Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Acer notebook topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #22644 üzenetére
Na most voltak kint, 1 bár volt benne csak. Mondták ha megint ilyen lesz szét kell szedni az egészet, és átnézik tüzetesen. Fagyás előtt mikor kitisztítottam lemértem mennyi maxon a kimenő levegő, akkor 8-10 fok volt, most 2-4 lett. Illetve most tudtam meg a gépre 3 év gari van, de a beszerelésre 5 év.
-
Csabroncka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #22644 üzenetére
Normál esetben olyan a gáz nyomása a rendszerben, hogy a beltéri nem tud lefagyni, egyszerűen megérthető, hogy ha az üzemi nyomás alá csökken a gáz, akkor hirtelen a hőcserélőben sokkal több tud elpárologni és túl sok hőt von el, ergo ráfagy a kondenzvíz.
tehát valahol elment a gáz, ill. üzemi nyomás alá csökkent...
-
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K #8569 üzenetére
Ma megtörtént a beszerelés, teljesen korrekt munkát végeztek (Pannon Klimatech Kft.). Mindent úgy megcsináltak ahogy megbeszéltük, és maguk után eltakarítottak mindent. Szóval semmi negatívumot nem tudok mondani.
Maga a légkondit nagyon tesztelni nem tudom mivel ugye nincs már dög meleg. Amit tudok mind a beltéri, mind a kültéri egység hangja meglepően halk. Cégnél ahol dolgozom ilyen 500 ezres Toshibák vannak és hasonlóan halk a hangja. 23 fokos volt a szoba mikor bekapcsoltam, 18 fokig lehet szabályozni a légkondit, ezt olyan ~30 perc alatt teljesítette is maxon ezt 18 fokot, ami szerintem teljesen baráti. Egy kis hibája viszont van, ha bezárok mindent, egy idő után elkezd kattogni, ilyen glugy glugy hangot ad ki. Felhívtam akik beszerelték, mondták valami nyomás miatt lehet, javasolta nyissam ki az ablakot nézem meg úgy csinálja e. Érdekes volt mert bukóra kinyitottam és egyből abba hagyta, ahogy bezártam megint elkezdte (kikapcsolt állapotban is ugyan ez). De persze nem mindig csinálja, pl most sem. De lényeg a lényeg ezt elvileg majd megnézik mitől lehet.
Illetve vettem előtte hozzá ilyen galamb elriasztó tüskéket, 70 centi megmaradt, ha valaki eljön érte (III. kerület) szívesen neki adom, nem tudok vele mit kezdeni.
-
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #4141 üzenetére
A vizes öntő az nem klíma, hanem léghűtő. Ami arra jó, hogy meleg és páradús legyen a levegő.
Veszel egy ventilátort, kirakod a jégkockákat egy tálcára, és fújatod rájuk a levegőt.
Dual split klíma meg simán 2 split klíma ára. 300ezerre simán számolhatsz. Vagy guglizol valami olcsóbbat. -
Zeki
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #4137 üzenetére
Minden mobil klímát ki kell vezetni. Azaz a minimum 1 vastag csőnek kell egy szép nagy kerek rés, amibe bedugod, és kifújhatja a forró levegőt a szabadba. Hatásfoka nagyon tré lesz (zajos és alig hűt), mert az egycsöves bentről szívja ki a levegőt, és mivel vákuum nem lehet a szobában, így az egyéb réseken meg áramlik vissza a meleg.
Tehát két csöves kellene, azok meg elég ritka teremtmények. Ott ugyanis az egyik csövön beszívja kintről a levegőt, és azzal a levegővel fújja le a hőcserélőről a forró levegőt, és viszi ki a másik csövön a szabadba.
Így bentre tényleg csak a hideg levegő kerül.Nálunk volt anno a melóban egy Alaska mobil klíma, 1 csöves, de az nálunk jól dolgozott (nem romlott el), mivel az épületbe kintről fújták be a levegőt hőcserélőkön keresztül. Csak az nem volt elég hideg. Viszont mindig volt levegő utánpótlás. Igaz csak 1 bizonyos gép hűtésére volt használva, azaz a mobilklímával csapattuk a hideget a gépre, hogy be ne krepáljon a melegben. Zaj, energiazabálás, nem számított..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen NAS-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- FOTÓS beárazás
- További aktív témák...
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 6 éve!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest