- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vass1024
tag
Hello!
Tudnátok valamilyen házat ajánlani 15-20k körül? Jól szellőző, feket, plexis kellene és 160as prochűtőnek bele kell férnie.
Ezt többen ajánlottátok vissza olvasva BitFenix Shinobi Window. Ez jó választás lenne?Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
albert8
veterán
válasz haoreg #22493 üzenetére
ilyen sima rögzitőt a tecsóba is lehet vagy kisbolt
csavarosokat PH-n vagy rendelésre külföldről
nézz fel PC-gearbe ott van párFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
szbalogh
addikt
Na jó, mégis jó lesz az ATX-es lap+ház a mATX-es helyett Túl sokba kerülne csak emiatt lecserélni.
Viszont így ATX-es házat keresek. Olyan kéne amiben vannak porszűrők, minél kisebb legyen és jól nézzen ki. És persze olcsó legyen.
Ajánljatok nekem valamit 5-10 ezer Ft között!Nick: HE_Storm
-
3.Aragorn
addikt
válasz BigBlackDog #22484 üzenetére
Nem, én a klasszikus gyorskötözőre gondoltam. Jobb tápokhoz eleve adnak olyat. De beszerezni is olcsó.
-
haoreg
csendes tag
Üdv lenne egy olyan kérdésem hogy ha egy gépházba nincs kábelmenedzsment akkor tudtok valami tippet adni arra hogy a rengeteg kábelt valahogyan eltüntessem?
Üdv AttilacDrake™
-
Szotyi25
tag
Sziasztok!
Megszületett egy kis szösszenet az Enermax Fulmo házikóról, akit érdekel lesse meg!
-
dvd_R+
őstag
Megrendeltem a NZXT PHANTOMOT
a fractal jobb vállasztás lett volna ? mert még van rá lehetőségem megváltoztatni
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
Srácok
Fractal Design Define XL Black Pearl
NZXT PHANTOMmelyiket? szerintettek ?
-
colos@@
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ilyen 15-16e Ft értékben milyen házat ajánlanátok?
Én kinéztem 2 fajtát:
- Cooler Master Elite 430 vagy
- Cooler Master Elite 431
Kettő közül melyiket ajánlanátok? Köszi előre -
kiiso
tag
válasz dvd_R+ #22443 üzenetére
Corsair 650D ~58e
Corsair 600T ~56e
Anidees AI-6BW ~41e
Antec P280 ~43e
Lian-Li PC-V1020 ~70e -
dvd_R+
őstag
Sziasztok erre valaki válaszol ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Itt olvasd el az első hsz-t, annak a kérdéseire válaszolva tedd fel a kérdésed abba topikba Ott majd összedobunk neked egy jó kis gépet.
Grave444: Hát akkor vedd meg ha tetszik.. Ha megvan csinálj majd pár képet is, meg megoszthatod a tapasztalataid is. :-)
albert8: Nem kicsi kicsit a cosmos 2 am? Csak 344 x 704 x 664mm-es méretekkel rendelkezik..
[ Szerkesztve ]
-
DGerg
csendes tag
Üdv!
Új gépet tervezek venni amibe ezt az alaplapot szemeltem ki: http://www.pcstar.hu/product_info.php?products_id=67155
10 000ft alatt ehhez milyen ház és táp kombinációt ajánlanátok?
Előre is kösz a válaszokat!
-
Grave_444
nagyúr
Azért ajánlasz inkább atx-et, mert több venti fér bele, vagy más indok is van rá?
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz #98593280 #22442 üzenetére
A mostanimat nagyjából annyiért el tudom passzolni, amennyibe nekem került, szóval nem buknék rajta.
A mATX-el mi bajod?
Valaki i7-et és gtx 580-at rak ilyen házba..Mondjuk úgy, hogy meguntam a mostanit és megtetszett a fractal design.
Annyira már nem jön be ez a led-es dolog..Ráfizetni pedig nem fogok, tehát a hasonló árkategóriájú atx-ek kilőve, mert annak is úgy van értelme ha telerakom ventivel.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Gépház vásárlás előtt álok és a segítségeteket szeretném kérni
Mi az a gépház ami most Ár / Érték arányban megéri a pénzét?én a Fractal Desgin Blackpearl XL , NZXT Phantom , NZXT H2 , Corsair CC800DW - Obsidian
Útobbi eléggé drága de még ez is szóba jöhet.
ezek közül melyik lenne a legjobb választás ? de ha tudtok ajánlani másfélét akkor meghallgatom azt is
annyit még hogy pl a fractal desginre sajnos költenem kéne plexi vágatásra , szinten a phantom , h2 , re is
vagy néztem még ezt a CM silenco gépházat ebbe is szintén plexit kellene csináltattnom
várom az ötleteket
-
albert8
veterán
válasz Grave_444 #22439 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni
ha nem tetszik a mostani, akkor cseréld le, de csak úgy nincs értelme
főleg, hogy a meglvő egy elég jó házFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Grave_444
nagyúr
válasz albert8 #22438 üzenetére
Na most hogy témánál vagyunk mit éri meg venni és mit nem...
Szerintetek hülyeség egy FD core 1000-et vennem az adatlapomon lévő géphez?
3 venti lenne benne.A szellőzést a mostani gépházban CM elite 430 + 5 venti kipróbáltam egy első, egy oldalsó és egy hátsó ventivel, alig melegebb. (Az újban 3 venti + a táp lenne)
-
albert8
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz haoreg #22434 üzenetére
Szia, az nem hiba, így van tervezve, az ilyen árkategóriás házaknál nem csinálják meg tool-lessre a házat, a pci sinek kitörhetőek és kész, visszarakni nem lehet, de ez más ~5.000-es házaknál is így van. Én azt mondom 10 alatt nem fogsz találni plexis minőségibb házat, így akkor vedd meg ezt. üdv
-
törölt tag
-
haoreg
csendes tag
válasz #98593280 #22423 üzenetére
Üdv köszi hogy megmagyaráztad. Igazából nekem ez a ház is felső tápos és így is a hőmérséklet 40 fok körül szokott lenni, de ha felmegy a hőmérséklet akkor még van nekem 2db zalman ventim megpróbálom berakni őket. A kábal menedzsmenten mit értesz? Ja és a gumibakos rögzítők: nem lehet ilyeneket valahonnan beszerezni? vagy a mostani házamból átrakni? hát a többire tényleg nem tudok mit mondani mert ha ez így van akkor nagy gáz van. De mondjuk ha ezek a PCI lemezek letörnek akkor a garancia miatt visszaveszik? Vagy ez egy olyan hiba hogy ezzel nem foglalkoznak?
Üdv AttilacDrake™
-
haoreg
csendes tag
Hát igen igazából még gépet is csak annyit szereltem hogy kivettem a vidikarit meg be az ujjat tehát még gépet se nagyon szereltem. Én nem tudom azt megmondani hogy melyik ház a profi meg melyik nem. Ezért is akartam hogy megkérdezlek titeket. És most lehetséges hogy mivel azt mondjátok hogy ne akkor inkább nem veszem meg. De ha mégse tudok rá költeni többet (ez ugye a fizumtól függ) és mégis ezt venném meg akkor azt el tudjátok mondani hogy milyen hibák jelentkezhetnek majd? köszönöm idáig is a segítséget
ÜdvcDrake™
-
haoreg
csendes tag
Hát igen igazából még gépet is csak annyit szereltem hogy kivettem a vidikarit meg be az ujjat tehát még gépet se nagyon szereltem. Én nem tudom azt megmondani hogy melyik ház a profi meg melyik nem. Ezért is akartam hogy megkérdezlek titeket. És most lehetséges hogy mivel azt mondjátok hogy ne akkor inkább nem veszem meg. De ha mégse tudok rá költeni többet (ez ugye a fizumtól függ) és mégis ezt venném meg akkor azt el tudjátok mondani hogy milyen hibák jelentkezhetnek majd? köszönöm idáig is a segítséget
ÜdvcDrake™
-
Jim-Y
veterán
válasz tatabánya #22428 üzenetére
Így van...ideális esetben, a különbségek akkor jönnek elő ha beüt a krah, ezt hivják -nem szaknyelven- előre belátott védelemnek. Amikor valami baj történik, akkor már hiába próbálna az ember védekezni.. Bár ide túl erős szó az, hogy "védekezni". Itt csak arról van szó, hogy a PC ház is a konfig része ami rendszerint alul van degradálva, csak legyen valamiben a konfigom 'azt jóvan'. De mivel ez egy szakmai fórum, ezért ha valaki megkérdezi, nekünk kutya kötelességünk felvilágosítani arról, hogy igenis van értelme, és igenis 8-10K alatt csak rossz minőséget lehet kapni.
-
Jim-Y
veterán
válasz haoreg #22421 üzenetére
Ez nem pár hónap múlva fog kiderülni, most is megmondom, hogy az egy nagy semmi, nyílván ha még nem volt a kezedben drágább ház, ami megeshet, lévén nekem is 18 éven keresztül nem volt a kezemben semmilyen ház, kvázi el kell kezdeni valahol mindenkinek.. szóval ha még nem volt a kezedben minőségi ház, akkor azt hihetnéd, hogy ilyen egy pc ház és punktum. Pedig ez a pcházak trabija. Ha nem szívesen adsz ki ennél többet, akkor igazából azt vedd a piacon amelyik külsőre bejön, ugyanis minőségre nincs különbség köztük...
-
Jim-Y
veterán
válasz tatabánya #22417 üzenetére
Elhiszed nekem, hogy ház nélkül is lehet konfigot használni? Ha leizélném az általad említett dolgokat én is, akkor házat se kéne venni, hidd el, hogy használni lehetne úgy is a konfigot akár huzamosabb ideig. Mi értelme van akkor mégis egy háznak? Stabilan biztonságban tartja az alkatrészeid, és védi a külső behatásoktól, plusz hűti az alkatrészeket ezzel megnövelve az élettartamukat. Amíg az ember nem okosodik a témában addig nem is tudja meg, hogy mi értelme van minőségi házat venni. Ladával is lehet nyomulni, mégis vannak emberek akik több pénz kiadnak ugyanúgy guruló masinákra...
-
-
törölt tag
válasz haoreg #22421 üzenetére
"pár hónap múlva meg kiderül hogy vettem egy nagy semmit."
Nem kell ennyit várnod, én most is megmondom
- nincs benne kábel menedzsment, össze vissz alesznek a kábelek, gyengébb a hűtése
- nincs gumibakos rögzítés a vinyóknál, a tápnál, az SSD-nél, rezonálni fog
- van benne kb. 1 db 8 centis venti hely = ZERO
- megsülnek benne a cuccaid (de biztos hogy nagyobb hőfokon fog üzemelni minden)
- felső tápos, a ház a belső langyos levegőt szívja, sőt, a CPU felőli meleget
- a hátsó pci lemezek csak kitörhetőek, nem szerelhetőek vissza
- gagyi anyaghasználat, hajlik, szúr, sért..
- könnyű, papír kuckó
- ami műanyag rajta, az eltörhet és el is törik
- oldstyle desing, szürke 80-as évek beli belsőhirtelen ennyi
[ Szerkesztve ]
-
haoreg
csendes tag
válasz Grave_444 #22419 üzenetére
Hát igazából nem akarok sokkal többet házra költeni, tehát jah. Csak attól félek hogy most megveszem és pár hónap múlva meg kiderül hogy vettem egy nagy semmit. Hát de ezért jó a fórum hogy ezeket megérdeklődjem ti mit is gondoltok róla eddig 1:1 az állás
ÜdvcDrake™
-
törölt tag
-
tatabánya
senior tag
igazából ameddig el nem kezdtem olvasgatni a prohardver fórumát semmi bajom se volt a helyi boltban vásárolt codegen házakkal, jó volt a gyári venti a procin, nem érdekelt a színe, hogy a kábelek mennyire vannak elvezetve és mégis mentek benne a konfigok, nyáron levett oldallappal hálópartik semmi aggodalom a hőfokok miatt pedig egyetlen venti se ment pluszban. ismerős is nemrég rakott össze 4 magos amd-t 5850-el és kijelentette hogy le*zarja milyen házban van és az említett xdl márkát vásárolta, azóta is nyomja pl. az MW3-t is...
-
Jim-Y
veterán
válasz haoreg #22413 üzenetére
Szia, sajnos ez az XDL házikó nem lenne előrelépés az ezer éves vajszinű házadhoz képest, ez a házak söpredéke kategória sajnos, normális plexis házat 10K fölött lehet csak találni...
Ha a plexiről lemondasz akkor a legolcsóbb még ajánlható ház az egy Sharkoon Vaya, vagy CoolerMaster Elite 341, esetleg Fractal Design CORE1000. Ezektől sem kell hasraesni, ennyi pénzért még ezek a legjobbak -
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #22412 üzenetére
A04B, A05FNB, PC6B... régen több is volt 25-30 között de gyenge a forint sajnos
Meg nem a legszebb sajnos, de minőségre jó lehet: [link] -> 215mm széles, usb3, kivehető hdd-bay, jó anyaghasználat, 10kg-os tömeg ... jó szellőzés..
Esetleg Corsair Carbide 400R[ Szerkesztve ]
-
haoreg
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kérnék egy kis segítséget, ha nem nagy kérés
A múlt héten vettem egy új PC-t de a gépháza egy ezer éves vajszínű, ronda stb.
És most rászántam magam arra hogy veszek egy jó kis plexis házikót a kicsinek valami dögös kinézettel. XDL Happy 31B igazából még nem sok ilyen vételt csináltam, tehát nem tudom mire figyeljek oda a ház vásárlásakor. Tehát ez lenne a kérdésem hogy mire figyeljek oda hogy pont jó legyen ez a ház a cuccaimhoz? Megnéztem az alaplapomat és ATX-es tehát az kipipálva, csak azt nem tudom még hogy a winchester méretét azt hol tudom meg? Meg hogy egyáltalán megéri ilyen házat venni?
Köszönöm hogy meghallgattatok
Üdv AttilacDrake™
-
Jim-Y
veterán
válasz BigBlackDog #22409 üzenetére
LianLi-ben nem gondolkozol?!
-
BigBlackDog
veterán
válasz #98593280 #22406 üzenetére
Nem rossz a tempest, csak 2 mm miatt már nem fér be a helyére és ahogy láttam nincs elfordított HDD tartó benne. Hát valószínűleg akkor marad a Core 3000.
A jelenleginél csak jobb lesz hűtés és zaj szempontból is, nyugtassatok meg légyszí . Bár a jelenlegiben van egy kivehető alaplapi tálca (csavarral van rögzítve), ezt ha jól érzem FD 3000-nél el kell felejtenem. -
törölt tag
válasz BigBlackDog #22404 üzenetére
A H2-höz nem tudom hasonlítani, azt még élőben nem láttam, nem teszteltem. Az FD3000-ret én bármikor újra megvenném magamnak. Volt már nálam több hétig, szerintem egy kiváló ház.
A NZXT Tempest 410 ELITE nem tetszik? 25k engusz-nál. Az oldala is plexis. Egyik kedvencem. Szeretném egyszer letesztelni majd. 215 széles, igen nagy wiring space lehet benne. Alapban 3 db venti, de még tehető bele. Elvileg 8kg. USB3, + 3db USB2. MOndjuk az USB3-asa az belső ha jól emléxem.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz BigBlackDog #22404 üzenetére
Hát ha bejön a design, megveheted, nem olyan rossz ház, de atombunkerre ne számíts azért.
Xigmatek Phanteon is felejtős amúgy, sem szellőzésre, sem minőségre nem sikerült túl jóra. A ventiszabályzókról pl. már sokan írták, hogy elektronikailag nagyon gagyik.
Én a tauronnal meg vagyok elégedve, €70-ért nem volt rossz vétel szerintem, de ezt egyelőre itthon nem lehet beszerezni.
Aprónkörbenézve amúgy sok jó házat kifogni jó áron.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #22402 üzenetére
Az első rostán a Sharkoon-t és esetleg a TT-t is kiejteném.
A csend miatt esetleg NZXT H2, ennek mindkét oldallapja szigetelt, de nagyobb hűtési lehetőséggel rendelkezik, mint pl. a CM Silencio 550.
Ezenkívül hátulra dugható az USB3-as csati is, sőt, fontos lehet, hogy tud egyáltalán ilyent.Nálam előny, ha fenn vannak a csatlakozók, főleg 3 db USB2 és 1 db USB3, ráadásul oldakvást egymástól, így bármit könnyen be lehet dugni.
Enermax Fulmo-t vett itt nem rég valaki, a Tauron-t meg a fezlerGabor, őket kérdezheted a gyakorlati tapasztalatokról.
-
BigBlackDog
veterán
válasz #98593280 #22400 üzenetére
Hú... Szép hosszú lista. És melyiket ajánlanád, ha az alábbi szempontokat vesszük (ilyen sorrendben);
-tartós, minőségi ház, anyagok, szerelés
-csend
-hosszú távú használat
/*-lehetőleg lehessen kapni itthon, rendelni nem szeretnék (hosszú-hosszú várakozás)*/
(plexi nem zavar, de a fentiek lennének fontosak)Elnézést, hogy ilyen hosszú távon nyaggatlak, de ahogy észrevettem, elég sok ház fordult meg Nálad, így gondolom nagy a tapasztalatod a témában .
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest