- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Gaming notebook topik
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Üdv mindenki,
győri ajánlott klímást tud valaki? A mostani, nyár végén megdöglött on-off klímánkat szeretném cserélni jobbra, energiahatékonyabbra.
Esetleg ajánlott típus egy 60nm össz alapterületű, de lényegében 35nm-nyi nappali-konyha hűtésére? Wifi és csendes működés fontos lenne, nem ártana a jól kezelhető app. Lényegében csak hűtésre használnánk, a gáz egyelőre sokkal gazdaságosabb nálunk.Amit szánnék rá, telepítéssel 250.000, vagy ha valami nagyon megéri az árát akkor 350.000-400.000-ig elmennék.
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Üv,
valaki nem tud jó Győr környéki klímást ajánlani?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Ajánlanátok nekem is valamilyen klímát? Teljesen elvesztem a mennyiségben.
3.5kW-os kellene az alapterület miatt, szükséges a wifi, viszont szinte kizárt, hogy fűtsünk vele, a csendes működés inkább fontos.
Az ár: maximum 250ezer plusz a szerelés, de nem sírnék ha 200+ szerelésért megúsznám."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz headhunter86 #21864 üzenetére
Én is pont ilyen klímát rendeltem a szerelőtől, nekem 200 párezerért hozza, a szerelés kb 40-55 lesz, le kell vennie a régi klímát is. Annyi előnyöm van, hogy tizenéve ismerem, mondhatnám barátom.
Egyébként rendesen számlás, neki is megvan a "nemzet klímaszerelője" papírgya. Azt mondta, hogy bármit szerel de gagyit nem, Samsungot meg nem szeretne. Ajánlotta a Fishert de hozzátette, kínai az is.
Egyébént Mitsut vennék, ha kb annyiért mint a Gree lenne normális, nem nagyon alap."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz Chaser #21896 üzenetére
Nyilván, de azt azért hozzá kell tenni, hogy a kínai állam jelentős adókedvezményekkel támogatja a piacfoglalási törekvéseket, így a cégek a valós árnál olcsóbban tudják kínálni a termékeket.
Ez persze nem jó, nem is veszek kínai termékeket, ez most egy kivétel. Nincs mese, jobb a japán, de nem ennyiért."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Csütörtökön nekem is beszerelték a klímát, Gree Amber gwh12yc-re esett a választás, egy olcsó, már beszerelt klímát váltott le.
Szóval, a klímának automata quiet módban alig van hangja, mikor már a kívánt hőmérséklet közelében van annyira visszaszabályoz, hogy gyakorlatilag hangtalan, a csukott ablakon beszűrődő környezeti zajok hangosabbak (megyeszékely, kertváros rész, alacsony gépjárműforgalom) Pedig megy a ventilátor, érezni a fuvallatot...És nem, nem rossz a hallásom, 2 éve kíváncsiságból megnézettem, akkor magasan az átlag felett voltam, nem hinném, hogy azóta annyit romlott volna (remélem)Szerintem hűtés módban brutálisan csendes, én ennél nem tudnék elképzelni csendesebb klímát.
-
Sza_Sa
senior tag
Nyilván jobb a japán, ez nem vita tárgya, de kb 210e.-ig Daikint vagy Mitsu klímát csak fapadot és '80-as évekbeli kinézetűt találsz, ez tény. Műszaki embernek gondolom magam, kevésbé érdekel valaminek a kinézete mint a beltartalom, de egy számomra vállalható Mitsu klíma 290-320 ezer lett volna, Daikinból szintén.
A Gree meglett 210-ből, de ha az elmúlt másfél évben nem 2 autót (az egyik japán, amihez japánból hozott waxot használok) vettem volna, biztos nem sajnálom a pénzt egy Kirigamine-ért, de ez van, majd a következő helyre.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Üdv srácok,
10-es ytong válaszfalba bele lehet vésni a klíma csövezését, vagy mindenképpen csatornázni kell? Teljesen új ház - annyira, hogy még csak alapoznak - tehát úgy alakítjuk ahogy szükséges.
Gondolom a csövezésnek érdemes lesz valamilyen lejtést adni a kültéri felé, a kondenzvíz miatt. Egyébként nem nagy hossz, 1.9m a válaszfal, onnan még kb 45cm a főfal vastagsága. Nem kérdezném, de a cég aki építi nem tudom mennyire ért a klímázáshoz, azt mondták, az előkészítést megoldják ők. Csak aztán jó is legyen...
Egyébként érdemes multi split klímát venni? Azon agyalok, hogy nem csak a nappaliba kellene, hanem legalább a hálóba is (d-ny-i tájolás)
-
Sza_Sa
senior tag
válasz kelzsoca #29886 üzenetére
Meg kell beszélnem az építővel, elméletben lehetséges, azt mondták csak kérnem és fizetnem kell
Az jó hír, marhára bejövős a kinézet, meg hát nagyon japán "azonosnembeállítottságú" vagyok, szóval ha marad lecsó, biztosan az lesz a falon.
Itt lenne egy hevenyészett kép:
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok, kösz a segítséget, nagyon rendesek vagytok. Legrosszabb esetben ott átváltunk 15-ös vastagságra, talán nem vonul le a vállalkozó a területről ha meghallja az ujabb kérésemet. Mert persze ők biztosan nem oda tennék a klímát, hanem a terasz főfalára, csak azzal az a baj, hogy pont alatta lenne az ülőgarnitúra, meg az mellette az üvegfal ami a konyhát választja el a nappalitól, ergo a konyha nem kapna egy csepp hideget sem.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz ProdyG #29900 üzenetére
Gree Amber 3.5 lett telepítve tavaly 60nm jól szigetelt tetőtérbe, éjszakai módban is lehűtötte a teret 25-26 fokra és így 50cm-ről nem hallod a hangját. Kültéri is csendes, minimálisan rezonál, de ez inkább a fal miatt van, nincs jó helyen.
A leendő helyre majd jobban meg lesz tervezve a kültéri helye, de oda már szertnék egy igazán ütős klímát, de ha nem szeretnél sok pénzt költeni, én nem ellenzem a Gree Ambert, más típusait nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
válasz ProdyG #29902 üzenetére
Egy Mitsu Kirigamine Zen tetszene a falon, de igazad van, egy olcsóbb, de már minőségi klíma is hozza a nemgagyi érzést. Itt a Gree Amber, teljesen jó a kidolgozás, tényleg csendes, a táv viszont nem tetszik, de hát azt nem nézegetem, pihen a fiókban.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz feco70 #29906 üzenetére
Elhiszem, de nálam tuti nincs gond a hanggal, a lakás is kifejezetten csendes környezetben van, szóval kellene hogy zavarjon. De halk, bár ahogy írtam, kizárólag quiet módban megy, normál módban nekem hangos, de nekem minden hangos ami általában másnak még jó.
Viszont ebben a módban képes harminc sok fokos nyári melegben, é-d tájolású, tetőtéri, kb 60nm bruttó méretű teret 25-26 fokon tartani. Akkor minek vegyem feljebb a fordulatot?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
a beltérihez - általában - szemből nézve melyik oldalra kell kiállni a csövezéssel?"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Kösz, balról rakom
Viszont nem a magasság lenne fontos, hanem a kiállás hossza, szóval merőlegesen kilóg a falból a cső (csövek és a táp-vezérlőkábel), itt mennyi legyen a ráhagyás? Egyébként a cső rétegrendet a klímás ismerősöm összerakta, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a számít-e, hogy melyik cső - vékony vagy vastag - legyen felül.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
LG klíma (silence s09es és s12es) mennyire ajánlott?
2db kellene, így 300e/db felett nem nézegetnékSzóba jött még a Gree Amber, csak a szerelő srác - hosszú évek óta ő szereli a klímáimat - nem tud szerezni, csak Fischer-t meg Fujitsu-t, ezek meg már mind Gree klónok, akkor meg már az eredeti...
Lenne még egy másik klímás - aki a cégünknél néha szerel, de csak epületgépészetet - de benne nem bízom, nincs nagy tapasztalat a munkája minőségében. Ő tudna Daikin Ftxf35 és 25a-at.Más cég nem jöhet szóba, Győr nagyon csöves hely, nyomják a hd, syen, somogyi klímákat agyba-főbe, ami meg egy kicsit is jobb, őrült árakon ( Gree Amber 2.7 szereléssel 340, vicc, úgy, hogy a csövek mintaszerűen betéve a falba, bekábelezve, stb)
-
Sza_Sa
senior tag
Na, nekem is meglett a klíma, 2db Fujitsu ASYG-KMCC, egy 2kW-os és egy 3.5kW-os, csak hűtésre lesz.
Igaz, az Lg kérdésemre egy válasz nem jött, de aztán győzött az előítéletem, nem azt rendeltem...
2 hét múlva telepítik, nagyon kíváncsi leszek a zajra. A másik lakásban egy Gree Amber volt, hűtésben nem lehetett hallani - másokkal ellentétben."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
Hogy ne csak Daikin meg Gree és Rcool legyen: ma felrakták a nagyobbik, 3.5kW-os Fujitsu Kmcc-t, a kisebb -2.0kW - most a garázsban pihen, ha kész lesz a fal tapétázása, felkerül az is. Előző lakásban Gree Amber volt, azzal tudom hasonlítani őket.
Nagyon rövid tapasztalat, inkább első élmény:
halk kültéri, még maximális teljesítményen is. Alacsony -magas teljesítményen is szinte nulla rezonancia, a géptestet megfogva alig érezni remegést. Ebben jobb a Gree-nél, ott sokkal nagyobb volt a rezonancia, amit egy kicsit a fal át is vett, de az is csak bizonyos helyzetekben volt érezhető-hallható. Viszont a kültéri nagyon könnyű, 26kg, nem tudom hol van kevesebb anyag benne, mint a Gree klímákban...
A beltéri nekem nagyon tetszik, jól néz ki a matt előlap. A klímás haverom szerint - neki tizenpár éves Fuji van- jobb a műanyag minősége mint a Gree-nek, ami talán így van. Persze nem ez a csúcs, úgyhogy nem keresem a hibát benne, ennél vannak jóval drágább klímák, akár a Fujitsu-nál is.
Az automata beállítás abban a fél órában míg járattuk jól szabályzott, amennyire tudtam figyelni, nem volt hangos magasabb fokozaton sem. Viszont nincs csendes módja a beltérinek csak a kültérinek, ezt egy kicsit sajnálom.
A táv olyan amilyen, szép, kevés a gomb a fő részen, amiből meg a 10 fokos temperálás vsz. teljesen felesleges oda, inkább rakták volna ki a módválasztót. Egyébként a Gree távját dugtam ahová tudtam, annyira csúnya volt, ez jóval szebb, de lehetne egy kicsit felhasználó barátabb.
Wifi egységet az ára miatt nem ajánlom, darabja 55.000ft ami lényegében rablás."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Sza_Sa
senior tag
válasz dozer71 #39852 üzenetére
Nekem Fujitsukat telepítettek, egy 2.0 és egy 3.5 kW-os került fel, mindkettő kmcc széria. A véleményem még nem ér sokat, mivel még nem lakunk benn. Így csak annyi tapasztalatom van, hogy külsőre szép - mármint japánosan - tetszik a matt előlap. Kijelzőt nem találsz rajta, pár led aztán vége. Hangra csendesnek tűnik, jó nagy a terelőlapát, ezzel talán jobban eldobja a levegőt.
Valamire kíváncsi vagy, kérdezz bátran.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs