Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Acheron

őstag

válasz Acheron #92484 üzenetére

Olvastam, osztottam, szoroztam, arra jutottam, hogy valamiből muszáj lesz engednem.
    Elsődleges felhasználásként a játékot jelölném meg továbbra is, mert bár nem vagyok hardcore gamer, de a tartalomfogyasztás, böngészés, SQL és Excel varázslatok nem támasztanak speciális igényeket.
    Tervezett időtáv: minimum 5 év, vagy több.
    21:9 monitorból ami szóba jöhet, az ő: Acer Predator Z301Cbmiphzx
    Itt a megszokott kép magasságból kellene engednem, illetve a függőleges felbontás "csak" 1080p - utóbbi talán nem gond, mert kb ugyanaz lenne a pixelsűrűség, mint jelenleg az U2410 -en (viszont a nagyobb, pl 34" képátlós 1080p felbontás épp emiatt már nem OK, oda már kellene a 1440, de ilyen 21:9 -ben nincs)
    Ezzel a 144Hz fölötti 21:9 monitorok azt hiszem ki is vannak pipálva 200k körül

16:9:
    Itt a 27 col tűnik ideálisnak, ez már minden irányban adna pluszt a jelenlegi "játéktérhez". A 32 colos monitorok érzésre már nagyok, a tér korlátozott, nagyon nem tudom eltávolítani magamtól, 60 - 90 cm távolról nézem a monitort. Itt természetesen már csak a 2560 x 1440 felbontás jöhet szóba.
    Az előd is némiképp kötelez, U2410 után talán nem kellene TN panelra visszatérni, játék ide vagy oda. :F
    Ilyen formán maradnak ők:
    * AOC AG271QG - Gaming line
    * Acer Predator XB271HUbmiprz
    Esetleg a nagyobb képtérrel:
    * LG 32GK850G-B
    * Acer Predator Z321QUbmiphzx

Alternatív, pillanatnyilag kevésbé szimpatikus út (de észérvekre tudok hallgatni): Lemondok az Nvida -ra vátásról (1080 - 1080 Ti) és maradok AMD (Ati) vonalon (Vega 56, 64), Freesync monitorral. Itt szélesebb a választék, csak néhány korábban ajánlott:
    * Acer Nitro VG270UPbmiipx
    * Acer XF270HUAbmiidprzx
    * ASUS ROG Strix XG32VQ (+ CoD: Black Ops 4)

Tudom, az elsődleges (Nvidia + G-sync) vonalon a legtöbb monitor kilóg a meghúzott 200k lélektani határból, de az ünnepek közeledtével talán sikerül kifogni jobb akciókat - csak addig szeretném eldönteni, melyik(ek)et figyeljem árgus szemekkel :) No meg monitort elvileg hosszabb távra vesz az ember, mint videokártyát.
    Ebben kérek segítséget az ilyen téren tapasztaltabbaktól.
    Előre is köszönöm!

• Scarletiel

senior tag

válasz Acheron #92484 üzenetére

Nem tudom milyen erős vga-t szeretnél, de mostanában az RX 570-esek jó áron voltak/vannak.
    Ha erősebb kell akkor tárgytalan bocsi. :R

Új hozzászólás Aktív témák