- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mercenaire
tag
válasz albert8 #25974 üzenetére
Hát nem egy komoly config kerülne bele elvileg. Meg azóta utánaolvasgattam és elég meggyőző érvek hangoztak el ellene Csak nagyon megtetszett, azért voltam kíváncsi azok véleményére, akik tőlem sokkal jobban értenek hozzá. Köszönöm.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mercenaire
-
koczka13
csendes tag
válasz albert8 #25694 üzenetére
Most néztem a leveleimet, az időpontokat érdemes figyelni:
15.09-kor:
"Kedves Én!Ezt én sem tudom, de máris felhívom az ügyfél szolgálatot és megkérdezzük tőlük.
Tisztelettel: XY
iPon Computer Kft.15.20-kor:
"Kedves Én !Sajnos nem tudták milyen adminisztrációs probléma miatt nem vették fel a csomagot, de megígérték, hogy holnap biztosan felveszik. Sajnálom a késedelmet de később már biztosan nem lesz gond.
Tisztelettel:XY
iPon Computer Kft."15.52-kor:
"Tisztelt Én!Tájékoztatom, hogy sem a mai, tegnapi, illetve a holnapi napra sem kaptunk
megbízást az Ipon kft-től a csomag felvételére, illetve a megadott
fuvarlevélszám sem szerepel rendszerünkben.
Kérem, legyen kedves felvenni a kapcsolatot az Ipon Kft-vel.
Tisztelettel: ZV kézbesítést támogató operátor" (Sprinter)Na most minderre mit mondjak?!
-
nuke7
veterán
válasz albert8 #24509 üzenetére
oké, köszöntem
akkor hátulra 800rpm swif 2 megy meg a fenti venti megoldja majd.
hűtő meg le lesz szabályozva 900rpm.
na, már csak össze kellene rakni(#24510) Xaels : nono, azért annak a nagy ventinek van kimenete hátul, csak direkt nem a tetőn, hogy a hang ne jöjjön annyira
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nuke7
veterán
válasz albert8 #24505 üzenetére
ööö itt van a ház, és bizony az kifele viszi a levegőt...
nem tudom mire vélni a hsz-ed, előttem is írták már, hogy mi mást csinálna...vagy arra gondolsz, hogy jobb, ha hátra tolja, mert úgy előlről szívja a friss levegőt a másik pozícióban meg alulról a meleget tolná felfelé és nem hűtené olyan jol a cput..? ( a vga-rol felszáló hő miatt..? )
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz albert8 #24282 üzenetére
Menne bele +1 venti.
Csak kifújja a levegőt....Amitől félek, az a vgam, ami nagyon bent tartja a meleg levegőt, hiszen a régi refi 6950em az kifújta.Játék közben 33 fokos volt a vinyom, de a sapphire kártyával meg 43 fokos.
Azt tervezem, hogy hátra veszek egy 1200prm ventit, és elől lesz 2db 800prmes.
Persze azt is tervezem, hogy maradok a HAF 912 plusnál, ami most nem tudom miért, de 25-26K lett mindenhol A CoolerMaster Silencio 550 meg 21k lenne.A HAF 912 plus az tuti jó ház,de 26k...
A neten 1 helyen találtam Silencio 550 tesztet, ahol mérnek hőmérsékletet is.A többi teszt csak youtubeos.Általánosságban agyon dicsérik a házat, de a +1 ventit kötelezőnek mondják, főleg ha gémer konfig költözik bele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz albert8 #23827 üzenetére
Abban az Armor A30-ban soha nem szeretnék szerelni, szerintem rémálom lehet. Találkoztam már efféle kiépítésű kuckókkal, én kerülöm őket távolra.
A SHinobi szerintem masszív gémer ház, a kollégának nem lesz benne diszkrét VGA, csak egy i3. Ahhoz felesleges 5-6 venti hely, lyukas, ahol zaj megy ki. Ugyanis csendes gépet akar.
A QS-202 -öt meg ne vegyük HTPC-nek, anyagminőség zéró.
Az MS Sharkoon-ok jó választásnak tűnhetnek, ha csak 10k FT-ot szán rá, de menedzsment nincs benne, azt tudjuk. Szellőzés rosszabb lesz.
Én Silencio CM-et és vmelyik Nexus-t (20k körül) ajánlottam neki, ezek hangszigeteltek, 2 venti meg elég neki. Nem fog megsülni az i3. Ráadásul mindkettőben USB3 is van elül.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz albert8 #23812 üzenetére
De, de az el lett vetve! (sok hűtő bele sem ment volna, a jobb házak 30+-tól kezdődtek, jobban melegedett volna a kis hely és a sok egymásra pakolt alkatrész, kevesebb alkatrész fért volna bele, miatt és még sok indok volt ellene)
A funkciója maradt HTPC igazából. Kis házat először csak változatosság miatt akartam, de hely bőven van neki, tehát ezzel nem kellett spóroljak.[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
DjDanee87
addikt
válasz albert8 #23785 üzenetére
Az árával nincs gondom és mindenképpen szeretnék valami kábelmendzsmentes házat mostmár. Mikor tavaly a 6970el vettem a gépet akkor háznál csak annyi volt a szempont, hogy minél olcsóbb legyen, de mégse gagyi. Akkor egész gépet cseréltem Athlon X2ről I5-re szóval nem fért bele más a keretbe.
Ha azt mondod ebben sem férne el a felső HDD keret mellett a VGA az gáz, mert később nem tudnék bele még SSDt vagy új HDDt rakni, csak ha kivennék 1-et.
Így látatlanban szerintem elférne, bár nem értek hozzá de leírom miért gondolom ezt. Itt van a mostani CM370em (0 kábelrendezéssel, igazából lesz***am hogy néz ki belül, működik)[link]
Itt lehet látni hogy a 2 fémlaptól amik fogják a HDDket elfér ugye a kártya, ami gondot jelentene az ha oda is tennék HDDt felülre, ugyanis a ház elején lévő venti miatt (ha kiveszem sem segít, ott van egy fémrács a venti mögött) az első furatokat nem lehet használni. Csak ez a hátsó állsa lehetséges a HDDknek, ami rendesen belóg a gépbe, meg még a kábelek is arra néznek ugye. A képen ugyan még a 6970 van, de ez is 29,5 cm, ennél nemhiszem hogy hosszabb lesz a 7970.
A linkelt házban viszont a kábelek rendezése szempontjából is előnyösebben van a HDD tartó 90 fokkal elfogatva. Tehát nem lógna oda semmi a kártya felé, és talán beférne.Amit még néztem bár ez már más kategória: NZXT Phantom Big-Tower
Húzósabb ár és ez már Bigtower. Ebben gondolom a hellyel nem lenne semmi gond, sőt gondolom ezeket a méretű házakat már inkább vízhűtéshez tervezik, nem? (Az nem lesz nálam)
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz albert8 #23772 üzenetére
Rendben. Szóval az utóbbi napokban több ház is állt a vásárlásom célkeresztjében, de végül ezért+azért kihullottak. Végül funkcionalitásban, külsőben kettő maradt, ezek közül az egyik az Aerocool VX-E Pro LE. Minden szempontból megfelelne, csak azt az egyet nem tudom, hogy mekkora cpu hűtő fér bele. Erre keresnék választ, mert ha 16cm-nél kisebb, akkor kizárásos alapon marad a másik választásom (Predator), ami mondjuk drágább, nagyobb, de tutira belefér a hűtő (is).
A gyártó honlapján meg ennyi van, de ebből nem derül ki, hogy a formulát kitöltve is a sales kapja e meg, ami felette van írva, vagy esetleg a support.
[link][ Szerkesztve ]
Mercury
-
horush
addikt
válasz albert8 #23763 üzenetére
Engem nem zavar, ha jó nagy.. Azért kérdeztem, mert lehet, hogy 10k-val megtámogatva a tauront el tudnám cserélni egy tip-top állapotban lévő atcs840-re.
Bár még erősen gondolkodom, mert a teteje annyira nem tetszik, ablak sincs rajta, s szürke a belseje..[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz albert8 #23708 üzenetére
Igazad van, az azóta került a listámba. :-) Én nem látok akkor különbséget a 912 és az Ac között, de ezt betudom az én hibámnak. Amit néztem 580-as, az 27cm hosszú, a Zm ház 29-es. Bár nézőpont kérdése, hogy 2cm kinek számít szűknek, kinek nem. Persze nem kötözködni akarok, hiszen én kértem tanácsot, csak leírtam a nézőpontomat, ahogy te is a tied.
Mercury
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz albert8 #23702 üzenetére
Nos, az enforcer árban a Zalman környékén van, de nem hinném, hogy sokkal jobb lenne, és akkor már inkább a Zm, ami külsőre is bejön. A trooper eléggé ütös, de kereten felül van. (Tudom, akinek 580-ra van, annak házra is legyen).
A HAF 912 kb. annyiba van, mint az Aerocool és szintén ugyan az a helyzet vele, mint az Enforcer/Zalman esetben. A többi pedig csak szimplán nem jön be. Azért választottam ezeket a házakat, mert külsőre és belsőre is tetszettek. Mondjuk azóta már le is szűkítettem őket és vagy a Zalman lesz, vagy az Aerocool.Azért köszi a tippeket!
Mercury
-
Geree
senior tag
válasz albert8 #23677 üzenetére
sajnos ez a sharkoon nagyon nem tetszik és nagy..CM elite 341, 342 jo lenne csak most nem találok sehol...egyébként meg tényleg nem kell túlpörögni a dolgot, férjen bele egy dvd, 2 vinyó szellősen min. egy 8cm-nél nagyobb centi...
szerk: igazából az nem világos, hogy itt hova megy az ATX táp: http://www.akyga.pl/AK01BK.html - alulra a venti elé?
[ Szerkesztve ]
a friend in need is a friend indeed
-
-
davidsz
senior tag
válasz albert8 #23460 üzenetére
Az elhelyezés miatt.
Önmagában egy hűvös ház, viszont nálam egy sarokban van a gép. A hátulja és a fal között 5 cm van. Így gyakorlatilag a hátsó levegő kivezetések takarva vannak. XL-en nincs felül ventihely (ebből a szempontból vérzett el). Mondjuk ez még nem jelenti azt, hogy az i72600k 60C fölé menne 4,5 full terhelés alatt.
Bárhová máshová tenném a házat (amit nem tudok), akkor ez lenne a legjobb házikó.[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
rayoliviero
veterán
válasz albert8 #23387 üzenetére
Van még használtan Lancool. De ebben szerintem nem fér el egy hosszabb videókártya, de lehet csak én gondolom rosszul.
-
válasz albert8 #23291 üzenetére
Hozzá teszem abban az esetben igaz ez ha rendesen ki van takarítva mert ha ellepi a por és nem kapnak elég levegőt emiatt a táp alkatrészei akkor szépen felkapcsolva marad a ventije és akkor hangos lesz.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
capafog23
őstag
válasz albert8 #23246 üzenetére
Adatlapomon lévő konfighoz keresek értelmesebb házat mint a mostani fapados.
Eredetileg szempont volt hogy ablakos legyen.
Most ott tartok hogy vagy 20k-s kategória FD 3000, ez a Sharkoon T28.
Vagy megyek feljebb, NXZT Phantom, Corsair Graphite 600TEzek amik tetszenek idáig.
-
félisten
válasz albert8 #23183 üzenetére
Antec Three Hundred Two - rívjú az Anandtech-en!
Más: a CES-en a CM mutatott egy új mITX-házat, ami eléggé bejövősnek tűnik: Elite 120!
Bár én inkább az új Elite 360 variánsra leszek kíváncsi..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rostiron
őstag
válasz albert8 #23153 üzenetére
Ha csak a venti hiánya a hátrány a CM-nél, akkor azt majd késöbb megoldom. A lényeg most hogy a Hyper 212 Plus beférjen. A jelenlegi kuckóra nem tudom feltenni az oldalát miatta.
Még a kábel rendező miatt is vacilálok.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
3.Aragorn
addikt
válasz albert8 #23068 üzenetére
Értem, mennyire szűkös? Mert a teszt alapján nem sikerült elképzelni... Pl alaplap kiszereléséhez ki kell-e kötni, 'urambocsá ki kell-e szerelni előtte minden hdd-t odd-t? mennyire kell egy normál atx-es lappal (pl egy olyannal, ami nekem van /asus p5q / ) ügyeskedni, ha ki akarom venni?
Mi számít mostanában olcsónak?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz albert8 #23036 üzenetére
Most nézem csak hogy a HAF932-nél ha kiveszem felülről a vízhűtéses panelt akkor ott be lehet tenni még egy tápot. Ezt nem si tudtam. Jó hogy írtad.
Akkor madj döntünk haverral! Árak azok oylanok amikre számított.
Köszönöm szépen a segítséget![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
freelanced
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- Seasonic Focus GX850 full modular
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest