- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 50k/db
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 24", FHD+, 60hz+
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Passz, Talán IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Ha szélesvásznút ajánlotok, akkor valszeg ívelt
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Leginkább irodai
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Laptopról lesznek meghajtva, valami dokkolóc cuccal
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) Jó lenne ha lenne rajta HDMI + DP port is, utóbbitól eltekintek
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Jó lenne ha forgatható + maggság állíthatóság lenne rajtaSziasztok,
Adott tehát a kérdés,
Irodai munkára vennék 2 egyforma/1 szélesvásznú monitort, első körben 100k-t lőtem ki, tudom, hogy nem sok a választási lehetőség, de ehhez nem is kell profi
Amit szeretek, hamár nincs igazi fekete, legalább legyen a leghomogénebb, ami lehetséges, ha jól emlékszek, ezt a IPS tudja.Jelenleg is az van, valami Asus, 5+ éves lehet 30k körül vettem akkor, szóval nem nagy összeg volt
Xbox One: bandymnc
-
Blade148
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
max. 170 000
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27" min. 144Hz ha többet is tud az nem gond
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Főleg játékra lenne (FPS és Moba játékok), őszintén fogalmam nincs
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Inkább sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék, általános
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
rtx 4070
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP 1.4 jó lenne
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem feltétlen
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Pivot nem fontosKöszi a segítséget előre is
-
Quadgame94
őstag
-
WhiteAngel89
aktív tag
válasz KINIZSI #133248 üzenetére
nekem az acer van, pont oazistol, pár hete vettem, egy 10 essel drágább volt mint most
pixel garanciával kértem, és igazából azt is kaptam amit vártam, teljesen megvagyok vele elégedve, series x , és macbook megy rajt, de szerintem a másikkal se lőnél melléiPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Dronte
aktív tag
A pixel garanciának mi az előnye, hogyha egyébként is elállhatsz a vásárlástól?
-
golyani
őstag
válasz golyani #131891 üzenetére
Minor update a 27UP85NP-vel (még szeptemberi eset).
Miután szétállítgattam a custom módot (csak kipróbálom már miket lehet állítgatni ), gondoltam resettel gyorsan mindent visszaállítok. NE tegyétek!
Nem csak az adott módot, hanem az összes beállítást nullázza, a hardveres kalibrációt is .
Öröm az ürömben, hogy gyárilag is elég szép képe van, picit állítottam az RGB-n, míg friss volt a kalibrált kép élménye.
Összességében elégedett vagyok vele.Ha valakinek lenne hozzá egy icc-je azt megköszönném .
-
golyani
őstag
válasz cintula187 #133258 üzenetére
Hardveres kalibráció esetében a LG Calibration Studio akármi szoftvere csinálja a dolgot és ennyi. 2db pdf-et kaptam a mérési eredményről és ennyi.
-
Fido01
aktív tag
Sziasztok.
tervezek monitort cserélni, jelenleg 2db 24”os van és a fő problémám az, hogy az egyiknek nincs vesa kialakítása így nem tudom felrakni állványra őket a helyre pedig szükségem lenne az asztalon.
az egyik monitort csak kiegészítő dolgokra használom (játék közben olvasás, meccs nézés stb) ez egy mezei 75hz, fullhd monitor.
Ha már másikat veszek gondoltam miért ne lenne valami jobb és kinéztem egy 165hz, 2k, 27” monitort. Ezeket egymás melle rakva mire lehet számítani? Vagy ez buta megoldás és nem fog működni?
köszi -
Comes
tag
Sziasztok!
Sajnos, gyártási hiba miatt keresem egy 32”-os DellG3223Q utódját.
Mindenképpen 4K és legalább 32” lenne az irány. Nem nagyon adnám lejjebb 120Hz-nél és sík képernyőset szeretnék.
Árban max 400e Ft-ig mennék.
Rengeteg fórumot, tesztet olvastam, de nem nagyon erősítették meg a választásomat.
Köszönöm a segítségeteket!
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
Phobion
őstag
Sziasztok
Tudna valaki segíteni abban, hogy mi a különbség az alábbi két monitor között? Árban igen jelentős a különbség.
LS32BG850NPXEN
Lehetséges, hogy ez? A -NUXEN leírásánál van egy ilyen feature felsorolva:
Az NPXEN verzióban nincs HDR10+? -
Tigerclaw
nagyúr
27 inch 2560x1440 vagy 3840x2160 felbontás valódi 10 bites panel. Van a Dell U szériának olcsóbb alternatívája?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
DravenMoral
senior tag
Sziasztok.
Másodlagos kijelzőnek mit ajánlanátok használt piacról?
Nagyon alap feltételeim vannak..
Legyen 24colos, 60 vagy több hz-es, illetve lehessen a magasságát állítani.
Ki ne felejtsem, legyen fekete színű, hogy ne üssön el.
Lehet av vagy ips panelja is, mindegy.
Elég kevés pénzből akarom megoldani, azért írtam, hogy használtan vennék inkább.Köszönöm!
-
steewcv65
őstag
Sziasztok,
van valakinek evnia 34 8600 monitora?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
cintula187
addikt
válasz bwf86 #131821 üzenetére
Úgy néz ki fejfását okoz nekem is az Acer. Az előző fő monitorom TN paneles volt. Megpróbálom még alacsonyabb fényerővel és irodai alkalmazásoknál 144 vagy 60hz en beállítva windowsban. Bár nem tudom evvel összefügghet-e a szemfáradás meg akkor minek a 144hz ha ki se használom.
Csak nem szeretnék kifutni az elállási időből. Oázis neten rendelt személyes átvétel volt. 7 vagy 14 napom van ilyenkor?Alternatívaként akkor szeretnék tanácsot másik monitorra ha nem javul a helyzet.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
max 120.000
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27col 142hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Fentiek miatt akkor IPS kilőve?
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
játék , hétköznapi használat
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Radeon 5600xt
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
nem fontos, asztali karos tartóra mennePeasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
iszoke
senior tag
válasz cintula187 #133271 üzenetére
Netes rendelésnél 14 napos az elállási idő függetlenül attól, hogyan veszed át.
-
sztivo
Topikgazda
válasz iszoke #133272 üzenetére
+emag 30 napos,
alza szintén 30 napos, és pár ezer Ft többletért 60 napig is el lehet állnicintula187
Ha neten keresztül rendelted, de személyesen vetted át, az is "netes vásárlásnak" számít, elállhatsz nyugodtan, 14 napod van rá.
Pedig az az Acer még sima IPS, nem QD/Nano, egyeseknek attól fáj/fárad a szeme jobban.
Mikkel játszol, megpróbálsz esetleg egy VA-t? Nálam az a legjobb ilyen téren, csak síkból kevés opció van. QHD felbontás kellene, igaz?[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz cintula187 #133275 üzenetére
Ha síkban gondolkozol csak:
Samsung G5 (S27CG510EU - fontos ez a cikkszám)
Esetleg Philips 27M1N3500LS/00, de inkább a Samu.
Acer XV275U P3 - ha rászánod, ez Mini-LED, Local-Dimming-es (384 zóna), itt baromi jó feketék lesznek, normális HDR stb.Íveltben Dell S2722DGM.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz cintula187 #133282 üzenetére
Szerk.: nem válasz akart lenni
Sziasztok!Van esetleg alternatívája egy 42C2-nek monitor fronton? 400 alatt érdekelne ha lenne.
- 32 inch - 4K - 16:9
- VA + miniLED vagy OLED
- 120 Hz
- HDMi 2.1
- Sík[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Phobion #133279 üzenetére
Nézd, Mini-LED, akár 1000 nit fényerő (a Samsung-féle Quantum-HDR2000 a csak marketing), HDMI VRR.
Szerintem se nagyon van jobb, max OLED, de az csak jövőre ekkora méretben, felbontással, és nem tudom mi lesz az ára.Esetleg ha nem használod ki a 240Hz-et, és elég a 165Hz (PS5 egyelőre 120Hz), S32BG75 kicsit olcsóbb, minden másban ugyanaz (70k a difi).
[ Szerkesztve ]
-
Whitealert
tag
válasz fenky #133241 üzenetére
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és a fórum olvasgatásával az Acer XV272U széria mellett döntöttem.
3 fajta van jelenleg belőle a magyar piacon, gondoltam megosztom mit találtam róluk:XV272UV
2020-as modell
3 fajta panellel gyártják amiből 2 nem a legjobb. Szerencsén múlik, hogy jó verziót kapsz-e. Mivel azonos áron van az UKV-t választanám inkább.XV272UKV
2020-as modell
Elég sok teszt van róla, szinte mindenhol dicsérik. [teszt1], [teszt2]
Az URV-hez képest annyi előnye van hogy 10 bit-es (8bit+FRC). Elvileg a HDR400 is egész jó.XV272URV
2022-es modell
Nem találtam még róla tesztet. Elvileg ugyan olyan jó, mint az UKV, de "csak" 8bit-es színnel. Nincs róla összehasonlítás, hogy jelent-e ez valamit.
Elvileg AUO panelt tartalmaz, amin van egy jó tükröződést gátló réteg, viszont emiatt óvatosan kell tisztítani, mert könnyen sérül. Sajnos nem találtam róla több infót mint [ez]. -
cintula187
addikt
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 4070ti ami úgye 2.1-es hdmi-vel rendelkezik és adott egy lg 42c3-as tv ami szintén, amit monitorként használok jelenleg hdmivel összekötve arcon keresztül minden rendben oké működik a g-sync és a 120hz is. A kérdésem az lenne ha lecserélném a hdmi kábelt hdmi-displayport kábelra akkor is megmarad a 120hz vagy lenne bármi hátrány belőle? A jelenlegi kábelem egy 8K @ 60 Hz / 4K @ 120 Hz.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz cintula187 #133286 üzenetére
Nem CCFL még a régi monitorod? Kékfény szűrőt próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz sztivo #133288 üzenetére
NEm tudom hogy CCFL -e.
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/vp247qg-p385295167/#termek-leirasez a régi. Most evvel próbálgatom a játékokat és itt sem sokkal jobb a szemem.
kék fény szűrőt nem próbáltam az Acerrel (asussal sem használtam) pláne hogy a kalibrálást is elcseszi. LEhet megszokás vagy front van
Home office ban amúgy eddig úgy működött, hogy az otthoni gépen az Asus FHD 75 hz-en. Céges noti FHD monitorra kirakva 60hz. Sok különbség nincs.
Az acerrel a fő monitor 144/ 170hz. Megpróbálom pár napig még az acert, úgy hogy OS ben visszaveszem 60hz ha nem játszom és ha nem javul akkor ha visszaviszem bukoma pixelgaranciát és kalibrálás díját mindenképp.
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
_AnTi_
tag
válasz cintula187 #133289 üzenetére
Szia!
Én is hasonlóképpen jártam 1-2 éve, amikor megvettem az akkori monitorom (Acer, 27", 2K, IPS, 144Hz, Oázis, kalibrált). Kb. 1 hétig fájt a fejem, volt, hogy még szédültem is kicsit. Nem tudtam élni a visszaküldéssel, így megmaradt, kb. 1,5-2 hét alatt "megszoktam" és már egész nap tudok előtte ülni, nincs semmi bajom (programozok, néha kis játék).
Nem tudom mi történt, a látásom szerencsére nem romlott az időszakos vizsgálatok szerint, más nem változott ez idő alatt a konfigomban.Természetesen te érzed, ha nagyon gáz, akkor küldd vissza, csak meg akartam osztani veled a tapasztalataimat.
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
iwu
addikt
Hali!
21:9 34"-t nézegetek. Elgondolkodtam Oledben, mivel a tv-mben nagyon bejön. De kap hideget / meleget mindenhol. Illetve amit nem értettem, hogy pl abban a kategóriában drágább egy mini led moncsi, mint egy oled?
Szóval, ha nem csak játék, hanem meló is van a gépen, arra is okés egy oled? Konkrétan ezzel a példánnyal szemezgetek: Dell AW3423DW.
Illetve 500K-ig mit ajánlanátok, 34", ívelt, uwqhd, min 120hz. 50-50% game/meló
Thx,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
cintula187
addikt
válasz _AnTi_ #133291 üzenetére
Köszönöm az infót / tapasztalatot. A régi monitorom lekerült iszonyatos mekkora előrelépés ez az ACER amúgy. Fényerőt amennyire tudom lejjebb veszem és időt adok neki.
De ez amúgy mi akkor? PWM Dimming Frequency 0 Hz tehát nem villódzik. A 144hz kavar be a szemnek vagy a túl erős kontraszt?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Targaryen
csendes tag
1, 100-200k, igazából max 150re gondoltam de belefér, ha muszáj túlnyúlni.
2, 30+inch 16:9 4k 120hz környékét jó lenne ha simán tudná, minél több Hz annál jobb. Viszont 32:9 ha elérhető, szívesen használnék egy nagy ívelt monitort.
3, IPS, ha jól tudom stabilabb technológia mint az OLED. (a mostani kijelzőm is közelíti a 8 évet, tehát hosszú használatra lenne)
4, Ívelt egy álom lenne, de nem baj ha sík.
5, PS5 4k 120hz + PC játékok, fps, lol, filmezés. Remote homeoffice is, tehát magas Hz, hogy ne csapja ki a szemem.
6, Ez irreleváns, elenleg egy 960GTXem van, gép upgrade a jövőben várható, inkább a PS5 + fpsek miatt érdekes a ms, Hz.
7, Minimum 2 HDMI, de ha több, az jó. VGA, DisplayPort is jó ha van.
8, Nem
9. Hagyományos
10, Magasság állítás mindenképp prioritás lenne, forgathatóság jó ha van de nem muszáj.
Érdekel a keret felett található kijelzők is milyen árban mozognak.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz Targaryen #133295 üzenetére
Ilyen monitor nincs 200K alatt. Az AOC U28G2XU2/BK most 175K. Ez 4K 144 Hz, IPS paneles monitor. Van rajta HDMi 2.1-is. A többi az 200 felett van. 32:9/21:9 felejtsd el PS5-re, hacsak nem akarod, hogy oldalt lelegyen vágva a kép vagy kinyújtva. Borzalmasan néz ki. A Gigabyte M28U is ugyan az mint az AOC, csak az 210K. És a többi mint felette van. Hang miről menne? Mert neked akkor beépített hagszorós is kell.
-
Quadgame94
őstag
Szia. Én OLED-et használok Windowson, igaz nem QD OLED-et, ami az Alienware panele. A QD OLED nagyon jó. Én ajánlom nagyon. Viszont ne a DW vedd hanem a DWF ez frissített modell.
Én így használom:
- Tálca elrejtve
- Ikonok nincsenek kint (startmenüben vannak, egy Windows key gombnyomás és ott is vannak)
- Változó hátterek.
- 80 nit környéki fényerő.
- Képernyő kímélő
- Sötét téma ahol lehet (még torrent kliens is)Neked talán ennyi védelem sem kellene, mert a QD OLED jobban ellenáll a beégésnek. Böngészéshez ezek teljesen jók. Ha dolgoznál/filmeznél/játszanál váltassz módot ahol a fényerő fentebb van.
-
iszoke
senior tag
válasz Quadgame94 #133298 üzenetére
a QD OLED jobban ellenáll a beégésnek
Hát ezt meg honnét szedted?
#133299 iwu
Nem volt, tényleg az OLED a csúcs minden téren, kivéve a képernyő élettartamát, mivel a hagyományos megjelenítőkkel szemben (mint az a nevében is benne van) organikus technológiára épül. Tévéknél már évek óta használatban van, monitoroknál még újnak számít a dolog, mivel más felhasználás szokások és igények szerint kell megtervezni az új modelleket. Jövőre több gyártó is piacra dob olyan készüléket, amire már nagyon rég nagyon sokan várnak (pl. 2024 januárban a Dell 32" 4K Alienware OLED monitort), amik minden szempontból igen keresettek lesznek, és ezekre is vonatkozni fog a Dell 3 éves garanciája.Ha ennek ellenére mégis hagyományos LCD kijelzőt keresnél, azokból elég széles választék van már.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs