-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterprise
csendes tag
Helló!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Természetesen fekete nyomtatásra
van állítva, de próbáltam már több beállítással is pl. fekete nyomtatás plusz Print Grays with black toner. Próbáltam Kyocera KPDL, Kyocera KX, Kyocera KX (XPS) driverrel is. Az öt százalékos normalizált fogyasztást ismerem. Még a kezdő tonerek vannak fele kapacitással (fekete 3500 oldal, színesek 2500 oldal). Engem csak a színes tonerek rejtélyes fogyása zavar. A javaslatokat megnézem, megpróbálom. Amit említettél Rich black vs Standard black, lehet ez a megoldás. Csak az a kérdés, hogy a Kyocera driverekben ezt hogy lehet átallítani?
Köszönöm a segítséget! Üdv! -
PociAti
őstag
válasz
enterprise #4457 üzenetére
https://en.wikipedia.org/wiki/Rich_black
Ez az angol nyelvű wiki oldal talán segít megérteni. A feketét nem csak kizárólag feketéből szokás előállítani, hanem különböző arányban keverik hozzá a másik 3 színt is.
Standard black 0C, 0M, 0Y, 100K Normal black.
Rich black 63C, 52M, 51Y 100K The 'old' adobe photoshop black.
Registration black 100C, 100M, 100Y, 100K Used for registration marks.
Azt kellene beállítanod, hogy a feketét csak a fekete festékből állítsa elő, ne pedig úgynevezett "piszkosfekete" legyen. -
ocscsaba
tag
válasz
Felhívtam a CCT.hu szervizt Debrecenben, és azt mondták, hogy a kezdő (demo) tonerkapacitás kevesebb mennyiséget tartalmaz, emiatt a kijelzőn gyorsabban csökken a telítettség. Ha már normál kapacitású tonert veszel bele, akkor ez a jelenség normalizálódik.
Hozzá kell tenni, hogy a gyárilag megadott toner kapacitások 5% festékfedettségre vonatkoznak.
Ez egy másfeles sortávolságú normál gépelt oldalt jelent, vagy jelképes, kevés színes címet, nagyon aprócska színes képet jelent. -
lao
tag
válasz
Hello !
Gondolom a fekete nyomtatáskor a be állításakban át kapcsoltad feketére , ha nem akkor színesnek veszi a nyomtatást.Mivel a demó tonerben nincs chip ezért csak saccol lap/lefedetség/nyomatok száma.Máskép nem tudja ki számolni a por fogyását.Nemrég beszéltem egy szervizessel nyomtatókrol , azt mondta , hogy ha kifogy a demo toner akkor elösször mindenféleképpen eredeti tonert kell beletenni , majd utánna jöhet csak az utángyártott toner.Miért azt nem árulta el.Valoszinű ,hogy meg hülyitheti a nyomtatót. -
enterprise
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Kyocera P6130-as színes lézernyomtató. Kezdőtonerek: fekete 3500 oldal, színesek 2500 oldal. A legelső Status oldal nyomtatása után egyből leesett a tonerek szintje 99 százalékra. Furcsa volt, de nem foglalkoztam vele túl sokat. Viszont a nyomtató furcsán fogyasztja a tonereket. Amikor csak feketén nyomtatok, akkor is csökken a színesek szintje. Próbáltam már más drivert, mindenféle beállítást, de a helyzet ugyanaz. A tintasugarasoknál megszoktam az efféle trükközést a gyártók részéről, de egy lézernél nem értem. Azért választottam ezt, mert úgy gondoltam, hogy egy jó gyártó, strapabíró gép, és ha nagy ritkán mégis kell színeset nyomtatni, akkor is soha nem kell majd színes tonert vásárolnom. Viszont jelenleg úgy áll a helyzet, hogy ha csak fektével nyomtatok, akkor is kb. minden két százalék fekete tonerfogyásra, egy százalékkal csökken a színesek töltöttsége is. Valaki tapasztalt már ilyen hibajelenséget? Esetleg valami ötlet. Előre is köszönöm! Üdv!
-
moha77
csendes tag
Sziasztok!
Szerenték venni egy nyomtatót. Fontos, hogy Linux alatt normálisan működjön. Kinéztem egy Samsung SL-M2026W lézert, ami wifis és ahogy utána néztem, gond nélkül megy Linuxon. Viszont nem sokkal többért volna multifunkciós SL-M2070W, ami szintén wifis, viszont nem tudom, hogy a scanner része használható-e Linuxot. Sane támogatási listában nincs benne, bár találtam cikkeket, hogy _elvileg_ működik Linuxon is.
Van most egy scannerem (helyesebben egy régi multifunkciós HP, aminek a printere nem műxik), amit tudok használni, de nem tudom, mi a jobb: a sima printer és később egy különálló scanner, vagy a multifunkciós. Közvetlen másolásra ritkán van szükségem, ellenben nem lenne rossz, ha párom magának meg tudná oldani a scannelést (neki Windows van a gépén)Valaki esetleg használja ezen eszközök valamelyikét? Mik a tapasztalatok?
-
ocscsaba
tag
Ajánlott mono 1 oldalas multifunkciós lézernyomtatók wifivel, vagy anélkül:
Samsung Xpress SL-M2070
Samsung Xpress SL-M2070WHP LaserJet Pro M26a
HP LaserJet Pro M26nwXerox WorkCentre 3025V_BI
Xerox WorkCentre 3025V_NIEredeti és utángyártott tonereket a tonerkereso.hu oldalán lehet beazonosítani.
Az arukereso.hu oldalon pedig a kiszemelt készülékekhez pontos leírást és véleményeket is lehet találni. -
atees
őstag
Sziasztok! Multkor mar kerstem nyomtatot, de most masik fajta kellene, lezer, multifunkcios, max 50ezerig. Mi lenne a legjobb vetel?
-
Dexter-2000
őstag
Sziasztok
Lézeres nyomtatót tervezek venni, mivel a tintasugaras lassú nagyon
igazából elvárás lenne, hogy kábellel lehessen hálózatra kötni, esetleg wifi-vel is.Gondolom utángyártott tonerrel biztos olcsóbb lenne a téma de nem tudom, hogy hosszútávon megéri e, mivel kis irodában lesz használva, úgyhogy tolni fogja ki rendesen a papírt napi szinten
Árat se tudok mondani, talán első körben 30K körül, de meghallgatok minden javaslatot, sajnos az összefoglalót a topicban nem találtam
-
student
őstag
ez a ricoh megéri a 26ezret?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kaptam itt már tanácsot,mert szernénk színes lézer nyomtatót venni,lehetőleg olcsót és a fenntartása se legyen irreálisan magas.Ezt találtam ami színpatikus: SAMSUNG CLP-415N a tonerek is elviselhető árban vannak: SAMSUNG CLP-415N toner esetleg van valakinek tapasztalata a fent említett nyomtatóval kapcsolatban?Van jobb ajánlata ennél? -
humok
csendes tag
Canon mf244dw-be milyen utángyártott tonert tudnátok ajánlani?
737-es megy bele, konkrét márka érdekelne, ami megbízható. -
atees
őstag
Sziasztok! Best buy lézer nyomtatót keresnék.
Fő szempont:
10.000ft alatt legyen hozzá a toner
1-2 évnél többet bírjon
Ha tudná az automata két oldalas nyomtatás az plussz pont lenne, de nem elsődleges
Elég a fekete nyomtatás, de ha a keretbe bele férne a szines plussz pont
Keret 30.000ft.
Neztem a xerox 3020at, a célnak megelelne, de azt írják h nem hosszú az élettartama -
lacoka
csendes tag
Sziasztok! Otthoni, kevés használatra keresek egy megbízható készüléket, csak nyomtatásra. Dokumentumok, jegyzetek és családi fényképek nyomtatására használnánk, mindenképpen színes legyen. Nagyobb, irodai lézer készülékekkel van némi tapasztalatom, azok fénykép nyomtatási minőségével meg lennék elégedve. Sajnos otthonra szóba jöhető kisebb készülékkel még nem találkoztam.
Kinéztem néhány típust: Samsung SL-C430W vagy1810W, Xerox 6022, Canon LBP611 vagy 613, Lexmark CS410, HP M254 vagy 452, Brother 3140, 3170, 8250, 8350. Ezekről kérdeznék:
1. Ha a nyomtatás minőségét és a készülék megbízhatóságát (hiba mentesség) nézzük, melyik a legjobb választás?
2. Tudtok -e olyan üzletet, ahol ezeket (vagy más, általatok ajánlott nyomtatót) ki lehet próbálni?
3. Mennyit számít a gyártó által megadott legnagyobb felbontás?
pl. a fenti Samsung 430: 2400x600, a 1810: 9600x600 legnagyobb felbontás, de mindkettőnél 600x600 optikai felbontás
vagy pl. A HP 254: 600x600, a 452: 38400x600 -
gyleves
csendes tag
Sziasztok!
Lézer nyomtatók keresek, otthoni, nagyon ritka használatra. Segítségeteket kérem.
Igényeim:- Maximum 45-50 ezer a keret
- Multifunkciós legyen (szkennelés, másolás, stb.)
- Wifi, lehetőleg könnyen beállítható
- Olcsó utángyártott toner
- Megbízhatóság és hosszú élettartamEddig egy SAMSUNG SL-M2070W-t néztem ki magamnak, viszont vélemények alapján sokan írták hogy drága a toner, és gyakrabban kell cserélni. Ezen felül azt halottam hogy a Samsungok szeretnek meghibásodni. Ebben az árkategóriában ezen kívül nagyrészt csak Brother termékekkel lehet találkozni, viszont azokat nem ismerem.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Kb. napi 15-20 oldal nyomtatására keresnék valami multifunkciós lézernyomtatót. Samsung 2070 jó választás lehet?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Iceman83 #4437 üzenetére
Tonert jól gondolod -bár a képet árnyalja, hogy milyen fedettségű a dokumentum amit nyomtatsz- dobegységet nem -vagy nem jól értelmezem-. Ha fekete-fehéret nyomtatsz, akkor dobegység élettartam egyel csökken, ha színeset akkor dobegység élettartam néggyel csökken. Tehát a dobegységgel tudsz nyomtatni pl.: 12000 feketét és 1000 színest, vagy pl.: 8000/2000. Ezek annak alapján amit írtál, a kezelői kézikönyv kicsit homályosabb -amit én linkeltem-.
-
Fekete83
csendes tag
Sziasztok.
Színes lézert szeretnék otthonra ami tud 250 gramm kartonra nyomni. Társasjátékhoz kártyát nyomtatnék. Tehát nem fotót, inkább színes rajzok. Tintasugaras van, de az sima papírra rossz, fakó minőséget ad, fotopapir pedig tapadós felületű.
Kis darabszám, néha nyomnék ki vele max 40-100 oldalt, de ha ehhez pihentetni kell belefér. Sebesség se számít.
Amit nem tudok, hogy milyen a színes lézerek közti képminőség.
Illetve a papír mennyire drasztikusan változtat a képminőségen.
Tintásnál ugye rengeteget dob egy fotopapirHasznált(tehát kifutott modell) is érdekel, sőtt lehet inkább csak az az ár miatt.
Utángyártott tonerrel.
Tudtok javasolni valamit?
-
Iceman83
tag
válasz
Csavarnyuzo #4435 üzenetére
Köszi a választ.
Ezt találtam dobegység élettartalomra :16000 oldal fekete, 4000 oldal színes.
Akkor ha jól gondolom ha csak feketén nyomtatok csak a fekete 16000 oldalnak élet tartalma megy le a színes nem?
A festéknél kb. 1500 oldal a fekete, színeknél 1000oldal 1-1 patron és innét is csak feketénél fogy élettartam sima dokumentum nyomtatásnál? -
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Samsung CLX-3185 típusú nyomtatóhoz keresek elsősorban fekete tonerbe (CLT-K407) port. A délután kifogyott, szeretném újra tölteni, de nem nagyon találok. A kérdésem az lenne a szakavatottaktól, hogy hol és milyen port érdemes venni a hozzá?
Illetve a poron kívül esetleg lehúzót kell rajta cserélni, vagy csak feltöltöm.Köszi és üdv:
spgabor -
Iceman83
tag
válasz
Csavarnyuzo #4433 üzenetére
Köszi a választ.
Arra azt hittem egybe van színes patron és dobegység és egy patronra 1000 oldalt ír ebből vettem dobegység is annyira jó 1-1 színnél.
Mennyi nyomtatásra elég egy dobegység?
Külön nem találom mennyi hozzá dobegység.
Biztos külön van ?A nyomtatok 200 csak fekete oldalt akkor színes dobegységből is annyi fogy?
Bocsi nem igazán értem mikor melyik mennyire használódik.
Sima mono Brother DCP-L2532DW nyomtatónál azt értem pl: 1200oldal egy festék és 12000 oldal dobegység
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Iceman83 #4432 üzenetére
Kezdjük a végéről:
Samsungnál ha jól tudom egybe van a toner és dobegység.
Ebben a készülékben nem. Van 4 db toner -ami egyben a festékező egység is tehát nem csak egy tartály- és 1 db dobegység.
Színes esetén ha fekete fehéren nyomtatok akkor akkor használódik színes patronok,dobegység?
Ha a driverben/szoftverben beállítod, hogy csak fekete-fehéren nyomtasson, akkor tonerek nem. Dobegység igen, de élettartamban fekete-fehér nyomtatásnak számolja.
Ha 200 oldalt nyomtatok feketét akkor olyan mintha színest is használnám?
A színes Patron/dobegység 1000oldat ír akkor már csak 800-ra jó?
Ezeket nem igazán értem, fent leírtak alapján gondold át. -
Iceman83
tag
Sziasztok!
Lézer nyomtatót szeretnék Samsung SL-C480W
Színes esetén ha fekete fehéren nyomtatok akkor akkor használódik színes patronok,dobegység?
Ha 200 oldalt nyomtatok feketét akkor olyan mintha színest is használnám?
A színes Patron/dobegység 1000oldat ír akkor már csak 800-ra jó?
Samsungnál ha jól tudom egybe van a toner és dobegység. -
PociAti
őstag
válasz
bot1978 #4427 üzenetére
Kezdő toner között van eltérés, de nem csak gyártók között, hanem adott gyártó azonos családba tartozó modelljei között is.
Az általad használt ízes jelző mégis kit illet?
- A gyártót / forgalmazót, aki abban érdekelt, minél több eredeti tonerrel dobja piacra a termékét?
- Vagy azt a vevőt, akit legfőképp az érdekli melyik készülék kerül kevesebbe?Szerényebb induló toner, leginkább az olcsó, egyszerű készülékeknél tetten érhető, ahol ez a legegyszerűbb módja az árak leszorításának. Bonyolultabb modelleknél sok más tényező között mérlegel a vevő.
Volt rá példa, hogy egy gyártó ugyanazt az alapmodellt különböző kezdő toner mennyiséggel árulta. A nyomtató megnevezése (és ára) éppen csak eltért egymástól.
-
bot1978
senior tag
MM netes rendelés lesz, szóval megnézni nem nagyon tudom, csak úgy nagy általánosságban kérdeztem, hogy manapság mennyire spórolnak.
Valaki vett e már korábban esetleg. Most éppen m2026 típust adják picivel 20 alatt, nyilván m2020 sorozat ez is. 12 egy tucat ahogy nézem a kínálat, csak mivel 8k egy utángyártott toner bele azért nem mindegy mennyire üres az a festék, amit az új nyomival együtt értékesítenek.
Régen 100éve a HP-nál pont a fele volt a kezdő toner a gyárinak úgy emlékszem. Samsung hardvert még az életben nem vennem, max ramon kerülthetett egy konfigba a gyártótól hozzám valami véletlenül. Nem tudom milyen a koreai "politika". Egy USB HDD volt a családban Samu, az betojt, meg egy SSD az még megy. Nagyjából ennyi. -
bot1978
senior tag
Sziasztok kezdő toner feltöltöttségében van eltérés a márkák között?
Egy új asztali Samsung lézerben (1200DPI, ~20 ezer Ft) a kezdő festék egy 500 oldalt tud azért? Mennyire megy a sz@rrágás? Nagyon kevés benne a festékpor?
-
szabessz
tag
Sziasztok.
Multifuknciós Lézer nyomtatót szeretnék otthoni használatra.
Ezt 2 típust nézem ki:
Brother DCP-L2532DWSAMSUNG SL-M2070W
Melyik a jobb kettő közül?
Nyomtatás és szkennelés minőségbe van különbség?
Esetleg van más típus ami ajánlott.
Köszönöm. -
válasz
hzsolee #4421 üzenetére
A 600 DPI szövegre tökéletes, képre már nem annyira.
-
hzsolee
őstag
válasz
Csavarnyuzo #4420 üzenetére
Szia!
Én a neked harmadiknak sorolt hp-t rendeltem meg(m26nw) a 600x600 dpi szövegre mennyire jó? -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
rayman2006 #4419 üzenetére
Samsunggal nincs különösebb probléma. Ha nem nyomtatsz túl sokat havonta jó választás lehet.
Ha többet nyomtatsz akkor Canon, mert olcsóbb a fenntartása -cserébe jóval drágább a készülék-.
Hp-t harmadik helyre tenném, de a két modell közül az utóbbi kevésbé szerencsés, mert külön dobegységes. -
rayman2006
tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék multifunkciós lézer nyomtatót ha sima feketét ha jól tudom színese ne érdemes otthonra ritka nyomtatásért.
Ha jól veszem ki Samsung nem ajánlott annyira
Hp néztem eddig M26nw és M130nw
A 2 között mi a különbség?
Melyiket érdemes ?
Esetleg más típust mit tudok ajánlani?
Köszönöm. -
cztompi
újonc
Üdv mindenkinek!
Segítségeteket kérném, hogy melyik nyomtatót vegyem meg. Napi kb 10 oldal nyomtatása lenne.
Canon i-SENSYS MF244dw
Brother DCP-L2712DW
Brother MFC-L2700DW
Brother MFC-L2720DW
Vagy esetleg egyéb?
Ha valakinek van ötlete, s ideje leírni, azt nagyon megköszönöm. -
ocscsaba
tag
Szerintem ennél a kapacitásnál már bérgépet kell igénybe venni, stabil szerviz és kellékanyag utánpótlással. Office Depot-ban dolgozom 1999 óta. Ismerek 3 megbízható céget, ha gondolod, közvetítem.
-
Cyberslider
őstag
Sziasztok,
kereskedelmi cégnek keresek számlanyomtatásra olyan nyomtatót, ami bírja a strapát (bírjon x ezer oldalt, tehát nem áll meg a dolog néhány száznál) és az üzemeltetési költségek is megfelelőek (utángyártott toner, jó áron). Ergo, ne essen szét, pár évre legyen megbízható "partner".
Szeretném megtalálni a megfelelő ár/érték arányt. Most HP van, de kicsit öregecske, lassúcska... időközben meg mittudom én merre ment a HP, és mik a lehetőségek. Jó lenne, ha a tonerban lenne a dobegység is... -
makikoma
csendes tag
válasz
zsolt19900 #4414 üzenetére
Szia! Az utángyártott toner valóban olyan "nevetséges" áron van, hogy semmiképpen nem éri meg az otthoni utántöltéssel próbálkozni. A lézer toner utántöltése amúgy sem olyan egyszerű, mint egy tintapatroné. Én náluk vettem olcsón Brotherhez utángyártott tonert, nincs vele gond:
https://www.nyomtassolcson.hu/tonerek-lezernyomtatokhoz-fenymasolokhoz-90/brother-tonerek-282/brother-utangy-toner -
zsolt19900
őstag
sziasztok
mivel nem igazán kaptam sem jót sem rossz tanácsokat megrendeltem egy brother lézeres multis gépet
láttam a neten, hogy a gyári toner eléggé horror áron van hozzá -mint írtam is- és néztem utángyártottat, de tovább gondolkodva, láttam, hogy ezeket a tonereket lehet tölteni otthon házilag is megfelelő anyaggal?
erről esetleg van infótok, vagy tudtok mondani egy-két szót, tanácsot, hogy érdemes-e ill. -gondolom el- de el lehet-e rontani a töltést stb?
itt találtam hozzá utángyártott tonert mondjuk eléggé "nevetséges" áron van, de ha töltésekkel kijönne még olcsóbban (alin találtam 2x valahány grammos töltő valamicsodát 5-6ezer forintért persze még nem néztem utána azért is kérdezősködöm), akkor belevágnék a töltésbe is, már csak kipróbálás szintjén is hát ha
-
szilasz1975
csendes tag
.
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Színes lézernyomtatót szeretnék a következő ismérvekkel:
Hálózati nyomtatás (Wifi nem kell)
Kétoldalas nyomtatás
Utángyártott tonerrel működjön
Toner tölthető legyen
Szkenner ha van, jó, de nem szükséges
Napi jellemzően pár 10 oldal, néhanapján 100-200 oldal nyomtatása
Ár a tudás függvénye, de többszázezer Forintot nem szánok ráHa esetleg valakinek van javaslata, kérem írja ide. Köszönöm.
-
Jarod1
veterán
Hp laser nyomtatók mennyire megbízhatók?
-
MuFFo
tag
Üdv!
Tudna valaki nekem ajánlani valami lézernyomtatót, amivel ki tudok nyomtatni időnként egyszerre (néhány nap alatt) 20-40000 változó tartalmú A4-es színes táblázatot? (Nagyon kevés szín van benne) A lapköltséget mondjuk 10 Ft környékére lőném be.
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Mikrovállalkozásnak milyen AIO gépet ajánlotok, 90%-ban fekete-fehér nyomtatásra, de azért tudjon színeset is. Havi szinten kb 500-800 nyomattal. Mivel bérelni nem akarnak, így vásárlás a cél, max 80-100k-ig.
Eddig egy tartályos EPSON-t használtak, de úgy fest megadta magát. Elvileg csak a counter limit lett elérve/gané gyüjtő telt meg, de nemtom melyik a jobb megoldás. Azzal szenvedni/javíttatni vagy venni valami normális gépet.
Köszi!
-
HyoRemix
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni nyomtatóvásárlás előtt!
Amit tudni kell, hogy elég ritkán használok otthon nyomtatót, de mégis szükséges néha, így nem tudom azt mondani, hogy ne legyen.
Mivel ritkán használom, azt javasolták, hogy lézert vegyek, mert ugyan drágább, de nem szárad be a festék, nem megy szét a fej, mert nem használom gyakran. Remélem nem tévedtek akik javasolták.
Ami számomra fontos, hogy a nyomtatás mellett a scannelni is tudjak vele.
Mióta elhalt az évek alatt a 2 tintás nyomtatóm, szerintem színest nem nyomtattam, szóval a mono szerintem megteszi nekem.
Ugyan nem szeretnék rá sokat szánni, de ha azt mondjátok, hogy van nekem való, ami drágább, de jobban megéri, nem zárkózom el előle.Ahogy néztem pár nyomtatót, azt láttam, hogy kisebb és nagyobb méretű töltéssel rendelkeznek ezek, 700/1500 nyomat környékén. Szerintem nekem a 700 is pár évig kitart... szóval tényleg keveset használom.
Összegezve:
Ritkán használom (rem ez nem kizáró ok a lézernél, mint a tintánál)
Scannelni kell
Mono elég.
Méretre amúgy minél kisebb, annál jobb, nem irodai tornyot szeretnék
USB vagy wifi mind1, megoldható mindkettő (wifi persze előnyben, de nem szükséges)Bocsi a hosszú levelet, és köszönöm az összes segítséget előre!
Ha még kérdés lenne, akkor nyugodtan!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest