- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ngtx
aktív tag
Üdv uraim!
most, hogy blackfriday hónap van lehet le cserélném a 100 éves monitorom.
ilyen 70-80 ezer körül maximum milyet ajánlanátok ami akar lehet curved is de játékra használom inkább de minél nagyobb jobb legyen?apple user
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
50,000-Ft---100,000. Ft, minél közelebb az alsó határhoz
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
24", full hd, Hz: programozásra jó legyen.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Amelyik jobban megfelel programozásra.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Programozói.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Nem tudom, egy laptoppal lesz használva beépített VGA-val illetve egy Lenovo workstation-el, amiben valami régebbi Quadro vagy Firepro kártya van
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-
stb)
Semmi spéci, ha van HDMI az már jó, a többit megoldom adapterrel ha szükséges
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Ha számít programozásnál akkor igen
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Semmi spéci, gondolom a dönthető manapság alap.Köszi!
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Alg
veterán
Sztorno, a Dell nem sz@rral gurigázik
Ma ebéd után felmentem a support oldalra, service tag alapján a német supporthoz irányított (Bécsben lakom, itt vettem), onnan 2 óra múlva megjött a válasz Abdelaziz-tól hogy fotózzam le a monitort elölről-hátulról miután ráragasztottam pár postitet az adataimmal. Ezt elküldtem, egy órán belül válaszolt hogy megrendelték nekem a cserét, 2-3 napon belül hozza a futár, a hibásat meg viszi vissza helyette.
És ez a Basic support Azt hiszem maradok a márkánál később is, remélem a cseredarab már megbízható lesz.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Tigerclaw
nagyúr
M1 Mac Mini, Dell 2722DE páros USB-C -n összekapcsolva, illetve másik USB-C porton megy az USB uplink. Bekapcsolás után pár nappal gyakran elmegy a kép 1-2 másodpercre, majd visszajön, ezután egyre sűrűbben. Van hogy sleep-ből nem jön vissza ez a monitor, míg a HDMI porton lévő régi LG gond nélkül elindul. A monitor pár másodperces áramtalanítása után megint jó pár napig.
Nem feltétlenül a monitorra gyanakodok, mert anno még a 2012-es Inteles Macbook Airnél is problémás volt a külső monitor, főleg sleepből visszatérve.Másnak van esetleg hasonló problémája, megoldása erre?
Az USB-C kábelek a Dell monitorral jöttek.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ngtx
aktív tag
A kettő közül szerintetek?
A nativ képfrissités mit takar magában? Illetve ezek a monitorok alapból akkora Hz működnek amit ir? Vagy állitható?
[ Szerkesztve ]
apple user
-
Pro!Petya
addikt
válasz steewcv65 #133347 üzenetére
Jó, én nem győzködök senkit tovább. Monitorvásárlás előtt mikor még képben volt nálam is a G8, elolvastam az összes Burn in tapasztalatot a felhasználóktól és nem találtam olyat aki ezzel a hibával végig vitt volna RMA-t. Nem is kell sokáig keresni a neten..
(igen, mindet vissza dobta a Samu egytől egyig)
Sőt találtam olyan bejegyzést is hogy kimondottan nem is javasolják beégéssel nyitni RMA-t mert azt egyből visszadobja, hanem valami más hibával elindítani
Egy szó sincs erről a saját jótállási politikájukban és a honlapjukon érdekes módon.
A többi gyártó akik ténylegesen vállalják, nem takargatják ezt az infót sőt reklámozzák is a termékkel.A support is amit írt az meg végképp nem megnyugtató mivel meddig tartott volna neki kikeresni a jótállási jegyzékben az ide köthető részt bemásolni? Esetleg egy linket csatolni?
Ami a legszebb az egészben, ki is jelenti hogy ők csak a gyári eredetű hibákra vállalnak garit. (az utólagos beégés nem az)
A "külső behatást" itt ne úgy képzeljétek hogy egy 5 kilós kalapáccsal átviszed a kijelzőt és akkor jó persze arra nem szól a gari.
Hanem hogy kb minden amit egy felhasználó csinálhat a készülékkel legyen az kicsomagolás ,összeszerelés , elhelyezés, üzemeltetés / használat és módjai.Samsung jótállási jegy 9. pont
"A jótállási felelősségünk nem áll fenn, ha a hiba rendeltetésellenes
használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás, elemi
kár vagy egyéb, a vásárlás után keletkezett okból következett be."Ebben az egy mondatban 3 ok is vonatkozhat a beégésre.
[ Szerkesztve ]
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
27-es monitor fullhd felbontással mennyire használható általános dolgokra? Ha ritkán játszok elég lenne nekem a fullhd és nem kellene akkor olyan bivaly VGA.
köszi
-
Tigerclaw
nagyúr
-
steewcv65
őstag
válasz Pro!Petya #133362 üzenetére
Akkor szerinted ne vegyem komolyan, amit írtak nekem?Mert ezt is elhiszem, ha országunkban ez a tapasztalat és a valóság.
Dpninja ezt írja:
E szerint meg akkor valós lehet, amit állít a Samsung helyi képviselete.......
Tudnál segíteni,hogy országunkban volt- e erre precedens, hogy "elzavarták" az ügyfelet ilyen problémával?#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Pro!Petya
addikt
válasz steewcv65 #133366 üzenetére
Tessék itt a 2022/2023-as Samsung jótállási jegy:
9.6 Nem áll fenn jótállási kötelezettségünk az LCD, LED és az OLED
kijelzőkön megjelenő, az álló képek hosszú idejű megjelenítéséből származó, maradandó foltokra, illetve alakzatokra, amelyek a kijelzők fizikai
tulajdonságaiból származnak , továbbá a használati utasításban vagy a
felhasználói kézikönyvben szerepelő illetve a termékkel kapcsolatban
rendelkezésre álló bármely kézikönyvben található üzemeltetési vagy
karbantartási utasítások be nem tartásából eredő károkra. Állóképnek
minősül minden olyan képtartalom is, ami nem változtatja a helyét egy
mozgó képen belül a képernyőn, mint pl. a tévétársaságok logói, valamint
a 4:3-as képarány tartós használata 16:9 képernyőn. Kérjük, gondosan
olvassa el a készülék használati utasítását, hogy a fenti jelenség elkerülhető, illetve minimalizálható legyen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nem tudom ennél jobban szemléltetni!
A support sem azt írta neked hogy van rá Burn in garancia. Nem kamuzott abban amit leírt, de el se mondta azt amire igazából kíváncsi voltál.Ennyi lett volna csak a dolga amit most megcsináltam.
(Ő inkább megkérdezte a technikusokat ) -
steewcv65
őstag
válasz Pro!Petya #133367 üzenetére
Koszii, figyu en ezt elkuldom nekik, hogy akkor mi ez reszukrol.Mett a vasarlot vezetik felre ezzel.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
rekid
addikt
Sziasztok,
Monitort kellene vennem így a segítségeteket szeretném kérni.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150-250K
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?Minimum 24" de 27" is jöhet ha becsúszik. Minimum 120Hz. Minimum full HD de 4K mégjobb lenne.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)IPS
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)Képszerkesztés, Online fps
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?Ha lehet támogassa az AMD és Nvidia megoldását is, de ha választani kell akkor Nvidia.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)Új gép is lesz valószínű Nvidia megoldással (rtx 3060 vagy 3070).
8, Fontos számodra a HDR funkció ?Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?nem kritérium az érintőképernyő
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?Minimum a magasság állítás.
Köszönöm!
Gyáva népnek nincs hazája!
-
13128814
tag
Sziasztok!
120k HUF
27"
2560 x 1440
Minél nagyobb.3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
A jelenlegi laptop OLED-es, de nem szeretem mert tükröződik, ezért inkább IPS.
Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Irodai, munkahelyre lesz beszerezve (excel, excel, excel, excel).
Ezt én passzolom, egy ilyen Asus Zenbook UX3402 fogja hajtani.
14" 2,8K OLED GL, i7-1260P, 16GB, 512GB M.27, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
A laptophoz van egy dokkoló így a beépített USB-hub nem releváns, de majd HDMI-vel kötném össze.
Nem tudom.
Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Tudjon mindent is, magasságban legyen állítható, dönthető, forgatható.
Ezek merültek fel az árukeresős szűrésemre:
AOC Q27G2S
LG ULTRAGEAR 27GR75Q-B -> itt volt panasz, hogy a tartószerkezet sok helyet foglalViszont nem értek hozzá, bármilyen tanáncsot szívesen fogadok!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zAcsKO
tag
Sziasztok. Monitort vennék, amit eseti jelleggel Digi TV nézésére is használnék. Van egybe megoldás vagy célszerű boxot bérelni hozzá?
Méret 27-32 col környéke. Monitorként irodai munkára lenne használva. -
Pro!Petya
addikt
válasz steewcv65 #133368 üzenetére
Nem vezettek félre, mivel hivatalosan nincs is náluk erre garancia.
A support is azért írtha hogy a garancia csak a gyári eredetű meghibásodásokra vonatkozik. PL: kicsomagolás után beüzemeléskor már be lenne égve akkor igen azt cserélik.
A "külső behatást" meg leírtam már hogy mit kell érteni azalatt.
Az kb minden amit csinálsz a monitorral.
A 9.1 - 9.6 pontokkal le is védték magukat a további eshetőségekre.#133369Ngtx
Áhh dehogy, ha nem zavar hogy szabad szemmel is simán tudod számolgatni a pixeleket használat közben! -
Bigemperor
senior tag
Sziasztok,
Monitort keresek, kérnék némi segítséget.
80k (max. 100k) mivel viszonylag keveset használnám nem bánnám, ha minél kevesebb lenne.2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
Minimum 27" , Minimum 120Hz, WQHD
Mindegy
Sík
Iroda, játék
Jelenleg AMD, így FreeSync.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP
Nem
Hagyományos teljesen jó.10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Minimum magasságállítás.Hálás köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Pro!Petya #133367 üzenetére
Amennyiben felmerül további kérdése, jelezze a részünkre bizalommal. További szép napot kívánok Önnek! Viszontlátásra.
István Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:15:41 UTC
köszön , mindent megkaptamÜgyintéző 5eba598529e7b93c38c980ab
Wed, 15 Nov 2023 09:15:18 UTC
Megértem. Köszönjük visszajeltését. Valamilyen más kérdésben segíthetek Önnek?István Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:14:55 UTC
Én ezért vettem meg ezt a terméket, mert pont azt a választ kaptam önöktől, hogy jótállásba tartozik a a beégés isIstván Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:14:23 UTC
Rendben, akkor ezen a dokumentáción is célszerű lenne javítani , mert elég sok vásárlót tart ez vissza oled monitor vásárlástól.Ügyintéző 5eba598529e7b93c38c980ab
Wed, 15 Nov 2023 09:13:24 UTC
Természetesen. Ügyfélszolgálatunk a hivatalos válaszokat előzetes egyeztetés után küldi ki. Az általunk írásban elküldött információk valósak.István Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:12:32 UTC
ezt értem, akkor viszont az amit most ön mond, hogy beégésre vonatkozik a jótállásuk, akkor ez a valós állítás ?Ügyintéző 5eba598529e7b93c38c980ab
Wed, 15 Nov 2023 09:11:27 UTC
A jótállási feltételekre ügyfélszolgálatunknak is rálátása van. Ugyanakkor, ilyen beégés jellegű hibák esetén márkaszervizeinkbe szükséges bevinni a készüléket és a kivizsgálást követően nekik van lehetőségük tájékoztatást nyújtani a megoldást illetően.
István Huszti lownois3@gmail.comWed, 15 Nov 2023 09:11:13 UTC
így nem tudom eldönteni,hogy melyik a valós
Wed, 15 Nov 2023 09:10:59 UTC
legyen kedves ebben megnézni azt amit írtam
Wed, 15 Nov 2023 09:10:12 UTC
SEH_Warranty_card_2023_Final_v1.pdf
Wed, 15 Nov 2023 09:09:37 UTC
csatolom hozzá a fájlt isÜgyintéző 5eba598529e7b93c38c980ab
Wed, 15 Nov 2023 09:09:36 UTC
A beégésre is kiterjed a jótállás. Ugyanakkor, ilyen jellegű hibák esetén márkaszervizeinkbe szükséges bevinni a készüléket és a kivizsgálást követően nekik van lehetőségük tájékoztatást nyújtani a megoldást illetően.István Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:09:28 UTC
garancialevélben ezt olvastam
Wed, 15 Nov 2023 09:08:30 UTC
9.6 Nem áll fenn jótállási kötelezettségünk az LCD, LED és az OLED kijelzőkön megjelenő, az álló képek hosszú idejű megjelenítéséből származó, maradandó foltokraIstván Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:08:29 UTC
bemásolom azt a pontotÜgyintéző 5eba598529e7b93c38c980ab
Wed, 15 Nov 2023 09:08:23 UTC
Pontosan milyen dokumentációra gondol Ön?
Wed, 15 Nov 2023 09:07:21 UTC
viszont az önök dokumentációja ennek ellentmondÜgyintéző 5eba598529e7b93c38c980ab
Wed, 15 Nov 2023 09:07:03 UTC
Igen, ez így van.
Wed, 15 Nov 2023 09:05:42 UTC
amennyiben ezt nem külső behatástól származikIstván Huszti lownois3@gmail.com
Wed, 15 Nov 2023 09:05:27 UTC
Önökhöz volt egy olyan kérdésem, hogy beégésre szól-e a garancia és azt a választ kaptam, hogy igen#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
-
steewcv65
őstag
válasz iszoke #133378 üzenetére
Igen, de ahogy mondták ez a tuti.....Szóval ennek el lehet hinni, én úgy érzem. Bizonyíték is van róla, mert ez jön emailben is....
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Quadgame94
őstag
válasz 13128814 #133373 üzenetére
Szia.
Először is nem az OLED miatt tükröződik a laptopod, hanem a bevonata miatt. Ebben az ársávban eleve nincs is OLED szóval, csak VA vagy IPS jöhet szóba. Mivel office felhasználásra lenne ezért én nem 1440p monitort vennék. Erre a felhasználásra van már 32 inch 4K monitor is. VA előnye a jobb kontraszt és a mélyebb feketék. IPS-nál a betekintési szög és a jobb fehér szín megjelenítése. Van még más is, de a te felhasználásohoz az nem releváns. Én VA panel párti vagyok, viszont ha tényleg csak irodai felhasználás lenne a cél, akkor az IPS is teljsen okés.
Excel mellé esetleg szélesebb képarányon gondolkodtál? 21:9 jobb lehet erre a felhasználásra.
Dell S2722QC most 130K
Dell S3223Q 120KIlyenek voltak korábbi munkahelyemen, és elég jók.
-
Pro!Petya
addikt
válasz steewcv65 #133379 üzenetére
Ne csináljátok már srácok!
Ti még nem gariztatattok semmit?Egyszerűen le lettél rázva, áthárított a szervízre.
Ha beviszed a rossz monitort akkor a szervizes kolléga ott áll majd a garanciajegy és a munkalap fölött és közli hogy 2 lehetőség van. Panelcsere amit lehet zsebből fizetni vagy használod így tovább és esetleg a bevizsgálás díját is rád dobják mivel nem garanciális a probléma. Ennyi.
Nála az a két dokumentum lesz lepecsételve meg minden, neked meg a chat beszélgetésed telefonon.
Semmi mást nem kaptál a supportol most mint egy ígéretet hogy a szervizben kaphatsz majd tájekoztatást a kivizsgálást követően. -
robber4
aktív tag
Sziasztok.Ehez a konfighoz keresnék egy maximálisan jó monitort amivel maxon mindent kitudnék használni. Ryzen 7800x3d,AMD rx 7800XT,G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO,MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI alaplap.
95,000ft-110000ft.
24" -27" ,Full HD vagy 1440p.240hz.
IPS.
Sík
Játék.
AMD, FreeSync.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DP 1.4
Nem
Hagyományos teljesen jó.
Minimum magasságállítás. -
13128814
tag
válasz Quadgame94 #133380 üzenetére
Szia!
Igen, igazad lehet ebben az OLED témában.Érdekes felvetés ez a 21:9, fel sem merült benne. Ezt úgy képzeljem el mint mondjuk 1,5 27-es monitor egymás mellett? Nem zavaró, hogy olyan nagy? Mert igen, mondjuk az itthoni Dell-nél is érzem néha hogy kicsi a 27"-es méret ha éppen 30 excel van párhuzamosan megnyitva.
Miért preferálod jobban a VA-t?
Köszi a tippeket, berakom a kalapba őket.
-
Quadgame94
őstag
válasz 13128814 #133384 üzenetére
Méretek:
27 inch - 16:9
- 60 x 34 cm
32 inch: 16:9
- 71 x 40 cm
34 inch: 21:9
- 77 x 41 cmVagyis a 27 inch-hez képest 17 cm-vel lenne hosszabb. 21:9 aranyban 29, 34, 38 vagy 49 inch méretek a leggyakoribbak.
VA - jobb a kontraszt. Mélyebbek a feketék. De ezek irodai felh nem mérvadóak.
-
iszoke
senior tag
válasz Quadgame94 #133385 üzenetére
Nagyjából a kontraszt az egyetlen érdemi előnye az IPS-el szemben.
-
Neuler
csendes tag
90 000 alatt de lehetőleg kevesebbet.2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", 1440p.
A képfrissítési frekvencia kérdéses de minél magasabb annál jobb, bár egyelőre nem lesz kihasználva. A gépem jelenleg HDMI 1.4b-t tud így WQHD esetén azt hiszem jelenleg 75Hz-ra leszek limitálva.3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS.4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
80% irodai munka, 20% játék.6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
GTX960m, tervben lehet majd később játékkonzol rákötése. A freesync elérhetősége nem lenne rossz, g-sync nem érdekes. (Jelenleg a GTX960m nem tudja a freesyncet de a jövőre nézve hasznos lehet).7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI 1.4
Játékkonzol csatlakoztatása tervben lehet.8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem kimondotta fontos, előny lehet ha van.9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Lényegtelen, rendelkezem álvánnyal amire a 27" bőven okés. Vesa 75x75 / 100x100 legyen és nem érdekel a saját talpa. :D
Röviden összefoglalva 1440p IPS paneles, lehetőleg magasabb képfrissítéssel rendelkező Monitort keresek. Egyelőre laptopok lennének rákötve így valószínűleg a monitor képességeitől függetlenül legfeljebb 75Hz lenne kiaknázva ugyanakkor szeretném
ha a jövőre nézve lehetőségem lenne fölé menni, amennyiben van értelme. Jövőben esetlegesen játékkonzol rákötése lehet érdekes illetve gép upgrade természetesen.
Jelenlegi monitorom egy LG 22m35 ami TN paneles Full HD, 60hz, nem egy nagyon szép látvány de elmegy. Ezt váltaná.
Amiket néztem azok elsődlegesen a vélt ár / érték arány miatt az Acer Nitro sorozat tagjai.
Acer Nitro VG270Ubmiipx
Acer Nitro VG270UEbmiipx
Acer Nitro VG271UMbmiipx
Acer Nitro VG271UM3bmiipxIgyekeztem a fórumon is visszakeresni, hogy mik a tapasztalatok a fentebbi példányokkal de nem találtam elegendő információt.
A segítséget, tapasztalatokat, javaslatokat előre is köszönöm.
-
Quadgame94
őstag
válasz iszoke #133386 üzenetére
És az elég is. 1000:1 kontrasztal filmwket nézni, játszani...Biztisan nem tenném. Betekintési szög rosszabb, de ki nézi oldalról a monitorját? Válaszaszidő differencia meg annyira kevés hogy egy eSportoló észreveszi. Egy mezei játékos hamarabb észreveszi a jobb kontrasztot. IPS 1 ms g2g is nagyooon ritka, ha tudja. És persze drága.
-
scyllarus
veterán
válasz Quadgame94 #133389 üzenetére
Én is ezekért nézek 34" VA-t. Déleőtt dolgozom rajta, délután játszom (leginkább single player) este mindig filmet nézek. Erre nekem a VA tűnik a legalkalmasabbnak.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
iszoke
senior tag
válasz Quadgame94 #133389 üzenetére
És az elég is. 1000:1 kontrasztal filmwket nézni, játszani...Biztisan nem tenném.
Pont nem elég, mert a VA kontrasztja nem egy csodafegyver, és nagyvonalúan elfelejted megemlíteni a hátrányait. Ha bármilyen multimédia vagy játék élvezhetősége a szempont, akkor a VA sem fog labdába rúgni egy OLED, vagy akár egy normálisabb mini LED monitor mellett. És az, hogy van a Samsungnak temérdek ilyenje meg olyanja is? Lehet, de olyan is a minőségük. Az alacsony kontraszt pedig a körülményektől függően lehet kevésbé zavaró is.
Betekintési szög rosszabb, de ki nézi oldalról a monitorját?
Én!Válaszaszidő differencia meg annyira kevés hogy egy eSportoló észreveszi
Ezt mi alapján mérted le? A VA akkor is lassabb, és olykor nem kevéssel.IPS 1 ms g2g is nagyooon ritka, ha tudja.
És? Eddig is nyílt titok volt, hogy csak marketingduma, nem ezért lehet jobb az IPS. Ugyanezen az alapon én is kötekedhetnék, hogy miben marad el a VA panel a marketingszövegektől.És persze drága.
Álságos érvelés, mert félrevezető. Ha arra akarnám kihegyezni a mondandómat, hogy "Az IPS drága!", akkor kiválaszthatnék egy olyan monitort, ami többe kerül, mint egy AW3423DWF és lehetne azt mondani, hogy igen, valóban drága. Ugyanakkor ez a narratíva öngól is lenne, mivel rámutatna, hogy van alternatíva... az OLED! Nem csupán ver minden más létező panelt minőségben, de lassan kezd megfizethetőbb árkategóriába kerülni, főleg, ahogy elterjedtebb lesz a technológia és szélesedik a választék. Onnantól kezdve az IPS-nek csökkenteni kell az árát, ha versenyben akarnak maradni.[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #133323 üzenetére
Mégis van 1 db dead pixel Sötét háttérnél, 1 db piros pötty
-
Quadgame94
őstag
válasz iszoke #133391 üzenetére
Nem tudom hogy jön ide a jóval drágább miniLED és OLED monitorok. Az IPS év a VA direct-led egy árban vannak. Viszont a nagyon alacsony késleltetéses és esport monitorok IPS alapon drágábban a VA-nal, sőt nincsenek is VA monitorok, nem véletlenül. De igen ez nem valami jó érv volt részemről. A többit viszont tartom most is.
Pont nem elég, mert a VA kontrasztja nem egy csodafegyver
A 4x akkora kontraszt igenis az. Persez tudjuk meg sem közelít miniLED-et, de nem relevánsak. IPS v VA monitorokról volt szó. Még csak FALD-ról sem. Ha szétnézel a topicban az emberek 70% ebben a kategóriában utazik. Az hogy van jobb sokkal drágábban nem releváns nekik és ide sem tartozik. OLED-et használok minden nap, pontosan tudom, hogy mennyire jó.
Az alacsony kontraszt pedig a körülményektől függően lehet kevésbé zavaró is.
És én ezt le is írtam: VA - jobb a kontraszt. Mélyebbek a feketék. De ezek irodai felh nem mérvadóak.
Betekintési szög rosszabb, de ki nézi oldalról a monitorját?
Én!Ez a te dolgod. Nem rendeltetés szerű a használat így már bocs. Persze az hogy néha odapillantok 70 fokos szögben rá az oké. De így nézni rendszeresen bármilyen monitort/tv-t az annak a jele, hogy vagy te vagy rossz helyen vagy az eszköz. Persze ez OLED vagy IPS esetén nem gond. Az emberek hatalmas része középről nézi ezt te is tudod. Ő sem említett mást. Ha például másodlagos monitornak keresne valamit és oldalra tenné akkor nem ajánlanék neki VA-t, mint ahogy most sem tettem, hiszen csak Office-ra kell neki.
Ezt mi alapján mérted le? A VA akkor is lassabb, és olykor nem kevéssel
Csak azt nem veszed észre. Ha érzékelhető, akkor esport vagy kompetitíven játszol és azért veszed észre vagy a VA monitor amit vettél rosszabb. Ez pedig a rossz vásárlás eredménye. A legtöbb elérhető VA panel csak annyival lassabb, hogy azt érzékelni nehéz szabad szemmel. De eleve egy ilyen ember nem is vesz VA monitort. -
iszoke
senior tag
válasz Quadgame94 #133393 üzenetére
OLED-et használok minden nap, pontosan tudom, hogy mennyire jó.
Erősen kétlem. Ha tényleg tudnád milyen, akkor nem neveznéd a VA-t csodafegyvernek.Ez a te dolgod. Nem rendeltetés szerű a használat így már bocs.
1. Semmi közöd hozzá.
2. Szarkazmus detektorod masszívan besült.
3. "Rendeltetésszerű" egy szó
4. Ha az az "én dolgom", hogy honnan nézek egy monitort, akkor a te véleményed ugyanúgy irreveláns azon kérdésben, hogy melyik paneltípus a jobb. Mert az a "te dolgod", hogy mit tartasz jobbnak, attól még nem lesz azA legtöbb elérhető VA panel csak annyival lassabb, hogy azt érzékelni nehéz szabad szemmel. De eleve egy ilyen ember nem is vesz VA monitort.
Most saját magadnak állítottál csapdát, mert egyfelől azt állítod, hogy észrevehetetlen a különbség, utána viszont már azt, hogy akinek számít ez az úgysem vesz VA monitort. Ha nem lenne érdemi különbség, akkor a te logikád szerint nincs értelme IPS-t venni.A kérdést innentől lezártnak tekintem, a VA nem csodafegyver függetlenül attól, hogy mit gondolsz és ennyi. Pont.
-
Quadgame94
őstag
válasz iszoke #133394 üzenetére
Igazából csak kiforgatod amit mondok és képtelen vagy értelmezni (vagy direkt teszed) mit mire vezetek vissza. Csodafegyver? Senki sem allitott ilyet. Ezek a te szavaid. Visszautasítom.
IPS-hez képest írtam le hogy jobb kontrasztban. És akkor te elkezded behozni a miniLED-et meg az OLED-et. Ember egy egyszerü összehasonlítást tettem VA és IPS között. Tenyekkel vitatkozol meg leértekéled a VA-t mondván az a 4x akkora kontraszt semmi. Mihez képest semmi? OLED-hez? Nem mondod? Hogy jön ide? IPS-hez kepest semmi? Hát azért 4x több a semminél.
Olyan dolgokat kevertél ide aminek semmi köze az eredeti kommentemhez. Azt se fogtad fel hogy az esportolók és/vagy kompetitív játékosok veszik észre. Ők észreveszik. De Ők eleve 360 Hz monitort vesznek. Nem a sima VA vagy IPS monitor a piacuk. Egy átlagos játékos nem veszi észre azt a pár ms differenciát. Teljesen másról beszélsz. Csodafegyver Sose írram ilyet de oké. Minden jót neked. Én is befejeztem. Aki akarja úgy is érti mit akartam.
[ Szerkesztve ]
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
Erről monitorrol szeretnék véleményt kérni : GIGABYTE M27Q Rtings szerint vrr támogatást van benne. De ne itthoni leírásba sehol nem találtam.
Egyedül az idő a barátom.
-
Đusty
addikt
Nem töltöm végig mert még a google se talál nekem ilyet.
Szóval létezik tuneres gaming monitor? dvb-c tunerrel?
Össz visz elvárás kb. 27", 1440p, és 100Hz körüli frissítés de minimum 75 felett. Ja és sík. + Tuner
Nem találtam ilyet. Miért nincs?
-
Quadgame94
őstag
válasz rekid #133372 üzenetére
Szia!
Nos elég tág kritériumok adtál meg, szóval előbb neked kell döntened mit is szeretnél. Nagyon nem mindegy, hogy 24 inch, 1080p, 240 Hz vagy 27 inch, 1440p, 165 Hz a 4K-ról nem is beszélve. Ami FreeSync-es az jó az NV-hez is. G-Sync modulos monitorok pedig drágák.
Az RTX 3060-at egyáltalán nem ajánlom, mert rossz az árazása és van nála jobb is. A 3070 elmegy, de 4K-ra felejtsd el, mert kevés a VRAM, De írj Milyen videókártyát vegyek? fórumba és ott segítenek/tünk
27 Inch 144 - 175 Hz között RX 6700 XT a minimum.
- Gigabyte M27Q
- MSI G274QPF-Q[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest