- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
-
asadasad22
őstag
válasz
upszilon #32488 üzenetére
ez szép és jó, de szerintem senkit sem érdekel itt ez a semmitmondó idézet, amit gondolom onnan másoltál ki amit már linkeltél, nem is egyszer. és nem én lennék felháborodva a helyedben, amikor ugyanazt a laptopod linkeled be 2 helyen hogy micsoda favorit egymás után 2szer, kb 10 hosszászóláskülönbséggel. vagy nagyon feledékeny vagy, vagy nagyon elfogult, vagy az acer-nél van valami érdekeltséged. a válaszra nem vagyok kiváncsi.
-
Gergő_
őstag
válasz
upszilon #32488 üzenetére
kedves eXy vagy ipszilon vagy zé....
ha neked az acer kell akkor vedd meg azt és róla egy logoutot egy hónap múlvamitől üzleti egy noti? (szvsz)
nem égeti szét a lábadat, kijönnek a gépért,esetleg helyben megjavítják, VAN HAZAI SZERVIZÜK!
a design nem csupán a kinézet, inkább a forma és a funkcionalitás kedvező ötvözése -
Peet210
őstag
válasz
upszilon #32483 üzenetére
Engedtessék meg az, hogy ne mindenki tapsoljon hozzá.
Ez természetes, nincs ezzel semmi probléma.
Elmondják mi a véleményük, tapasztalatuk, mi lenne jobb és miért. Mivel jobb egy üzleti kategóriás gép (és nem a konzumer osztály lehurrogás megy itt). Innentől kezdve mindenkinek megmarad a döntés, hogy mit választ. És nem csak a drága üzleti gépeket ajánlgatják itt a topicban.
Ide csak információért jövök amit mérlegelek és aztán én döntök. -
parandroid
félisten
válasz
upszilon #32478 üzenetére
Egy dolgot tisztázzunk: A tervezés (design) nem azt jelenti, hogy a gép mennyire vonzó külsőleg. Valójában ez meglehetősen sokadlagos szempont, sőt, éppen az az egyik cél az üzleti gépek esetében, hogy a lehető legkevésbé legyen feltűnő.
A többi a te véleményed, ami láthatóan ellentétes az enyémmel. De láthatóan hiába írom le, hogy elfogadom a szempontjaidat, ha ezt csak személyeskedésnek látod.
p
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
upszilon #32483 üzenetére
Aki hagyja, hogy rábeszéljék, azt rábeszélik. Aki úgymond eltökélt szándékkal jön érdeklődni, annak van 1 kerete, az nem ad többet, ha abba a keretbe belefér egy jobb, akár üzleti noti, akkor miért ne vehetné meg..
De akinek pl. 150ezre van notira, annak hiába ajánják a 250-300ezres notit, nem fogja megvenni, mert nem tudja...
-
Peet210
őstag
válasz
upszilon #32478 üzenetére
Másokkal akarják láttatni, hogy nekik aztán mijük van.
Ez nem teljesen így van. Azért veszik ezeket a méregdrága üzleti gépeket mert igen megbízhatóak. Láttam már MSI és HP gépet "dolgozni". Szó se róla jó dolgok voltak az MSI-ben is de amikor a melegben megnyekken a gép hűtése mert nem bírja addig a másik gép (HP) kényelmesen teszi a dolgát (és van még egy pár előnyös tulajdonsága az MSI-vel szemben).
Persze vannak sznobok de a gépek jók és érdemes ezekbe az üzleti gépekbe fektetni ha munkáról van szó. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
upszilon #32479 üzenetére
Én nem szóltam le azt az Acert de az tény hogy nem üzleti gép bár vannak jó tulajdonságai.
Viszont hidd el üzleti gépet az ember nem sznobizmusból vesz. Én se azért vettem. Egész egyszerűen több hónap kutakodás olvasgatás után úgy döntöttem nekem ez kell. Más a célközönség a konzumereknél és az üzletieknél. Ettől még mindenki azt vesz amit akar. Használja egészséggel és megelégedettséggel. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
upszilon #32473 üzenetére
Az üzleti gépek dokkolhatóak, sokszor modulárisak(pl az ODD helyére tehető plusz akkumulátor vagy HDD), sokkal masszívabbak(pl Mg-Al merevítéses váz, stb), ergonómikusak és általában hosszabb garancia jár hozzájuk megfelelő supporttal.
Az ilyen gépeknél nagyon fontos az adatok maximális védelme(ezért masszívak és van például rajtuk ujjlenyomat olvasó) hiszen egy cégnél nem feltétlen maga a gép a nagy érték (egy multi csuklóból kicsengeti ezeknek a gépeknek az árát akármilyen drágának is tűnik az egy átlag usernek) hanem a gépen lávő adatok, amik akár a notebook árának sokszorosát is érhetik. -
premete
veterán
válasz
upszilon #32456 üzenetére
Abba tudsz venni Dell Wireless 5530-at (leánykori nevén Ericsson F3507G ), abban van gps is, tegnapelőtt rendeltem egyet, 16902.- Ft-ért.
Egyébként a Dellekkel is vannak gondok, az enyémet például nem tudtam tegnap lemeríteni 5 óra alatt, pedig feltettem max. fényerőre, wlanon ment a net, és háttérben futtattam filmlejátszást. már rámszóltak, hogy záróra és még mindig 23 percet írt ki hátralévő akkuidőnek. -
törölt tag
válasz
upszilon #32454 üzenetére
nemigen találtam, a szokványos acer progik meg nem mennek a gépen. firmware-t nem tudom mikor frissítenek, benne lesz-e. amúgy sem szeretek firmware-t frissíteni.
alaphangon nem zajos, a 2. fokozat viszont elég zavaró. az meg mondjuk teljes terhelés mellett pár perc, mire bekapcsol, és idle-ben fél perc alatt visszahűl. -
törölt tag
válasz
upszilon #32452 üzenetére
nekem a projihoz kellett, ha esetleg megnyekken az asztali. meg a 4500hd-s vga. hd filmek
. mellesleg a proji is acer
annyi bajom van vele, h ulv procihoz képest kussot vár az ember, de nem. kicsit túllőtték a hűtést, táp alatt. 38 fok felett bekapcsol a venti, 50 foknál 2. fokozat. cserébe nem láttam még 53 fok felett. akkus üzemnél más hőmérséklethatárok vannak. nagyon-nagyon ritkán kapcsol be pár percre. ha így menne táp alatt is, gyk. azt mondanám, tökéletesen megfelel nekem.
ház nem kopog, nem recseg, a bill szerintem nem olyan strapabíró, láttam már fotókat, h ezek a fajta gombok kicsit lelöttyennek. nekem a backspace kezdett el recsegni. igaz, kicsit erősebben odavertem neki.
a képernyő nem fekszik fel a házra teljesen, így ha nyomást kap hajlik befele 1-2 mm-t kb. ezt mondjuk nem tudom mennyire kultiválja a led-es monitor. ráülni mondjuk nem kell, az fix. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
upszilon #32350 üzenetére
Tessék itt is van: [link]
Ez alapján memóriát otthon bővítheted és az egyszerűbb műveletek közé van sorolva.GPS szerintem lehet egyes típusokban. Vagy opcionális és rakható bele. De kötve hinném hogy Mo-n alapból azzal árulnák a gépeket, ennek azért érdemes vásárlás előtt utánajárni.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32284 üzenetére
Persze, írtam Toshiba-t is...figy ha látsz jó áron jó vételt vedd azt.Ram amúgy szinte alig jelent valamit +2gb ramot kapni 6k-ért,ez pont ne igen legyen szempont,akkor sokkal inkább proci.Tessék, toshiba-n belül ez is jó vétel.Mondjuk sztem Toshiba-s videóból is bármikor talál az ember olyan felvételt ami nem éppen valóságnak felel meg,például az a bemutatott sl500 se volt épp gyári állapotú,ki tudja mit műveltek vele meg hányszor kapták szét.Pl. írják is ott, a sajátjuk nem csinál semmi olyat mint vid-en.
Menj be inkább egy rendes noti szaküzlet bemutatótermébe és nézd meg magad élőbe,azt ajánlom,sokkal többet ér mint akármelyik videó. -
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32281 üzenetére
Ez meg már olyan h benyomod 2újjal,másik felén jön ki kezed.
Túlzást félretéve msi sajnos még mindig nem igen tud minőségi notikat gyártani se ház,se hardver/hűtés terén,nomeg szervíz se a legjobb mint ismeretes,ráadásul igen gyakran azt az undormány sis chipsetet szeretik használni alsóbb szegmensben amit külön gyűlölök.Mondjuk igaz ez GL40-es de akkor is van jobb márka pl. Toshiba,HP,sokszor még bővített garis acer is jobban megéri.
1 példa HP -ból mondjuk + 2év gari hozzá notebookstore-tól asszem egy 20as +ba. -
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32276 üzenetére
upszilon : És akkor a 3000-es széria még gagyibb is.
ktommy91 : Nem vesztesz várással 1 Ft-ot se szal felőlem...csak nem biztos h lesz egyáltalán megint, mivel igencsak kifutó széria,már régóta dv6 van helyette.129k-s acer fix h jóvétel, bele +2gb ram,meg+ 2év és 150-155k körül meg is van.
(#32278) upszilon : Való igaz,el is felejtettem csináltak még ebből a "T" széria név alatt is 1magosat, lényeg továbbra is az h 131k-s sl500-ba T1600 már 2magos cerka.
(#32280) upszilon : Mért is? -
cqr
aktív tag
válasz
upszilon #32261 üzenetére
#32251 ben az iponos linkedben Celeron dual core van, amit most linkeltél az core solo.
(tehát ha nincs elírás abban az sl500 ban t1600 (link) van ami kétmagos, amit most linkeltél az 1 magos)
(lehet hogy nem erre vonatkozott a kérdésed, de ha már nekem írtad válasznak)
-
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32251 üzenetére
Ez is dualcore.Celeron Dual-Core a T1xxx széria is.Ennyiből ez jár újonnan ha minőség kell inkább.
Más.Most látom, 14,1"-ból meg milyen jó vétel lett újonnan,2év garival a 6910p renew 146k-ért.
-
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32246 üzenetére
SL300 picit más kategória,az 13,3" ás azért jóval drágább is.
Igazából sl500 egy átmenet a 3000-es és a thinkpad széria között.Előnyei előbbihez képest,pl. amiket tesztben is írnak: vastagabb,rollcage váz és merevlemez védelem,az a piros gomb meg egy hasznos pöcökegér(trackpoint) akar lenni, ami gyorsabb tapipadnál is.Jobb,tükröződésmentes kijelzővel is rendelkezik.Ez a pár feature sok embernél lényegesen fontosabb is lehet,mint hogy most T1600 helyett van benne egy T3400 és kész,kényelembe többet nyújthat egy sima 3000-esnél,és minőségre is már inkább Thinkpad ez.
-
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32243 üzenetére
Jaja,valóban el is felejtem mindig meg is lehet kerülni a problémát!
Egy ilyen alá nem adnám,azért azok az 1magos cerkák igencsak elvaultak minden téren,sokat is eszik,lassú,nem ér annyit.
Ugrik gari bizony mint a szél,azt felejsd el inkább,cpu csere gari nélkülibe való. -
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32239 üzenetére
Attól függ mihez kell a cpu...általános feladatokra bőven elég,meg 130k-ért csak gyengébb márkákból lesz esetleg jobb cpu-s,amibe firewire is akad.Szal akkor megintcsak gyűjtést,vagy használtat ajánlanám.
Ja még az előbbiekbe volt szó h lassabb jóval a gddr2-es hd4570, látom még nem igen volt említve,szóval akit zavar annak a Toshiba a megoldás,és sokkal jobb procival is rendelkezik,árban meg cirka 170k,meg csak Toshiba,sztem korrekt.
-
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32224 üzenetére
Szívesen.
jahatpersze . Megtudhatnám mért akarsz ennyire hozzá mégegy akksit?Épp előbb írták, h Dell-nek is normális az alkatrész utángyártása szal fix h beszerezhető lesz jópár év múlva is,egyik legnagyobb/legjobb noti gyártó.
cqr : Bocs akkor az előbbiekért,én is,néha te is erősen féleértettük egymást,igazából elején nem értettem mire is szeretnél kilyukadni és részemről csak a kötegedést láttam ezért is kaptál ilyen odahányt hsz-eket tőlem,meg bevallom mostanság időm se nagyon volt rendesen minden hsz-t átrágni,és ez is igencsak a félreértést eredményezte.De legalább mostmár egyetértünk végszóban. -
T-unit
őstag
válasz
upszilon #32216 üzenetére
lenovo_thinkpad_sl500 és van rajta firewire.
jahatpersze : Akárhol élhetsz Mo. területén mert az ipon 2500Ft-ért kiszállítja neked,és ingyenes garanciafutár szolgáltatásuk is van már ezen áron belül,ezért igen közkedvelt és sokat említett bolt: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ukrajnai háború
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest