Aktív témák
-
KTTech
veterán
Mivel ugyanaz a téma, mint a Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topicban, ezt a topicot zárom. Az összefoglalókat átrakom a másik topic 1. hozzászólásába.
-
BBéci
legenda
Gyerekek!
Mi értelme van ennek a topiknak???
Ugyanez a témája a Házimozi erősítősnek, ezzel kétfelé kell osztani a figyelmünket, az erőinket. Egy éve volt egy hasonló topik, ami a javaslatomra zártak be.
Az ide beírt hasznos összefoglalókat át kell tenni a Házimozi erősítő... első hozzászólásába. -
Patice
nagyúr
Ez mindig egyéni döntés, ki-ki mennyire bízik úgymond az eladóban. Magánembertől érdemes szerintem meghallgatás után. Ha az eladó vállalja, hogy meghallgathatod nála, elérhető, nem rejtőzködik, nem csak a kezedbe akarja nyomni, vagy nem egy díler, akkor érdemes. Az erősítőkre nem jellemző, hogy tönkre mennének, ha meg valami gyári hibás volt az valszeg kiderül még a gariidőben. Ezekre 2-3 vagy akár 5 év gari is lehet.
Még az alapmodellek is drágának mondhatók. Józan gondolkodású magánember, nem hajtja túl, nem hagyja, hogy károsodjon, stb. A megkímélt, szép állapot is sejtet valamit.
Hangsugárzóknál is szerintem ez a helyzet. Normális ember zenét hallgat rajta vagy mozizik vele. Túlhajtva használni nem nagyon fogják az ilyen emberek, tudják kb. mit bír a rendszerük. Ha meg nem elég ahhoz, amit szeretnének, akkor eladják és nagyobbat vesznek.
-
Patice
nagyúr
Ha használt is szóba jöhet, akkor itt van pár alternatíva erősítőre:
vagy
vagy ha nem kell HDMI:
Onkyo TX-SR600 35k
Kombinálva egy új hangfalszettel: Proson Event szett 2
-
Wizard8
tag
válasz
#09634560 #15 üzenetére
köszi a választ...
Pioneer VSX521 Mission MV cinema packal elég csábító, de sajnos nem férnének el álló hangfalak :\
Sonyba még sosem csalódtam, bár sokat nem mondanak a műszaki adatok, de akkor olyan nagyot nem tévedhetek vele ?
Nem tudom, hogy mennyire lehet megbízható forrásból használtan szerezni erősítőt és hangfalat. -
Patice
nagyúr
válasz
Thomas.A.And #24 üzenetére
Az ajánlásaimat azért fenntartásokkal kezeld! Én nem hallottam ezeket az összeállításokat, csak az olvasott infók alapján mertem így belinkelni! Komoly érdeklődő és vásárló esetén a boltokban állnak a rendelkezésedre, ők is tudnak tanácsot adni (de azért vigyázz velük is, nekik az eladás a cél és a drágább felé orientálás), és tudsz időpontot kérni a hallgatózásra.
Kábelből talán az Inakustik Premium lenne egy jó alternatíva, mint alap hangfalkábel a hátsókhoz. Előre a frontokhoz és a centerhez vastagabbat ajánlanék: Kácsa-Audio-tól, de ezek csak alap hangfalkábelek.
-
Patice
nagyúr
válasz
Thomas.A.And #20 üzenetére
Újonnan, ár alapján nekem szimpatikusak az alábbiak, az általad megadott keret alapján:
Hangfal szettek:
Mission MX-3 Cinema PackÁlló hátsókkal:
Mélyláda:
Polkaudio PSW 110Erősítő:
Denon AVR 1611Bármit is választasz, hallgasd meg előtte őket!
-
Thomas.A.And
csendes tag
Igazából hely miatt hátra is elférne az álló, csak a keretemből az már szerintem nem jönne ki.
Egyenlőre csak 1 sub-ot szeretnék szintén a fent említett ok miatt.
Régebben néztem ezt a jamo szettet : Jamo S 608 HCS 3 de igazából nem értek hozzá ezért is érdeklődöm, mi lenne az amit már érdemes megvennem.
Kábelre kb 50 m-re lenne szükségem.
A két hátsóhoz 2*20 m-re, hogy viszonylag esztétikusan rejtve el tudjam vinni, az elsők és a center lényegében 2m-en belülre kerülnének. -
Patice
nagyúr
válasz
Thomas.A.And #20 üzenetére
Álló front hangfalak, center + hátra kisebb monitorok, vagy hátra is állók?
Elhelyezés alapján kb. hány méter hangfalkábelre lenne szükséged?
Egy vagy két mély ládára gondoltál (ekkora térhez már elgondolkodtató a kettő szerintem).
-
törölt tag
válasz
Thomas.A.And #17 üzenetére
Menyit szánsz rá?
Igy tudunk kalkulálni.
Én első körben az AVX-en található Pioneer AX5 S vagy Onkyo Tx-sr 875. -
Patice
nagyúr
válasz
Thomas.A.And #17 üzenetére
Az a 40-50 nm, az egy légtér?
Mennyi lenne rá a keret?
Használt komponensek szóba jöhetnek? -
Thomas.A.And
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy 40-50 nm kihangosítására alkalmas rendszert. Nem vagyok audiofil, de szeretnék viszonylag jobb kezdő szettet összevállogatni.
Elsősorban mozizásra, játékra (XBOX) szeretném használni, de persze a zene hallgatás is lényeges lenne. A rendszer mellé van 1 full Hd tv amit rákötnék, és előbb utóbb vmi BD lejátszó is lenne. Ti milyen szettet ajánlanátok ?
( A kábelezés is érdekelne. )Előre is kösz.
-
Patice
nagyúr
Sanci38 köszönöm az eddigi válaszokat! Csak ennyit tudok "mondani":
Hangfal szetteket illetően röviden annyival tudnám kiegészíteni, amit a "forrástopik" hasábjain eddig olvastam ajánlott hangszórókészletként.
Tehát belépő szintű erősítőkhöz pár ajánlott vétel hangfalszetteket illetően:
JBL SCS 178 (Megjegyzés: már csak korlátozottan kapható, vagy már csak használtan lehet lecsapni rá, mert már kifutó modell.)
(Ui.: Ez itt a reklám helye.
)
Az ajánlott összeállítások a JBL kivételével mind mély láda nélküliek. Ezt külön kell hozzájuk megvásárolni. Ez már márkafüggetlen, bármilyen típussal kiegészíthető ízléstől és pénztárcától függően.
Szintén a forrástopikból származó infóim alapján egy-két ajánlott modell:
Esetleg még:
kicsit már drágábbért:
-
Wizard8
tag
Sziasztok!
Házimozi vásárlás előtt állok, és nincs sok tapasztalatom benne… :\
Szóval kinéztem magamnak egy erősítőt+ hangfal= Pioneer VSX-521 + Onkyo SKS-HT648, de közben láttam egy komplett házimozi rendszert is = Sony BDV-E780W.
Nem tudom eldönteni, hogy melyik variációval járnék jobban, és a választáshoz kérném a segítségeteket. Meghallgatni sajnos nem volt lehetőségem egyiket sem, viszont a sonyról sok jót hallottam, és elég meggyőző "extrákkal" rendelkezik.Következők lennének a szempontok, először is szeretnék a házimozira csatlakoztatni egy PC+PS3-at és egy TV-t, ebből következően a Blu ray lejátszás nem feltétlenül szempont. Viszont ngyon sokat használnám zenehallgatásra is 50% zene, és 50% filmnézés, vagyis nagyon fontos lenne a tiszta hang. Egy kisebb szobában használnám, és nem feltétlenül tudom elhelyezni „szabályosan” a hangfalakat. Pénzben nem szeretnék 140-150 fölé menni.
Melyiket ajánlanátok inkább ? Vagy mi mást ajánlanátok?
Köszönöm a segítséget előre is... -
spiky03
veterán
Esetleg még olyan rejtelmekbe is bevezethetsz minket halandókat, hogy milyen kábeleket vegyünk a rendszerekhez (itt gondolok arra, hogy a belépő szinthez elég pl az inakustik kábelezés meg ilyenek), esetleg a hangkép javításának az érdekében miket lehet alkalmazni szerény hajlékunkban.
Persze csak ha van még erre is energiád -
törölt tag
Hát elnézést a nyelvtani hibákért....
HD és normál hang különbsége, idézet:: nem olyasmire kell számítani, hogy a HD-n egyszercsak meghallok egy pacsirtát a fa tetejéről,vagy egy új hangszert amit eddig nem hallottam. Inkább úgy lehet elképzelni, hogy az egész hangtér/hangkép még finomabb, kisimultabb, teljesebb lesz,méghozzá mindkettő egyszerre.Szebben szól és ha jól hallgatod akkor nem egyszerűen a hangfalakat hallod több irányból, hanem egy teret hallasz és képet képzelsz magad elé. -
törölt tag
Alap kategória erősitői újonnan
Onkyo TX-SR508*
Onkyo TX NR509
Denon AVR 1611*/1
Denon AVR 1612/1
Pioneer VSX 520*/2
Pioneer VSX 521/2
Pioneer VSX 820*/2
Pioneer VSX 821/2
Pioner VSX 826
Yamaha RX-V371
Yamaha RX-V 467
Yamaha RX-V 471
Yamaha RX-V571
Yamaha RX-V567
Sony STR DH 820
Sony STR DH 720
Marantz NR 1702
Marantz NR 1601
/1: a Denon erősítők a Denon 19xx sorozat tápját és végfokát kapták ugyan,de az előerősitők és a kiszolgálóelektronika fejlettsége nem teszi lehetővé hogy azonos kategóriába soroljuk velük.
/2: a Pioner ezen sorozatai azonos táppal és végfokkal ellátottak,mindössze szolgáltatásbeli különbségek vannak a típusok között.
Ezen erősítők közös jellemzői:a belépősztteken felsoroltakon kivül 5 vagy 7.1 kiépitéssel használhatóak, amihez 5 vagy 7 hangfalat és 1 mélynyomót szükséges bekerülési áruk 70-150ezer ft. 4 ohmos hangfalakat is meghajtanak, de már jobb és árban magasabb kategóriás hangfalakkal érzik jól magukat, kb 200-500 ezer forintos szettek valók hozzájuk., HD hang dekódolására képesek és a különbségek csak magas árú, jó hangfalakkal hallhatóak ki, DPL IIz hangot hozhatnak létre,minden modell itt már bemérőmikrofont tartalmaz,esetleg manuálisan is megadhatók a hangfal darabjainak száma,nagyságának és távolságának a paraméterei.Csatlakozókinálatuk nagyon jó, mindegyiken megtalálható: legalább 4 db. HDMI bemenet teljes támogatottsággal,1 kimenet,minimum 2 optikai, és 1 koax csatlakozót tartalmaz 2 coax és minimum 4 sztereó RCA audiobemenet és 5 VGA és 3 komponens bemeneteket és 1 komponens kimenetet és 1 VGA (kompozit) kimenet képernyőmenü beállitására. Skálázót,és 5.1 analóg bemenetet még nem tartalmazza,esetleg 1-2 modell.
Teljes rendszer végösszege 250-350 ezer ft többi kiegészítőtől függően. Ajánlott/ajánlható vételek.. Felhasználási kör szerint HDMI-s médiajátszó, játékgép (PS3,XBOX.Wii) mellé,tévék hangjának javítására,HD dekódolásra és magasabb osztályú hangfalakkal HD visszaadásra képesek .Itt már több analóg készülék ráköthető,s már központja lehet egy szobának. Az Onkyo TX-NR509internetes rádiót kapott és lejátssza a hálózatos tartalmat és a Pioneer 820/821 USB-n képes médiatartalmakat játszani.
Mozira kis vagy közepes szobában alkalmasak, 16-25nm.-en futják jól ki magukat, HD-t csak magasabb árú hangfallal adják jól vissza. Zenére még nem teljesen alkalmasak, populáris célra esetlegmegfelelhetnek, de már kihallható az mp3 és a FLAC különbség, nem jellemzőjük a részletezés,ezért komoly vagy jazz zenére inkább magasabb modelleket keressünk.
Egydobozos szett az Onkyo kínálatában van:
Onkyo HT-S 9305*
Onkyo HT-S 9405
Onkyo HT-S 6305*
Onkyo HT-S 6405
Közös jellemzőjük: 5.1 kiépitéssel kaphatóak,de a 93xx sorozat 7.1-re bővithető igy nem szükséges új elemeket venni hozzá természetesen a lejátszó és megjelenitő elemeken kívűl, saját hangfalaik kb 18-25 nm-re elég hangerőt képesek kiadni. 4 HDMI bemenetük van,teljes támogatottsággal és HD dekódolási képességgel, 1 HDMI kimenetük 2 optikai és 2 koax bemenetük van legalább 6 sztereó RCA bemenetük és és HDMI valamint komponens és kompozit kimenet képernyőmenü megjelenitéssel. Hangfal updradelhetők,tehát ás hangfalszetteket is meghajtanak.
150-320 bekerülési költségük mely önmagában teljes.
Akkor ajánlott vételek,ha korlátozva van a ráforditható végösszeg, valamint álló hangfal nem jöhet számitásba.
Mozira közepes, 16-20 nm.-es szobában alkalmasak. Egyéb tulajdonságaik és a zenei jellemzőjük megegyezik az alap kategóriával.
Közép kategória modelljei:
Onkyo TX-SR608*
Onkyo TX-NR 609
Denon AVr 1911*/1
Denon AVR 1912/1
Pioner VSX 920*
Pioner VSX921
Pioner VSX 1020*
Pioneer VSX 1021
Yamaha RX-V667
Yamaha RX-V671
Yamaha RX-V767
Yamaha RX-V771
Sony STR DH 1020
Sony STR DN 1000/1010
Sony STR DA 1500
Marantz SR 5005*
Marantz SR 5006
NAD L54
Harmann/Kardonn AVR 255*
Harmann/Kardonn AVR 260*
Harmann/Kardonn AVR 265
Harmann/Kardonn AVR355*
Harmann/Kardonn AVR360*
Harmann/Kardonn AVR365
Ezen erősítők közös jellemzői:az alapkategórián felsoroltakon kivül: 7.1 vagy 7.2 kiépitéssel használhatóak, amihez 7 hangfalat és 1 vagy 2 mélynyomót szükséges bekerülési áruk 100-200ezer ft. 4 ohmos hangfalakat is meghajtanak, a legolcsóbb szettekkel is elmennek ugyan de már jobb és árban magasabb kategóriás hangfalakkal rzil jól magukat, kb 100-230 ezer forintos szettek valók hozzájuk., HD hang dekódolására képesek, DPL IIz hangot hozhatnak létre,legtöbb modell itt már bemérőmikrofont tartalmaz,némelyik fejlett kalibrációra is lehetőséget ad fejlett szoftvereket használnak,igy a rossz szobaakusztika javitható általuk.
Csatlakozókinálatuk jó, mindegyiken megtalálható:legalább 4 db. HDMI bemenet teljes támogatottsággal,1 kimenet,minimum 2 optikai,2 coax és minimum 4 sztereó RCA audiobemenet és 5 VGA és 3 komponens bemeneteket és 1 komponens kimenetet és 1 VGA (kompozit) kimenet képernyőmenü beállitására. Skálázót legtöbb modell már tartalmaz,,kivéve Denon, 5/7.1 analóg bemenetet már mindegyik modell tartalmazza.
Teljes rendszer végösszege 300-650 ezer ft többi kiegészítőtől függően. A legjobban ajánlható vételek..Minden fajta célokra,legyen akár otthon vagy moziszoba is tökéletes nekik, nem ismernek lehetetlent, házibuli vagy kisebb rendezvény tartásához elég hangerővel rendelkeznek Felhasználási kör szerint HDMI-s médiajátszó, játékgép (PS3,XBOX.Wii) mellé,tévék hangjának javítására,HD dekódolásra és HD visszaadásra képesek .Itt már nagyon sok analóg készülék ráköthető,s már központja egy szobának és sok modell egy vagy több szobába is képes sztereó hangot átvinni(multiroom) A legtöbb modell internetes rádiót kapott és lejátssza a hálózatos tartalmat és/vagy az USB-n képes médiatartalmakat játszani.
Mozira közepes vagy nagyobb szobában alkalmasak, 20.35 nm.-en futják jól ki magukat, Ideálisak HD visszaadásra.. Zenei világuk már megmutatkozik, már kihallható az mp3 és a FLAC különbség, Átlagos zenei célokra teljesen megfelelnek és komoly vagy Jazz zenét is élvezettel adnak elő megfelelő hangdobozokkal.Házibuli vagy kisebb rendezvény tartásához elég hangerővel rendelkeznek. -
spiky03
veterán
Nagyon jó összefoglaló!
Annyival kiegészíteném, hogy a Yamaha HT-R 6230-as erősítő (ha erre gondoltál volna az RX-v 6230 név alatt) nem képes HDMI-n hangot is továbbítani (más néven RX-V365). Mert nekem ilyenem van, és Ti írtátok, hogy erre nem képes.
(persze lehet, hogy én értelmeztem félre a leírásodat)
Amúgy teljesen rendben van az erősítő! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki egy belépő szintű erősítőt keres! A kis YAPO segít a hangfalak beállításában. -
törölt tag
Belépő kategória ajánlott erősitői újonnan:
Onkyo TX.SR 308*
Onkyo TX-SR 309
Pioneer VSX 520*
Pioneer VSX 241
Pioneer, VSX 521
Vamaha RX-V 467
Sony STR-DH 520
Denon AVR 1311*
Denon AVR 1312
A *csillaggal jelőlt modellek tavalyi évjáratúak,de idén is kaphatók vagy rendelhetők.
Harmann/Kardonn AVR 165.
Ezen erősitők közös jellemzői: 5.1 kiépitéssel használhatóak, amihez 5 hangfalat és 1 mélynyomót szükséges bekerülési áruk 50-80 ezer ft. 4 ohmos hangfalakat is meghajtanak, a legolcsóbb szettek valók hozzájuk, így könnyü kiegésziteni, HD hang dekódolására képesek, manulisan megadhatók a hangfal darabjainak száma,nagyságának (nem fizikai méretről hanem a mélyhangok tűrésének a nagyságáról van szó!) és távolságának a paraméterei.csatlakozókinálatuk szegényes,de mindegyiken megtalálható:legalább 3 db. HDMI bemenet teljes támogatottsággal,1 kimenet,1 vagy 2 optikai, 1 coax és minimum 2 sztereó RCA audiobemenet és 1 VGA (kompozit) kimenet képernyőmenü beállitáára. Skálázót, valamint 5.1 analóg bemenetet nem tartalmaznak.
Teljes rendszer végösszege 200 -250 ezer ft többi kiegészitőtől függően. Ajánlott vételek. Felhasználási kör szerint HDMI-s médiajátszó, játékgép (PS3,XBOX.Wii) mellé,tévék hangjának javitására,lolcsóbb BD vagy DVD játszó mellé és melette kevés,korlátozoztt számú komponens (pl. 1 videoagnó) ideális.
Mozira kisebb és közepes szobában alkalmasak, 15-25 nm.-en futják jól ki magukat, és negfelelő hangfalakkal bármelyik egydobozos szettet felülmulják kb 300 ezer ft-os kategóriáig. Zenei világuk a populárisabb zenére szoritkozik, nem jellemzőjök a részletezés,ezért komoly vagy jazz zenére inkább magasabb modelleket keressünk.
Belépő kategőria ajánlott házimozi szettjei:
Onkyo AVX 380*
Onkyo HT-S 3305*
Onkyo HT-S 5305*+
Onkyo HT-S 3405
Onkyo HT-S 5405+
Denon DHT 1311 XP*
Denon DHT 1312XP
+ jelzésüek aktiv mélynyomót tartalmaznak
Yamaha RX-V 6230, Yamaha hnagfalakkal kaphatóak.
Közös jellemzőjük: 5.1 kiépitéssel kaphatóak igy nem szükséges új elemeket vennni hozzá természetesen a lejátszó és megjelenitő elemeken kívűl, saját hangfalaik kb 15-18 nm-re elég hangerőt képesek kiadni(Yamaha egyes szettekkel 20-22 nm. behangositárára is képesek). Legalább 3 HDMI bemenetük van,teljes támogatottsággal és HD dekódolási képességgel, 1 HDMI kimenetük 1 v. 2 optikai és 1 koax bemenetük van legalább 3 stzereó RCA bemenetük és HDMI valamint kompozit kimenet képernyőmenü megjelenitéssel. Hangfal updradelhetők,tehát ás hangfalszetteket is meghajtanak.
85-150 bekerülési költségük mely önmagában teljes.
Akkor ajánlott vételek,ha erősen korlátozva van a ráforditható végösszeg.
Mozira kisebb, 12-16 nm.-es szobában alkalmasak. Egyéb tulajdonságaik és a zenei jellemzőjük megyegyezik a belépő kategóriával.
Végül még egy belépő kategóriáról szolnom kell amely abba különbözik,hogy HDMI-n nem fogad hangot. ezek a következők: Onkyo TX-DS 307
Pioneer VSX 420
Yamaha RX-V 367
Harmann/Kardon AVR 160 és ennél kissebb tipusszámú (155,142,132,stb.) modelljei
Sony STR 500 alattti modellljei.
Ezek nem HD-képesek igy ezek megvételekor erre ügyeljünk. Csak optikai és koaxiális digitális bemeneteken tudják dekódolni a Dolby és a DTS jelet valamint sztereó bemenetekről képesek megszólaltatni a hangot.
Helyettük a HDMi ccsatlakoztatás miatt vagy 1 kat. ujonnani,vagy ha ez megfelelő felhasználási kör,akkor inkább régebbi használt erősitő javasolt. -
Patice
nagyúr
Kezdjük szerintem a belépő kategóriával, mert észrevételem szerint ez a leggyakrabban keresett kategória.
Ki mit ajánlana a címkategóriákban, újonnan vagy használtan?
-
Patice
nagyúr
Azért nyitottam ezt a topikot, hogy itt össze tudjuk gyűjteni a Házimozi erősítős topik látogatói által ajánlott termékeket, ill. megvitassuk az egyes komponensek felkerülését a később létrehozandó listánkra.
Ezzel a listával a vásárlás előtt álló embereket szeretnénk segíteni, hogy könnyebben eligazodjanak és azonnal találjanak választ a leggyakoribb kérdéseikre.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest