Szerkesztve ]
-
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
Hp pavilon dv5 1120e
(4gb RAM Ati 3560 512mb vga)
Mi a véleményetek erről a gépezetről? Alapj játékokra közepes grafikán megfelelhet?
(Black ops SC Conviction....)Előre is köszi a válaszokat
R -
fazr
senior tag
válasz 78zolika #8160 üzenetére
Már csak simán Fujitsu a neve, Siemens nélkül ipon-nál "úgy felejtették"
Nem Sandy Bridge processzor van benne
A VGA processzorba integrált
Intel HD sokkal jobb mint a GMA 4500, itt te is megnézheted
VGA a memóriát a RAM-ból veszi el
Ebben az árkategóriában egyértelműen a Fujitsu a jobb, drágább notiknál fogalmam sincs[ Szerkesztve ]
-
78zolika
senior tag
Ebben a SIEMENS Lifebook A530 Intel Core i3-380M ez már sandy bridge processzor van benne ? Processzorba integrált VGA ? A videokártya jobb mint a Intel GMA 4500MHD ? A VGA rész az a ramm bol csip le vagy van beépítetlen ? MB ??Ami van benne alaplap az nem hibás darab ( a sata vezérlőre értem ) Melyik a jobb márka FUjitsu - DEll ??
[ Szerkesztve ]
-
159
tag
Sziasztok!
Vajon ez magyar billentyűzetes? -
csakaloki
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy Ti a két gép közül, mindent egybevetve melyiket ajánlanátok?
(ár,márka,tartósság)Részemről az szól a Toshiba mellett:
-10k-val olcsóbb
-most is Toshibám van, több mint 4 éves és tényleg soha-semmi baja nem voltA Dell mellett
-2 GB RAM-mal több
-i3 380 (mondjuk mind1 kb hogy 370 vagy 80)
-és még több apróság: jobb webkam, xD kártyát is olvas (a Fuji gépembe ilyen kell), eggyel több USB, talán jobb port elrendezésLeginkább az érdekelne, hogy melyiknek milyen hiányossága, hibája van a másikkal szemben (esetleg széria hiba meg ilyenek)
A válaszokat előre is köszi. (ja és ha netán tudtok, jobb alternatívát akkor az is jöhet) -
Atus85
aktív tag
Sziasztok. Notebook vásárlás előtt állok. Leginkánbb online pókerezek és kiszoktam rakni a képet full hd monitorra. Fontos a csendes gép. Dell n5010-re esett a választásom. Az lenne a kérdésem hogy kell e nekem a HD 5650-el szerelt változat vagy jó a i3 beépített vga-jával szerelt változat? A HD5650 megléte okoz többlet zajt és sokkal jobban melegszik e a gép alap felhasználás mellett? (a Bwin eléggé leterheli a mostani gépem és fut mellette a holdem manager is.)
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Én is teljesen benne vagyok a laptop vásárlásban :
Asus mint márka milyen ? A zsanérok gagyinak látszik rajt ? ( nem törik könnyen ? ) ere gondoltam [link]
mi a vélemény Olyan sok a lehetőség ( márka ,típus ) hogy az ember nem tudja mit válaszon -
dkface
aktív tag
válasz sirszevenap #8145 üzenetére
van valahol 150alatt 4giga rammal szerelt n5010? Ha igen gyorsan vedd meg!
-
gyuromoj
veterán
Ajánljatok egy gépet FHD filmezésre(TV-re kötve) szóval hdmi legyen rajta és netezésre.
HDD 500GB legyen legalább, 2-4 usb port, esata, 2-4GB RAM és legyen hozzá win7.
Bluray meghajtó nem kell, mert arra ott a ps3.
15-16" legyen max.
150k a keret. (+/- 10-20k)PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok és segítséget szeretnék kérni tőletek! Maximum 150 et tudnék rászánni és hosszas nézelődés után ezt választottam! Szerintetek kéne még nézelődnöm esetleg tudtok ajánlani valami jobbat vagy ez tökéletes? Néha néha játszadozom most pl Crysis 2 vel és szeretném hogyha ezek szépen futnának mid-high-on legalább! Választ előre köszönöm!
Itt a kiszemelt:
DELL NB Inspiron N5010 15.6" HD, Intel Core i3-380M 2.53GHz, 4GB, 500GB, DVD-RW, ATI 5650, DOS, 6cell, Fekete
Ui:. Mint eszetlen ember, nem olvastam vissza! Mint látom pont erről volt szó, de azért még ha tudtok ajánlani valami hasonló áru jobb tudású, anyagú gépet... akkor szívesen meghallgatom addig viszont olvasgatok visszafelé!
üdv
[ Szerkesztve ]
-
dkface
aktív tag
válasz energy_ #8142 üzenetére
nekem is felkeltette az érdeklődésem szóval utánanéztem ez az L650-1fq pontosan, azt írják róla hogy csendes - szinte hangtalan, elsőosztályú a kijelzője és nagyon kényelmes a billentyűzet. ez így ebben a formában nagyon megéri szerintem , de ez kifutó típus és sok oldalról már vagy levették vagy még mindig 180ezerért van fennt sajnos
-
Maddoxtomi
tag
válasz ktommy91 #8141 üzenetére
Ahha Ez nagyon jónap tűnik +3000 Ft ért 2 helyett 4 GB ram és 320 gb memória helyett 500gb. Minden más ugyan az mint amit kinéztem magamnak. Megnézek pár videót róla meg kicsit utánaolvasok de így 1. ránézésre jobbnak tűnik mint az N5010..
Kösz az ajánlatot! Akinek van tapasztalata ezzel a modellel az írja le nekünk.szerk: dellnél 3 év gari ennél 2év
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
-
pctomi90
csendes tag
válasz ktommy91 #8093 üzenetére
Hát már megszoktam a 17"-os monitort szóval igen. Bocsi igen az elírás volt 250-300 lett volna.
Z86: Most felcsillant a szemem erre a DELL XPS sorozatra, nagyon tetszik. Ezt nézegettem és megtetszett (nem MO-n lakom, ezért is volt az elírás ). Szerintetek ez a gép megfelelne játékra?
[ Szerkesztve ]
Dell XPS702/Dell U2212HM/Huawei P8 Lite/LG42LM620S/Logitech Z906/SJ4000+
-
Maddoxtomi
tag
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem kell túlizgulnom a dolgot.
Ami a filmnézést illeti úgyis rá fogom kötni a tv-re a gépet szóval ez a probléma is kipipálva
[ Szerkesztve ]
-
dkface
aktív tag
válasz Maddoxtomi #8131 üzenetére
ne feledd hogy minden relatív 145ezerért egyszerűen nem kapsz játékra alkalmasabb gépet , és valóban a laptop minősége egy latitude-hoz vagy egy elitbookhoz képest botrányos , dehát ez egy középkategóriás consumer notebook , ami nem is másra lett kitalálva. a videókártya órajele valóban vissza van véve , de ahogy nézegettem a neten eddig még majdnem mindenkinek vitte az 5730 frekvenciáit... és tényleg elég szomorú hogy nem matt a kijelző de ha mutatsz 200alatt aminek nem az akkor mindenki boldog lesz.
-
Chaser
legenda
Semmi különöset. Gyakorlatilag mindent felismert a W7 alapból, amit nem ahhoz meg felraktam a 32 bites drivereket..wlan-nál kellett keresgélni csak, dell topikban leírtam.
Maddoxtomi: 3 év gar van rá, tehát az törik el rajta ami akar 1ébként nem fog eltörni, ha ésszel használod, nem egyik szélét megfogva kell lehajtani, hanem mindkettőt, legrosszabb esetben középen. EZ DTR gép, nem arra találták ki, hogy napi szinten hurcolászva legyen. Látni fogod a kijelzőt, igazából talán csak filmeknél közelről volt vele problémám, lehetnének nagyobb betekintési szögek. Ezt a melegedést igazából mástól még nem hallottam, csak Spyduck-tól, tudom ezt is ő írta Ha a vga gyárilag kisebb órajelen van mint az előírt, kis tuningot dobsz rajta és ott van mint a többi, jelentéktelen max 3W többletfogyasztást eredményez.
szerk:
"-lakkos kívűl, belűl így könnyen kopik, karcolódik, maszatolódik." 10 gépből 7-8-ra rá lehet mondani kb.Sztem nézz be a dell topikba és ott érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
t-bali3
senior tag
válasz Maddoxtomi #8131 üzenetére
Szerintem ez az info már hetek óta kering errefelé...nem tűnik valami új meglátásnak.
-
Maddoxtomi
tag
A minap kaptam egy nagyon nagyon aggasztó infót az általam (és a fórumon sok más ember által) is kiszemelt gépről:
A DELL N5010, M5010, N7010 modelleket nagyon nem ajánlom!
-rossz minőségű, könnyen törő, repedő váza és burkolata van.
-lakkos kívűl, belűl így könnyen kopik, karcolódik, maszatolódik.
-a zsanér (kijelző tartó, forgató mechanikája) 1 éven belül el fog törni, mert az is gyönge.
-a TFT kijelző minősége botrányos. A betekintési szögek szinte egyenlőek a nullával és egyes színárnyalatok között nincs különbség. Arról ne is beszéljünk, hogy csak fènyes kijelzővel kapható így egy jobban megvilágított nappaliban vagy kültéren tükörként funkcionál.
-a notebook hűtését integrált illetve gyöngébb (Ati HD5470) VGA-ra tervezték így ha netán egy Ati HD5650-es konfigot nézel ki az melegedni fog nagyon és hangos is lesz, tovàbbá az órajeleit is lecsökkentették így teljesítményben is 20%-al elmarad az eredetitől.Engem legjobban "a zsanérok 1 éven belül el fognak törni" és "teljesítményben is 20%-al elmarad az eredetitől" dolgok idegesítenek! Na és teszem azt egy árnyékos helyen a szabadban akarom használni akkor mennyit fogok látni a kijelzőből ?
Mi a véleményetek erről?
-
Chaser
legenda
Jó választás lehet még ez az acer annak, akinek kell W7 és vga erő -kódoláshoz pl - de cpu-ból megelégszik kisebb tudásúval is. P6100+4gb ram+GT420m+320GB hdd 127, +2év garkiterjesztés 27k.
-
Chaser
legenda
Nem jó választás. Iponban ez 2GB rammal és 320-as vinyóval 145k + 2GB rammal 150k. 320 v 500GB hdd között meg max 4-5k felár lehetne, de sokat is mondtam.
szerk: a #8125 "szerk" rész neked ment volna, csak elfelejtettem beírni a neved
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Éppen a 13.3-asok drágábbak mint a nagyobbak Elméletileg a HD 6550 lenne a leggyorsabb, tekintve hogy 400 számolóegysége van, a 2 másiknak 40..de az órajel sem mind1, viszont gpu-n könnyen lehet dobni 100-200mhz-et gond nélkül, pár W-tal fogyaszt többet úgy a kártya.
A lenovo is jó árban van 160-ért W7-tel, le kell csekkolni megvétel előtt a serialt neten és megtudakolni a lenovotól hogy kér-e blokkot a vásárlásról, gondolom 160k-ért fű alatti cuccról van szó.78zolika: Hogyne lenne jobb, reggelire megeszi Az i3-ak c2c erősebbek nagy átlagban mint egy athlon2 x4.
szerk: Ha n5010 akkor i3 380 + hd5650 kombó 145k-ért, mellé +2GB ram 5k-ért, nyugodtan mehet rá x64 W7, sőt hivatalosan csak az támogatott, de x86-ost is meg lehet oldani. Kicsit drágábban de kisebb tudású vga-val XPS 501, cpu ugyanaz, vga vmivel lassabb, de alu borítás és minőségi gép helyszíni garral, legjobb hangszórókkal ami van notebookban ilyen kategóriában. Kicsivel drágábban az új változat 502x, az már SaB procis, gt540m vga-val ami kb 5730 szint, W7-tel 227k..tehát majdnem egy árban van az 501-gyel, ahhoz nincs W7. XPS-eknél azt még tudni kell, hogy a külső vga-t le tudják kapcsolni, az inspironok nem.
szerk: Z86: Ez tévhit Én is raktam rá x86-ot, maguk az alapdriverek még xp szinten is támogatottak, egyedül a wifi, BT, webcam lehet specifikus, de mindre találtam megoldást, csak wifinél kellett kicsit gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Tesómnak nézegetünk laptop-ot, mert mostani már 4 éves, és megérett a cserére. Főként WoW Cataclysm-ezni szeretne, de persze jó, ha bármely másik mostani játékkal is elboldogul. Hosszas nézelődés után ezt az egy értelmeset találtuk: DELL Inspiron N5010...
Azért néztem 3 gigásat, mert gondoltam egy 32 bites win 7 kevésbé fogja vissza a gépet, mint egy 64-es. Nem tudom így van-e nekem nincs tapasztalatom. Mindig is asztali gépem volt, és 64 bites win 7-em. Esetleg tudtok javasolni valami jópofa kis gépet 200-ig bezárólag? Vagy mi a vélemény erről?
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! Jó reggelt !
Újra itt ! Kérdem ( hülye kérdés ) milyen processzorú gépet érdemes venni ? 130.000 Ft Intel Core i3-380M 2.53GHz ez jobb mint többi , Pl ( Intel Pentium T4500 2.30GHz )
, Esetleg valami tesztet nem tudtok linkeli, ahol össze lehet hasonlítani a processzorok teljesítményét ? Ezer köszönet -
gyuromoj
veterán
Már régóta gondolkozok hogy htpc helyett veszek egy notebookot mert az olyan mint egy PC csak könnyebb cipelni. Lényeg hogy plazma tévére kötném és arról néznék filmeket, főleg BD25-50 FHD tartalmakat.HDMI legyen rajta mindenképpen. Mellette pedig alap dolgok. net,zene. játékra ott vannak a konzolok. Keret pedig legyen a lehető legolcsóbb megoldás. Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
159
tag
Szóval, a sok keresgélésbe lassan beleőszülök... Szempontjaim:
Minimum
- i3-as proci
- 5650-es vga
- 15"-os kijelző
- win 7
- 4-5 évig használható legyen
Ár durván 160.000 körül (+ win)Ezeknek eddig ez a 2 felelt meg: dell, toshiba (a dellhez vennem kell külön win-t)
Ezek közül melyiket? Megbízhatóság, tartósság, stb.? Egyéb ötletek is jöhetnek!!!
Valószínű, hogy az iponról rendelném. Kicsit aggódom a garanciaérvényesítés miatt (erősen vidéki vagyok...), de a boltokban meg annyival drágább, hogy inkább vállalnám a rizikót.
Segítsetek, mert egyre jobban elmerülök a témában, de érteni meg nem értek hozzá... -
159
tag
Erről mi a véleményetek?
-
159
tag
válasz molnarpeter #8117 üzenetére
köszi!
a válasz aranyat ért -
molnarpeter
nagyúr
A "Restrictions" felirat alatti szövegboxba beírod a típust, aztán nyomsz egy entert. Szvsz a jobb szélen lévő "3DM Vant. P GPU" résznél lévő pontszámot nézd, magasabb érték a jobb.
Szerk: Amilyen sorrendben leírtad a VGA-kat, balról jobbra haladva növekedik a teljesítménymp
[ Szerkesztve ]
-
159
tag
válasz molnarpeter #8114 üzenetére
Kösz!
A baj az, hogy én elég sötét vagyok a témához... Mit kell itt nézni...Engem úgy általában, saccperkábé érdekelne...
Pl: 5650 vs. 6550 vs. 5730[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
Szerintem ezt az adott típusok határozzák meg. Lehet, hogy a kettő ugyan az, csak esetleg át van nevezve, vagy emeltek egy hangyányit az MHz-eken.
Ráadásul egy típuson belül is lehetnek különbségek attól függően, hogy pl. milyen memóriát szereltek mellé, vagy az órajelekkel variáltak-e a kisebb hőtermelés érdekében (pl. dell 5010) -
molnarpeter
nagyúr
Konkrét típustól függ a dolog, itt tudsz összehasonlítani.
mp
-
-
Kobe
veterán
nekem azért bestbuy, mert több tesztben is kiderült hogy az i3-i5-i7 proci, hacsak nem valamilyen driverre érzékeny játékkal tolod, az 540M mellett 1-2 FPS szórást produkál csak a legdrágább és leggyengébb konfig között. Vagyis nem a proci a bottleneck, hanem a vga, viszont az optimus és boost csak az i5-től felfele elérhető, nekem ezekre viszont szükségem van...
-
Chaser
legenda
válasz energy_ #8104 üzenetére
Egyikben ez jobb, másikban meg amaz, kb ennyi.
=Libria=-: Attól hogy te megveszed még nem biztos hogy bestbuy lesz az 501-es fHD-s az eléggé az volt. Először én is elsiklottam az i3-as 502-nél afelett, hogy W7 is van hozzá..ha azt leszámoljuk -20k, úgy már mindjárt csak kb 10k-val drágább az 501-es i3 380-asnál. Igaz ott cpu erősebb, itt meg a vga + újdonság ereje..lényeg nem szálltak el az árral.
-
Kobe
veterán
az árát kvázi leszarom, amint bejön, megveszem, ez nálam el van döntve, de nagyon remélem hogy hamar lejjebb megy az ára az i3asnak is és csak az első fecskéket próbálják ilyen nevetséges áron elszórni
sajnos nem lett jó vétel a lggyengébb i3as és jellemzően drágább idehaza mint külföldön a legerősebb i7es minden extrával, de 250-260 ra becélzhatnák az i5+fHD kombót
[ Szerkesztve ]
-
energy_
senior tag
Sziasztok egy gt540 milyen egy hd5730 hoz képest ? nézegettem notebookchecken játék teszteket de egyik játéknál 540-nek másiknál meg hd-nek volt több fpse...van észrevehető különbség köztük,mer legtöbb notebookban pl xps-ben is gt540 van de ha hd5730 erősebb akkor inkább olyat veszek
-
-
Kobe
veterán
nem tudja valaki hogy a core i5-ös új dell XPS-ek mikor jelennek már emg ? mindenhol vagy a legerősebb i7 fHDvel vagy a leggyengébb i3as gép van HD eady panellel, én meg pont a bestbuy arany középutat várom - i5 2410 + fHD
-
Chaser
legenda
válasz Maddoxtomi #8097 üzenetére
Igen anyaghasználatban. HD led annyit tesz hogy HD -1366x768- felbontású és led-es a háttér megvilágítás.
szerk: peppekiraly: Nem mind1 hogy integráltak vagy nem? Cserélni még diszkrétet is csak nagyon kevés gépben tudsz. Az 5470 erősebb, modernebb.
Ha játékra kell akkor HD5650-es vga minimum...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Akvarisztika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ukrajnai háború
- Digitális Állampolgárság Program
- Fraktal informatika Kft
- EAFC 25
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6