-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
4 emeletes panel 4. emeletén lakom 54m2-en erkély nincs.
Megkérdeztem közös képviselőt, hogy kültérit lehet e falra tenni, de azt mondta 3 éve tiltja az önkormányzat, de ha őt megkérdik akkor letagadja hogy én beszéltem vele. Szóval én ki fogom tenni az ablak alá.
Amúgy már másnak is van kinn a tömbön. Tetőre nem akarom feltenni, mert nem látom, illetve hülyén néz ki a cső a falon és drágább is lenne szerintem.
Tegnap beszéltem a szerelővel is, azt mondta ő ablak alá kiteszi kosaras kocsi nélkül, meg szokta oldani bentről Ma jön amúgy, kíváncsi leszek részletekre.
Amúgy ezt a klímát néztem ki: Gree GWH12YC Amber Inverteres Split klíma 3,5kWEsetleg ilyen áron tudtok jobb alternatívát, hasonló tudással, extrákkal?
-
headhunter86
senior tag
Illetve ti hova tennétek fel?
Én a közlekedőbe tenném a WC falára, így minden helységbe fújná.
A kültérit pedig a jobb alsó szoba ablaka alá, így a csövezés se lenne drága, mert közel lenne a beltérihez. -
headhunter86
senior tag
válasz Kekmen #21869 üzenetére
Köszi, igazság szerint ma délután jön felmérni.
Ez a Mitsubishi biztos jó, de ami kapásból feltűnt, hogy kapásból két osztállyal alacsonyabb az energiafogyasztása. Nem tudom ez mennyire számít. Mert Gree az A+++, ez pedig csak A+
Még elhelyezésen agyalok én is.
Munkatársam az ajánlotta két kisebb beltérit tegyek fel, de őszintén szólva nem tudom mennyivel lesz drágább úgy, mert nem akarok nagyon elszállni árakban. 270-280.000 körül szereléssel együtt, ha megállna az jó lenne.
Még fel fogok hívni egy másik szerelőt is, mert ő szerelt már tetőre, csak kíváncsi vagyok hogy csinálta, mert ha tetőt fúr az elég egyszerű lenne csövezés szempontjából. Viszont oldalfalon felvinni már hosszú lenne.
Mindenesetre köszi a véleményed.A lakás amúgy minden irányból meleg, nem érzek különbséget Nyáron elég durva tud lenni, mivel felső szint és árnyék az nincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
headhunter86
senior tag
Beszéltem még egy szerelővel ő Gree helyett Nord-ot ajánlott:
Ez jóval olcsóbb, szerinte Gree a belseje. Valakinek van ilyenje, valami tapasztalat vele?
[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz A8Lang #22141 üzenetére
Nekem 28-án szerelik a 3.5kW-os Gree Ambert. Én is közlekedőbe akartam. De lebeszélt róla a klímás és beláttam, hogy a nappaliban tényleg jobb lesz.
Ezt a megoldást [KÉP] még ti ajánlottátok nekem itt fórumon. Annyi különbség lesz, hogy nekem csak "Klíma 2" lesz most. De ugyanezt javasolta az én szerelőm is.
Én a közlekedő felirathoz akartam tenni, hogy mindhárom szoba hűtve legyen.
De ehhez, nagyon nyomatni kellene és sehol se lenne tökéletes, túl kicsi hozzá a légtér.
Másik dolog, hogy szerinte túl közel lett volna a szobámhoz is és este mikor aludnék zavarni fog a klíma hangja. Harmadik dolog hogy nappaliba kevesebb csövezés kell, az egész szerelés egyszerűbb. Szóval nálam egyértelműen a nappali a nyerő.[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz headhunter86 #22143 üzenetére
Kicsit keresgéltem itt fórumon a Gree Amber kapcsán és olvasom, hogy a teljesítménynek ára van és hangosabb. Most elgondolkodtam, hogy lehet Comfort X-et kellene helyette venni. Árban is kedvezőbb kicsivel és elméletileg csendesebb tervezésű. Elég új jószág, van róla tapasztalatok?
-
headhunter86
senior tag
Én is hűtésre akarom használni, központi fűtés van nálunk. Konkrétan télen kinyitom az ablakokat. De még így is elég olcsó a fűtés.
Tetszik kinézetre ez a Comfort X, viszont tényleg nem tudom bele merjek-e vágni. Volt már Gree-nek félresikerült típusa ami nem ajánlott? Még Amber mellett szól a 3D légáram. De nélküle is meglennék.
Rohadtul nem tudom melyiket válasszam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen egeret válasszak?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Tőzsde és gazdaság
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
- Három db SONOFF Zigbee okos relé/kapcsoló eladó
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest